701

Re: Rosella - Platycercus eximius si Platycercus elegans

buna, sunt cam noua pe aici. V-am gasit cand incercam sa caut un raspuns la problema mea: una dintre roselele mele tocmai si-a rupt o unghie, destul de rau ca sangereza. Acum sangerarea s-a oprit, papagalul chiar manaca, dar nu stiu unde s-o duc la medic.
Deci, intrebare: stie cineva un medic priceput la pasari in Timisoara?
Poate cineva sa ma ajute?
Multumesc oricum.

Adaugat: 07-04-2010 23:24

am uitat sa precizez ca mergem destul de regulat la un medic, pt taiat unghiute si cioc, dar acum mi se pare ceva mai complicat decat de obicei...numai probleme am avut cu ea (e o femela de rosella) in ultimul timp..de fapt in ultimul an. S-a ranit la picior si a facut buba, si-a rupt o parte din cioc..
Pasarile mele nu sunt asa iubitoare ca ale voastre, cu toate ca le vorbesc tot timpul si am grija sa nu le lipseasca nimic.dar nu le pot da drumul prin casa pt ca am trei pisici...si casa e mare, sunt greu de recuperat apoi..
Totusi, daca ma poate ajuta cineva,va rog..

702

bine ai venit november4gina uite asta am aflat de pe site
Daca produceti o sangerare nu intrati in panica! Presarati pudra cicatrizanta sau faina pe gheara, acoperind suficient intreaga zona. Datorita faptului ca pasarile sunt atat de mici orice sangerare poate reprezenta o amenintare la adresa vietii lor asa ca este foarte important sa o opriti imediat. Nu presarati pudra cicatrizanta pe piele, ea poate cauza arsuri.

Supravegheati pasarea si examinati-i ghearele o perioada de timp dupa ce ati terminat procedura, pentru a putea interveni daca apare vreo sangerare ulterioara. sper sa iti fie de ajutor

703

naparleste!!

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

704 (edited by necunoscuta 09-04-2010 07:10)

Gina, e trist ca nu  le dai drumul. Sa privezi o pasare de la zbor... sad
    Nu au nevoie sa zboare in toata casa. Scoate pisicile din camera ta, si da drumul papagalilor sa zboare.  Au nevoie de miscare, de zbor, altfel, sa nu iti fie mare mirarea daca Rosellele tale vor fi apatice, muschii li se vor atrofia si nu vor mai putea zbura deloc.  Zborul Rosellei ca si a altor pasari este deosebit si fascinant de urmarit.

A mea s-a obisnuit mai mult sa stea pe afara, si danseaza in colivie daca nu ii dau drumul o zi sa zboare putin. E frumos sa o urmaresti cum fericita da cateva ture prin camera, si apoi se odihneste pe vitrina privindu`se in oglinda. La 3 4 minute reia activitatea. Si acum m-a vazut treaza si tipa sa ii dau drumul. :heart:

Simo

705 (edited by cutegirl 09-04-2010 08:59)

Simone si eddi al meu face la fel cand ma vede ca ma trezesc tipa in continuu ca sa-i dau drumul.Face cateva ture iar eu il urmaresc cum isi scote aripile colorate :heart: E o minunatie sa vezi o rosella zburand :floare:

Un papagal Rosella :heart: -Teodora Alina- :heart:

706

intradevar nu trebuie sa privezi pasarile de la zbor!

707 (edited by yo_dan 09-04-2010 10:45)

cele 2 roselle ale mele au inceput sa formeze o pereche au inceput sa doarma unul langa altul si masculul ii da de mancare femelei si mie imi place sa ii privesc cum zboara si la mn toata ziua sunt afara se mai baga in colivie sa manance dupa care ies afara :heart:

708

Ar trebui sa lasati orice pasare sa zboare, fiindca cele mai multe intra la loc in colivie cand se plictisesc de zbor, desigur, atunci cand nu ai geamul deschis!

I love the animals!I hope everybody will love the animals.  Animalute:Foxa(alint.Foxilina)-un cut metis;Misu(alint.Misulica)-un domn pisoi;doua zebre australiene(Riky&Candy)_Ingeras-Blaky(alint.Blaks)

709

Gina nu e bine sa privezi pasarea de zbor , ai putea totusi sa le inchizi intr-o camera si sa le dai drumul macar o data pe saptamana sa zboare cateva ore ... ai mei mai mult de jumatate de ora nu stau liberi ...

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

710

eu le dau drumu pe la 3 cand vin de la scoala si stau asa pana seara la 9.Se mai intampla cateodata(de fapt decat o singura data)sa zboare si prin curte asa cum sa intamplat ieri.Sia facut zborul pentru 3 luni.Cand lam vazut ca e afara si zboara cu granguri si porumbeii pe la 4-500 de metri am ramas uimit.Dar totusi fdragostea fata de perechea sa l-a adus inapoi ,,acasa""

711

Daca va era doar de Eddi :floare: uitati niste pozici cu el aici :pup: :heart:

712

este ff frumos sa iti traiasca :pup:

713

ff frumos!!!

714

Multumesc! :hug: Acum doarme dar probabil ca va multumeste :merci:
Ghearele pasarilor trebuie taiate? Pentru ca eu nu i le-am taiat niciodata.E ceva grav?

Adaugat: 10-04-2010 20:42

Am o intrebare:
Azi i-am pus vitamine in apa lui Eddi si am fost sa mananc.Dupa ce am venit el era ud fleasca pe cap a stropit peste tot.I-am dat drumul din cusca si statea cu piciorusul drept sus si cu ghiarele stranse,Apoi am observat ca se putea sprijini in el....Dar continua sa-l tina asa.E ceva grav?Sa-l duc la veterinar? :sol:

715

Nu cred ca e grav de foarte multe ori ei stau intr-un picior.

Si eu le-am taiat gherute la ei mei doar o data dar au in colivie niste bete pentru a si le mai scurta ei ...

E un dulce .... nu vrei sa ii iei partenera?

716

Nustiu sigur daca vreau...Ca poate nu va mai fii asa de atasat de noi...M-am gandit la asta dar daca are unul dintre voi puiutii poate cumpar unul de pe forum pentru ca nu vreau din pet shop. :hihi:

717

Eu am vrut doi din prima ca sa nu fie singur

718

La mine e singur doar in timpul zilei intre 12-17 apoi e in centrul atentiei big_smile

719

Cutegirl, sa stii ca Eddi al tau e un frumushel! :heart: :heart: :heart: :pup: :pup: :pup:

I love the animals!I hope everybody will love the animals.  Animalute:Foxa(alint.Foxilina)-un cut metis;Misu(alint.Misulica)-un domn pisoi;doua zebre australiene(Riky&Candy)_Ingeras-Blaky(alint.Blaks)

720

Mutumesc mult raluky4! :hug:

721

La mine sunt mai tot timpul singurei eu sunt la munca de la 9-18 si seara stau cu ei dar nu sufient, cel putin asa cred eu

722 (edited by cutegirl 15-04-2010 07:52)

Eddi isi smulge penele nu naparleste!! :cry: A terminat pe piept acum incepe pe spate(unde ajunge) nustiu ce sa-i mai fac ca o pereche inca nu-i pot oferi neutral  Si le smulge si cand sunt aproape de el :cry: :cry: !!!

723 (edited by andreea7 15-04-2010 07:55)

eu stiu ca ei isi mulg penele cand sunt stresati sau plictisiti

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

724

cutegirl wrote:

Eddi isi smulge penele nu naparleste!! :cry: A terminat pe piept acum incepe pe spate(unde ajunge) nustiu ce sa-i mai fac ca o pereche inca nu-i pot oferi neutral  Si le smulge si cand sunt aproape de el :cry: :cry: !!!

de la stres sau singuratate.

Adaugat: 15-04-2010 09:02

Cutegirl. ce scumpic este Eddi

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

725

deyseby wrote:
cutegirl wrote:

de la stres sau singuratate.

Poate de la stres dar singur nu sta mult pentru ca ori vine tata ori sora mea mai repede acasa.Poate ii voi lua o  pereche dar cand voi avea posibilitatea smile
Merci Deyseby! :fluture: