4,401

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Dar crezi ca eu as face glume pe tema asta? :wow: Daca nu stiam motivul nu mai vorbeam, nu ma apucam sa-mi bat joc. tongue

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

4,402

Estera wrote:

Puiutul meu pe care l-am cumparat ultimul o tot pupa pe Dia si ii da sa pape :wow: si Chipy sotiorul lui Dia e gelos si il tot incioaca sad . Ce sa fac ?

Nustiu ce sa zic neutral .Perusii astia ce gelosi sunt smile.Ai putea sa-i desparti dar nu cred ca e o idee buna mai asteapta si alte raspunsuri :perus:

Un papagal Rosella :heart: -Teodora Alina- :heart:

4,403

cutegirl wrote:
Estera wrote:

Puiutul meu pe care l-am cumparat ultimul o tot pupa pe Dia si ii da sa pape :wow: si Chipy sotiorul lui Dia e gelos si il tot incioaca sad . Ce sa fac ?

Nustiu ce sa zic neutral .Perusii astia ce gelosi sunt smile.Ai putea sa-i desparti dar nu cred ca e o idee buna mai asteapta si alte raspunsuri :perus:

cred ca cel mai bine ar fi sa mai cumperi o perusa  pentru a avea doua femela si doi masculi.Astfel nu va mai exista nici o problema!

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

4,404

Da...Asta e mai buna decat a mea tongue .I-ai o sotioara celui nou si apoi vor fii chit :k:

4,405

Cred ca aveti dreptate si eu mam gandit sa ii iau o sotioara :rusine: multumesc pentru sfat .

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

4,406

nu ai de ce sa multumesti!deasta suntem aici!

Adaugat: 16-03-2010 14:56

uiati cateva poze cu ochii perusilor mei.Credeti ca e ceva in neregula?

4,407

eu zic ca sunt ok, asteptam si parerile celorlalti!

4,408

Nu are raie. neutral
In legatura cu ochii, raia se dezvolta mai intai pe coc, apoi ajunge la ochi. tongue Asa are si Snowy ochii si nu stiu de ce. neutral Oricum nu e ceva grav.

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

4,409

imi puteti spune si mie daca sunt femele sau masculi?

Adaugat: 16-03-2010 23:16

sunt 2 verzi si unul alb

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

4,410

Nu sunt prea clare pozele dar in pirma poza par 2 femele smile .

:heart: ¤ Anyta ¤  :heart:

4,411

Femele, chiar daca nu sunt clare pozele se vede ca sunt femele. wink

4,412

multumesc pentru raspunsuri.Sper sa nu fie raie!

4,413

poly al meu cred ca incepe sa naparleasca deoarece..pe langa penele albe de pe obrajiori..a inceput si pe cap sa mai aibe cate o pana mai alba. si in plus cand se scarpina..isi aranjeaza penele..el stie ce face.. mai sare cate un fulg din el big_smile
s-a mai acomodat cat de cat cu noi. ii las usita de la colivie deschisa..poate o iesi din ea.
doar cand ii pun muzica incepe sa cante..altfel e tacut.
de mancat mananca numai mancarea pentru perusi. i-am mai pus niste morcov pisat poate m-o atinge macar de el.
as vrea sa-l invat sa se urce pe deget, dar cred ca este cam devreme. aveti si voi niste trucuri ceva ca sa il fac sa nu mai fuga cand ma apropii cu mana de el?am mai incercat sa il mangai usor, dar se da doi-trei pasi in lateral big_smile de stresat nu-l stresez.

4,414

cand l-am invatat pe paco sa stea pe deget l-am dus seara intr-o camera unde era liniste,si am apropiat degetul de el.a durat cateva zile in care am repetat in fiecare seara pana cand s-a urcat pe deget. big_smile

4,415

Eu cand incerc asta la Eddi el apropie ciocul de mine de parca ar vrea sa ma ciupeasca hmm

4,416

asa facea si fetita mea pana sa obisnuit cu mine.Acum cand se urca pe deget sta vreo 10 secunde si incepe sa ma guigule!

4,417

Cateva poze cu puiutii mei smile

Adaugat: 18-03-2010 15:22

Si inca cateva big_smile

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

4,418

salutare tuturor... astazi a iesit cel de-al 4-lea puiut... se sincronizeaza perfect, ies din 2 in 2 zile :angel: ... mai avem inca 3 ousoare... daca vor iesi toti 7 :sol: :sol: :sol: .... vom vedea, oricum eu ma multumescsi cu 4 :k: ... ce frumusei sunt ei, mai ales primii scosi ce dolofani sunt, au crescut foarte mult...  o sa revin si cu poze, mai astept putin sa iasa toti si apoi vom face si niste poze... ma retrag la somn, maine ma asteapta o zi grea! :nb:

4,419

Mihai felicitari pentru puiuti :bravo: sa creasca mari si sa fie sanatosi :pup:

4,420

Buna seara! As vrea si eu sa va adresez o intreare:
Perusa mea a facut marti seara un ou, am citit pe site ca face cate un ou la 2 zile, in seara asta dupa ce a trecut 48 de ore, am observat ca nu mai facuse niciun ou.Se poate sa faca doar un singur ou, sau sa faca mai multe in mai multe zile?le fac baie cam la 3 zile , le dau mar , le dau seminte cu vitamine, o data pe saptamana le pun in apa de baut niste vitamine, ou de sepie si bloc cu minerale.Raspunde timi la intrebare va rog.

4,421

Gabi s-ar putea ca diferenta dintre primul ou si al doilea sa fie chiar si de 3-4 zile fiind la prima depunere.  wink
Esty sunt superbi puiutii tai  :heart:
Mihay de`abia asteptam pozele , sa`ti traiasca puitii si sa te bucuri de evolutia lor smile

4,422

Multumesc, o sa revin cu poze!

Adaugat: 19-03-2010 10:24

au existat cazuri cand femela a facut doar un ou ?

4,423

Femela mea a avut 3 serii de oua
in prima a facut cate 1 ou la 2-3-4 zile iar in a  2-a si a 3-a a facut cate 5 oua (1 la 2 zile) asa cum e normal. Dar toate aceste oua au fost infertile ( adica nu au iesit pui din ele)...
Am uitat sa mai adaug ca inainte de cele 3 serii de oua am gasit 1 ou spart in colivie cu forma foarte alungita si atunci e posibil sa faca si un singur ou.

4,424

Multumesc Anny :pup:

4,425 (edited by cristime 19-03-2010 16:25)

Buna ziua , azi mi-am luat 2 perusi , 1 baiat si 1 fata, puteti sa imi dati mai multe detalii despre ingrijirea lor !? Cata mancare se pune , apa se schimba in fiecare zii , le fac baie? daca da la cat timp , cand le pot da drumu prin casa sa zboare? :perus:  :perus:

Multumesc si bine v-am gasit big_smile:sol:

:rock: