4,476 (edited by alexandra10 20-03-2010 21:16)

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Estera wrote:

As vrea ca prin mai sa le pun din nou cuibul perusilor mei dar nu stiu ce sa fac sad . Imi e frica sa nu patesc ca data trecuta. Ce ziceti ce ma sfatuiti sa fac ? neutral

cum a zis si iloveanimals sa le pui cuib,dar sa nu mai atingi ouale sau puii pana nu cresc mari.asa cum pasarilor de la noi(de exemplu randunica) nu le place sa le atingi ouale sau puii caci altfel isi parasesc cuibul,asa cred ca si papagalii fac.

4,477 (edited by iloveanimals 20-03-2010 22:16)

ouale nu, dar puii poate sa-i atinga, pentru ca nu-i parasesc. In legatura cu randunicile, asta vara am trecut pntr-o exeprienta destul de neplacuta pentru ele, randunicile care au facut cuib la casa noastra au ramas fara, cuibul s-a prabusit si 3 pui din 5 au murit. sad Cei doi puiuti i-am luat in mana si i-am pus intr-un cosulet, iar cosuletul l-am legat cu sarme in zona unde aveau ele cuibul si i-a acceptat, nu-mi venea sa cred ca ii hraneste. :heart:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

4,478

eu am atins puisorii de aga in fiecare zi pt k ma jucam cu ei smile si oule le'am atins si nu au patit nimic.am atins si puisorii unei familii de perusi si nu i'a parasit.poate ca unele familii le parasesc neutral.cred k cel mai bine este sa nu atingi nici ouale, nici puii, pentru orice eventualitate

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

4,479

la mine e atat de frumos primavara cand se intorc randunelele! :heart: anul trecut,am avut peste 50 de randunele cu tot cu pui :pup:

4,480

Multumesc pentru raspunsuri smile Cred ca le voi pune cuib dar mai intai trebuie sa ii cumpar pereche lui Carudo pentru ca se tot cearta intruna cu Chipy pentru Dia smile .
Eu nu am pus mana deloc pe oute si nici pe pui numai cand am fost nevoita ca a trebuit sa hranesc puisorul sad

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

4,481

Care este perioada optima pentru imperechere?Intre ce luni?

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

4,482

Am spus chestia asta de nu stiu cateori. Nici acu nu ai bagat-o la bibilica? :ill: Un an jumate femela, un an masculul. neutral

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

4,483

silviu wrote:

N-ai inteles intrebarea, baiatu` a vrut sa intrebe in ce perioada a anului este bine sa se imperecheze pasarile, adica cand trebuie sa le punem cuib?
iancumarian, poti sa le pui de primavara pana toamna, nu este o regula, dar cel mai bine este pe la sfarsitul primaverii, inceputul verii, atunci intra si ei mai repede in "calduri". :k:

multumesc Silviu.Se pare ca nu toti au inteles intrebarea.De acum inainte o sa fiu mai explicit!!

4,484

Acesta este perusul Papurel al verisoarei mele :d nu stie exact ce rasa este ii puteti raspunde voi?

Un papagal Rosella :heart: -Teodora Alina- :heart:

4,485

cu siguranta este perus ondulat!!In privinta sexului nu sunt sigur.Mai pune poze!!

4,486

Are 2 luni din cate mi-a spus ea big_smile Asta e singura pe care o mai am eu big_smile

4,487

nu sunt sigur pentru ca nu i se vede bine ceromul.Eu zic ca e fetita dar cand mai faci poze sa ne mai pui ca sa ne dam seama cu siguranta de sexul perusului verisoarei tale!

4,488

Ok..Merci pentru atat imi va folosi :pup: Cand voi mai merge la ea ii voi face poze wink

4,489

De unde si pana unde ai tras tu concluzia ca e fetita? Pozele nu sunt clare, nu se vede deloc ceromul. smile

4,490

Dar cum trebiue sa-i fac poze ca sa ii se vada ceromul? hmm

4,491

Ceromul e cioculetul. smile La lumina zilei, fara blitz, clare.

4,492

Ok merci big_smile :pup:

4,493

A aparut al 3-lea outz :sanatate: :bravo: !!!

4,494 (edited by cutegirl 22-03-2010 09:24)

Bravo Gabi  :bravo: Posteaza niste poze cu ele daca te lasa parintei lor wink

4,495

am sa incerc !!

4,496

iloveanimals wrote:

De unde si pana unde ai tras tu concluzia ca e fetita? Pozele nu sunt clare, nu se vede deloc ceromul. smile

daca te vei uita atent in prima poza poti distinge cat de cat culoarea ceromului.Iar eu cred ca e fetita!!

4,497 (edited by cristime 22-03-2010 16:46)

Azi am cumparat un cuib pentru perusii mei , e bun ? trebuie bagat ceva inauntru , fan ceva? Ca el e gol.

:rock:

4,498

cred ca e putin cam mic dar nu are nimic.In el poti sa pui talas netratat!!

4,499

Astazi am fost la Pet-shop si i-am luat o pereche lui Carudo . smile Va pun cateva poze cu ea ca sa o vedeti sper sa va placa.
PS: Scuzati ca nu sunt prea clare .

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

4,500

O frumusica :heart: :heart: ...sa-ti traiasca Estera :hug:

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture: