4,151

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

in legatura cu scumpei meisi cu sexul lor...eu de aici vad clar ca au culori diferite la nari,diferenta e vizibila numai ca din cauza blitului nu reusesc sa fac poze in detaliu ca sa se vada asta...observ mereu ca unul din ei isi ridica penele exact ca la un curcan din jurul gatului dar mai ales din jurul barbiei si apleaca capul spre celalalt dupa care se ciugulesc ca si cum s-ar pupa si isi "impleticesc" gaturile ca si cum s-ar imbratisa si raman asa cateva secunde cumintei...ma uit la ei minute in sir si ma uimesc cat de scumpei sunt...si am mai observat ca isi deschid guritele si mimeaza ca si cum s-ar hrani unul pe celalalt din gusa...se comporta uimitor pt mine care nu am mai avut pasari pana acum...

4,152

Gesturile astea le au amandoi, si masculi si femelele, depinde cat de bine se simt in colivie, la mine si candy(femela) isi umfla penele de pe gat si il ciugule pe snowy(baiatu) dar si snowy face acelasi lucru si toate celelalte pe care le-ai enumerat tu ai mei le fac amandoi, nu doar baiatul. Daca perusii tai sunt de acelasi sex ar trebuii sa zici merci, pt ca mai tarziu pot face pui(daca au cuib) iar riscul este prea mari, ei fiind frati. smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

4,153

Poti sa ii diferentiezi si asa : femelele tipa pe cand masculii canta. wink Sunt foarte frumosi. Piciu al meu are 5 luni si are ceomul mov, s`a facut baietel mare si toata ziua se pupa cu Alice care e mult mai mare decat el :heart: ...

:heart: ¤ Anyta ¤  :heart:

4,154

pai....cand i-am luat aveau in jur de 6-7 saptamani.....s i-am luat in septembrie deci cred ca au vreo 6 luni si ceva.....cred ca e prea devreme dar o sa las cuibul in cusca...

,,metalrock,, and animals forever........ :rock:

4,155

Anny nu prea este valabila acea diferentiere de  care zici tu, la mine si masculul si femela canta, perusii tipa doar atunci cand au nevoie de ceva, apa, manacre, fructe, baitza etc. Nu este o regula ca femela sa tipe si masculul sa cante, la nimfe este asa. smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

4,156

Dany,ai dreptate smile Popica iustinei canta de numa'numa'

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

4,157

a reusit careva sa faca perusul lui sa imite vreun cuvant?...am luat niste pliculete de mancare pt perusi di carrefoure...unul cu multivitamine si unul cica pt a vorbi...cred ca e o prostie dar sunt bune macar pt ei sau voi ce le dati?

4,158

Eu pe Snowy l-am facut sa zica "puiu" sa pupe si sa zica "pupu". I-am dat o singura data vitamine pt vorbire, i-a placut dar cuvinetele astea le invatase deja, plicurile alea sunt cu lecita, nu dezvolta vorbirea, ii fac daor sa tina minte cuvintul pe care il repeti, dar daca nu-i repeti niciun cuvant nu are ce sa tina minte. smile

4,159

Eu nu...perusul meu oricat as incerca nu spune nimic  :furios: Iti urez succes.Daca e puiut ai mai multe sanse sa il inveti sa vorbeasca

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

4,160

monyxme wrote:

Eu nu...perusul meu oricat as incerca nu spune nimic  :furios: Iti urez succes.Daca e puiut ai mai multe sanse sa il inveti sa vorbeasca

Intradevar are mai multe sanse sa-l invete sa vorbeasca daca e puiut, dar nu e exclusa varianta sa invete si cand e mai batran putin, Adiana(elfie) din cate stiu eu ea la luat pe Mimi de la o cunostiinta, Mimi nu mai era puiut atunci si nici macar nu s-a straduit sa-l invete sa vorbeasca, a invatat singur, aici depinde si de papagal daca el e fascinat de sunete-le umane le invata, daca nu poti sa-l toci act vrei, poti sa-i dai ce vrei ca nu rezolvi nimic cu el. smile

4,161

Femelele invata 2-3 cuvinte.

4,162

ce inseamnaexercitii cu perusi ca sa invete sa spuna cuvinte?...sa le repet des anumite cuvinte si ei sa le invete?
au inceput golanasi sa nu mai stea la prins ca sa ii bag inapoi in colivie...daca  iasi lasa nu ar mai intra inapoi ca sa pape...

4,163

sorin-mada wrote:

ce inseamnaexercitii cu perusi ca sa invete sa spuna cuvinte?...sa le repet des anumite cuvinte si ei sa le invete?
au inceput golanasi sa nu mai stea la prins ca sa ii bag inapoi in colivie...daca  iasi lasa nu ar mai intra inapoi ca sa pape...

exercitiu = repetare de la 5 la 15 minute dimineata si seara, cresti din ce in ce mai mult cu minutele, dar ai grija sa nu-i spui cuvinte prea grele, foloseste cuvint usoare, "puiu", "iubi","mama","buna etc. dar ai grija sa nu se plictiseasca de cuvintele astea, ai mare grija cand repeti.
Le-ai mai facut poze? eu sunt de parere ca ai doi baietii, si ce am zis pana acum asa a fost, dar mai vrea poze. smile

4,164

pai si cand e ora potrivita pt a repeta?...si se insira o serie de cuvinte usoare si le tot repet timp de 5 minute la inceput si apoi cresc usor perioada de timp?...explicami mai detaliat te rog ca sa fac corect ...ms frumos:P:angel:

4,165 (edited by suana 25-02-2010 23:22)

In general seara inainte de culcare te poti ocupa,sa-i repeti de foarte multe ori un singur cuvant.E de preferat,si Dany a spus-o,sa invete cuvinte usoare dar sonore in acelasi timp.Am avut un perus care vorbea foarte frumos,dar l-am tinut departe de muzica,zgomote,televizor.Pana a invatat primul cuvant,pe urma a mers mai usor ,invata un cuvant cam la o saptamana.Spunea chiar si propozitii gen:,,cine-i puiu lu' mama?''.Apoi n-a mai fost probleme ca l-am adus in camera si ca au mai venit perusi care doar il acompaniau.A vorbit fara probleme cat a trait,8 anisori.Eu am avut  sa zicem garantia ca perusul va vorbi ,pentru ca era dintr-un cuib care mai avusese pui si toti vorbeau.Primul din pacate a murit repede ,nu stiu din ce cauza iar al doilea pe care l-am luat,nu s-a dezis de ,,faima'' de vorbaret.Acelasi cuvant trebuie repetat pana il invata.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

4,166 (edited by mihay28 27-02-2010 00:44)

noi avem momentan 3 ousoare, maine il asteptam pe al 4-lea, si cred ca sunt suficiente...daca e sa vina si al 5-lea asta e, nu-l refuzam... clocim ouale, mai iesim si pe afara sa aruncam un ochi , apoi ne reintoarcem....app ce hrana sa-i dau acum, eu i-am luat de la vitakraft ceva, dar cu ce sa mai suplinez alimentatia?

4,167

Poti sa ii cumperi Ovomix dar asta e ncesara doar pentru hranirea puilor. Eu le`am pus ovomix alor mei de cand a inceput perioada de clocire ca sa se obisnuiasca wink. Nu uita de ou fiert , au foarte mare nevoie in perioada asta .  :sanatate: Asteptam si al 4-lea ousor :hug: si mai ales puiutii.

4,168

am si eu o intrebare..le am schimbat loculla perusi..adica am schimbat cusca, ca unde era era prea cald, si am pus-o undeva unde temperatura e medie... asta s-a intamplat acum jumatate de ora, am vazut ca perusa a iesit din cuib, oare va lasa ouale ca le-am schimbat locul, sa-i mut inapoi, dar unde erau ei era prea cald, era si undeva sus in camera ca ii aveam agatati undeva sus.. nu stiu cum sa procedez

4,169 (edited by mihay28 27-02-2010 12:49)

pai are cam 30-40min de cand le-am schimbat locul si perusa nu a mai intrat in cuib..a mancat iar acum sta pe bete...mai ast o ora maxim sa vad dak intra dak nu cred ca am sa-i mut inapoi.. sad

4,170

Nu cred ca le va mai cloci daca nu o pui inapoi sad sunt sanse sa nu cloceasca chiar daca o pui inapoi
Eu asa am patit cu zebrele :sol:

4,171

pai...am dus-o inapoi.... vad ca a intrat iar pe oua...faza e ca azi l-a depus pe al 4-lea ou..nu cloceste tot timpul , dar in mare parte sta pe oua..mai iese afara cate 5-10 min apoi intra iar..asta de vreo 3-4 ori pe zi .... poate si mai mult... faza e ca nu cred ca a depus toate ouale.... oare dupa ce le depune va sta mai mult pe oua?

4,172

MUta-le cusca inapoi unde era, pune-le o cadita cu apa pe care sa o aibe in permanenta acolo, le schimbi apa de max 3 ori pe zi, vezi sa nu le pui afa rece pt ca risti sa ii imbolnavesti. smile Acum femela nu are instinctul matern devoltat, fiind prima serie de oua este posibil sa nu iasa puiutii, dar nu te descuraja, la vara daca le pui din nou cuibul, nu mai devreme, vei avea si oute si puisori. Femela nu ar trebuii sa iasa atat de des din cuib, ea ar trebuii sa colceasca dupa al doulea sau al treilea ou, asta inseamna sa iasa de vreo 2-3 ori pe zi afara, masculul o hraneste? Poate din cauza asta iese afara. smile

Adaugat: 27-02-2010 18:55

MUta-le cusca inapoi unde era, pune-le o cadita cu apa pe care sa o aibe in permanenta acolo, le schimbi apa de max 3 ori pe zi, vezi sa nu le pui afa rece pt ca risti sa ii imbolnavesti. smile Acum femela nu are instinctul matern devoltat, fiind prima serie de oua este posibil sa nu iasa puiutii, dar nu te descuraja, la vara daca le pui din nou cuibul, nu mai devreme, vei avea si oute si puisori. Femela nu ar trebuii sa iasa atat de des din cuib, ea ar trebuii sa colceasca dupa al doulea sau al treilea ou, asta inseamna sa iasa de vreo 2-3 ori pe zi afara, masculul o hraneste? Poate din cauza asta iese afara. smile

4,173

La mine Maya , la prima serie de oua facea la fel iesea de vreo 4-5 ori pe zi pentru ca ii era prea cald in cuib dar asta se intampla vara doar ca dupa ce a depus toata ouale nu mai iesea asa des smile.  La fel cum spune si Dany e mai greu la prima serie pentru ca femelea nu are experienta dar cu timpul va fi o mamica foarte buna. wink

4,174

am mutat colivia la loc...cloceste in continuare vad... acum cum mi-o fi norocul .. daca ies puiuti bine, daca nu poate in vara vom avea mai mult noroc...

4,175

Ma bucur ca a  inceput sa cloceasca :k:  Voi de ce credeti ca Maya a mea nu a  avut noroc de nici`un puiut la toate cele 3 serii de oua :cry: eu cred ca e masculul d e vina.. e prea batran :wow: