Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Cred ca ai 2 masculi..asteptam si parerile celorlalti.
Nu e nici o problema, numai ca nu vor avea voie sa faca pui...ar iesi pui cu probleme genetice si ar muri repede.
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Cred ca ai 2 masculi..asteptam si parerile celorlalti.
Nu e nici o problema, numai ca nu vor avea voie sa faca pui...ar iesi pui cu probleme genetice si ar muri repede.
niste poze la lumina zilei cred ca sunt mult mai de ajutor in aflarea sexului...nu?acum din cauza blitzului se intelege cam aiurea..:(
Silviu iar spui tampenii.
Sorin, din pozele postate este imposibil sa le determinam sexul, faci maine niste poze la lumina zilei din diferite unghiuri.
In legatura cu varsta, Iusty are deptate, maxim 3 luni, nici vorba de 5.
crescatorul a spus ca in vara se vor imperechea....deci?
Se imperecheaza numai daca le pui cuib.
si daca sunt frati spui k vor avea probleme pui?..la fel ca la om?
Da, normal, puii ies cu malformatii si nu traiesc mult, sau posibil ca puii sa nu poata iesii din oua.
Nu stiu unde vezi tu mov la ciocul lor, perusii de culoarea ca a lui sorin la 5 luni au nasul mov-albastru.
Da, deci daca sunt frati (90% sigur) sa nu le pui cuib.
Se vede ca sunt micuti dupa liniile de pe capusor :heart: . Ne pui maine poze la lumina zilei si iti vom spune ce sunt :heart: !
si eu totusi de unde stiu daca sunt frati sau nu?cumpot sa aflu?sa ma duc la nenea ala sa intreb?vreau neaparat puisori:cry:
Nu are rost sa te duci sa-l intrebi...n-o sa stie...se vede ca sunt frati pt ca efectiv sunt identici, aceleasi culori pe obrajori etc. ..daca vrei neaparat puiuti...trebuie sa mai iei 2 perusi ...din locuri diferite (pet shopuri, targuri de animale), sa nu mai pici frati
...si sa astepti pana implinesc ei 1 an-1 an jumate
!
sa va mai spun si eu ceva... cineva mi-a spus sa pun la cuib un capac de plasa pt a avea lumina mai multa si asa am procedat..oare influenteaza asta cu ceva, avand in vedere ca astazi mi-a depus un ou ??? sa pun capacul care l-a avut initial? daca il pun pe acela va fi mult mai intuneric in cuib si mi-e frica ca nu cumva sa o deranjeze pe perusita care cred ca s-a obisnuit cu cel de plasa ..astept cateva pareri de la oameni mai "experimentati" si care au trecut prin asta... multumesc frumos!
important e ca noua ne plac scumpei...si daca nu e sapoata face puiuti nui bai...asta e...sanatosi sa fie
Mada sunt foarte frumosi peruseii tai :heart: si eu cred ca sunt frati si mi se pare ca sunt amandoi masculi dar nu stiu sigur.
Mihay felicitari pentru out :bravo: :bravo:.
Iusty sa stii ca ti`o fur pe Norisor :pup: chiar daca am si eu una asa ca a ta :hihi:
Ma scuzati ca intervin si eu , dar am o nelamurire in legatura cu nasucu si varsta , cand am pus prima data poza cu Tweety al meu ati spus ca are in jur de 3 luni poate un pic mai putin , a trecut deja vreo 2 luni de atunci , deci ar trebui sa aiba vreo 5 luni Tweety asta , dar vad ca aici a-ti spus ca la varsta de vreo 5 luni ar trebui sa aiba nasul mov- albastru , pe cand Tweety meu INCA il are in totalitate roz , pun si poze cu el sa vedeti si voi , in pozele noi e slaba claritatea dar se vede foarte bine ca e roz , si pun si una din poze ce v-am arata atunci cand l-am luat sa vedeti sa faceti diferenta ....
Ce frumosi sunt Sorin sa-ti traiasca .... :pup:
salutare din nou... astazi a depus al 2-lea ou perusita mea... a stat in cuib pe oua pana acum 30 min , dupa care am vazut ca a iesit pe afara...
sal! kuky a inceput azi sa scuipe semintele...desi a mancat mai multe feluri de seminte, a scuipat doar vreo 2 linguri de mei decorticat, insa nu si digerat..toate semintele erau intregi...episodul s-a petrecut cand l-am scos din colivie...l-am luat pe deget,iar el n-a mai zburat ca de obicei, ci a venit pe umarul meu si miscandu-si gatul ca si cum ar fi inecat a inceput sa scuipe mei pe o raza de 2 metri...de mi-a bagat si-n ochi si-n par...
credeti k e grav?cand regurgiteaza pe stapani,perushii regurgiteaza mancare digerata sau intreaga?
oricum ,kuky e speriat de bombe,asa ca nu cred ca ma iubeste intr-atat incat sa regurgiteze pe mine
vad ca a intrat in colivie si mananca...o sa-l observ,poate nu se mai repeta...astept parerea cuiva care a trait o intamplare similara.
multumesc frumos pt urari si ca va plac perusi nostri...am incercat sa le fac poze lalumina zilei dar camera desi e performanta nu reuseste sa faca diferenta intre culorile narilor...unul are culoarea mov care cred eu ca e mascul...iar celalalt are aceeasi cloare numai ca in jurul orificiilor nazale are o culoare alb-argintie cat si spre extremitatile narilor...si cred eu ca e femela...o sa pun doua poze de aproape dar nu se vede din pacare diferenta
Adaugat: 23-02-2010 15:34
deci in poza unde sunt amandoi eu cred ca in stanga e masculul si in dreapta femela...ma insel?
nu te inseli...
) daca sunt bagati in seama sunt foarte foarte activi...canta si se joaca mereu...si ies din colivie imediat ce le deschis usita si anu intra niciodata inapoi zboara numai amandoi...stau unul langa altul zi si noapte...sunt f scumpei...numai ca observ ca nu zboara prea bine si ca nu au control f bun...mai fac si accidente:D
scumpei au prins gustul libertatii si nici nu vor sa auda de colivie...ii tin cat de mult pot afara...asta inseamna ore bune...am un pic o suparare mica ca sunt frati caci mi-ar fi placut sa am pe viitor sansa sa le pun cuib dar din pacate nu m-am informat inainte sa stiu cum sa ii cumpar...:((
Adaugat: 23-02-2010 16:45
ei se ciugulesc destul de des...eu cred ca isi aranjeaza penele...mada spune ca se scarpina?...e posibil sa aiba vreun parazit?
deci in poza unde sunt amandoi eu cred ca in stanga e masculul si in dreapta femela...ma insel?
Ba te inseli, sunt amandoi masculi.l
Mai pune cateva poze cu ei, dar nu mai fa pozele in geam, fa sa bata lumina de la geam in nasul lor nu in coada. :hihi:
multumesc frumos pt urari si ca va plac perusi nostri...am incercat sa le fac poze lalumina zilei dar camera desi e performanta nu reuseste sa faca diferenta intre culorile narilor...unul are culoarea mov care cred eu ca e mascul...iar celalalt are aceeasi cloare numai ca in jurul orificiilor nazale are o culoare alb-argintie cat si spre extremitatile narilor...si cred eu ca e femela...o sa pun doua poze de aproape dar nu se vede din pacare diferenta
Sunt superbi!Sa-ti traiasca!
Chiar sunt fratiori si sunt ambii baietei
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus