Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
Are o jucarie din lemn. Crengute trebuie sa culeg din copaci nu? Trebuie sa ma apuc sa umplu colivia de lemn...ca am mobila noua
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
Are o jucarie din lemn. Crengute trebuie sa culeg din copaci nu? Trebuie sa ma apuc sa umplu colivia de lemn...ca am mobila noua
daca pui o poza mai recenta, se poate spune. ai pus poze pe animale. le poti pune si aici. pun eu sa nu mai inapa urma de indoiala ca esti Snow. asta este mai recenta si este pusa de tine. este fetita si stii prea bine. eu zic sa pui poze cu toate nimfele tale si sa te intorci aici ca e mai bine. ai ce sa arati si e pacat sa nu le vada toata lumea. mie una mi-au lipsit fetele tale. sincer. saptamana viitoare o sa aduc fetele Suanei la mine. o sa fie un stol complet. acum am 6 adulti si 4 pui, mai vin si 2 ale Suanei si sunt 12 de toti.
cel cu mutatia cinanom e al meu
e luat de la Snow
Sal/buna la toata lumea...am si eu o problema,mi-am luat in decembrie un papagal nimfa....vanzatorul spunandu-mi ca este pui,am uitat sa-l intreb daca e mascul sau femela,am plkt cu el acasa...acum vreau sa ma lamuresc ce este...femela sau mascul...o sa pun cateva poze cu el,am inteles ca dupa coada si petele din interiorul aripii se poate afla...sper sa ma puteti ajuta...mersi
si eu am patit la fel cu primul.lam luat si am uitat sa intreb daca e baiat sau fata.. e frumos/frumoasa a ta...
Pare a fi baietel :hihi:
Daca il ai din decembrie trebuie sa fi scos un sunet pana acum. Canta sau tipa? Sa.ti traiasca oricum e foarte frumos (papagalul)
pai nu stiu ce sa zic...de exemplu acum de curand...faceam eu asa..."gen cum fluiera baietii dupa fete"si a inceput si el sa faca la fel...numai ca face sunetul carait asa...:)) dar la fel...nu stiu...canta tzipa...dar se aude sunetul lui pe toata scara...:)) stau si la 4...am niste inregistrari cu el...cand,canta..dar nu stiu cum sa le pun:D
Seamana cu asta un pic? [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=b9TkrHckq1g[/youtube]
cand e prin casa...(zilnic aproape)...se duce la oglinda de la sifoner mai mereu...si incearca s-o pupe...nu stiu care e mai atras de oglinzi..masculul sau femela....mai merge asa prin casa...cu aripile putin deschise...si mandru de el/ea..si incepe sa cante...nu stiu ce sa zic ca este...
Adaugat: 27-02-2010 18:02
seamana un pic cu al tau...doar ca nimfa mea,canta de 2x mai tare..nu stiu..si scoate alte sunete....prin comportament ce iti pare a fii?
Cel din filmulet este al meu si e baiat. Canta incet acolo. Daca sunetele lui incearca sa formeze un tril inseamna ca este baiat. Cat despre oglinda, sunt multi care se plang ca sta paoagalul lor prea mult cu fata in oglinda (considerand imaginea reflectat perechea sa) dar al meu are 2 oglinzi in colivie si nu are probleme de genul asta. Poti sa faci cumva sa nu te mai duca la oglinda. Cu infoiatu, nu stiu ce sa zic poate vrea sa iti arate cine este seful )
nu stiu.....eu asa ce am vazut..pe youtube..toate nimfele cand vorbeau...sau scoteau triluri frumoase...tineau aripile..asa putin dezlipite...si stateau asa mandrii de ei...nu stiu cum sa zic..probabil ai vazut si tu..:D,al meu sta la fel...probabil masculii fac asa...
Cea mai buna de aici la descoperirea sexului este deyseby (Mary) asteapta parerea ei :*
Kyky nimfa ta e baietel.
o voi astepta...
Adaugat: 27-02-2010 19:00
nu stiu ce sa zic daca este iloveanimals...ca am citit pe net,ca cica la nimfele pearl...masculilor le cad perlele...nimfa mea are....dar nu stiu daca are inca 1 an...ca are coada mica asa..si creasta...si ochii mari si negrii..:D
Femelele nu canta si mai ales sa fluiere, femelele doar tipa. Daca era famela avea mai multe pete pe aripi si coada, pete mai mici si mai dese.
Adaugat: 27-02-2010 19:06
http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … landicus/2
d) Pearl
Varietatea Pearl ne ofera indicii mai clare de identificare a sexului pasarii. In acest caz, femela este mai atragatoare decat masculul, avand capul de culoare galben aprins, obrajii colorati puternic in portocaliu si intreg penajul (de pe corp si aripi) cu un aspect perlat. Masculii arata exact la fel ca masculii varietatii Grey. Un mascul de calitate prezinta totusi cateva “perle” ici-colo in penaj.
...:) as vrea sa pun o inregistrare cand nimfa mea canta....dar nu stiu daca merge...sau cum se poate pune....:)
Bun venit kyky.Frumos motzatul.....zic si eu ca e baietel dupa primele impresii,daca nu tipa cu siguranta nu este fetita.Cantatul este un mod de departajare ,dar eu una nu sunt experta.
Daca ai cont pe youtube,iti copiezi acolo filmuletul si apoi linkul il copiezi aici intre parantezele de la iconul cu youtube,fara sa lasi spatii intre ele.
Va saluta....
Madam Silver.... si
Madam Hanny......
pai da,dar faza este ca...inregistrarea este cu tel facuta...adica "amr"...deci nu cred ca poate fii pusa...:-s
Adaugat: 27-02-2010 20:47
decat sa o dau cuiva pe mail,sau nu stiu...:D
Am si eu nevoie de un sfat...Ce sa fac cu Mango? Esre salbatic, nu.l pot lua decat impotriva vointei lui si sta pe mine cuminte si intinde capul sa il pup (cred ca deaia il intinde) doar cat timp il mangai cum nu il mai mangai zboara de pe mine. Daca intind mana la el sa il mangai sau ceva nu sta fuge. Ce ziceti...sa il las un timp sa nu il mai iau? Sa ma uit la el ca la bibelouri? Chiar nu stiu ce sa fac ca sa vina el singur la mine, si sa nu se mai sperie...
Asa e si miky, nu vine la mine numai daca il iau eu, sta la mine pana cand ii vede pe aia mici ca zboara sau colivia. ma everveaza cand face asa.
Asta este cdomportamentul sau din totdeauna :hihi: Dr asta nu poate numi comportament salbatic, mai degraba nu are el chef sa stea cu tine, salbatic inseamna sa nu poti9 sa te apropii de el, sa muste , sa faca ca toate alea. :wow: Mango nu e asa. :heart:
Am citit articolul...intr.un timp ma mai lasa asa usor usor cu mana la el. Nu stiu dar sper sa isi revina ca il iubesc enorm si nu pot sta sa ma uit la el si atat ). Cred ca am sa il las un timp nu o sa.l mai iau...o sa incerc asa incet incet
fetita mea cand am luato acum 4luni statea pe umarul meu,se urca pe capul meu si se juca cu parul meu :heart: acum zboara la baiat.nu mai sta.o iau cateodat o tin o mangai putin si ii dau drumu (cu amandoi fac asa)..
Eu ,in schimb,nu mai scap de Hanny Si Silverina sta la pupacit mai nou si mananca de la mine din mana, ma lasa s-o ating.Trebuie sa-mi impart timpul sa ma pot ocupa de toti......
Suana, fetele sunt frumusele tare. mai ales Hanry care are ou pe la cioc. mai este si grasa pedeasupra. oricum sunt super amandoua.
Adaugat: 28-02-2010 04:50
Kyky, cum au zis majoritatea de pe forum, tu ai un baietel pearl. este foarte sigur baiat. eu am 5 baietei si toti au acelasi comportament cum are si nimfa ta. am o fetita pearl cu dungi pe codita. hai sa-ti arat sa fii si mai sigur ca ai baiat.
Adaugat: 28-02-2010 04:52
asta este Perluta mea. perlele de pe mutatia asta nu dispar. nu au cum. poate bulinile din interiorul aripioarelor dispar dupa prima naparlire. am vazut ca avea cateva. dar dispar in primavara sau pana atunci sigur. sunt poze de la prima tura de pui. nu sunt recente.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus