Re: hamsteri pitici
ti-ai cumparat?e frumusel tare!cum ti se pare?bland sau energic?oricum primele zile pana se acomodeaza..felicitari!
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Animale mici → hamsteri pitici
ti-ai cumparat?e frumusel tare!cum ti se pare?bland sau energic?oricum primele zile pana se acomodeaza..felicitari!
NU..nu l-am cumparat dupa cum ti-am zis i-am facut cateva poze ca sa le arat parintilor si m-am ineresat de pret dar i-am spus veterinarului sa-l pastreze pe acela pentru mine daca il voi lua.L-am sunat pe tata si a zis ca se mai gandeste asa ca voi face curat in casa si imi voi face temele ca sa-l mai imbunez :hamster:
P.S:poza era facut in magazinul de animale in cusca in care statea :pup: si era foarte energic fata de celalalt
Puiul ala are in jur de 25 de zile, e foarte mic. :heart: Eu zic sa ti-l iei , merita. :heart: Este pitic rusesc de iarna sau campbell, astea doua rase se aseamana foarte mult, unul naparleste iarna iar celelalt nu.
Merci iloveanimals :pup: Veterinarul mi-a spus ca are 1 luna..Acum sa vad ce zic ai mei
Hai sa va spun un secret, se pare ca nu toata lumea il stie sau nu vrea sa inteleaga.
Nu e obligatoriu sa ai un animal.. animalele costa , chiar si un hamster;)
cutegirl, decat sa dai 40 lei pe cine stie ce cusca, si sa il chinui in ea, mai bine asteapta 2-3 luni, strange mai multi banuti.. Nu iti trebuie foarte multi(150 lei max ) si ii iei o cusca decenta. Eu nu vreau sa va jignesc, nu mai incurajati lumea sa isi ia animale, asa cum o fi.. Luati animale daca le puteti da tot ce e mai bun, daca nu lasati-le in pace .
Eu vad ca ti-ai facut un calcul acolo, si ai ajuns la 65 lei.. Dar mancarea? O punga de buna calitate costa 15 lei si te tine cateva luni bune ce-i drept, dar e o cheltuiala de inceput. Talasul 5 lei pe saptamana.. Si jucariile bineinteles; sunt multe costuri peste care treci.
O informatie care sper sa va fie utila, un hamster are nevoie de o cusca cam de 70x30(se tine cont de suprafata, deci nu e nevoie de o cusca cu exact dimensiunile astea, pot fi mai multe conectate, dar tuburile nu se pun la socoteala).
Astea nu sunt dimensiuni date de mine dupa ureche. In Germania,spre ex, nu poti adopta un hamster decat daca poti dovedi ca ii poti asigura spatiul minim cerutl de SPCA sau cum se mai cheama la ei, spatiu de minim 100 cm x 50 cm.
Ganditi-va putin. Custile astea din comert nu sunt toate bune. Invatati sa alegeti. Exista o alternativa mai putin cunoscuta la noi, asa numitele custi "bins". Ele sunt de fapt containere mari pentru mancare si se pare ca sunt mai ieftine. Pt cei din Buc, exista Ikea, acolo sunt niste cutii de astea f mari.
Nu e nevoie de cheltuiti o groaza de bani dar eu cred ca 100 lei totusi nu e mult pentru o cusca..
Poate la noi pare ceva de neconceput ca un hamster are nevoie de atata spatiu, dar are.. Uite, stiu ca iloveanimals are o cusca mai micuta, dar ii tine liberi mult timp. Cati ati putea face lucru asta? Eu nu pot, asa ca le-am luat custi mai maricele sa nu ii chinui. Va rog, nu va lasati inselati de aparente. Sunt ei micuti, dar sunt plini de energie.
Multumesc prozax! :pup: Ma voi interesa si voi vedea ce cusca ii voi lua dar mai intai de toate nush daca il iau asa ca nu imi fac sperante :k:
eu cred ca daca i-am dat sfaturi i-am dat sfaturi bune..i-am sugerat ce cusca sa-i ia i-am zis si k costa in jur de 100 lei una bunicica..adica calculele alea si le-a facut singura nu i le-a facut nimeni!chiar i-am sugerat prima sa se informeze ce fel de rasa ar vrea si cum sa fie...eu zic ca a fost rautacios comentariul tau si nu-si avea rostul!poate tu ai vazut poze cu hamsterul meu intr-un borcan dar daca te uiti bn intr-una din poze i se vede si cusca..este destul de mare si are si jucarii si tot ce are nevoie acolo..il pun in borcan numai cand ii spal cusca si doar atunci ii pot face poze....
Gata!Nu va mai certati! Toti ati vrut sa-mi dati sfaturi bune si mi-au folosit deci va rog sa nu va mai certati pentru ca voi sunteti aici sa dati sfaturi si sa ascultati sfaturile altora nu de alt ceva din care sa iasa scandal
:hamster:
Wow, eu chiar nu am facut referire la tine in mod special, de unde atitudinea asta. Voiam doar sa ajut. Nu ma refer in mod special la cineva, ci doar i-am dat niste informatii dupa care sa se ghideze cutegirl, fiindca vazusem ca nu prea a inteles ca totusi un hamster nu costa atat de putin. Am vazut postul tau, dar nu e de ajuns sa zici ca o cusca costa 100 lei.. sa stii ca sunt multe custi mici dar care iau ochii care costa cam atat. In plus nu am zis nimic de hamsterul tau, de unde si pana unde ai ajuns la asta?
Daca am postat fi sigura ca nu am facut nici un fel de referire la tine sau la mai stiu eu cine, nu am avut timp sa stau sa va urmaresc in ce fel de custi va tineti hamsterii.
Stiu cum eram si eu prima data cand am cumparat un hamster. Cel mai mult m-ar fi ajutat daca cineva mi-ar fi spus, uite asta e cusca cea mai buna in bugetul care il ai , straduieste-te sa o cumperi.. sau informatii in genul . Am stat si eu si am citit pe internet despre lucrurile astea ore intregi. Dar pentru cineva care nu a avut hamsteri unele din ele te duc in eroare. Incercam doar sa o ajut, nu te mai simti atacata. Nu cred ca am facut vreun comentariu direct la adresa cuiva si i-am zis : uite mai cusca ta e naspa, chinui animalul. Nu mai fi asa sensibila, mai ales ca nu faceam nici un fel de referire la tine.
Nu va mai certati! bicica, prozax nu a facut referire la tine,vorbea asha...in general!
Cat costa un hamster pitic?
in jur de 15-20 lei dar daca ii iei de la o persoana care are pitici ti-i da cu 5 lei(depinde)
Multumesc.
In seara aceasta s-ar putea sa-l am pe pitic :floare: :heart: . Sora mea e in sfarsit de acord asta pentru ca am dus-o la pet shop sa-l vada Cand vin parintii de la servici Le va spune sora mea despre el pentru ca pe ea o cred deoarece este mai mare deci debea astept :merci: Tineti-mi pumni :pls:
Inca o intrebare: Cam cat costa o sfera in care sa alerge prin camera? Pentru ca m-ar interesa.
Pai depinde de petshop. Tie ti-ar trebui una mica, din cate vad hamsterasul e pitic. Nu ar trebui sa fie mai mult de 20 lei
Merci,prozax!Voi cauta prin magazinele de animale
cutegirl ce ai facut pana la urma?ti-ai cumparat puiutul?
Nu din pacate parintii nu vor pentru ca tocmai am avut inpactul cu Ceapy si asta este.Nu putem scimba situatia :cry:
imi pare rau...
asta mica a mea desi are cusca cu gratii sincer iti zic ca nu face nici un pic de mizerie...nici un pic!cei mai mari este posibil sa miroasa un pic pt ca fac pipi mai mult dar astia pitici nu prea miroasa,si ii schimbi si tu mai des talajul!eu i-am luat talaj parfumat (de lamaie) ..nu m-am interesat daca ii face bine sau nu,dar asa nu se simte nici un fel de miros!]si nici nu sunt galagiosi,poate doar noaptea cand umbla prin cusca si invarte roata si rontaie graunte..dar eu noaptea ii bag cusca in baie..asa ca convinge-ti parintii sa te lase sa-ti iei ca nici nu sunt greu de ingrijit si nici nu fac deranj mare :k:
...daca nu te'ai interesat ce e bine pentru hamsterul tau....si mai dai altora sfaturi }
tie ti-ar placea sa traiesti intr'o cusca imputita de deodorant ieftin ?
well....nu prea cred
inainte sa dai sfaturi altora uite-te in ograda ta si ofera-i saracului hamster conditii mai bune
prozax,iloveanimals :merci:
imi place ca ii trageti de urechi cand merita dar amanuntul asta v-a scapat ^^^
revin dupa o lunga perioada in care doar v-am citit
caisa infulecand fulgi bio
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jw1hOG_KiSI[/youtube]
Dar chestiile alea nu contin chimicale? Si eu le-am mai dat la ai mei 2-3 pelete din alea ca mi-a fost frica sa nu-i imibez cu chimicale.
App, caisa ta cred ca e baiat ca are poponetsul cam mare. :angel:
pai am specificat ca sunt bio
are ea poponetul pufos dar e fetita,sigur sigur
Ce draguta e Caisa :heart: Ce mult a mancat, pe langa ce a strans pentru mai tarziu:D
Hamsteritele mele nu mananca nici jumatate. Gusta un pic dupa aia se plictisesc de ceea ce le-am dat asa ca trec mai departe.
Cred ca sunt ok fulgii aia..Am si eu si le mai dau in amestectul de fructe uscate. M-am uitat pe punga si nu contin cine stie ce,cred ca sunt bune de dat de rontait la hamsteri
Am si eu o problema cu Pufu...azi dimineata am observat ca era afara din ascunzatoare (unde sta pe timpul zilei de obicei si doarme) si nu se misca. M.am dus l.am luat in mana, si statea foarte linistit lucru foarte dubios la el. L.am pus in mana cu picioarele in sus si tot asa statea. Tin sa va spun ca niciodata nu a stat asa linistit la mine in parma, adica NU A STAT. De respirat respira cam greu asa, ochisorii deschisi...acum vad ca se mai mishuna prin cusca...va rog spuneti.mi ca nu sunt semne de batranete astea si ca doar era somnoros... :cry:
somnoros nu are cum, si nici de batranete. ce i-ai dat de mancare in ultima vreme? Apa i-ai dat?
Forum 4animale → Animale mici → hamsteri pitici