4,351

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Mihai felicitari pentru puiut sa creasca mare si sa fie sanatos :pup:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

4,352

Sam ai un perus ffoarte frumos care seamana ffoarte mult cu perusul verisoarei mele  :perus:

Un papagal Rosella :heart: -Teodora Alina- :heart:

4,353

Nu am confundat doar ca ma uitam la numele lui smile

Un papagal Rosella :heart: -Teodora Alina- :heart:

4,354

am uitat sa mai postez despre perusul meu smile dar este bine si santos :k:

Adaugat: 12-03-2010 23:48

eu nu stiu ce sa zic... cred ca este mascul dar nu sunt sigur.... voi ce ziceti?

4,355

e splendid perusul gabyosm14 :bravo:

4,356

mihay28 wrote:

deci nici nu stiti cat de bucuros sunt..astazi cand le-am schimbat mancarea la perusi am observat in cuib coji de oua..am crezut ca a spart un ou dar m-am inselat..cand s-a dat lka o parte am observat un mititel,,,, era puiutul .. normal duminica se implinesc 3 sapt de la depunerea primului ou... am plecat sa le fac ou cu morcov..

Sa-ti traiasca puiutul,mihay.Sa se faca mare ,sa fie sanatos.Ce mititel trebuie sa fie el.... :pup:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

4,357

dupa cum stiti perusi mei au raie.Am incercat azi de dimineata sa le dau cu ulei de floarea soarelui pe cerom dar masculul sa zbatut si cred ca ia intrat putin si in ochi.Credeti ca e vreo problema??

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

4,358

Gaby e baiat asta mic, dar vad deasupra ceromului cateva pene umede, asta nu e bine. Cum respira? neutral
iancu, ai grija cu asa ceva, ochisorii lor sunt sensibili, monitorizeaza-l in continuare. sad Ai grija alta data, saracutul. sad

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

4,359

hmm Si lui Rocky iar i-a aparut raia sad si trebuie sa ma apuc sa il tratez. Mi-e asa mila de el. Ceilalti nu au nimic sunt vioi si sanatosi. Acum sunt liberi toti prin casa si isi fac de cap. smile

:heart: ¤ Anyta ¤  :heart:

4,360

de cand am inceput sa le dau cu ulei de floarea soarelui perusilor mei am observat ca masculul devine din nou din ce in ce mai agresiv.Azi am bagat mana in colivie si ma jucam cu femela cand deodata a venit el si sa repezit la mana mea.Ma muscat si mia curs sangele cred ca vreo 3-4 minute.Ce sa ma mai fac cu el?

4,361

i-am pus la micut muzica sa cante...si canta si el big_smile sunt asa de fericita..mai aveam putin si-mi dadeau lacrimile de fericire :rusine:
poly e pana la urma numele lui..am facut o sedinta de vot cu ai mei si asa a ramas.

4,362

star0kitty wrote:

i-am pus la micut muzica sa cante...si canta si el big_smile sunt asa de fericita..mai aveam putin si-mi dadeau lacrimile de fericire :rusine:
poly e pana la urma numele lui..am facut o sedinta de vot cu ai mei si asa a ramas.

punei cat mai multa muzica ca sa se acomodeze!!

4,363

astazi polly a stat cu o aripa departata de corp.e vreun motiv de ingrijorare?si mai are in mijlocul ceromului o crusta(in imaginea a3a se poate vedea).s-ar putea sa aiba din nou raie?

4,364

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ym6YHRF4aYM[/youtube]

4,365

:hihi: Foarte frumos peruselul asta indecis :heart:.
Alexandra , pare raie ca asa are si al meu si e a  2-a oara  sad.

4,366

Nu stiu ce sa facem sa scapam de raia asta, oricat de mult ai trata-o revine. Eu ii am si pe snowy si pe candy cu raie si i-am tratat de vreo 3-4 ori si nimic. sad

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

4,367

Am citit pe un alt forum un tratament ce pare ca ar functiona.

Evomec, sau Avomec ( de la farmacia veterinara ) aplicat timp de 10 zile la baza gatului, intre aripi, un loc unde nu cresc pene si bogat vascularizat. cate o picatura zilnic.  Sau ... crema de galbenele.

Simo

4,368

astazi a aparut cel de-al doilea puiut :sol: :sol:

4,369

Felicitari bunicutule. Asteptam vesti cu evolutia lor, dar si poze. :bravo:  :perus: :perus: :perus:

Simo

4,370

necunoscuta wrote:

Am citit pe un alt forum un tratament ce pare ca ar functiona.

Evomec, sau Avomec ( de la farmacia veterinara ) aplicat timp de 10 zile la baza gatului, intre aripi, un loc unde nu cresc pene si bogat vascularizat. cate o picatura zilnic.  Sau ... crema de galbenele.

Nicio sansa sa functioneze, in primul rand sub aripi sau la baza gatului nu se formeaza raia. Raia se formeaza pe picioruse si cioc, poi raspandindu-se ajunge la cohi si se extinde din ce in ce mai mult pe cap... nici nu vreau sa ma gandesc la cazurile extreme... yikes Solutia aceea nu poate distruge raia, raia este un parazit care depune oua si sapa in pielea/carnea/ciocul perusului. Canalele acelea trebuiesc astupate cu solutii uleioase pentru a sufoca parazitii. Noi ne lasam inselati de faptul ca ei mor repede si dupa 1-2 zile de tratament aveam impresia ca le-a trecut si nu mai au absolut nimic, dar nu este asa, ouale acelea eclozeaza la 7-10  zile, puii imediat cum ies din oua trebuiesc omorati, de asta apare raia din nou si din nou. sad Eu nu stiu de ce nu le-a trecut la ai mei. sad Am urmarit tratamentul si pentru distrugerea pilor si nimic. sad Oare chiar nu o exista nimic care sa distuga si ouale? sad

4,371

felicitari mihay :bravo:

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

4,372

Se prea poate sa fie cum zici tu. Eu nu am o asa vasta experienta pentru a da sfaturi. Ce am citit, v-am zis si voua.  :perus: :pup:

Simo

4,373

Nu stiu Dany sad vad ca majoritatea ne confruntam cu aceiasi problema hmm.
Mihay ma bucur foarte mult ca ai devnit bunic :sanatate: sa ne pui si noua poze daca ai timp cu evolutia puisorilor. Mi se pare ca ai zis ca perusa a depus 7 oua?
Ma bate gandul sa cumpar o perusita ca mi-e mila de Piciu si Bebe sa ii vad asa tristi si fara lipsa de ocupatie. Rocky e cel mai norocos ca are Maya grija de el tot timpul dar e si cel mai batran si afectat de raie :cry:.  Voi ce culoare ziceti sa fie verde ca Bebe sau albastra ca Piciu... da am prea multi albastrei.. sau alta culoare? albino cum era Alice  sad?
Problema e ca ai mei parinti nu mai vor nici`un fel de animal sau  pasare si nu se lasa prea usor ca sa ii razgandesc.

4,374

Buna ziua!!!
Mihay:Felicitari pentru puiuti!!Sa-ti traiasca si sa fie sanatosi!Asteptam o poza cu ei cat de curand :bravo:
Alexandra10:Ce frumosi sunt micutii tai!Sa-ti traiasca!
Anita: Nu stiu ce sa zic despre culoare...cred ca tu ar trebui sa alegi...Oricum...nu prea conteaza culoarea ,important e sa-i iubesti tu ...Toti perusii sunt frumosi !!! :heart: :perus:

Animalutzele mele:o broscutza testoasa,2 catelusi,2 perusi big_smile

4,375

si perusi mei au raie dar de 6 zile le dau cu ulei de floarea soarelui si se pare ca li sau curatat crustele dar o sa le mai dau o saptamana!!