676 (edited by cutegirl 22-03-2010 10:26)

Re: Rosella - Platycercus eximius si Platycercus elegans

Hmm al meu sta singur de la 12-13 pana la 16 cand vine tata hmm Acum parca nu si le mai smulge asa des eu il mai vad cand se smulge,se smulge chiar si gand vorbesc cu el..oare a devanit un obicei sau e ceva trecator ? Ii voi lasa astazi radioul deschis poate va crede ca e cu cineva acasa big_smile Si voi trece sa-i iau niste vitamine de la pet shop..
Merci simona big_smile
Si eu ii rad morcov pe rozatoare si mananca intruna big_smile

Un papagal Rosella :heart: -Teodora Alina- :heart:

677 (edited by necunoscuta 22-03-2010 10:33)

Uite, ce realizare... inca o decizie buna. smile Ii poti lua vitaminele de la Vitakraft sub forma de solutie, care le pui in mancare, chiar si cele care sunt seminte vitaminizate.  Nu te incanta sa iei batoane din acelea, fiindca nu sunt bune deloc. Un lucru bun invatat pe Latifa . smile Nu te incanta la vitaminele acelea la 3 lei... nu stiu.. eu una nu dau din acelea. Mi se pare ca au un miros prea urat, si eu una nu as bea asa ceva, nici pasarile nu mi le pot obliga. Vitaminele de la Vitakraft solutie sunt 10 lei aici in Galati, iar cele la plic, 3 4 lei. Consider ca cel mai bine este sa bea apa proaspata, asa cum si noua ne place. Fiindca ii dau si fructe, imi place sa gandesc virgula ca isi ia vitamine din acestea. 

Ce mancare ii dai? De care? Al meu mananca seminte de la Padovan... seminte de floarea-soarelui. Din acestea mananca cel mai bine. Diversifica-i alimentatia, mananci un fruct, da-i si lui.... fierbe`i un ou tare si amesteca-l cu morcov ras... un deliciu... uneori mai gust si eu, caci deh, sunt la regim. smile

L.e.: Morcovul i`l poti da si asa, bucati mari, prinse intre gratiile coliviei, asa isi mai toceste  ciocul, il mai lucreaza. Ai os de sepie, nu? Eu acusica ma duc sa pun altul, caci le devoreaza la 2 saptamani. smile

Nu ai pentru ce sa imi multumesti. De aceea suntem cu totii aici, sa invatam unii de la altii.

Simo

678 (edited by cutegirl 22-03-2010 10:34)

Si eu tot seminte de floarea soarelui de la Padovan ii dau caci mancarea cu seminte din acelea mici nu le suporta...Aceastea de floarea soarelui sunt preferatele lui big_smile Mama ii pune de obicei un ou fiert si ii place big_smile Voi incerca asta chiar acum ma duc sa-i rad un morcov si sa-i fierb un ou :k:
Da am os de sepie si il roade incontinuu dar e verde si ii ramane verde pe cioculet si mie uneori pe degete e cumva colorant?

679 (edited by necunoscuta 22-03-2010 10:37)

Ii poti pune si coaja de la ou sfaramata, are calciu, dar sa ai grija sa nu pui si partea de coaja stantata. Este toxica.

Da, sunt oase de sepie cu colorant in ele. Nu mai cumpara din acelea cu arome.. am vazut si eu... roze... verzi... albastre cu arome ``mincinoase``. Cumpara os de sepie din acela simplu, fara arome.Costa cam 3 lei si are culoarea alba. Si... ii poti pune si un bloc de calciu.

Simo

680 (edited by cutegirl 22-03-2010 10:43)

Aha merci....Cand am intrebat vveterinarul de os de sepie el mi-a dat unul cu colorant la 3,50 lei si nu am intrebat daca e bun pentru ca nu stiam big_smile.Cam cat costa un bloc de calciu?
Eddi deja a inceput sa manance din morcovul ras amestecat cu ou fiert a dat si pe jos dar ce-i pasa lui, ca-i un print smile

681 (edited by necunoscuta 22-03-2010 11:01)

Pai normal, veterinarul ti-a dat ce avea el in cabinet, magazinul cabinetului. Interesu` poarta fesu. Banutii la el in buzunar ajung, ce mai conteaza sanatatea pasarilor noastre.

Hmmm... nu mai stiu. Tot cam 3 lei costa si acela, dar asta iti ajunge mai mult. Nu e musai sa le cumperi pe toate . Treptat, iei pe fiecare. Cel mai important e sa isi revina Eddi la penaj. Fructe... vitamine.. si ... no stress.

Adaugat: 22-03-2010 10:52

Pai normal, veterinarul ti-a dat ce avea el in cabinet, magazinul cabinetului. Interesu` poarta fesu. Banutii la el in buzunar ajung, ce mai conteaza sanatatea pasarilor noastre.

Hmmm... nu mai stiu. Tot cam 3 lei costa si acela, dar asta iti ajunge mai mult. Nu e musai sa le cumperi pe toate . Treptat, iei pe fiecare. Cel mai important e sa isi revina Eddi la penaj. Fructe... vitamine.. si ... no stress.

Si a mea, de cum a simtit mirosul de mar cu morcov a si sarit in hranitoare, ce conteaza ca a mancat mai devreme seminte. It`s desert time ! big_smile

Stiu, parca fac dinadins. Si al meu da pe jos. Tind sa cred ca le place sa observe cum functioneaza forta gravitationala. smile)

Scuze pentru dubla postare.

Bineinteles ca ii place. Explozie de vitamine ii zic eu mancarii asteia. smile

Ii poti da si patrunjel, dar nu in cantitati mari, fiindca atunci este toxic. Nici eu nu i-am dat pana azi, dar va primi.
In ceea ce priveste mancarea... a mea cand nu e Iubi in casa, intra in colivia sa si mananca mei. Si ii place mult. E asa de amuzanta cum se inghesuie ea sa mananca meiul . smile Ii mai pun si in mancare, fiindca ii place.

Simo

682 (edited by cutegirl 22-03-2010 10:59)

Multumesc Simona pentru sfaturi acum mananca intruna presupun ca-i place pentru ca nu i-am mai dat asa pana acum :wow:
Nu-i nimic si buna denumire simona,imi place cred ca asa ii voi spune si eu :pup: Dar din pacate trebuie sa plec la scoala :soarece: Mai vorbim cand ma intorc pe la 17-19 :pup:

683

Ok, sa ai grija. Si eu voi pleca la servici, o zi buna sa ai . :sol:

Simo

684 (edited by cutegirl 22-03-2010 11:04)

necunoscuta wrote:

Si a mea, de cum a simtit mirosul de mar cu morcov a si sarit in hranitoare, ce conteaza ca a mancat mai devreme seminte. It`s desert time ! big_smile

Stiu, parca fac dinadins. Si al meu da pe jos. Tind sa cred ca le place sa observe cum functioneaza forta gravitationala. smile)

Scuze pentru dubla postare.

Bineinteles ca ii place. Explozie de vitamine ii zic eu mancarii asteia. smile

Ii poti da si patrunjel, dar nu in cantitati mari, fiindca atunci este toxic. Nici eu nu i-am dat pana azi, dar va primi.
In ceea ce priveste mancarea... a mea cand nu e Iubi in casa, intra in colivia sa si mananca mei. Si ii place mult. E asa de amuzanta cum se inghesuie ea sa mananca meiul . smile Ii mai pun si in mancare, fiindca ii place.

Nu prea am inteles la ce te referi in ultima parte...imi poti explica? hmm Merci, Sa aveti o zi buna la seviciu big_smile

685 (edited by necunoscuta 22-03-2010 12:53)

Rosella se strecoara in colivia perusului cand acesta e afara, ca sa ii manance meiul . :perus:

Astazi, pentru prima oara, a venit singura sa ii fac baie, nu imi venea sa cred. statea pe marginea coliviei si astepta udata. :heart:  ma stropea si pe mine.

Simo

686

smile ha

687

ce dragut este cutegirl la mn astazi a iesit si masculul afara smile

688

necunoscuta wrote:

Te contrazic poly, nu cred ca e nevoie sa faca baita de cel putin de 2 ori pe saptamana. Cel putin nu pe vremea asta. Rosella mea, isi cere singura baita, udandu-se cu apa din adapatoare. Apoi... vine mama cu pulverizatorul si ajuta fetita. 

Cutegirl@ = Eu i-am cumparat cadita pt baie asta-vara,  dar nu intra neam in ea. Te ajunge cu aproximatie 15 lei. Eu am dat 10 lei vara trecuta. Nu e nevoie sa il invelesti in prosopel, si data fiind personalitatea unei Rosella, cu siguranta nu va sta sa o dragalesti tu in prosop dupa baie. Oricum, vei vedea penele se usuca foarte usor.  Eu, preventiv, cand era mai frig acopeream colivia cu un prosop. Deocamdata, baie ii fac eu, cu pulverizatorul, dar la vara voi reintroduce iarasi cadita... poate se obisnuieste sa faca singurica.

poti sa-i pui baitza si iarna daca ai temperatura buna in casa...la mine nu conteaza anotimpul.....el face baitza ca mn in baie bn int in caditza lui  smile) am spus ca este buna baitza cel putin de 2 ori pe saptamana pt igiena lui..eu ii pun lui poly macar odata pe saptamana...pt ca nu am timp mai mult..dar o sa fie mai rasfatzat cand o sa ma mut la bloc...

Adaugat: 22-03-2010 19:15

cutegirl..este foarte frumos papagalul tau...ma bucur ca i-a placut baitza....si din cate ai spus este si bland..felicitari...eu mai am de munca ca sa-mi stea poly pe cap...

:heart: -SABINA- :heart:

689

Multumesc Poly :pup: Eddi a fost mai salbatic... Dar cum l-am mutat la mine in camera cum s-a imblanzit.. big_smile Ieri se aseza pe genunchi surori mele pe perna langa ea pe cap si ea nu zicea nimic big_smile Si statea asa frumos si o asculta cum ii vorbea :wow:

690 (edited by necunoscuta 23-03-2010 09:51)

:bd:

Uite aici un articol despre imbaierea pasarilor.     http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … -faca-baie

Simo

691

Merci Simona :pup:

Adaugat: 23-03-2010 09:56

Azi cand am venit l-am gasit pe eddi langa florii si florile rupte :cry: L-am certat pentru acele flori tocmai inflorise si erau plantate de mine neutral M-am suparat pe el si momentan nu il bag in seama ca sa vada cum e sa-ti i-a cineva cea ce iti e de pret hmm

692 (edited by necunoscuta 24-03-2010 12:18)

Ce plante? Fii atenta la comportamentul sau, sa nu fie toxice pt el. Al meu mi-a mancat tot ficusul, mi-a ramas doar tulpina, multumesc lui Dumnezeu ca nu a patit nimic.

P.s : ia nu se scrie despartit.

Simo

693

Scuze :rusine:
Erau violete de parma nu cred ca sunt toxice neutral

Adaugat: 24-03-2010 18:13

Eddi nu mananca deloc vitaminele le lasa la sfarsit sau le imprastie pe jos... hmm Stiu ca lui nu-i plac simintele mici dar acum ce sa-i dau?

694

pai daca nu vrea iai vitamine de pus in apa smile

695

Paste fericit sa aveti cu totii! Sa va bucurati de aceasta sarbatoare alaturi de cei dragi, sa fiti sanatosi si veseli si sa ciocniti cat mai multe oua! Hristos a inviat!

Adriana

696 (edited by cutegirl 07-04-2010 07:09)

yo_dan wrote:

pai daca nu vrea iai vitamine de pus in apa smile

Aha ok merci yo_dan ma voi duce azi si ii voi lua big_smile
Si mai am inca o problema Eddi isi smulge penele intruna vorbesc cu el ii dau drumul afara are jucarii,mancare buna... nustiu ce sa-i fac el e prietenos dar cand nu ma uit isi baga capul intre pene si le smulge :cry:

697

Eu cred ca naparleste. Este sange la capatul penelor?

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

698 (edited by cutegirl 07-04-2010 12:22)

nu nu e sange Uite o poza sa va dati seama daca naparleste big_smile\
Sunt cateva poze cu penele pe care le-am gasit prin casa...

699

Ce pene frumoase. :heart: Naprleste daca nu este sange, stai linistita.

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

700 (edited by cutegirl 08-04-2010 16:54)

Merci! ohhhh...ce bine acum m-am usurat big_smile Dar ce urat e Eddi fara pene,pe piept nu mai are nimic :wow: