4,851

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

iusty zeama de la orezul fiert e un remediu imediat pentru scaunul moale,plus ca orezul contine anumiti componenti care feresc pasarile de boala beri-beri,cauzata de lipsa vitaminei B1.
ello,aici asa se intampla,ne indemnam unii pe altii sa ne luam animalute,asa ca de ce sa nu fi prins si tu,,microbul'' asta. :k:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

4,852

Al meu s.a vindecat cu ceai de menta vreo 3 4 zile i.am dat...

Un spitz corcit cu pechinez (Bella) , 2 nimfulini (Mango si Ares). Ingerasii: un roborovsky (Pufu)    [ Sabrina ]

4,853

Ok, atunci 3-4 zile o sa folosesc tratamente naturiste smile . Maine o sa-i dau ceai de menta..menta menta sau la pliculet hmm ?...sa vad daca am in casa...si cu zeama de la orez cum procedez?..o pun in adapatoare? hmm

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

4,854 (edited by suana 21-02-2010 15:22)

Speli cateva boabe de orez(o lingurita),le fierbi in apa cat sa acopere boabele cateva minute si din zeama pui in apa de baut.Nu e nevoie sa fie foarte concentrat pentru ca nu e moale scaunul din cauza vreunei boli.Ai mei papa chiar si boabele de orez.Si ceaiul de menta e foarte bun,a fost folosit cu rezultate bune. :k:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

4,855

Deci, ceai la plic am avut eu, daca nu tebuie strecurat dupaia. Sa nu il faci foarte concentrat. poti incerca o zi ceai de menta una apa de la orez pe care da o pui in adaptoare...Cel mai bine asa decat sa sarim imediat la medicamente...

Un spitz corcit cu pechinez (Bella) , 2 nimfulini (Mango si Ares). Ingerasii: un roborovsky (Pufu)    [ Sabrina ]

4,856

Daca pun de ex. la o cana de apa un plic de ceai e bine? Cum ii dau ceaiul, rece sau caldut?
Deci zeama de la orez o pun in apa hmm ...la 100 de ml de apa 2-3 linguri de zeama merge? smile

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti

4,857

da suana,ai dreptate! e molipstorare treaba cu animalele! recunosc ca nu duc lipsa...dar tare mult mi-as dori o nimfa! :heart: :hug:

^ :heart: Ello :heart: ^

4,858

Sunt niste pasari minunate, iti garantez! :heart:

Iusti

4,859

te cred,va cred pe toti! :pup: dar...iti dai seama cum s-ar intelege cu ai mei pisici... smile

^ :heart: Ello :heart: ^

4,860

Ma eu am pus dupa ochi asa cat sa ii pun de 2 ori in adaptoare si pentr a doua zi tineam in frigider. Cam asa la o cana de apa un plic pe care il fatzai de cateva ori inauntru si afara din ala care a fiert, pana se coloreaza apa, dar nu il storci de tot ca nu e bine foarte concentrat si il racesti dupaia ii dai. Si cu apa de la orez nu stiu ca nu le.am dat eu credeam ca trebuie doar apa aia fara apa plata smile)

4,861

Am inteles :hug: ..maine o sa-i dau. Acuma papa ou fiert smile . Pun atatea intrebari pt ca niciodata nu le-am pus ceai sau zeama de orez ca tratament smile .

Iusti

4,862

Stai linistita ca nici eu nu stiu multe smile) insanatosire grabnica :heart:

4,863

Orice lichid se da la temperatura camerei deci daca tii ceva la frigider trebuie sa-l incalzesti inainte de a le da.Si intr-o adapatoare mica pentru perusi pui apa plata aproape plina peste care torni putina zeama de orez(1-2 lingurite,nu linguri).E preventiv si nu necesita cantitate mare.

4,864

Pai am tinut in frigider sa nu se strice nu i.am dat direct am asteptat sa se incalzeasca tongue

4,865 (edited by flyaway70 21-02-2010 16:40)

Am fost ieri in Auchan si am vazut ca au deschis un nou magazin de animale : Pro Pet . Am intrat imediat sa vad ce au ... Aveau canari , perusi , 2 rosella , 1 ara , 2 micul alex , serpi , soparle ... etc ... dar nici o nimfa ! :wow: E frumos aranjat , curat , pasarile arata bine ... La mancare aveau Vitakraft si Lolla si inca o marca ... nu mai retin ... Angajatii vroiau sa te ajute sa gasesti ce doresti ... Parca nu eram in Romania ... smile smile smile Am vrut sa iau Multivitaminico de la Padovan dar nu aveau ... Am luat pana la urma Pro-Feda complete de la Vitakraft ... O fii buna ??? ... Ca la mine au cam inceput sa sara fulgii ... smile de la amandoi ! ... Totusi am ramas socata de un pret ... Ara era 169.000 RON ... Asa scump este ??? Nu stiam ... hmm

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

4,866

Si lui Mango ii zboara fulgii cum nu ii dau multivitaminco. Mai poti incerca semintele speciale alea de la vitakraft pentru pene (per la muta) si daca ii dai in fiecare zi e mai ok..

4,867

Astea nu le lipsesc din mancare ... le dau in fiecare zi ... dar vad ca au inceput sa le cada mai multe pene ... Lui Sonny i-a cazut si una mare din coada ! ... O tin pe masa de la calculator ... La el cred ca e prima naparlire ... Ar avea cam 5-6 luni , daca ma iau dupa cei de la care l-am luat ... Cred ca e normal ... Si o precizare : penele sunt curate , nu au sange la radacina ... asta cred ca e bine !!!

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:

4,868

Mango al meu arata superb nu jalnic, si nu stiu care sunt perioadele de naparlire dar te asigur ca daca e naparlire, naparleste, cu vitamine il ajuti doar ca penele care urmeaza sa creasca a fie sanatoase si sa nu ii cada mai multe decat este cazul.

4,869

Aha ! Mersi Sabrina ... :pup: :heart:

4,870

Da si lui Mango ii mai cad d.alea lungi din coada sau aripi cand zboara...banuiesc ca e aceeasi faza ca la parul nostru...oricum tre sa cada un numar de nu stiu cate fire pe zi oricat de sanatos ar fi...bine in cazul papagalilor nu neaparat zilnic intelegi tu tongue

4,871

Pe timpul naparlirii obligatoriu vitamine..vitaminele astea nu opresc naparlirea, ajuta cresterea de noi pene si fulgi wink , asa cum zice bubbles + daca le dai vitamine cand nu sunt in perioada de naparlire, pastreaza penele frumoase, lucioase etc. :k: ..eu le dau zilnic si perusilor si lui Angel wink .

Adaugat: 21-02-2010 17:09

Si o data pe luna, timp de o saptamana, le fac cura de vitamine big_smile ..Multi-Vitamin de la Vitakraft..sunt f. bune :k: .

Iusti

4,872

I-am surprins in momente tandre. Banuiesc ca sunt pana la urma o pereche. E posibil sa ma insel?

http://www.youtube.com/watch?v=uA908u1cO8w

4,873

Nu neaparat..daca ai 2 masculi, unul va juca rolul femelei! hmm

Iusti

4,874

Iusty wrote:

Nu neaparat..daca ai 2 masculi, unul va juca rolul femelei! hmm

Se poate intampla lucrul asta si la 6 zile de la momentul cumpararii? Au stat in colivii separate la Animax.

Adaugat: 21-02-2010 17:33

Iusty wrote:

Buna Florin (Flo). Ai niste nimfe f. frumoase! Daca vrei sa stii ce sunt, mai intai trebuie sa ne zici care dintre ei canta si care tipa tongue . In loc de betele de plastic, trebuie neaparat sa le pui bete de lemn...betele de plastic sunt incomfortabile, reci etc. si pot aparea diverse probleme cu piciorusele. Nu le mai da batoane din comert, nu sunt bune. La topicul "Retete si gustari pt. pasaroi" este o reteta de batoane facute in casa pe care majoritatea userilor au incercat-o si a avut succes wink .

Multumesc.
O sa iti ascult sfaturile.
In privinta cantecului nu i-am auzit decat tipete scurte, nu triluri. E posibil ca din cauza ca ii am de numai 6 zil sa nu se fi acomodat si sa isi dea drumul la cantec?

4,875

Au avut destul timp sa se cunoasca wink ...dupa cate ne-ai explicat..sunt buni prieteni.. big_smile
Dar oricum, unde e Mary smile ? Sa ne spuna ea exact ce ai :rusine: ...

Adaugat: 21-02-2010 17:37

Ehh, Angel al meu a cantat dupa vreo saptamana si ceva hmm . Baietii tipa, dar si canta, in timp ce femelele tipa wink ..asta este cea mai sigura metoda sa-i deosebesti...desigur, mai e si analiza ADN :hihi: .

Iusti