4,451 (edited by cutegirl 19-03-2010 20:56)

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Asta e bine :bravo: Pe mine eddi nu ma lasa sa pun mana pe el  sad Se sperie si zboara prin cusca :cry:
Iloveanimals nu eu il bag la loc ci el se duce...Am spus in aproximatie "15 minute" depinte cat vrea el sa stea dar cateodata nu sta prea mult big_smile

Un papagal Rosella :heart: -Teodora Alina- :heart:

4,452 (edited by cristime 19-03-2010 20:56)

iloveanimals wrote:
cutegirl wrote:

Eu ii dau drumul lui eddi 15 minute in fiecare zi...se dezmorteste putin,se mai joaca iar apoi intra la loc big_smile Eu cred ca le e destul :k:

15 minute? neutral pentrru o pasare niciodata nu e suficient sa zboare, eu ii las pe ai mei d ela 4 d ecand vin de la scoala pana la 10 cand sting becul. neutral

Dupa cat timp dupa ce i-ai cumparat le-ai dat drumu din colivie ?:D

Pai masculu e mai mare si are narile albastre , femela e mai pitica si are narile de culoarea ei , si  la magazin asa mi-a spus big_smile

:rock:

4,453

Pai eu din prima zi. :rusine: Dar ai mei au fost blanzi. Prima data am cumparat baiatul si l-am lasat vreo 5 minute prin casa, apoi dupa 5-6 luni fata, si i-am lasat sa zboare amandoi, dar se cam lovesc cand zbor, ca nu stiu inca, dureaza ceva timp pana se obisnuiesc, ai grija cand ii bagi in colivie sa nu-i fugaresti prea mult, stingi becul si lasi televizorul sau monitorul aprins, sa vezi si tu ce faci si sa nu se loveasca nici ei, sa vada cat de cat unde zboara. Sa ai grija sa ei sunt cam tantalai si zboara de nebuni. :hihi:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

4,454

cristime wrote:
iloveanimals wrote:
cutegirl wrote:

Eu ii dau drumul lui eddi 15 minute in fiecare zi...se dezmorteste putin,se mai joaca iar apoi intra la loc big_smile Eu cred ca le e destul :k:

15 minute? neutral pentrru o pasare niciodata nu e suficient sa zboare, eu ii las pe ai mei d ela 4 d ecand vin de la scoala pana la 10 cand sting becul. neutral

Dupa cat timp dupa ce i-ai cumparat le-ai dat drumu din colivie ?:D

Pai masculu e mai mare si are narile albastre , femela e mai pitica si are narile de culoarea ei , si  la magazin asa mi-a spus big_smile

Nu le-am dat drumul din prima ci dupa vreo 2-3 zile i-am dat drumul pentru ca mai avusem o ninfa care imi manca din flori si mamei nu-i placea asta asa ca am facut dupa cum mi-a spus pentru ca e mama mea big_smile

4,455

Cristi poti sa ne pui poze cu piticii?

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

4,456

Arata urat cu webcam-ul , nu am reusit sa fac card-readerul sa mearga si ma rezum doar la pozele facute cu webu.

4,457 (edited by iloveanimals 19-03-2010 21:07)

hmm...vezi cum faci sa rezolvi card riderul, pt ca fata ta imi pare mascul, dar pozene neclare nimic clar. :maimuta:

4,458

Cristime bine ai venit :k:
Gabi felicitari pentru out sper sa mai faca si sa ai puiuti sanatosi :pup:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

4,459

Inca o intrebare big_smile Nu stiu de ce femela nu mananca , cand se duce masculul la mancare coboara si ea dar nu stie cum si da cu ciocu in plastic inloc sa bage capu pentru a manca smile

4,460

Asa facea si eddi cand i-am luat noua cusca smile Ii era foame si nu stia ce sa faca pentru ca erau diferite de celelalte...dadea cu ciocul in plastic,vrea sa le scoata dar pana la urma a descoperit ce trebuie sa faca si acum s-a obisnuit big_smile
Deci parerea mea este ca trebuie sa mai astepti va invata de la mascul :heart:

4,461 (edited by cristime 20-03-2010 09:48)

Am vazut ceva ciudat , femela se cam scarpina in exces... :-?? Ii cad penele sau are ceva ?

Sau trebuie sa ii pun ceva inauntru sa se spele?:)

Si inca ceva , cand imi dau seama ca e gata sa iese din colivie?

4,462

uitati cateva poze noi.Cred ca chiar au raie

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

4,463

cristime wrote:

Am vazut ceva ciudat , femela se cam scarpina in exces... :-?? Ii cad penele sau are ceva ?

Probabil naparleste, suplimenteaza-le hrana cu vitamine de pus in apa, vitamine pentru pene de la vitacraft si fucte proaspete spalate bine.

Adaugat: 20-03-2010 11:21

iancumarian wrote:

uitati cateva poze noi.Cred ca chiar au raie

Papagalul tau nu are raie, pentru ca cioculetul nu este afectat, are ceva la ochi, probabil l-ai tinut in curent. neutral

4,464

nu lam tinut in curent.E posibil sa fie din cauza faptului ca sta langa monitorul calculatorului?

4,465 (edited by cristime 20-03-2010 13:32)

iloveanimals wrote:
cristime wrote:

Probabil naparleste, suplimenteaza-le hrana cu vitamine de pus in apa, vitamine pentru pene de la vitacraft si fucte proaspete spalate bine.

Ma duc luni si le iau vitamine de pus in apa , aveti sugestii ce as putea sa le mai iau? De ce mai au ei nevoie ? Sa le iau si un ciub , pentru mai tarziu , ca inca sunt mici ?

Si fructele cum le dau , le fac bucati mici sau date pe razatoarea mica?

4,466

nici dupa 3 saptamani nu a prins incredere in mine poly. cand ma mai apropii de el inca se mai sperie. seara ma pot apropia cel mai mult de el...cand e intuneric si adormit reusesc doar sa-l mangai usor pe piept, ca altfel fuge.

cand doarme...ii place sa stea in inel...iar tata mi-a zis ca azinoapte poly a facut buf de 2 ori.

poza - parca incepe sa naparleasca, nu? (pe cap)

4,467

e frumos asta galben, star0kitty

4,468

star0kitty micutul tau este foarte frumos si dupa poza pare ca naparleste dar oricum este un scumpic :pup:

4,469

cristime wrote:

Ma duc luni si le iau vitamine de pus in apa , aveti sugestii ce as putea sa le mai iau? De ce mai au ei nevoie ? Sa le iau si un ciub , pentru mai tarziu , ca inca sunt mici ?

Si fructele cum le dau , le fac bucati mici sau date pe razatoarea mica?

Vitamine iti recomand Multivitaminco de la padovan, vitaimine pentru pene, pentru tonus si alte cele de la vitackraft, sunt in pliculete, nu costa mai mult de 2 lei un plic, se pune o lingurita pe zi in mancarea lor, tu cum ai doi perusi le pui doua lingurite. Iar fuctele le poti taia atat cat sa incape printre barele coliviei si le lasi acolo si mananca ei, sau le poti pune intr-o hranitoare dupa ce le  dai prin razaatoarea mare, nu mica. :hihi: Depinde cum vor ei sa manance.

Adaugat: 20-03-2010 16:09

star0kitty wrote:

nici dupa 3 saptamani nu a prins incredere in mine poly. cand ma mai apropii de el inca se mai sperie. seara ma pot apropia cel mai mult de el...cand e intuneric si adormit reusesc doar sa-l mangai usor pe piept, ca altfel fuge.

cand doarme...ii place sa stea in inel...iar tata mi-a zis ca azinoapte poly a facut buf de 2 ori.

poza - parca incepe sa naparleasca, nu? (pe cap)

da naparleste.
Daca tu crezi ca el cade de pe leagan atunci dai-l jos, si mai punei si alte jucarii prin colivie sa-si ocupe timpul.
De tine se sperie, e normal, asa face orice papagal, incet incet se va obisnuii cu tine, dar nu-l stresa, dimineata si seara este cel mai bine sa incerci sa-l apropii de tine, pentru ca el atunci este mai somnoros. :hihi:

4,470 (edited by cristime 20-03-2010 17:36)

Inca nu mi-am dat seama , cand ii dau drumu din colivie sa umble prin camera? Dupa 1 zi , dupa 1 saptamana , dupa 1 luna dupa ce l-am cumparat  ?? :perus:

4,471

Cand crezi ca e nevoie, recomandat este dupa o saptamana doua pentru a avea si ei timp sa se acomodeze cu noul camin. smile

4,472

Azi le-am lasat usa deschisa la discretie si nimic  inca se mai sperie smile

4,473

As vrea ca prin mai sa le pun din nou cuibul perusilor mei dar nu stiu ce sa fac sad . Imi e frica sa nu patesc ca data trecuta. Ce ziceti ce ma sfatuiti sa fac ? neutral

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

4,474

In mai , iunie o sa le pun si eu cuib la ai mei.  Eu zic sa le pui cuibul, pt ca acum instictul matern este mai dezvoltat si sigur vei avea pui. :heart:

4,475

:nb: