651

Re: Rosella - Platycercus eximius si Platycercus elegans

Da intradevar ii place si cu jucariile se joaca ii voi mai lua cat de curand cand voi mai trece pe la pe shop big_smile
Dar cum ii fac baia papagalului pentru ca spre rusinea mea eu nu stiam de baita :rusine: Si la cat timp se face si cum? :angel:

Un papagal Rosella :heart: -Teodora Alina- :heart:

652

Pai ii cumperi o cadita si ii pui apa cam de doua ori pe saptamana smile si face el singur .

Adaugat: 21-03-2010 19:36

Ups am uitat sa-ti spun ca e foarte frumos si colivia cred ca este potrivita pentru el :k:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

653

Si cam cat costa o cadita?
Eddi se cam sperie de apa hmm cand se uda putin cu apa de baut plangea in continuu (tipa)

654

este absolut necesar sa faca baita cel putin o data pe saptamana? :ironic:  ai mei nu au facut deloc :hihi:

Keep your game tight.

655

Eu nici nu stiam de baita  :rusine: Dar eu nu ii pot face baie?

656

colivi este destul de mare din cate vad eu cred ca este baietel da ii poti face si tu punel cu tot cu colivie in vana si dai cu dusul pe el eu asa le mai feceam alor mei sa fie apa asa statuta ma mir cumde nui place apa ai mei sunt inebuniti dupa ia cand le dau drumu trebe sa ma uit dupa ei sa nu se bage in acvariu la pesti smile

657

Si dupa baitai il las asa sa dardie sau il invelesc intr-un prosopel?

658

pai faci mai cald in camera

659

Aha dar intr-un prosopel daca il invelesc il ranesc? Sau pot face si asa?

660

pai poti face dar nu cred ca va sta eu pe ai mei nu  ii invalesc

661 (edited by cutegirl 21-03-2010 20:09)

da...cred ca mai bine nu ii invelesc pentru ca poate se va speria big_smile tu le tii pe rosellele tale in camera cu tine?
Pentru ca eu am camera mai mica decat sufrageria si parinti spun ca nu e bine desi eu cred ca nu are nimic...
Si asa cred ca se simte singur e in balcon si daca nu el aproape de mine nu ma simt apropiata de el

662

da eu le tin cu mn in camera

663

Si ai camera mica sau e mai spatioasa?

664

pai e mai spatioasa dar si verisoara mea are camera mica si il tine cu ia in camera

Adaugat: 21-03-2010 20:13

am uitat sa spun ca este nimfa dar na tot papagal este

665 (edited by cutegirl 21-03-2010 20:16)

Ei intradevar tot papagal este deci nu ma deranjeaza daca imi dai raspunsuri cu exemplu de nimfa big_smile
Cred ca il voi muta in camera mea in seara asta big_smile

666

Ai mei de exemplu fac baie de 2 ori pe saptamana sfatul pe care il pot da este atunci cand ii pune-ti sa faca baita apa sa fie cat de cat calduta si nu rece si in camera sa fie mai cald decat de obicei..... eu nu am cada special cumparata pentru ei ci am improvizat o tavita de la pulte de pui care e perfecta pentru ei .... eu nu ii invelesc pentru ca nu ma pot apropia de ei  sad

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

667

Deci sa inteleg ca au nevoie de baita.. 10x ella. :merci:
Atunci am sa le pun si eu apa intr-un castronel sa faca un "dus". big_smile

Keep your game tight.

668

cutegirl wrote:

Cateva poze cu eddi in cusca lui. big_smile Este buna pentru el?
Si este baiat nu?

foarte frumos edy.....este baiat.da....si cusca este buna.......iar baitza trrebuie sa il pui sa faca cel putin de 2 ori pe saptamana...nu cred ca i-ar displace........si este bine sa-l ti in camera ta ca sa se invete cu tine..dak nu o sa ramana salbatic.........sa-ti traiasca si sa te bucuri de el,,succes..

:heart: -SABINA- :heart:

669 (edited by necunoscuta 21-03-2010 22:57)

Te contrazic poly, nu cred ca e nevoie sa faca baita de cel putin de 2 ori pe saptamana. Cel putin nu pe vremea asta. Rosella mea, isi cere singura baita, udandu-se cu apa din adapatoare. Apoi... vine mama cu pulverizatorul si ajuta fetita. 

Cutegirl@ = Eu i-am cumparat cadita pt baie asta-vara,  dar nu intra neam in ea. Te ajunge cu aproximatie 15 lei. Eu am dat 10 lei vara trecuta. Nu e nevoie sa il invelesti in prosopel, si data fiind personalitatea unei Rosella, cu siguranta nu va sta sa o dragalesti tu in prosop dupa baie. Oricum, vei vedea penele se usuca foarte usor.  Eu, preventiv, cand era mai frig acopeream colivia cu un prosop. Deocamdata, baie ii fac eu, cu pulverizatorul, dar la vara voi reintroduce iarasi cadita... poate se obisnuieste sa faca singurica.

Simo

670 (edited by cutegirl 22-03-2010 09:42)

Multumesc Tuturor pentru sfaturi big_smile Sunt foarte fericita,aseara dupa ce i-am facut baita eddi m-a uimit total i-a placut la nebunie sa faca baita :pup: Iar dupa ce a facut baita i-am spalat cusca iar el a vazut portita deschisa si a iesit din cusca in baie :soarece: A stat pe cusca in timp ce o curatam iar el dintr-o data mi s-a urcat pe cap :wow: Imi tremurau picioarele de nu mai puteam....El se uita la mine si eu nu puteam sa respir smile Dar imi aplec putin capul si el sare inapoi pe cusca big_smile Apoi a fost foarte apropiat de mine,Stateam la cativa centimetri distanta de el si el tot se apropia de mine parca vrea sa ma pupe :wow: Am si cateva poze cu el si cu mine eram cam obosita deci va rog nu radeti tongue
L-am mutat in camera la mine aseara si i-am dat drumul prin camera big_smile eu si sora mea ii facea poze iar el se dadea in spectacol :elefant: Cred ca voi participa si eu la concursul anima fun IV :succes:

671

Ma bucur pentru tine.

Simo

672

Merci Simona :pup:

673 (edited by necunoscuta 22-03-2010 10:03)

Pentru nimic. Era doar ud, sau mi se pare mie ca are penele smulse? La noi a venit primavara si ne-am mutat domiciliul in balcon. Dansam prin colivie pe ritmul muzicii si tipam sa trezim vecinii mai puturosi.

Acusica ma pun sa ii pregatesc desertul, morcov ras cu mar si Ovomix. Ii place la nebunie, daca s-ar putea, numai asta ar manca. :caine:  E foarte bine ca l-ai mutat la tine in camera, asa se mai obisnuieste cu tine. La mine a stat toata perioada iernii in camera mea, dar acum, sta pe balcon, fiindca e prea frumos afara sa il tin inchis in camera. Acum aude ciripitul pasarilor de afara... si soarele ii mangaie penele parca alese din curcubeu.

Simo

674

Da e ud si da are penele smulse nustiu ori si le smulge el ori naparleste? Pentru ca dimineata nu mai pene gasesc in cusca hmm.Si simona se observa ca stii sa vorbesti literar :k: Bravo :bravo:
La mine balconul face parte din casa nu e despartit pentru ca avem arcada wink A stat o vreme acolo dar acum l-am pus in camera mea big_smile

675 (edited by necunoscuta 22-03-2010 10:23)

Cu siguranta si le smulge. sad iar asta e un semn ca este stresat sau se plictiseste. Cand naparleste, nu pierde pene intr-o proportie atat de mare. Incearca sa ii dai niste vitamine, fructe... Eu ii dau atat cele pentru penaj de la vitakraft (seminte) cat si solutia care se pune in mancare. Sunt si din acelea de pus in apa. Cu siguranta vor ajuta sa ii creasca noi pene frumose. Ai mai postat tu niste poze acum ceva timp, din cate imi amintesc, si tot smulse le avea. 

E mult timp singur acasa? Da drumul unui radio ceva.. sa auda si el voci cand e singur acasa. Vorbeste cu el... eu de exemplu, ii povestesc ce am facut in decursul zilei. E cel mai bun prieten, nu are niciodata nimic de contrazis, si ma asculta fara sa faca adaugiri. tongue Mai zice cate ceva, dar timid si incet, sa nu cumva sa ma deranjeze.

Si al meu sta ceva timp singur  acasa, dar niciodata nu si-a smuls penele si sper nici sa nu o faca. E trist. sad

P.s.: Esti o draguta !

Simo