5,751

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

bubbles wrote:

Nu prea le place sa stea singuri... smile Mango al meu a reusit sa ma scoata din minti azi. Alergam dupa el prin camera sa numai roada mobila...am crezut ca a scapat de naravul asta dar vad ca acum roade de pe peste tot...

foarte tare mango al tau, eu 2 zile l-am lasat pe al meu sa faca ce vrea prin casa, i-am luat partea de sus de la cusca. a stat cat a stat prin cusca si a inceput sa exploreze casa cand eu eram la facultate, dar nu mi-a facut nici o paguba inca wink) ii place foarte mult sa stea deasupra pe mobila, pe o patura. ce nu imi place la el este, dupa ce exploreaza camera nu mai merge in cusca si trebuie sa ma chinui sa il prind ca nu vrea nici cum sa intre, si daca nu mananca toata ziua tot pe dulap sta nu merge in cusca.

Îngrijeste animalele ca pe tine însuti! ---George---
Piticii mei:   2 Pauni  , 3 :pisica: , un :caine:

5,752

Buna seara la toata lumea. sunt noua pe forum si va rog sa ma scuzati daca nu stiu tot ce s-a postat aici. am rasfoi cateva pagini si citesc posturile voastre in continuare.
nu as vrea sa va intristez cu poveastea nimfelor mele pt ca ar fi pacat. va spun doar ca am luat un pui de nimfa de la real, animax, galati, luna trecuta si intr o saptamana a murit. am fost la magazin si mi au dat alt puiut care din pacate a murit si el dupa 3 saptamani de chin, tratament si vizite la vet.
Imi doresc foarte tare o nimfa dar din pacate nu mai am incredere in magazinul animax.
Daca e cineva din Galati sau Braila care are de vanzare un pui de nimfa sau cunoste vreu crescator, va rog sa ma ajutati.
O seara placuta, Nicolle

5,753

Am si eu o intrebare, este vreo problema daca masculu este mai mic ca femela? Miky ar ein jur de un an cred iar Coco are 4  ani, exista vreun risc daca se imperecheaza? hmm

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

5,754

Bun venit Nicolle :hug: Imi pare rau pentru ce ti s-a intamplat. In ce conditii is tinuti papagalii de la magazinul ala? Poate ar trebui sa li se faca o reclamatie..dunno

5,755

sincer par ok pasarile la magazin, au multe animalute si au si vanzare pt k alt pet shop nu mai e in zona, dar nu stii de unde sunt si ce bacterii poarta...

5,756 (edited by amber 14-04-2010 20:50)

sad bietele nimfe

Vai ma prapadesc de ras, Misa, noua mea fetita, il urmareste pe Yuzu prin toata colivia smile si bietu fuge de ea si o ameninta cu ciocu da ei nici ca-i pasa, si cand merge la mancare hopa si ea smile si clar ca el cum ii mai timid pleaca, am incercat cu doua vase dar indiferent ce ar fi, ei ii trebuie sa manance de unde mananca el, e o dulce, dar mi si mila de bietu Yuzu smile tongue :wow: :bang:

5,757

Imi pare sincer rau pt. nimfele tale, nicolle! sper sa gasesti pe cineva care sa iti vanda niste nimfe sanatoase!

I love the animals!I hope everybody will love the animals.  Animalute:Foxa(alint.Foxilina)-un cut metis;Misu(alint.Misulica)-un domn pisoi;doua zebre australiene(Riky&Candy)_Ingeras-Blaky(alint.Blaks)

5,758

nicolle wrote:

Buna seara la toata lumea. sunt noua pe forum si va rog sa ma scuzati daca nu stiu tot ce s-a postat aici. am rasfoi cateva pagini si citesc posturile voastre in continuare.
nu as vrea sa va intristez cu poveastea nimfelor mele pt ca ar fi pacat. va spun doar ca am luat un pui de nimfa de la real, animax, galati, luna trecuta si intr o saptamana a murit. am fost la magazin si mi au dat alt puiut care din pacate a murit si el dupa 3 saptamani de chin, tratament si vizite la vet.
Imi doresc foarte tare o nimfa dar din pacate nu mai am incredere in magazinul animax.
Daca e cineva din Galati sau Braila care are de vanzare un pui de nimfa sau cunoste vreu crescator, va rog sa ma ajutati.
O seara placuta, Nicolle

acelasi lucru am patit si eu nicolle.. tot din animax mi am cumparat un mascul si dupa 3 zile mi-a murit..dar nu am fost inapoi la magazin... tu ai fost si ti-a dat altul ? :wow: pe baza bonului sau cum ai dovedit ca nu-l mai ai ?

5,759

mihay, eu am citit actul de garantie pe care mi l-au dat si am fost la magazin cu bonul de casa, garantia si pasarea moarta sad.  mi au dat altul pe loc fara discutie sau prea multe intrebari.
tare am impresia ca li se intampla des acest lucru...

5,760 (edited by amber 14-04-2010 20:51)

Doamne dar asa ceva e anormal, ar trebui sa se ia niste masuri. :wow: Protectia animalelor?

5,761

Nicolle, poti cauta pe net "crescator pasari Galati/Braila" eu asa l.am achizitionat pe Mango. Imi pare rau de ce se intampla in tara aste este strigator la cer. Cat despre protectia animalelor...nu va mai imbatati cu apa rece. Nu va fi in Romania niciodata ca pe Animal Planet. Este nevoie de zeci de ani pentru o astfel de educatie si nu cred ca suntem capabili sa o dobandim. Parerea mea este sa stai pe aproape pe acest forum...sunti multi care isi imperecheaza pasarile si poate poti lua si tu un puiut...mai ales ca ai garantia cresterii lui in conditii foarte bune. Si eu tot asta astept...nu imi vine sa iau din pet shop dar mai sunt si exceptii unde chiar sunt foarte bine ingrijite animalutele.

Un spitz corcit cu pechinez (Bella) , 2 nimfulini (Mango si Ares). Ingerasii: un roborovsky (Pufu)    [ Sabrina ]

5,762

Dar cum dati puiutii unul la altul daca sunteti din orase indepartate?

5,763

Daca exista vointa se poate orice. Ori te duci tu si iei ori vine respectivul ori la mijloc...

Un spitz corcit cu pechinez (Bella) , 2 nimfulini (Mango si Ares). Ingerasii: un roborovsky (Pufu)    [ Sabrina ]

5,764 (edited by deyseby 15-04-2010 07:31)

amber wrote:

Dar cum dati puiutii unul la altul daca sunteti din orase indepartate?

bine ai venit Nicolle . i-mi pare sincer rau pt nimfulinele tale. i-ti spun eu de ce mor. puii sunt adusi in pet shopuri la varste foarte mici, de 2 luni maxim. cand abia incep sa manance. multi aduc pui din Ungaria ca sunt ieftini si ii  chinuie. nu au cum sa traiasca, daca ei abia prind meiul in cioc. sunt prea mici si cruzi. asta este . din pacate, zic si eu ca  Sabrina, la noi nu va lua nimeni masuri vreodata. daca vrei un pui de nimfa, mai am eu unul disponibil si este baietel. ti-l duc eu in oras. dar asta vom discuta pe ID-ul meu care ti-l las in MP.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

5,765

amber wrote:
deyseby wrote:
amber wrote:

Sunt frustrata !!

te cred. tu parca mai ai un baietel. nu?

Da... cred neutral asta-i partea frustranta, ca nu-s sigura.

Dar sa auziti partea mai importanta, inca nu imi vine sa cred big_smile :heart: :cry: am nimerit un ingeras de fetita, aproape ca m-am cantat de fericita. Ma lasa sa o mangai si sa o pup si vine pe deget, i-am dat sa pape din palma... da sa vedeti la Yuzu ce reactie o avut cand o vazut-o smile m-am prapadit de ras, s-a speriat in ultimu hal, si se schieuna ca un pui, da ea tupeista si prietenoasa tot pe langa el se dadea. I-am bagat pe amandoi intr-o colivie micuta ca sa ii spal, in special pe noua fetita care era foarte murdara, si dupa ce i-am spalat ea incerca sa-i faca lui penele, dar el nu o lasa, dadea cu ciocu, bine nu o musca dar o respingea. Apoi mi-am facut eu curaj si am incercat sa o mangai, si statea scumpa de ea si se iubea pe langa mana mea, si dupa ce o incercat Yuzu sa ii faca dupa aia penele l-a cam ignorat smile Mi se pare ca au asa o atitudine de fata baiat unu fata de altu, voi ce credeti?
O sa pun si poze :heart:

Asta-i foarte bine! :bravo: :bravo: Asteptam poze :heart: :nimfa:

Un papagal Rosella :heart: -Teodora Alina- :heart:

5,766

Amber. fetita ta are maxim 3 luni. este tare micuta. si fiind pui ai sanse sa se ataseze de tine foarte tare. motatul tau fuge de ea pt ca este mica si insistenta. ea vrea iubita si ocrotita. se da pe langa el sa o protejeze. iubita de ea. este tare frumusica. si el ce tantos sta. smile sa dea Dumnezeu sa fie bine.  :pls:

Adaugat: 15-04-2010 08:34

iloveanimals wrote:

Am si eu o intrebare, este vreo problema daca masculu este mai mic ca femela? Miky ar ein jur de un an cred iar Coco are 4  ani, exista vreun risc daca se imperecheaza? hmm

nu nu are nimic. " gaina batrana face zeama buna, cu morcovul tanar"   smile

- Mary-

5,767

Am venit sa verific ce tot faci la calculator

5,768

si ce tantos sta el....

- Mary-

5,769

Buna ziua.Bine v-am gasit,eu sunt noua pe forum.de 4 zile avem si noi o nimfa   ,e mascul,are cam 5 luni,si deocamdata baiatul meu il striga Goe.L-am adus acasa duminica,dar de luni are diaree.am citit pe forum de diropur ,i-am dat si in apa si pe cioc dar nici o schimbare.Ieri am fost la cab. vet. gasit aici pe site si mi-au dat intr-o seringa un medicament sa-i pun 3 mililitri in apa. si o reteta cu Hipraminchioksi Hiprolona enro-s si in caz ca le gasesc sa-i dau timp de 5-7 zile in locull primului medicament.sunt pt. infectii gastrointestinale si pt sindromul de malabsortie.azi i le procur (le-am gasit cu greu ).Sunt foarte necajita si nu stiu ce are.Credeti ca este f grav?el este vioi,maninca bea apa,vine cind bagam mina in colivie,(care a fost dezinfectata si oparita).Excrementele sunt de culoare verde deschis si contin lichid destul de mult zic eu.din experienta voastra credeti ca o sa fie bine?

Adaugat: 15-04-2010 13:57

Nimfutul meu seama perfect cu cel al lui Gotti

5,770

Buna Ania bine ai venit si pupam cioculetul motatului. Si Mango al meu face din cand in cand diaree si in zilele alea nu ii mai dau legume, ii dau doar seminte si in loc de apa ii dau ceai de menta. Isi revine intr.o zi...incerc sa ma descurc cu chestii naturiste mai mult decat cu medicamente...asa ca poti incerca sa ii pui niste ceai de menta dar nu foarte concentrat. Succes si asteptam vesti bune si poze big_smile

5,771

Va multumesc pt raspunsuri,m-ati incurajat.Cit de curind am sa pun si poze cu dragutul meu.sper sa isi revina repede este totusi a-4-a zi.sa vedem ce efect au medicamentele.

5,772

De obicei dupa ce depune efort face moale...dar asta o data de 2 ori nu toata ziua....dar daca tot moale face...deja e ceva la stomacel. Incearca ceaiul de menta :k:
Silviu lasa.l pe Oliver nu.l mai chinuii smile) Mango a luat.o razna roade tot ce prinde...

5,773 (edited by seby 15-04-2010 15:38)

buna.Mi-am luat ieri o nimfa(mascul) si azi o femela(din acelasi loc) si le-am pus mancare speciala si nu vor sa manance nici unu. Ce ar trebui sa le fac sa manance?Mie frica sa nu moara de foame:D(stau amandoi pe ultima bara de sus si se uita speriati in toate directiile;cred ca au apx 7-8 luni,vanzatorul mi-a spus ca-s din toamna scosi).

5,774

bine ai venit Seby! cea din stanga este fetita si cel din dreapta este baietelul? eu asa cred. sunt foarte frumosi. sa-ti traiasca. o sa manance sigur.pot sta asa si 3 zile. dar vor manca nu-ti fa griji. ce mancare le dai? poate sunt invatati cu altfel de mancare.

- Mary-

5,775

Buna Seby bine ai venit.
Stai linistit ca este normal sa nu manance, nu te speria, nu o sa moara de foame. Dureaza cateva zile, o saptamana pana se acomodeaza.
Ai putea sa incepi prin a le pune cateva jucarii in colivie (colivie de care nu.mi dau seama daca este destul de mare pentru 2 nimfe) pentru le plac foarte mult jucariile.
Sa nu ii stresezi, sa ii chinui sa ii iei in mana (asta daca nu sunt blanzi, daca sunt blanzi este ok) fa.ti de lucru prin colivie cu mana, fara sa te indrepti spre ele pentru ca de obicei se cam sperie de mana si prin frica dupaia si nu cred ca doresti asta...
Tine.ne la curent cu ce mai fac ei, comportamentul, si dupa ce incep sa manance, sa cante, trebuie sa le faci un anumit meniu zilnic de seminte, vitamine, fructe, legume etc.
Succes!