Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Mihay sa-ti traiasca puiutii...ai grija, cuibul are nevoie urgenta de curatare...
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Mihay sa-ti traiasca puiutii...ai grija, cuibul are nevoie urgenta de curatare...
Am inteles , multumesc . Daca ma credeti este asa agresiva si ciupeste foarte foarte tare. Stiu ca venise cineva strain pt ea si cand a bagat degetu in cusca a ciupit pana a dat sangele si a ajuns la carne . Multumesc mult pt sfaturi , zilele astea ma duc sa ii cumpar un mascul si sper sa fie totul ok .
Mare grija in alegerea masculului...fetita ta este marisoara, are peste 8 luni, indicat este sa-i cumperi un mascul adult pt. ca ea in cateva luni va intra in calduri, si daca ii iei un puiut nu va stii ce sa-i faca ...:wow:
Poate alege tot vreo femela. :hihi:
Nu nu , o sa am grija . Chiar m-am gandit ca ar trebui sa il iau de varsta ei , de fapt asa este si normal :wis:. O sa am grija , in nici un caz nu o sa iau femela , insa eu stiam ca cei cu nasul albastru sunt masculi si mie mi se parea ca are nasucul bleu si merge spre albastru. in fne .
O sa am mare grija cand o sa ii aleg jumatatea .
Multumesc inca o data pt ajutor
:nb:
Da, ai dreptate...exista posibilitatea sa aleaga tot o femela...atunci sfatul meu cel mai bun este sa iei un perus care sa aiba nasucul albastru intens, fara urme de portiuni albe .
Sau cu nasucul roz spre mov daca perusul are culoarea alb sau galben.
Va salut , i-am pus azi la Tweety asta a meu in locul betelor de plastic din colivie , bete din lemn , da le tot ciuguleste , e vreo problema cumva ???
Nu, nicio porblema. Dar ce fel de bete? din ce pom?
Nu stiu exact cum se numeste , din copaci din astia ce gasesti la tot pasu am rupt cateva crengute si le-am curatat si le-am pus , de cires stiu ca nu e sigur , ca din cate am inteles lemnu de cires e toxic ....
pom fructiferi? :hihi:
Nu nu e fructifer ........ nu stiu cum sa explic , numa daca nu cumva ii fac poza la zi la copac , sau eventual sa imi explici care lemne nu sunt bune , ca atunci poate imi dau eu seama ..... Ca mnah eu stiam doar ca cel de cires e toxic si de aia i-am rupt dintr-un copac oarecare ...
Nu nu e fructifer ........ nu stiu cum sa explic , numa daca nu cumva ii fac poza la zi la copac , sau eventual sa imi explici care lemne nu sunt bune , ca atunci poate imi dau eu seama ..... Ca mnah eu stiam doar ca cel de cires e toxic si de aia i-am rupt dintr-un copac oarecare ...
cumva de tei?
incearca sa iei de salcie sau de mar
am fost ieri la un pet shop si am vazut un perus de 4 luni cu defect la o aripa si la un piciorus. era adorabil. vorbea si-l striga pe proprietar. domnul de la pet are perechi de perusi pe care ii inmulteste si era pui de la el. dar ii iubea pe toti. chiar il respect pe omul ala. le dadea out de doua ori pe saptamana la toti. catei, nimfe, perusi si ce mai avea. ca nu are multe specii. spatiul este mic. avea un pui de catel care il asculta si mergea la locul lui, dadea labuta. m-a impresionat mult.
Nu neaparat, daca ii puneai dinainte material, femela isi aranja cum vroia si isi mai scotea din material, doar strictul necesar, dar asa o sa isi lase doar cativa fulgi.
Atunci multumesc pentru sfat.
pai femela e la prima ei tura de pui si nu stiu cum va reactiona daca voi scoate puii sa le fac curatenie... mi-e teama sa nu mi-i lase ca altfel le faceam demult curatenie!
Mihay, nu se intampla nimic...ciocaneste in cuib ca sa iasa mandra si apoi astupa gaura cu un carton pana faci curat...puiutii ii scoti si ii tii intr-un bol cu servetele...dupa ce arunci mizeria poti sa pui pe fundul cuibului talaj, e foarte bun absorbant ( gasesti talaj ieftin la orice magazin de animalute )
Mihay, nu se intampla nimic...ciocaneste in cuib ca sa iasa mandra si apoi astupa gaura cu un carton pana faci curat...puiutii ii scoti si ii tii intr-un bol cu servetele...dupa ce arunci mizeria poti sa pui pe fundul cuibului talaj, e foarte bun absorbant ( gasesti talaj ieftin la orice magazin de animalute )
le-am facut curatenie acum, nu am pus nimic pe fund ca nu am momentan. o sa cumpar si o sa le pun. apropo din 7 oua au iesit 6 puisori si mai avea un ou care trebuia sa ciocneasca ieri si astazi l-am scos si l-am spart. avea puisor dar era mort ... oricum din 7 oua sa-mi iasa 6 pui si al 7-lea avea pui dar femela de ceva timp incoace nu mai sta pe oua si cred ca a murit din cauza ca nu a avut caldura suficienta...
Ma gandeam sa scot perusii putin pe afara.Credeti ca e prea racoare??
Mihai sa iti traiasca puiutii. :heart: Vreau si eu, dar din pacate am femela prea mica. :hihi: La primavara daca or vrea si ei, daca nu la toamna. :heart: Off, ce mult e. Abia astept sa fiu din nou bunica. :rusine:
Substratul in cuiburi ( adica talajul) este important ( asta stiu doar din auzite) si pt. ca impiedica puii sa alunece si sa fie predispusi la formarea anormala a picioruselor, eu le-am pus de fiecare data, bineinteles dupa ce au iesit puii, pt. ca inainte avea grija femela sa dea totul afara:P
Setris bine ai venit vad ca sti foarte multe despre ingrijirea perusilor . :bravo: Poate poti sa ne pui cateva poze cu pasarelele tale sau sa ne spui cate ceva despre ele
eu in fiecare zi scot pasaretul afara ( perusii si nimfele) .... scot chiar si perechea cu pui ... e foarte bine afara, perechea cu pui nu o expun direct la soare ca e prea cald si stau puii cu burtile in sus
Imi puteti spune cam ce varsta are Penny va rog? Eu cred ca are cam 2-3 luni maxim sper sanu ma insel :rusine:
Adaugat: 25-03-2010 18:49
Poze cu ea am uitat sa le pun ca sa o vedeti :rusine:
Poze cu ea am uitat sa le pun ca sa o vedeti :rusine:
Estera puiuta ta are pana in patru luni , inca nu a avut prima naparlire, asta poti sa-ti dai seama in special dupa bulinitele negre din barba, acestea devin mai mari si rotunde dupa patru luni, alte caracteristici sunt culoarea ochilor si dungulitele de pe cap.
Adaugat: 25-03-2010 22:08
Setris bine ai venit vad ca sti foarte multe despre ingrijirea perusilor . :bravo: Poate poti sa ne pui cateva poze cu pasarelele tale sau sa ne spui cate ceva despre ele
Da recunosc, m-am dat sfatoasa si am uitat sa ma prezint :rusine:
Deci detin o pereche matura de perusi, nu sunt blanzi, dar sunt teribil de indragostiti unul de celalat, a fost dragoste la prima vedere.
Masculul este Micu si are aproximativ 3 ani jumatate sau patru, este varietatea pied, dominant albastru, iar femela , Mica, are cam doi ani si jumatate, este o deliacata, verde oliv-scortisoara, si impreuna au avut anul trecut doua serii de puiuti din care am pastrat unul singur, un mascul pied, verde dominat ( cu ceva urme de opalin ).
Pe puiut il cheama Kimmy, in 15 ale lunii a facut noua luni, este un rasfatat nazdravan care vorbeste, ciupeste si cerseste atentie.
Aici aveti poze cu Micu si Mica si bineinteles cu Kimmy
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus