Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
ce frumoasa este!sa-ti traiasca!ii place lui carudo de ea? :perus:
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
ce frumoasa este!sa-ti traiasca!ii place lui carudo de ea? :perus:
Azi am cumparat un cuib pentru perusii mei , e bun ? trebuie bagat ceva inauntru , fan ceva? Ca el e gol.
Este foarte bun, in el au papagali mei ouale!! eu nu le-am pus nik in el decat putina vate si si-au bagat ei pene.
Fetita sau baiat? Eu spun ca e baiat.
nu imi pot da seama...si eu cred ca este baiat pentru ca are nsucul o culoare mai spre albastru,iar fetitzele il au cafeniu...este un scumpic :heart:
Multumesc. :perus:
Felicitari Esty :pup: :sanatate: sa`ti traiasca copilasii , sunt niste scumpi :heart:
am deja 6 puiuti la perusi .. mai are un singur ou din care cred eu ca va iesi un puiut si de acolo... asta este si prima depunere, are si grija de ei foarte multa, deja primii doi puisori au inceput sa le dea penele ... sunt galbeni ca si tatal lor... o sa postez si cateva poze cand va eisi si cel de-al 7-lea puiut... :heart: :heart: :heart:
cristime wrote:Azi am cumparat un cuib pentru perusii mei , e bun ? trebuie bagat ceva inauntru , fan ceva? Ca el e gol.
Este foarte bun, in el au papagali mei ouale!! eu nu le-am pus nik in el decat putina vate si si-au bagat ei pene.
La ce varsta le-ai pus cuibul?:D
Va multumesc la toti. Deocamdata s-a acomodat bine in colivie cu ceilalti perusi a papat, a beut apa si dupaceea a inceput sa scrosneasca din cioc ca semn de multumire
.
Estera,noua perusa,Penny este o scumpa... :heart: :heart: :heart: sa-ti traiasca ,cred ca o sa se imprieteneasca cu Carudo 2 si sa fie o pereche buna :perus: :perus:
gabigrosu wrote:cristime wrote:Azi am cumparat un cuib pentru perusii mei , e bun ? trebuie bagat ceva inauntru , fan ceva? Ca el e gol.
La ce varsta le-ai pus cuibul?:D
Cam pe la 6 luni si acum papagali au 1 an !! si sau imperecheat! :bravo:
Mihai, cum se intelegea perechea inainte sa le pui cuibul?
pai sa-ti explic silviu... eu am avut o pereche de perusi (masculul galben si o perusa verde) care aveau cuib atasat coliviei. intre timp am mai luat o pereche de perusi si masculul galben a format pereche cu perusa noua si daca aveau cuib atasat m-am trezit cu un ou si apoi am urmarit care e perechea cu ou si i-am despartit! tin sa mentionez ca la nicio luna dupa ce a sosit a doua pereche de perusi mi-au facut oua, deci au format foarte repede o pereche!
ai mei sau apucat sa faca curatenie in casa si am fost obligat sa mut perusii in bucatarie.Nu se gateste acolo doar mancam dar este putin mai racoare decat in camera unde stateau pana acum,Credeti ca am procedat cum trebuia?
Multumesc Alina
PS: Nu-i mai spuneti la Carudo , Carudo2 este doar simplu Carudo. Am pus numele Carudo 2 pentru ca si pe perusul care l-am avut inainte il chema tot Carudo dar acum nu mai il am asa ca a ramas el
:nb:
Acum cateva zile le-am pus si eu perusilor cuibul, dar nu o sa avem pui pt. ca femela este prea agresiva si masculul prea "mototol", oricum imi place sa o vad pe Kiki prin el.
silviu cuibul iti ia foarte mult din spatiul din colivie... eu am colivie exact ca a ta pana si culoarea la fel la perechea cu pui, dar e atasata in exterior. am fost nevoit sa tai 3 sarme din alea pt a putea face loc ca perusa sa intre in cuib, dar cred eu ca a meritat :k:
cam liniste pe aici ... atasez eu niste poze sa mai trezim lumea
wow...ce puisori mari avem! :bravo:
si parintii...
eu nu le-am pus nimic in cuib la perusi si au deja 3 oua! trebuie sa le pun?Astept raspunsurile voastre :wis:
Adaugat: 24-03-2010 20:38
eu nu le-am pus nimic in cuib la perusi si au deja 3 oua! trebuie sa le pun?Astept raspunsurile voastre :wis:
mihai sunt foarte frumosi .sa'ti traiasca :bravo:
Buna seara tuturor. Sper ca am nimerit topicul corespunzator problemei mele.
Deci incep asa :
In luna iunie 2009 am gasit un perus in padure in drum spre gratar, un pui mic si slab, era ff calm cat lam tinut in cutie acolo si cand lam adus acasa, dar in timp a devenit foarte agresiv si nu pot intelege de ce si de atunci asa e. Am incercat sa stau sa vorbesc eu el , sa il alint dar parca degeaba. Pana acum am reusit sa il fac sa urce pe deget doar , dar cand ma indrept spre el zboare si se loveste de cusca. I-am dat drumul in casa si a cazut dupa dulap , era sa moara:cry:abia l-am scos de acolo si de atunci l-am tinut o perioada in cusca de frica sa nu cada pentru ca el cand zbura se ascundea pe unde nimerea . NU stiu ce saii mai fac sa il imblanzesc putin , ce sfaturi imi dati ? Nu e primul perus , am mai avut unul 5 ani de zile si a murit cand am plecat la munte si in nici un caz nu era sa
aa, tin sa mentionez ca cineva mi-a zis ca daca are nasul alb cand e mic e femela .... e adevarat?
El e micul meu obrazic , Pufi :heart:
Mihai sunt superbi puisorii sa-ti traiasca si sa creasca mari :k:
Adaugat: 24-03-2010 21:38
Bine ai venit bubulica!
Da cred ca este femela asa pare dupa cerom. De obicei femelele sunt mai agresive si sperioase dar asta depinde si de personalitatea fiecarui perus. Poate ca este asa de sperioasa si din cauza ca a fost poate inainte la alti oameni care au speriato si acum ii este frica de oameni . Daca este asa de sperioasa nu o mai lasa pe afara pana se mai acomodeaza ca nu cumva sa se raneasca . Cheia imblanzirii este rabdare, rabdare si iar rabdare.
Multumesc mult , bine v-am gasit:D . Deci este femela ... o sa ii schimb numele :rusine: ...si presupun ca ar trebui sa ii cumpar un mascul ca sa se imblanzeasca? am inteles ca femelele nu prea rezist singure ...
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus