Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Multumesc Mony am crezut ca nu este bun ca mi-a raspuns si Silviu la topicul despre Cuiburi si hranitori si a spus ca este mic acum nu mai stiu pe care sa va ascult
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Multumesc Mony am crezut ca nu este bun ca mi-a raspuns si Silviu la topicul despre Cuiburi si hranitori si a spus ca este mic acum nu mai stiu pe care sa va ascult
Subscriu la ce a spus Silviu, cuibul este mic, e mai mult inalt(in lipsa de altceva e bun si asa,desi, gandeste-te : femela si inca 4-5 pui pe 12.5x11.5 cm...) un cuib acceptabil este cel de dimensiuni medii ( mai mult lat decat inalt ) de 19.5x14x14 cm
Nu ma pricep prea bine dar daca nu va avea multi puiuti eu zic ca e bun... cum a zis si Setris daca va scoate 4-5 puiuti atunci e cam mic...
nici bine nu am terminat de facut puii mari si ...
... sa mai urmeze o serie de oua?
Setris ce zici daca le-as pune cuibul pe care il am acum si daca vad ca o sa iasa mai mult de unu doi puiuti sa iau unul mai mare si sa il schimb atunci . Ar fi vreo problema?
PS: Data trecuta numai un puisor a iesit .
Daca apuca sa faca oute in primul cuib lasa-le acolo si, schimba cuibul numai cand vor avea puii cel putin trei saptamani, cat are oua si sunt ei micuti e mai bine sa nu derutezi femela...poate ai bafta de mai multi puisori, data trecuta presupun ca a fost prima tura si nu aveau experienta.
:ok: Eu deja am doua oute si maine este asteptat al treilea:heart:
Adaugat: 01-04-2010 14:36
nici bine nu am terminat de facut puii mari si ...
![]()
![]()
categoric mai urmeaza o serie, cam in doua saptamani daca nu mai repede...sa fie cu noroc.
mihay28 wrote:nici bine nu am terminat de facut puii mari si ...
![]()
![]()
categoric mai urmeaza o serie, cam in doua saptamani daca nu mai repede...sa fie cu noroc.
pai si unde face outele... pt ca, cuibul este ocupat si in 2 saptamani nu cred ca toti puiutii vor fi apti pt a parasi cuibul... ultimul pui abia azi a facut ochi..
Multumesc Setris . Da intradevar a fost prima tura de oute si nu a avut experienta dar totus a fost bine ca l-a avut pe el ca acum stie mai bine ce are de facut.
Eu tin intr-o voliera mai mica doua perechi de perusi dar una este foarte tanara numai vreo trei luni au amandoi inca sunt mici sper sa nu fie vreo problema si sa se certe femelele pentru cuib sau mai stiu eu ce
Adaugat: 01-04-2010 15:33
Mihai cred ca ar trebui sa le mai pui un cuib pentru a doua serie de oute .
Adaugat: 01-04-2010 15:33
Poze cu Perusii in voliera.
Adaugat: 01-04-2010 15:50
Scuzati dar nu a mers sa le pun :rusine:
si puii mei s-au imprietenit,in sfarsit...dupa 1 an.....de cateva zile, yoyo il lasa pe baiat sa se suie pe ea...noroc ca e prost si sta 5 secunde pe spatele lui yoyo apoi aluneca....nu le-am luat cuib,pt ca inca nu vreau pui....asteptam si noi un pui peste vreo 3 luni(de om) si e o perioada in care nu prea as face fatza intr-o camera de 3pe 4m cu atatea fiinte,oricat mi-ar fi de dragi...din pacate nu am posibilitatea de a-i tine pe pui in alta camera(desi stau la casa...cu socri),de dat altcuiva nici nu se pune problema,asa ca nu pot decat as sper ca-n urmatorul an nu-mi va face yoyo vreo surpriza cu outzele....
Am revenit si eu dupa o lipsa destul de lunga. Esty sunt foarte dragalasi copilasii tai :pup:.
Voi ati inceput sa ii scoateti afara? Ca eu pe ai mei da.
Mihai cred ca n`ar trebui sa o mai lasi sa depuna , ar fi prea mult si prea riscant pentru ea
ce am citit eu pe www.4animale.ro e ca ar mai trebui pus inca un cuib pt o noua depunere... si de ceilalti se va ocupa masculul sa-i hraneasca... dar nu cred ca le mai pun un alt cuib, nu vreau sa mai gauresc iar colivia
:hihi: daca vezi ca apare vre`un ou poti sa le mai pui un cuib si sa muti oul in al doilea cuib. Dar cine stie daca masculul se va ocupa de ei.
astazi mi-am achizitionat o noua pereche de perusi
... am fost prin vizita la un amic si nu am putut rezista... is foarte frumosi :k:
Anny bine ai revenit ce mai fac copilasii tai ?
Mihay ma bucur ca ai inca o pereche de perusi asteptam poze
Foarte bine canta toata ziua si papa si se iubesc ceea ce e foarte important.
Silviu succes la ou si outele care poate vor urma speram sa fie bune :k:
vor fi bune cu siguranta...nici eu pana azi nu i-am vazut in fapt..si au fost toate ouale fertile... o observatie : pune cuibul in exterior :k: ... succes !
am si eu o intrebare. are vreo importanta la ce inaltime este colivia perusului? eu am colivia pusa pe un fel de noptiera.
Mihai multumesc si data trecuta le-am pus cuibul tot in exterior si bineinteles ca si de data asta va fi la fel pentru ca nu vreau sa le ocup spatiul
Adaugat: 02-04-2010 10:53
Star nu cred ca are vreo problema bineinteles ca ei prefera sa fie la inaltime sau cel putin la nivelul tau dar nu cred ca are nimik
buna la toata lumea.imi poate spune cineva sigur ce este puiutul meu de perus adica fata sau baiat?vreau sa-i iau pereche si sa stiu ce sa iau.va multumesc!
Te-as ajuta cu cea mai mare placere dar nu ma prea pricep la asta. Dupa mine cred ca este baietel pentru ca si al meu cand l-am luat avea ceromul tot asa numai ca din poza nu prea imi dau seama .
buna la toata lumea.imi poate spune cineva sigur ce este puiutul meu de perus adica fata sau baiat?vreau sa-i iau pereche si sa stiu ce sa iau.va multumesc!
Mufa mica este baietel, sa-ti traiasca...ai putea sa mai astepti cu perechea, este inca mititel ( 5-6 saptamani), lasa-l sa se obisnuiasca cu tine.
asa credeam si eu ca e baietel dar am mai vrut o parere.Il am de 1luna si cand ii dau drumul prin casa daca il strig vine la mine,se urca pe umarul meu si numai acolo sta si din cand in cand canta.E un scump.
Nu stiti de la cate luni incep sa dispara dungulitele de pe cap la perusi ?
Nu stiti de la cate luni incep sa dispara dungulitele de pe cap la perusi ?
Retragerea dungilor puiutilor de pe frunte si formarea bulinutelor din barba la marimea normala se face dupa prima naparlire, pe la 4-5 luni.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus