4,651

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

mihay ai niste puiuti super frumosi.Sa-ti traiasca,Ce-mi plac pozele. :bravo: Foarte frumoase,merita sa se bucure de iarba proaspata si de libertate in natura pana nu pot zbura.Apoi,e pacat sa zboare pentru ca nu ar supravietui in natura singuri.Felicitari. :hug:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

4,652

Superbi puiutii Mihay :bravo: Adorabili smile

O pereche de perusi :perus: .. Masculul albastru :perus: si Femela verde cu galben :heart:

4,653

ce frumos este cand perusul iti vine pe deget, te urmeaza prin casa, ,,vorbeste cu tine,,.......pacat ca ai mei sunt exact opusul cand ma apropii de cusca amandoi sar prin cusca de parca i-ai vana.....femela nu e chiar asha agitata....sunt foarte speriati....probabil din cauza k vin acasa o data la  saptamani si stau numai  zile.....poate nu ma cunosc.....ai mei cand i-am luat in septembrie aveau 5-6 saptamani.....acuma oare e prea tarziu sa-i invat sa nu le fie frica de mine??....ciudat este k mai demult mai veneau pe deget nu le era asa frica insa acuma.....sunt foarte speriati....in aceasta poza erau cuminti si nu le era frica de mine da acuma.... :cry:

Adaugat: 08-04-2010 14:34

si poza......

,,metalrock,, and animals forever........ :rock:

4,654

,,o data la una doua saptamani si stau numai doua zile,,.........scz da imi face figuri tastatura

Adaugat: 08-04-2010 14:37

big_smile masculul este cel cu buline albastrele din stanga (scz da pozele nu-s prea clare)

4,655

deutschland ai niste perusi f frumosi!sa-ti traiasca!
(Vanesa)

4,656

deutschland sunt foarte frumosi perusii sper ca cu timpul sa se obisnuiasca cu tine smile

Adaugat: 08-04-2010 17:59

Astazi am vazut perusii ca s-au imperecheat din nou big_smile si le-am pus cuibuletul sper ca de data asta sa am puiuti sanatosi smile

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

4,657

Cred ca de la naparlire e big_smile .. Oricum .. am fost la veterinar .. a spus ca pot face rana daca se mai scarpina mult si mi-a dat o crema albastra care cicatrizeaza ..  Acum vad ca nu mai dau din picioare smile dar se scarpina intruna va si fata a inceput sa stea intr-un picior hmm .. e normal ? astept raspuns big_smile [scuzati`mi insistenta dar sunt chiar curioasa hmm ]

O pereche de perusi :perus: .. Masculul albastru :perus: si Femela verde cu galben :heart:

4,658

Nu stiu ce sa zic hmm . De statul intr-un piciorus cred ca e normal pentru ca asa stau ei cand se odihnesc deci nu cred ca e motiv de ingrijorare.

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

4,659

Aha .. Da oare au alergie hmm ?

4,660

Multumesc Silviu. nu voi mai umbla la cuib doar o data pe saptamana sa vad ce si cum sa nu fie ceva in neregula in rest le voi da pace . Cuibul este cel de care am spus mai inainte pe care l-am cumparat

4,661

Silviu ma bucur ca nu stresezi perusii. sta este foarte important.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

4,662

Silviu ceilalti au zis ca este destul de bun dar oricum nu il voi lasa numai pana le cumpar altul mai mare daca vor face mai multi pui ca daca face numai unul ca data trecuta eu zic ca e numai bun.

4,663

hei :floare: :hug:  . De cand mi-am luat perusul :heart: loli, l-am lasat prin casa, din prima zi. :angel: . Si de 2 saptamani de cand l-am luat se duce numai intr-un loc. :wow: langa usa de termopan cu oglinda  si pe vitrina tot cu oglinda . Problema este ca de fiecare data, :bang: cand ma trezesc imi cere sa ii dau drumul :sol:  afara din cusca , ii dau drumul, si pana seara :nb: nu se baga la somnic, sau sa manance, sta numai langa oglinzi. :ill:  . Si cand se urca pe vitrina,  :blb: da tot ce apuca pe jos :bravo: [ca sa se vada el mai bine in oglinda )) ] :hihi:  ... a dat niste clamute de-ale mele, apoi a inceput cu bibelourile  smile) a spart deja un bibelou ) :rusine:[se uita dupa ele cum pica jos, si incepe sa cante ]=)=)=)) ce sa ii fac, sa il tin numai in cusca ?  ca distruge casa :perus:)

,,Libertatea nu înseamna nimic pentru o pasare care nu a-nvatat sa zboare.''

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)

4,664

hmm......dak e singur poate simte nevoia unui partener de aceea se pune numai in fata oglinzii...poate crede k e perechea lui....dak e problema asta cel mai bine ar fi sa-i i-ei o pereche sau pune-i macar o oglinda in cusca....sa ma corecteze careva mai priceput dak gresesc.....

4,665

deutschland wrote:

hmm......dak e singur poate simte nevoia unui partener de aceea se pune numai in fata oglinzii...poate crede k e perechea lui....dak e problema asta cel mai bine ar fi sa-i i-ei o pereche sau pune-i macar o oglinda in cusca....sa ma corecteze careva mai priceput dak gresesc.....

are oglinda in cusca, dar are 3 luni si nu prea are cum sa faca mostenitori.. [nu prea are nevoie de partenera.. cred] big_smile

,,Libertatea nu înseamna nimic pentru o pasare care nu a-nvatat sa zboare.''

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)

4,666 (edited by necunoscuta 09-04-2010 07:02)

Cum sa nu aiba nevoie de partenera? yikes  Bineinteles ca are nevoie de un/o partener/a.  Imagineaza-te pe tine detasata de lume, de tot ceea ce inseamna contact cu omul, mergi in mediu necunoscut, unde sa nu ai cu cine vb... sa nu ai pe nimeni ca tine, si atunci sa vad ce o sa mai zici.

Daca iti permiti, cel mai corect fata de perus, mi se pare sa ii iei o pereche. S-a ajuns la a tine pasarea ca pet, tot din cauza noastra, a oamenilor. Corect fata de ele, mi se pare, ca macar un companion sa le oferim, daca de libertate au fost private.

Ah, acum am citit mai bine , tu te refereai la imperechere. smile  Scuze.

Buna dimineata !!!          :bd:

Simo

4,667

cumpara-i o pereche si totul va fi bine.

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

4,668

:perus: salut cine are de vanzare o femele de perus si este din bucuresti

4,669

doamne imi plac atat de mult perusii,sunt jucausi si haiosi...mi-as dori mult unul..dar problema mea nu este de bani este faptul ca nu sunt in tara si aici nu am vazut nici un pet shop unde sunt,aici in petshopuri au mancare si alte chestii pt animale,dar nu si animale..animalele le tin numai in adaposturi..si nu stiu unde sa gasesc unul...
mi-as dori un baietel cu care sa ma joc si sa-l invat sa vorbeasca..din cauza serviviului tb sa stau toata ziua in casa aproape si un papagal mi-ar face companie :perus: sper sa gasesc pana la urma :sanatate:

:floare: Georgiana :floare:

4,670

am si eu nevoie de ajutorul vostru cu un sfat... diseara merg sa duc un puiut prietenei mele... puioutul are 1 luna de zile, si-l doreste foarte mult incat nu mai are rabdare macar vreo 10 zile... o sa-l hraneasca pana va invata sa manance singur... problema ar fi urmatoarea: cum si cu ce sa'l hraneasca... am cumparat 1 cutie cu mei pt puiuti, o sa mai adauge si ou pisat cu morcov ras... dar cum sa ii dea toate astea... astept pareri. Multumesc!

4,671 (edited by setris 10-04-2010 12:54)

Un pui de 4-5saptamani este usor de invatat sa manance, ii poate da ou fiert moale si seminte de mei decorticate ( eu am gasit asa ceva in alimentara ), important este sa-si petreaca mult timp cu el, sa stea si sa se joace cu mancarea in preajma lui pt. al face curios. Foarte bune pt. puiet sunt si spicele de dughie, au bobitele mult mai mici decat meiul normal si ii si da de lucru la puiut...ai mei consuma cu deosebita placere aceste spice ( se pot procura de la orice magazin de animalute, eu personal le iau din Hornbach, si nu sunt scumpe ).

Asa ca bafta la intarcat :k:

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

4,672

Acum cateva ore am trecut printr-o experienta care mia schimbat total parerea despre perusi.Dupa cum stiti am o pereche de perusi.Pe kiki(fata) si pe Paulie(baiatul).Dat fiind faptul ca era cald afara am hotara sa ii scot cu colivia afara.Am bagat mana in colivie pentru a le aranja o jucarie dar am uitat sa inchid usita care ramasese total deschise.In doar cateva secunde Paulie,baietelul,a iesit afara.Eu stau la tara si a zburat atat de departe incat nici nu il auzeam nici nu il zaream.Primele minute Kiki tipa cu putere dar in zadar.Dupa vreao 15 minute de urmariri Paulie sia facut aparitia intr-un tei din fata casei la cativa metri de locul unde scapase.A venit si a cercetat zona dupa care sa asezat pe colivie.Cand mam dus sa desfac usita coliviei acesta sa speriat si a zburat la vreo 4 metri pe bolta.Am bagat o hartie in usita ca sa stea deschisa iar el a venit imediat pe colivie.A stat pe ea vreo 2 minute dupa care a intrat inauntru.Credeti-ma ca atunci cand iam vazut pe cei doi pupandu-se cand sau reintalnit am simtit ca ei nu sunt niste animale si sunt niste oameni deghizati.Acum cei doi ciripesc de zor.Imi pare rau ca nu iam facut cateva poze in ibertate dar imi era atat de frica ca nu o sa il mai prind incat nu miam luat ochii de pe el!!

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

4,673

Oooo :heart: Asta e minunat! Intradevar cei doi se iubesc mult! Imi pare bine ca nu a fugit,e chiar minunat :heart: :floare:

Un papagal Rosella :heart: -Teodora Alina- :heart:

4,674 (edited by setris 10-04-2010 12:54)

:pls: mare noroc mare ai avut...si mie mi-a fugit un pui, dar nu am mai reusit sa dau de el...asa ca poti sa joci la loto cu asa noroc :k:

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

4,675

setris wrote:

:pls:mare noroc mare ai avut...si mie mi-a fugit un pui, dar nu am mai reusit sa dau de el...asa ca poti sa joci la loto cu asa noroc:k:

smile smile Ai mare dreptate smile smile Desi eu nu prea cred in jocurile astea de noroc:P Dar cine stie? Poate,poate vei castiga ceva wink

Un papagal Rosella :heart: -Teodora Alina- :heart: