1,576

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

El este Caesar. L-am luat de la un crescator din Constanta mai exact din Palas (ar trebui sa sti ca esti din Cta). Il cheama Lucian si aprovizioneaza un petshop care se afla la mine in cartier Tomis Nord (langa restaurant Rustic). El mi-a spus ca are in jur de 6-7 luni, nu stiu cat de bine se observa din poza sexul si varsta. Eu am zis ca e baiat pentru ca in colivie mai era cu o femela albastra, din cate am inteles femelele au capul mai rotund decat masculii care au capul usor mai "colturos". Si al tau se catara cu disperare pe colivie sa evadeze? Micul Caesar numai asta face cred toata ziua, cauta o portita sa iasa afara. Mi-e mila de el dar daca-i dau drumul nu-l mai pind si singur nu cred ca intra de dimineata pana la 8 jumate cand eu plec la munca. Deocamdata incepem sa ne cunoastem, am observat ca e tare curios. Daca stau in fata coliviei aproape, si vorbesc cu el, vine curios pana aproape de usita si se uita la mine, dar nu rezista mult si se duce la locul lui unde se simte in siguranta tongue

Adaugat: 29-03-2010 20:00

Inca o poza tongue daca stie cineva mai experiemntat sa-mi spuna cam ce varsta are as fi recunoscator.

Adaugat: 29-03-2010 20:26

:bd:

No one is so brave that he is not disturbed by something unexpected. - "Julius Caesar"

1,577

ce baiat frumos avem. daca il lasi pe afara o sa prinda mai mare incredere in tine.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

1,578

buna....am si eu un micul Alexandru de 2 luni.cand l am luat avea 7 luni...asa mi a spus crescatorul,apoi l am dus la un prieten de al meu care e dresor de animale si mi a spus ca nu are nici 1 an ca avea ghearele transparente.cum l am adus acasa l am pus in colivie si i am si deschis usa.prima zi a stat in cusca si privea,iar a doua zi a iesit sa cerceteze zona...si acum intra in cusca cand doarme si cand mananca.e cuminte ,sta pe deget,mananca din palma il mangai si il si pup...akum ma lasa dar la inceput nu.il cheama NIKI.am scos de pe net sunete cu pasari ca sa ciripeasca sa si dezvolte sunetele.acum scoate mult mai multe sunete si chiar stranuta:)). nu i am pus jucarii ,clopotei si prostii dealea ca daca are ocupatie el nu mai e atent....si asa fara jucarii e foarte atent si deja a prins cateva chestii...deci eu cred ca e bine ca l ai lasat afara,caci trebuie sa vada ca nu i face nimeni nimic,si nu tinut prizonier.
eu am si un catel si se inteleg de minune...cainele cand l a vazut a sa apropiat cu botu de el:)) ca era gelos ,dar niki l-a muscat de bot...si de atunci nu au treaba

Adaugat: 30-03-2010 13:14

acestia sunt puii mei...niki si maxi

Adaugat: 30-03-2010 13:22

scuze ...am gresit poza prima data...
maxi cainele...niki micul alex

1,579 (edited by maktar 30-03-2010 13:33)

Sa iti traiasca amandoi sunt foarte frumosi :k: Cat despre micul Caesar cred ca o sa-l las liber in seara asta cand ajung acasa cu speranta ca va intra de dimineata in colivie sa manance, am observat ca dimineata are pofta de mancare. Mie mai mult imi e ca sa nu stau dupa el pana la 10 :merci: ca ma dau afara de la servici daca vin la ora aia si singur in casa nu-l las. Dar merita incercat!

Edit: Am citit undeva despre dieta micului alexandru si scria ca pe langa fructe si legume proaspete ii trebuie si proteine:
"You also need to feed your parrot items rich in protein.  Too much protein is not good; however, a few chunks of cooked meat is ideal.  I find that shredded turkey or chicken will do the trick.  Once a week I offer some kind of protein item.  Just be sure to remove it an hour after being placed into the cage.  This will ensure it does not spoil." Mi se pare un pic cam deplasat sa-i dau carne...

Claudiu & Caesar.

No one is so brave that he is not disturbed by something unexpected. - "Julius Caesar"

1,580

carne?...nu i am dat si ...chiar ca e deplaasat...
eu ii dau seminte si vructe...mango il adoro....il tai cubulete mici si ii dau in general la ora de sedinta ca ii place enorm si ar face orice pt el...in rest seminte.cand ma vede stie ca i dau fruct...si asa l am facut de nu mai are frica de mana.

1,581 (edited by capshunik 30-03-2010 15:25)

ia uite cati nou-veniti avem!! :heart: :heart: !! ...

si amandoi sunt foarte frumosi :pup: !!

maktar.. varsta e mai greu de aflat.. dar trebuie sa stii ca in jur de 1 an si 8 luni.. masculului

ii apare un inelus negru in jurul gatului.. daca nu ...inseamna ca este fetita smile ... ca tot vn vorba..

de unde stii ca este baietel ? smile .. asa am crezut si eu timp de 2 ani ca rocco este baiat ( de unde si

numele smile ) .. si am aflat ca este fetita..  smile smile ...

:pup:

Ana :heart:

1,582

maktar , bestiuta87     bine ati venit :hug:       bun venit si lui Maxi , Niki si Caesar .

1,583 (edited by maktar 30-03-2010 16:08)

Masculii au capul mai "patrat" pe cand femelele il au mai sferic, de asemenea masculii au ciocul mai proeminent decat femelele care-l au mai turtit. Am citit pe un forum din afara destinat numai micului alexander. Mi-am dat eu seama ca e mascul pentru ca mai era in colivie cu o femela (zic eu) si am observat diferenta asta dintre ei (ma documentasem inainte). Oricum nu sunt 100% sigur ca e  mascul :pls: dar daca se va dovedi a fi femela o sa o cheme Venus :bravo:

Edit: Bine te(v)-am gasit, multumesc pentru primirea calda si pentru sfaturi sunteti o adevarata comoara! big_smile

1,584

bine ai venit bestiuta87.  E bine ca ai un exemplar sociabil si cuminte. Sa iti traiasca. big_smile

Keep your game tight.

1,585

niki....scumpikul meu...

Adaugat: 30-03-2010 19:16

si asa ne aratam noi dragostea...un pusi dulce dulce:))
akum e dulce dar il am doar de 2 lunisi cand am incercat prima data...ma capsat...apoi incet a cedat...iar acum ne aratam afectiunea.
toti aveti animalutze frumoase...ma gandesc la o surioara pt NIKI dar galben

1,586

cum ai facut sa fie asa prietenos cu tine ?:D

Verdeatza rullz...

1,587

pai prima data cand l am luat nu l am tinut inchis in cusca deloc...nu l am bagat in seama cateva zile si cum se plictisea era atent la mine.l am lasat sa ma muste si cand insitam cu ceva si el caraia si atunci nu l mai bagam in seama...si apoi se plictisea iar si coopera:))
si in prima clipa cand l am luat i am taiat aripile ca sa nu l speriu cand il prind.are in cusca numai seminte si apa si fructe ii dau cand ne jucam.ii plac foarte mult si el stie ca le primeste daca e cuminte.
incet si cu rabdare se poate...dar trebuie sa l lasi sa te muste ca in timp dispare frica de mana si apoi de multe ori cand trece de pe un deget pe altu akum de multe ori nici nu se mai sprijina in cioc,pur si simplu sare.
si cu pupatul la fel...la sedintele de vorbire treptat m am apropiat tot mai tare cu buzele de el si acum ma lasa sa l pup.
e o dulceata si asa calda are respiratia:)) cand ma pupa.
si nu are jucarii ca atunci e atent la ce se intampla si la mine.
cam asa am facut eu....dar multi zic ca am avut si noroc  ca e un exemplar cuminte

cand l am luat avea coada distrusa de la cusca....si inca o mai are...in cat timp isi revine si ce pot sa fac? astept raspuns

1,588

isi revine intr-o luna maxim , eu ii dau un supliment nutritiv de la versele -laga se numeste gold patee
l-am luat de la animax dar din bucuresti ... intr-adevar ai avut noroc ...

Verdeatza rullz...

1,589

ce exemplare frumoase aveti toti...sa va traiasca la toti,caci aveti langa voi niste frumuseti

1,590

sa iti traiasca si tie , ma bucur sa intalnesc o clujeanca pe forum :hug: :pup:

1,591

cand o sa ii creasca coada o sa fie turcoaz tongue foarte frumoasa culoare ...

Verdeatza rullz...

1,592

bine ati venit maktar , bestiuta87     big_smile  bestiuta87 sa stii ca is invidioasa pe tine tongue ce nu as da sa ma pupe si pe mine Tweety asa :pls:

1,593

Foarte frumosi noii veniti ..... sa va traiasca..... :pup: :heart:

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

1,594

Paste fericit sa aveti cu totii! Sa va bucurati de aceasta sarbatoare alaturi de cei dragi, sa fiti sanatosi si veseli si sa ciocniti cat mai multe oua! Hristos a inviat!

Adriana

1,595

Fie ca bucuria Invierii Domnului sa va aduca in suflet liniste, pace si fericirea de a petrece aceste clipe magice cu cei dragi. Hristos a inviat!

1,596

Hristos a inviat!!

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

1,597

cine are MICUL ALEXANDRU /matur/fata si altu baiat sa-l posteze casa vedem si noi eu cred ca al meu e baiat chiar daca in gen.fetele sant mai salbatice al meu e f.salbatic si nu cred co sa-l inblanzesc vreodata adica se sperie f.usor chiar n-am avut un astfel de papagal si aceasta rasa e cunoscuta ca fiind f.blanda banuiesc ca a fost crescut intr-un loc cu f.mult spatiu cel care tine magazinul de unde l-am luat face afaceri cu niste italieni deci nu este invatat cu oameni deloc dar in sfarsit dar eu i-mi doresc un kakadu stie cineva care mai pretu un ui astfel de papagal am luat leg cu cineva din italia sa vedem

1,598

stai linistit vidoq64 , eu o am pe Tweety de un an si ceva si tot salbatica e ...

1,599

daca e fata nu se va inblanzi niciodata daca e baiat atunci ar trebui sa se inblanzeasca du pa un an se va vedea carei treaba cu el dar eu dupa un an il dau daca e tot asanici macar poze nu pot sa-i fac trebuie sa organizez o panda ca la animal planet e prea de tot dar daca apare altu pe acesta il dau dar nu prea cred eu co sa-i reuseasca pasenta i-mi plac mult papagali kakadu:sol:

1,600

vidoq64 din cate stiu eu nici o pasare nu e blanda asa cum vrei tu din prima, ea se va obisnui cu timpul. Trebuie sa ai rabdare cu ea. Caesar al meu, tot asa e si il am de 2 saptamani, vad ca si al tau sta pe corniza acolo exact ca al meu. Insa sapt. trecuta cand stateam  la birou i-am pus mar pe monitor si a venit langa mine si l-a luat. Asta inseamna ca incepe sa capete incredere. Dimineata spre exemplu zboara cat mai aproape de pat si asa imi da trezirea. A inceput sa faca ca o nava spatiala :wow: Daca vorbesti cu el tot timpul si ii oferi ce ii place lui, fara sa-l obligi sa faca ce vrei tu...o sa faca progrese. Este o pasare superba, eu ma minunez cateodata cata inteligenta poata sa aibe si ce personalitate. Multa bafta cu micul tau alex!

P.S: Vad ca vrei sa il dai... de ce l-ai mai luat (sau l-ai gasit)?