601

Re: Rosella - Platycercus eximius si Platycercus elegans

marian wrote:

buna seara!imi zice si mie cineva,daca rosella se accepta repede unul pe altul?eu am adus acum o zi un mascul de rosella langa o femela care deja a incepuse sa oua neavand mascul langa ea, pana acum a fost impreuna cu o alta femela.Oare mai sunt sanse ca astia doi sa formeze o pereche,ca masculul nu o baga deloc in seama,ba chiar fuge de ea,cand ea e terminata dupa el?

da-le timp, mascul poate nu este in perioada reproducerii, inca nu e pregatit pentru pui. Dupa 2-3 saptamani scoate ouale femelei si cuibul si il pui la vara, asa vor avea si ei timp sa se cunoasca iar femela nu va mai fi epuizata. smile
sa-ti traiasca nou venitul. :sanatate:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

602

iloveanimals wrote:
marian wrote:

buna seara!imi zice si mie cineva,daca rosella se accepta repede unul pe altul?eu am adus acum o zi un mascul de rosella langa o femela care deja a incepuse sa oua neavand mascul langa ea, pana acum a fost impreuna cu o alta femela.Oare mai sunt sanse ca astia doi sa formeze o pereche,ca masculul nu o baga deloc in seama,ba chiar fuge de ea,cand ea e terminata dupa el?

da-le timp, mascul poate nu este in perioada reproducerii, inca nu e pregatit pentru pui. Dupa 2-3 saptamani scoate ouale femelei si cuibul si il pui la vara, asa vor avea si ei timp sa se cunoasca iar femela nu va mai fi epuizata. smile
sa-ti traiasca nou venitul. :sanatate:

asa am sa fac.multumesc.

603

este frumos marian...ppoate o sa ai si puiutzi candva.. :elefant: :caine: dar le trebuie timp sa se cunoasca.. smile

:heart: -SABINA- :heart:

604

uite ce am invatat noi astazi :hihi:

605

:bravo:  Sa-i fie de bine morcovelul. :pup:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

606

Ce dragut\a e :pup:

Un papagal Rosella :heart: -Teodora Alina- :heart:

607

Cat de dulce e .... :pup: :floare:

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

608

Yo-dan, esti un fericit !! Tu ai pereche de rosella si se apropie de tine, iar eu care am una singura, fuge de nu se vede. sad Nici cu perusul nu mi-a tinut prea mult minunea si acum fuge iarasi de mine.  Dar nu-i nimic, sanatatea lor e cea mai importanta. :fluture:

Simo

609

de fapt anca nu am pereche si numai una dintre ele se apropie de mn cealalta nu este asa de curajoasa  si cum ai spus si tu sanatatea lor e cea mai importanta :k:

Adaugat: 10-03-2010 14:10

mirosul de flori le face ceva la papagali? nu cred

610

Nu cred..depinde daca sunt plante toxice

Adaugat: 10-03-2010 21:39

Noapte buna :nb: Ma duc la somnic :nani:

Un papagal Rosella :heart: -Teodora Alina- :heart:

611 (edited by necunoscuta 13-03-2010 23:12)

Hei, ce va mai fac coloratii? A mea mandrete, se ciuguleste intr`una. Cu mancarea nu ne facem probleme, mananca intr`una. :porc: La capitolul triluri stam mai prost fiindca suntem o fetita rusinoasa. Sunt putin suparata pe mine, fiindca, eu deja ma gandesc la perechea perusului, desi in plan era un barbatel pentru rosalinda mea.  300 de roni poate fi o suma infirma pentru unii, dar pentru mine, nu e, desi imi propusesem demult un mascul rossela. Neaparat trebuie sa economisesc niste banuti, nu e corect. sad

Simo

612

necunoscuta wrote:

Hei, ce va mai fac coloratii? A mea mandrete, se ciuguleste intr`una. Cu mancarea nu ne facem probleme, mananca intr`una. :porc: La capitolul triluri stam mai prost fiindca suntem o fetita rusinoasa. Sunt putin suparata pe mine, fiindca, eu deja ma gandesc la perechea perusului, desi in plan era un barbatel pentru rosalinda mea.  300 de roni poate fi o suma infirma pentru unii, dar pentru mine, nu e, desi imi propusesem demult un mascul rossela. Neaparat trebuie sa economisesc niste banuti, nu e corect. sad

nu te astepta sa cinte prea mult si spectaculos pt ca de regula femele is mai afoane :hihi: masculii in schimb scot niste triluri foarte faine...asa ca spor la strans banuti ca sa ii poti lua pereche ...
eu am dat 1,5 mil pe femela acum 2 ani si jumatate si acum cam jumatate de an am dat 2 mil pe mascul l`am cumparat din piata de animale de la acelasi crescator :k:

613

300 de roni e pretul oficial aici. Cu siguranta, daca ma duc in piata de animale, mai lasa la pret.

Noapte buna !!! Cineva face galagie caci vrea sa doarma.   lol

Adaugat: 13-03-2010 23:42

Sau mai bine mai papam putin. big_smile

Ce nebunie de culori !!!!

Adaugat: 13-03-2010 23:46

:bd:  Agresiva Rosalinda mea. sad Nu accepta perusul. La inceput fugarea el Rosella, insa acum, asta mare si rautacioasa nu il lasa deloc in pace.  :bang:

Simo

614

Eu am vazut in Brasov rosela la 180 lei... probabil ca depinde de unde ii ei ...

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

615 (edited by necunoscuta 15-03-2010 12:33)

:bd:

Adaugat: 15-03-2010 08:34

:fluture:

Adaugat: 15-03-2010 08:36

:fluture:  Unghiile ne rovoaca probleme, betele abrazive nu au scontat nici un efect. Cred ca o voi duce la un veterinar sa le taie , sau voi ruga pe cineva sa o faca... mie imi e frica sa o fac... mi se par prea fragili astia mici..

Simo

616

Daca erai mai aproape i le taiam eu. Saracutul. sad Cred ca se chinuie mult cu ele. sad

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

617

Nu are un picior???? yikes yikes yikes Sau de ce se vede asa in poza? yikes
Niste unghii atat de mari se taie in fiecare zi cate putin din varf. tongue daca tai mai mult ai ocazia sa ii rupi degetelele. neutral

618

eu vreau sa le cumpar la ai mei piatra pons pt ca cu betele alea de tocit unghiile nu merge ca le iau de pe stinghi si se joaca cu ele necunoscuta ff frumoasa rosella ta :heart: da nu are laba piciorului ?

619

Da, asa este, rosella mea nu are un piciorus. sad un accdent .... numai din vna mea... sad

Simo

620

ah, ce pacat... si se descurca cu un piciorus ciung?

Keep your game tight.

621

Cum s-a intamplat sa ramana fara piciorus? sad

622 (edited by necunoscuta 17-03-2010 09:34)

:bd:

Si-a prins piciorusul intr-o ata. Fiind plecata 9 ore pe zi la serviciu, nu stiu cat a stat cu ata incolacita pe picior. De cum am gasit-o asa, in 10 minute am ajuns la veterinar, care m-a acuzat ca am legat eu papagalul cu ata ! :furios: M-am chinuit ceva timp cu tratament si sa o pun pe picioare, si iata ca eforturile au meritat. Nu am mai mers la acelasi veterinar,nu stia nici ce pasare trateaza, si m-a si jignit. Am urmat sfaturile celui de-al doilea veterinar, tesutul necrozat a cazut, iar papagalul se simte bine acum. Nu a devenit apatic, nu e stresat, nu si a schimbat comportamentul in urma acestui accident. sad

Simo

623

te felicit pt ca nu ai renuntat la ea cand a avut accidentul si ai iubito in continuare asa cum este.foarte putine persoana fac acest gest  :bravo: oricum e foarte frumoasa :heart:

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

624

a sosit si noul venit :bang: un mascul de toata splendoarea :heart:

625

felicitari yo_dan..sper sa se inteleaga bn cu femela... smile si necunoscuta chiar imi pare rau pt rosella ta....cand am observat ca nu are o gherutza...mi s-a facut un gol in stomac sad m-am intristat foarte tare pt ca se mai intampla accidente...dar ma bucura faptul ca nu ai renuntat la ea si ca o ingrijesti in continuare..... :pup:  cred ca daca ai fi dat-o cuiva.....nu cred ca ar fi fost ingrijita bn....pt ca oamenii vor perfectiunea.....si asta este rau.........adik daca ai fi abandonat-o....era saraca condamnata la o viatza dura......acum este bn ca i s-a vindecat.......iar despre acel veterinar....nici nu mai are rost sa-i spun asa..pt ca si eu am intalnit un veterinar care se uita asa nedumerit la poly..si intreba este papagal....vorbeste...mascul sau femela...(el ma intreba pe mn..care stiam normal pt ca m-am interesat..dar el ca vet..) neutral

:heart: -SABINA- :heart: