Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
Asa scrie pe multe site-uri,s-ar putea chiar asa sa fie,dar totodata poti astepta mult si bine sa isi invete macar numele,ca se poate sa nu-l invete.
--Bianca--
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
Asa scrie pe multe site-uri,s-ar putea chiar asa sa fie,dar totodata poti astepta mult si bine sa isi invete macar numele,ca se poate sa nu-l invete.
am si eu o intrebare ...Pepi al meu nu mananca fructe ...cum as putea sa-l obisnuiesc sa manance si el fructe????
..este adevarat ca daca inveti o nimfa sa fluiere prima data,dupa aceea numai poate invata sa vorbeasca?
Nimfele sunt greu de invatat sa vorbeasca.Foarte rar gasesti o nimfa sa vorbeasca.Nu sunt printre papagalii dornici sau buni vorbitori.Cat despre cantat,fiecare fluiera si imita cam ce aude in jur.
Ca sa pape si fructe,Goti,e bine sa le maruntesti si sa le amesteci in mancarea lor.Daca da de gust sigur va mai gusta si altadata.
Adaugat: 06-03-2010 11:45
biadim daca mergi azi la Craiova s-ar putea sa nu gasesti in pet-shop-uri bete de lemn.Eu te sfatuiesti sa incerci la Practiker sau la un magazin de bricolaj,mai degraba gasesti bete.Am vazut scarite facute pentru flori,care se pot adapta pentru colivii.Daca sta cu capul in jos si da din aripi e semn ca vrea sa zboare.Oare tu il lasi liber?
salutare tuturor!!! am revenit si eu, din cazua timpului asta nu prea am mai avut timp sa scriu dar am urmarit fiecare pagina...
deci o nimfa ca sa poata vrobi are intai nevoie de o siguranta si sa se simta foarte confortabil in locul unde a ajuns cel putin asa a fost la mine, coco era foarte iubit si foarte alintat si in cele din urma a inceput sa ssi vorbeasca, dar sa nu va asteptati ca vorbea ca un om vorbea asa si el cum putea isi spunea numele noapte buna si mai multe dar pentru asta ai nevoie de foarte multa rabdare...
asa ca am adus vorba cred ca am si eu o veste buna, am impresia ca, coco este la un vecin de al meu deoarece tot aud o nimfa care tipa si canta exact la fel ca si el acum urmeaza sa imi intreb toti vecini sa vad daca este el, Doamne ce n-as da sa fie el, iar daca este el cu siguranta vom veni cu poze si s-ar putea sa revina acasa...
mihay ti-am trimis aseara un mesaj privat.Nu mi-ai raspuns.
Darius cred ca inca speri ca motatul tau sa fie prin preajma.Eu am un pui baietel acum ,daca ai citit ai vazut ca noi ne-am marit familia si din pacate nu mai pot sa-l tin.Fiind asa aproape de mine,ma intrebam daca nu-l vrei.
Daca nu,astazi va trebui sa-l duc inapoi la prietena mea,n-am ce face. Puiul ii agita pe ceilalti si acum au nevoie de liniste pentru a se putea cunoaste si forma familiile.
din pacate nu pot sa il iau deoarece mama numa pe coco l-ar accepta sti ca eu l-as primi cu mare drag dar mama este ea mai cu fixurile ei...
Nici o problema,Darius,am intrebat doar.Oricum o sa o rog pe prietena mea sa-l dea cuiva de incredere.Asta e....
Suana,sta numai pe afara,abia seara la 22-23 intra,iar la 8 e deja afara dar cred ca ii e putin teama de zbor din cauza aripioarei.L-am scot in a 3 a zi dupa ce l-am luat,iar de vreo saptamana,sta numai prin camera. O sa merg la Real la petshopul din incinta lui,ar trebui sa aiba ceva.Chiar acum plec.
mihay ti-am trimis aseara un mesaj privat.Nu mi-ai raspuns.
Darius cred ca inca speri ca motatul tau sa fie prin preajma.Eu am un pui baietel acum ,daca ai citit ai vazut ca noi ne-am marit familia si din pacate nu mai pot sa-l tin.Fiind asa aproape de mine,ma intrebam daca nu-l vrei.
Daca nu,astazi va trebui sa-l duc inapoi la prietena mea,n-am ce face.Puiul ii agita pe ceilalti si acum au nevoie de liniste pentru a se putea cunoaste si forma familiile.
imi cer scuze sauna, dar nu am vazut mesajul... abia acum cand citeam pe forum am vazut ca ai zis ca mi-ai trmis..ti-am raspuns
asa este orice nimfa cum da de libertate prin camera ii place foarte mult cel putin specia nimfelor este o specie ce necesita putina libertate si dragoste ...
biadim,ma bucur sa adu asta.Imi cer scuze daca n-am vazut de la inceput,poate ca ai scris ca il lasai afara,dara aseara am fost foarte obosita.Asteptam sa te intorci de la cumparaturi,cu noutati. :k:
Aproape in fiecare seara au loc "lupte" precum in filmul de mai jos. Cel de pe batul cu vitamine ramane asa pana dimineata, celalalt pe batul de plastic.
Cu toate astea se giugiulesc. Mai degraba cel pearl (care cred ca este mai mic) il curata pe celalalt (care sigur este baiat).
Faptul ce se bat asa in fiecare seara in mai multe reprize poate confirma ca nu sunt totusi o pereche?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ipp9qMd8exM[/youtube]
Mary sunetul asta din video-ul tau de la inceput, cel cen' pui, de cine este scos? femela sau mascul?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sGkQ5WOWg0Y[/youtube]
parca de Puf. de mascul. cred. da de el. se si vede daca te uiti atent. ceea ce m-a mirat pe mine , a fost ca desi ei bateau puii, cand lasam puii liberi pe jos, parintii ii invatau sa zboare si sa ciugulesca de pe jos. este instinctul matern.
Adaugat: 06-03-2010 17:45
Flo. nimfele nu sunt precum perusii care se iubesc non stop. se si cintanesc. e ceva normal. asa nu este bataie. eu zic , ca 85 la sunta sunt pereche. poate mai mult. stai linistit.
ai mei stau unul langa altul.parca ar fi lipiti si cateodata dau cioc in cioc .mereu stau unul langa altul.
parca de Puf. de mascul. cred. da de el. se si vede daca te uiti atent. ceea ce m-a mirat pe mine , a fost ca desi ei bateau puii, cand lasam puii liberi pe jos, parintii ii invatau sa zboare si sa ciugulesca de pe jos. este instinctul matern.
Asa face si Miky si de asta intrebam. :pup:
Puiutul a ajuns inapoi la prietenii mei.Imi pare rau ca,datorita distantei,Boby n-a putut ajunge la cei care l-au dorit.
Am fost sfatuita ,tot de prietenii mei,care sunt si crescatori de papagali,sa las perechile acum sa se cunoasca dar sa nu le pun cuib acum pentru ca nu are rost.Fetele sunt la a 4-a tura consecutiva de pui.Mi s-a confirmat ca de regula asa fac ,apoi urmeaza o perioada de vreo 2 luni de pauza,timp in care va veni momentul pentru imperechere si de-abia pe urma vor face ouale fertile.Se inteleg intre ele perechile dar inca nu manifesta acea apropiere specifica pentru imperechere.Sunt curtate,baietii le canta foarte frumos dar cam atat deocamdata.Important este ca se inteleg,sunt bine si dupa perioada de pauza si acomodare sa speram ca se vor intampla si lucururi bune. :k:
Mary sa stii ca domnul Motat ma lasa sa dorm linistita,nu-mi da trezirea la ora 7. :elefant:
Adaugat: 06-03-2010 19:45
Hanny si Motatul :heart:
Am tras o tura si prin camera,sa vedem ce e pe aici si sa cantam putin.Sunt bucuroasa ca Motatul a venit astazi la mine,iar Bombonel s-a urcat pe degetul meu. :bravo: :heart: :nimfa:
Am venit de la craiova,dezamagita pana peste cap.De ce?Nu pt ca nu am gasit nimic din ce cautam,ci pt conditiile in care erau tinute bietele pasarele,intr-un petshop mare,poate il stie cineva,cel din Real.ORIBIL!Apa cred ca nu era schimbata de o luna,la singurul papagal pe care il poti vedea de aproape,caci ceilalti sunt tinuti dupa o usa si ub geam.De ce oare?Sa nu vada toata lumea ce mizerie au saracutii?Doua biete nimfe zbarlite si triste,2 marele alex la fel de zbarliti si multi perusi care cucaiau.Bietele pasari!Nu mai calc pe acolo I-am luat lui kiki o amarata de scarita,pe care o gaseam si pe la noi si o jucarie semafor,din aia nu am vazut pe aici.Vitaminici nici gand!Dezamagire totala.Probabil o sa dau comanda pe vreun site de ce mai am nevoie,in special bete de lemn.
biadim20 eu sunt din craiova.in real papagalii sunt tinuti in niste conditii dezgustatoare.eu am mai scris despre cei 2 marele alexander pe forum.cand am vazut ca pe usa aia scria mare "accesul interzis" sau ceva de genul, imi venea sa le zic vanzatorilor "astea sunt conditii pentru saracutele pasari?". nici nu poate omul sa se uite mai aproape la ele.in real a fost varul meu si a vazut un pestisor mort si unul dintre vanzatori a zis ca nu'l intereseaza, ca el e platit chiar daca mor, chiar daca traiesc animalele.de curand au adus si perusi. inainte nu aveau. vazusi catelul acela? sta intre 3 "pereti" de sticla si unul de carton in spate. iar cei 2 marele alex mi se par foarte tristi :cry:
Groaznic!!!! :cry: De ce oare se poate ca aceste pet-shop-uri sa functioneze.Ar trebui ca fiecare dintre noi cand vedem asa ceva sa anuntam protectia consumatorului si politia.Daca nici macar atata nu vom face bietele animale vor suferi ingrozitor in continuare.Nici nu vreau sa ma gandesc.... :furios: Daca intr-un oras mare ca si Craiova sunt asemenea conditii la magazine si lipsa totala de accesorii pentru animale ,ce sa mai zic.... :bang:
Dca ai copaci prin apropiere sau o padure,poti sa ,,furi'' cateva crengi pentru colivie,in afara de cires si brad.
andreea,catelul nu era,vazusem mai demult un biet boxer slab vai de el.Dar eu nu inteleg cum cred ca ca poate cineva cumpara niste pasarele de dupa un geam pe care scrie Va rugam nu atingeti,iar pe usa,accesul interzis.Helloooo,eu vreau sa vad ce pasarica iau,sa vad macar daca traieste,nu?Of ce pacat!Aveau acum si un sarpe si o iguana,nu-i mai vazusem pana acum.Dar daca ai drum pe acolo sa vezi papagalul ala care e separat,nu stiu cum se numeste,e pe langa casa de marcat,sa vezi ce dragut e bietul de el,l-am mangaiat...si nu face decat sa te atinga cu cioculetul,eee,acolo era apa jegoasaaa,nu se poate mai murdara.Ce oameni!Eu nu mai pot sa merg acolo niciodata,de fapt nici tu sa nu te duci ca o sa te intristezi tare.
supermarketul real e nimic pe langa "petshop'urile" alea mici.am intrat in unul si mirosea ingrozitor, iar la niste perusi si nimfe era numai mizerie pe jos.crred ca nu facusera curat de vreo 3 saptamani.un pestisor nu avea coada :cry:
o sa fur niste crengi,dar vroiam si eu cum am vazut la toti,frumoase,eu cine stie ce crengi gasesc si ce le fac le iau coaja si atat?sau tre sa le dau cu ceva?
Adaugat: 07-03-2010 00:00
da chiar nu e nici unul frumos in craiova,adica ingrijit?si unde sa gasesti tot ce vrei...
Si daca vedeti ca sunt asa conditii de ce intrati acolo si incepeti sa plangeti? Nu va inteleg. Eu le-as fi facut la aia un scandal de toata frumusetea.
Amenintari si toate cele. Iar daca nu ascultau stiu foarte bine sa formez 112 pe tel si sa apelez.
De ce stati? Cum vreti sa fie o lume mai buna si in Roamania daca noi doar ne vaitam si nu intervenim niciunul?
biadim20 eu cred ca cele mai indicate sunt crengile de salcie. eu am furat si dintr'o salcie din fata blocului :rusine:
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus