4,226

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Wow 6 oua :wow: , saraca de ea , poate ai noroc de vre`un puisor ca 6 ar fi prea multi ca sa ii poata ingriji  smile. Alin sa`ti traiasca Kuka. Marian cred ca e posibil ca sa  ii usture ochii din cauza monitorului , totusi nu poti sa ii muti in alt loc?
Peruseii mei sunt foarte iubareti mai ales cele 2 perechi :heart: ca lui Bebe nu prea ii plac fetitele pe cae i le`am adus neutral ce sa mai cred ...

:heart: ¤ Anyta ¤  :heart:

4,227

Din 6 oua daca ies 4 pui e bine. :hihi:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

4,228

iloveanimals wrote:

Din 6 oua daca ies 4 pui e bine. :hihi:

asta e cel mai rau. daca ar fi toate fertile si daca ar avea grija de toti puii. dar cand depune oua aiurea si i-si pierde calciul degeaba... la mine Perluta mea face 4 oua" standard" si ies 4 pui. regula. nimic in plus sau in minus  smile

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

4,229

Daca ies din toate 6 ar fi bine daca ar traii 3. Poate ii e drag sa oua. smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

4,230

eu ma multumesc si cu 2 pui sanatosi .. :angel:

4,231 (edited by iancumarian 05-03-2010 17:02)

multumesc pentru raspunsuri!

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

4,232

Aveti niste mogaldete frumoase foc... sa va traiasca   :pup:

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

4,233

Alin, sa-i pui micutului in locul betelor de plastic bete de lemn big_smile sa stea mai bine..in rest e un scump :heart: ! Sa-ti traiasca :heart: !

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

4,234

el e Coco, cel mai mic membru al familiei. big_smile

Keep your game tight.

4,235

Un scumpic :heart: ..sa-ti traiasca :hug: !

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

4,236

coco e un scump...sa'ti traiasca :hug:

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

4,237

sunt foarte frumosi.mie imi place cel cu alb :heart:

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

4,238

cum sa  nu ne fie dor de ei ... :hug: niste minunatii...

4,239

Silviu sunt foarte draguti si frumosi pupici de la Dia, Chipy si Carudo si bineinteles si un cioculet mai mare si rosu a lui Alex big_smile

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

4,240

perusi mei au ros hranitoarile ,,originale" ale coliviei pe care le-am inlocuit cu una mai mare.Mi se pare ca din cand in cand se cearta cand manaca.Trebuie sa le pun cate o hranitoare pentru fiecare?

Adaugat: 06-03-2010 09:13

silviu sunt foarte frumosi in special femela cu alb si albastru! :heart: :heart:

4,241

Da, trebuie sa le pui cate o hranitoare pentru fiecare asta daca numai vrei sa se certe si sa manance si ei linistiti. wink

4,242

astazi a aparut al 7-lea ou :wow: :wow: :wow:

4,243

saraca perusica :perus: cred ca e epuizata :cry:

4,244

Nu, prost sfat silviu, mihay lasa-le acolo, daca nu sunt fertile nu-i nimic, ea le va cloci oricum, daca vor iesi pui e bine, daca nu asta e, poate data viitoare vei avea mai mult noroc. Ore perusilor inj salbaticie le verifica cineva ouale? nu cred, femela cloceste orice ar fi. Poate are prea mult calciu si de asta face atatea oua. e prima serie de pui? smile

4,245

mihay28 wrote:

perusi tai s-au imperecheat in colivie sau in afara ei cand le dadeai drumu ca ai mei incearca sa se imperecheze in colivie dar cad iar afara nu schiteaza nimic!

4,246 (edited by mihay28 06-03-2010 13:05)

iloveanimals wrote:

Nu, prost sfat silviu, mihay lasa-le acolo, daca nu sunt fertile nu-i nimic, ea le va cloci oricum, daca vor iesi pui e bine, daca nu asta e, poate data viitoare vei avea mai mult noroc. Ore perusilor inj salbaticie le verifica cineva ouale? nu cred, femela cloceste orice ar fi. Poate are prea mult calciu si de asta face atatea oua. e prima serie de pui? smile

e prima serie de oua..perusa are 1 an... un prieten de al meu care se ocupa cu inmultirea perusilor mi-a spus sa nu umblu in cuib sau sa ating ouale ca le lasa perusa...

Adaugat: 06-03-2010 13:01

silviu wrote:

Da, dar totusi nu se epuizeaza prea tare clocind atatea oua + ca sansele sa scoata pui sunt mai reduse pt. ca nu le va putea cuprinde pe toate?

chiar azi cand le-am dat mancare si apa ma uitam si sta pe oua si le cuprinde pe toate...

Adaugat: 06-03-2010 13:02

iancumarian wrote:
mihay28 wrote:

perusi tai s-au imperecheat in colivie sau in afara ei cand le dadeai drumu ca ai mei incearca sa se imperecheze in colivie dar cad iar afara nu schiteaza nimic!

deci...eu nu le-am mai dat drumul de ceva timp si...drept sa-ti spun eu nu i-am vazut niciodata sa se imperecheze.... i-am vazut cum se papau, cum el o curta pe ea, dar sa-i vad calcandu-se NU... bine ca eu pe zi petrec inm preajma lor cam juma de ora maxim... ca nu ii tin in camera cu mine, stau singuri cu cealalta pereche intr-una din camere... APROPO poate sa faca si sa cloceasca o femela ouale fara ca aceasta sa se imperecheze sau ... eu vad zilnic ca masculul o hraneste are grija de ea... e prima serie de oua si nu ma prea pricep !

4,247

Nu se epuizeaza prea tare, nu poate sa cloceasca atatea oua, dar o data ce a pus mana pe oua adio pui. smile

Adaugat: 06-03-2010 13:05

Daca este prima tura de oua este posibil sa nu iasa pui, si daca spui ca nu i-ai vazut imperechinduse, si mai sigur nu ies pui. :hihi:

4,248

Ce frumos este perusul tau bishop :heart: seamana cu piciu a iustinei :heart: Sa-ti traiasca
celor care aveti uote va doresc sa va iasa cel putin  4 puisori :k:
Iancumarin poate ai tai nu se imperecheaza pentru ca este colivia prea mica

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

4,249

vreau si eu sa aflu ceva...un prieten a avut niste 3 perusi.lui i se parea ca faceau multa mizerie si i'a dat matusei mele.erau 2 fetite si un baiat.ea mi'a zis sa ii cumpar un baietel si i'am luat unul tanar (3 luni).dupa 1 saptamana a murit.dupa ceva timp i'am mai luat unul da' mai batran(8 luni).dupa 1 saptamana a murit si asta.ne'am tot gandit din ce cauza au murit ambii perusi.persoana aceea cand i'a adus aveau marginea coliviei de jos foarte murdara.cand m'am intalnit cu el l'am intrebat daca a spalat vreodata colivia si mi'a spus ca nu.mi'a venit sa mor cand l'am auzit.perusii ii avea cam de 1 an :furios: .eu cred ca e un microb in cusca aia.treaba e ca au stat primii 3 perusi in acea colivie.si cred ca si micutii au microbul in sange de cei 2 masculi pe care i'am cumparat au murit aman2 la aprox 1 saptamana.iar din cei 3 nu a murit niciunul...:( voi ce credeti ca este ?

4,250

In astfel de situatii microbii si bacteriile sunt peste tot in colivia aia. Sunt sigura ca au vreo boala. sad