Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
cateva poze cu toata "ograda"
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
http://deyseby.sunphoto.ro
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
cateva poze cu toata "ograda"
Mary foarte frumoasa "ograda" ta le dorim multa sanatate.
Eu nu stiu ce sa ma mai faccu Mango...ba face moale, ba tare, ba spre maro. I.am tot dat ceai de menta, nu i.am mai dat legume, i.am pisat si un pic de furazolidon in mancare nu stiu ce sa mai fac....nu stiu cu ce sa il ajut nu stiu ce are
Mary foarte frumoasa "ograda" ta
le dorim multa sanatate.
Eu nu stiu ce sa ma mai faccu Mango...ba face moale, ba tare, ba spre maro. I.am tot dat ceai de menta, nu i.am mai dat legume, i.am pisat si un pic de furazolidon in mancare nu stiu ce sa mai fac....nu stiu cu ce sa il ajut nu stiu ce are
si pasarile sunt ca si omul. face ce mananca. daca mananca fructe, face moale, daca mananca ou sau seminte, face tare. culoarea la fel. in functie de ce mananca.nu are cum sa fie excremente de culoare verde, daca mananca ou galben si invers. daca el este bine si se joaca, mananca normal e bine. sta infoiat? stranuta? astea sunt semne de boala si nu este o regula. mai sta infoiat cand doarme si mai si stranuta fara sa fie racit.
Are comportament si arata normal ca de obicei...of
Mary, ce frumosi sunt sa iti traiasca, cel lutino e al meu. (glumesc) as lua si eu unul, dar prima problema este ca trebuie sa le aduc aminte alor mei ca mi-au promis o nimfa, a doua ca au fost mai multi useri inaintea mea si a treia problema este sau era (daca in caz ca mai ramane si mie unul) cum am putea face cu transportul. (ma gandesc cam departe
)
Sabrina, insanatosire grabnica micutului si sa auzim de bine.
nu este o problema. se pare ca ai si tu parte de unul. cred. Iusty si Nimfa o sa mai astepte un pic. sa vina puii de la alta pereche.
Multumim frumos Silviu :hug:
multumesc si eu la toti pt urari.
silviu wrote:Mary, ce frumosi sunt sa iti traiasca, cel lutino e al meu. (glumesc) as lua si eu unul, dar prima problema este ca trebuie sa le aduc aminte alor mei ca mi-au promis o nimfa, a doua ca au fost mai multi useri inaintea mea si a treia problema este sau era (daca in caz ca mai ramane si mie unul) cum am putea face cu transportul. (ma gandesc cam departe
)
Sabrina, insanatosire grabnica micutului si sa auzim de bine.nu este o problema. se pare ca ai si tu parte de unul. cred. Iusty si Nimfa o sa mai astepte un pic. sa vina puii de la alta pereche.
Si eu stau la coada la o fetita white sau winterface la cine o avea ca nu gasesc nicaieri :merci:
bubbles ai un mp.
Acum am vazut.
asta este Bombonica mea iubita
Bombonica e o dulce si sigur stie cat este de iubita si acum...
Deci puiutul pe care il ai asa este nu?
Bombonica e o dulce si sigur stie cat este de iubita si acum...
Deci puiutul pe care il ai asa este nu?
da
Ok. Sa vad ce fac ca nici nu vreau sa te incurc acum ca am inteles amndoua gresit cred. Ma simt prost acum ca un puiut era pentru mine si eu de fapt vroiam alta mutatie :cry: dar cred ca o vreau pentru ca stiu cum e crescuta si asta conteaza mult. Nu stiu daca mai sunt in stare de inca o experinta cum am trait cu Mango sa iau fetita cine stie in ce conditii tinuta.
Mary sunt superbi sa iti traiasca si sa fie sanatosi ... :pup:
Bine ai revenit Silviu :fluture:
Nu o mai are...
ma scuzati am o nimfa si mi se pare caq are diaree sta nemiscata cu cabul bagast in pene e ceva grav?
Si al meu face moale...citeste ultimile pagini pentru detalii, ce mananca, etc. Daca sta cu ciocul in pene in general doarme...sau e somnoros...intra aici: http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … ii-de-bine si aici: http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … e-agresive
:nimfa:
Adaugat: 15-02-2010 19:26
ms
Adaugat: 15-02-2010 19:28
nu a mea nu face moale ci apos mai mult pipi decat fecale e normal?
Ooo, pai si mie mi-ar placea un puiut de la Silver si Bombonel :heart: ..fetita :hihi: ! O sa astept, dar le voi cumpara colivie noua, uriasa :bravo: ..Hornbach salvarea noastra ..cand mai trec pe acolo o sa-mi notez marimea :k:
:bd:
Si al meu tot apa...a zburat? Dupa ce zboara face moale...
Daca Roconimfa tocmai a primit-o cadou, pentru mine lucrurile sunt foarte clare. Ceai de menta. De preferat ar fi sa-i dai cateva picaturi pe cioc ca sa fi sigura ca si-a luat doza. E foarte clar ca nimfa ta e un pic bolnavioara. Dupa ce i-ai facut si i-ai dat ceaiul de menta vezi cum se manifesta. Daca starea se inarautatzeste, de urgenta, mergi cu ea la medic.
Ma uitam si la ce a scris Sabrina, insa nu e acelasi lucru. Intr-adevar mai fac moale cand se sperie, dar starea asta nu persista. Si Paulie al meu face moale cand mai trage o sperietura, dar isi revine imediat. Eu zic totusi ca asta nu e o stare temporara a nimfei tale, Roconimfa. Daca cine ti-a adus-o a luat-o din pet, atunci eu zic ca trebuie sa-i aplici un tratament.
Ooo, pai si mie mi-ar placea un puiut de la Silver si Bombonel :heart: ..fetita :hihi: ! O sa astept, dar le voi cumpara colivie noua, uriasa :bravo: ..Hornbach salvarea noastra
..cand mai trec pe acolo o sa-mi notez marimea :k:
iar eu baietel iar deyseby cat mai avem de asteptat?
Am cautat pe internet si m-am gandit ca ar fi de ajutor celor care au nimfe cu aceasta mutatie, care nu reusesc sa ii deosebeasca sexul:
Deosebirea unei nimfe lutino:
"Femele cu aceasta mutatie pot fi deosebita de masculi doar printr-un sigur lucru si aceea ca toate femelele au sub aripi pete puternic colorate in galben, iar pe coada un model de linii, tot galbene care se pot vedea doar la lumina puternica."
Metoda asta se aplica la fel ca la mutatiile celelalte doar ca iti trebuie ochiul format pt. a vedea petele si liniile.
asta e valabila la aproape toate mutatiile.
Adaugat: 16-02-2010 08:47
Roconimfa, Elfie are mare dreptate.nu este acelasi lucru ca si in cazul lui bubbles. ea a facut tratament pt nimfa ei. la tine sta si blajina si doarme mult. asta e o problema mai serioasa. ori o stresezi tu prea mult , ori asa ai cumparat-o. dar nu ai scris la inceput ca face moale. deci este de la tine. lasa nimfa sa se odihneasca si sa nu o mai strezezi. nu te apropia de ea macar o zi si lasa-o sa manance bine si da-i tratamentul de care ti-a zis Elfie.nu stiu ce varsta ai dar oricum esti copil. ai tendinta sa "chinui "pasarea si nu e bine. o pasare stresata poate duce la decesul ei.astea sunt cateva sfaturi elementare. daca asa ai luat nimfa, dute cu ea la medicul veterinar si o sa-i dea un tratament.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus