Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Mihai felicitari pentru puiuti :bravo: sa creasca mari si sa fie sanatosi :pup:
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Mihai felicitari pentru puiuti :bravo: sa creasca mari si sa fie sanatosi :pup:
dap perusa are 7 oua... si au iesit abia 2 pui, s-a respectat perfect numarulde zile, la 18 zile de la depunerea primului ou a iesit primul puiut , asta dovedeste ca a clocit foarte bine... e foarte grijulie cu puiutii, astazi am surprins un moment placut cand atat femela cat si masculul hraneau puii :angel: ... nu stiu daca e bine sa iasa toti 7 puiuti, pt ca atunci o sa solicite la maxim perusa... v-om vedea, o sa incerc sa pun si niste poze astazi
bravo :bravo: si asteptam cu nerabdare poze.nu cred ca o sa iasa 7 puiuti dar 4-5 sigur ies
poze cu cea de-a doua pereche...
Adaugat: 14-03-2010 12:08
continuare...apare si tatal...ce culori credeti ca vor iesi puiutii ? ca eu habar nu am
Adaugat: 14-03-2010 12:12
imi cer scuze pt unele care sunt in ceata, dar am facut fara blit sa nu sperii prea tare perusa ....
se pare ca colivia ta (mihay28) este exact ca a mea deci se pot imperechea si in colivie. [youtube] http://www.youtube.com/watch?v=ytuC2iYmQ14[/youtube]
Adaugat: 14-03-2010 12:27
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ytuC2iYmQ14[/youtube]
Adaugat: 14-03-2010 12:28
se pare ca clovia ta (mihay28) este exact ca a mea deci se pot imperechea si in colivie!!
da, e exact la fel..
si sau imperecheat in acea colivie fara sa le dai drumul ?
eu cand le dadeam drumul ii lasam doar 10-15 min atat... si ii supravegheam, deci nu au avut cum sa se imperecheze liberi... asadar toata "treaba" au facut-o in colivie
mia imi era frica ca nu au loc sa se imperecheze in colivie
Adaugat: 14-03-2010 12:40
dar din ce cauza fac perusii raie?
Adaugat: 14-03-2010 12:44
perusul meu am observat acum este rosu in zona ochilor.O fi din cauza raiei??
si aripioara lui polly?o sa-i treaca?tot o tine lasata in jos si tremura(aripa).
in legatura cu tremuratul aripilor sunt doua variante:
1-este nervoasa sau ceva din jurul ei o streseaza
2-este in perioada de imperechere`
Din cate stiu eu atunci can d cand un perus tremura se curata de mici particule de praf dar ma asteapta si sfaturile celorlalti useri!!
ii tremura doar aripa si sunt sigura ca nu e in perioada de imperechere.am pus niste poze la pagina 216 cu aripa ei.
nustiu ce sa zic e posibil sa se fi lovit si deaia!!
dar din ce cauza fac perusii raie?
Stres, plictiseala.
perusul meu am observat acum este rosu in zona ochilor.O fi din cauza raiei??
Poze?
si aripioara lui polly?o sa-i treaca?tot o tine lasata in jos si tremura(aripa).
Da-i vitamine, probabil este lovita. :ill:
au vitamine.am luat vitamine de pus in mancare.si au si os de sepie.
Mihai sa iti traiasca micutii si sa speram ca vei avea 7 puiuti ...
Alexandra eu zic sa ii dai niste vitamine de pus in apa Multivitaminco sunt mult mai bune decat cele din mancare...
iancumarian wrote:dar din ce cauza fac perusii raie?
Stres, plictiseala.
iancumarian wrote:perusul meu am observat acum este rosu in zona ochilor.O fi din cauza raiei??
Poze?
alexandra10 wrote:si aripioara lui polly?o sa-i treaca?tot o tine lasata in jos si tremura(aripa).
Da-i vitamine, probabil este lovita. :ill:
multumesc pentru raspuns.Oricum din cate stiu asta nu e forum de glume!!
multumesc pentru sfaturi :pup:
Mihai sa stii ca e posibil sa faca raie din cea ce a zis Dany :pup:.
Wow daca o sa aiba 7 puiuti o sa ii fie tare greu sa se descurce cu atatia :wow:
Eu zic ca o sa se descurce ... :pls: :heart:
Exact Silviu , dar vreau sa mai completez cu ceva :rusine: sunt sigura ca Ella stie ca dupa ce se termine aceasta serie si puii or sa fie mari si o sa se descurce singuri etc. femela trebuie sa ia o pauza ca sa se refaca. :pup:
Mihai sunt foarte draguti peruseii tai si mai ales puisorii ii pupam pe toti :pup:
Adaugat: 14-03-2010 19:50
Puiutul meu pe care l-am cumparat ultimul o tot pupa pe Dia si ii da sa pape :wow: si Chipy sotiorul lui Dia e gelos si il tot incioaca . Ce sa fac ?
multumesc pentru raspuns.Oricum din cate stiu asta nu e forum de glume!!
dar cine a glumit?
:bd:
iancumarian wrote:multumesc pentru raspuns.Oricum din cate stiu asta nu e forum de glume!!
dar cine a glumit?
pai perusi fac raie din stres sau din plictiseala asa cum ai zis tu??
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus