Re: Marele Alexander - Psittacula eupatria
mersi ....
Adaugat: 05-02-2010 20:34
da cu nisipul cum e mai bine, voi ii puneti?
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Marele Alexander - Psittacula eupatria
mersi ....
Adaugat: 05-02-2010 20:34
da cu nisipul cum e mai bine, voi ii puneti?
Super costelliny. :k: Asteptam si parerea lui oti si ne bucuram ca suntem pe aceeasi lungime de unda.Cred ca va veti bucura de o companie placuta de acum; :sanatate: si nu ne tine prea mult in suspans cu pozele.Sa va bucurati cat mai mult de el :succes:
Asa o sa facem. Multumim. Acu e cam speriat el , da o sa-i treaca . Treb. sa se obisnuiasca.
Costelliny, ai face bine sa citesti astea:
http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … a-eupatria
http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … ance-nisip
http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … a-eupatria
http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … ezavantaje
http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … apagalilor
http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … -pasarilor
http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … nfectionam
Multe da' bune
costelliny sa iti traiasca minunatia ... este normal sa fie speriat la inceput ... sper sa ai noroc cum am avut eu cu Lora si sa se acomodeze repede ... dar dak nu o sa fie asa cu putina rabdare o sa se rezolve si asta ... citeste ce ti-a dat Simona acolo ... sunt foarte bune ... in rest asteptam poze ... si speram sa fie baietel ca fetite tot avem pe aici :hihi: ... iti dai seama dak o sa fie baietel ... tre sa tina piept la 3 fetite :hihi:
multumim. :caine: il mai las cu pozele ca e inca nedumerit. Va face fata tuturor fetitelor, ca e barbat adevarat ...
Adaugat: 06-02-2010 15:46
Oare sa-i dau drumul prin camera? Dar mai intra inapoi? Face mizerie multa? E cam speriat si sa nu zboare hai- hui prin camera ...
Adaugat: 06-02-2010 15:54
marul se da cu tot cu coaja?
eu i-am dat drumu dupa 30 min de cand am ajuns acasa...dar am avut noroc sa o pot si baga inapoi foarte usor...nu stiu ce sa zic...la mine Lora mi s-a suit pe umar si apoi cand am apropiat umarul de usita coliviei a intrat singura...dak este speriat inca...parerea mea este sa il mai lasi putin in colivie...prin casa nu prea face multa mizerie...dar in schimb la mine Lora face traba mare pe unde ii vine...asta e singurul inconvenient...
Adaugat: 06-02-2010 16:32
eu ii curat coaja...si ii place tare mult Lorei
Adaugat: 06-02-2010 16:33
:blb:
o tii numai intr-o singura camera?
sau se duce toata casa ...
toata casa...singura nu se duce prin alte camere...dar cand este pe umarul nostru merge peste tot
Costelini sa iti traiasca minunatia .... :sanatate: :pup:
stie cineva ce rol are "exercitiul" pe care vad ca il face Lora...sta pe margine coliviei...aplecata putin in jos...si da din aripi...sa fie oare pentru musculatura aripilor ???
Costelliny, mai lasa-l putin sa se acomodeze cu tine si ii poti da drumul. Apoi ca sa il bagi ii poti stinge lumina... ca nu vede pe intuneric si il duci tu la colivie
Marul ar fi bine sa il dai fara coaja pentru ca ei isi curata oricum coaja si decat sa se chinuie cu el si sa i se lipeasca de cerul ciocului.. Mai bine il cureti sa pape si el linistit
Pentru inceput s-ar putea sa nu aiba curaj sa iasa din camera Nici Micul al meu nu iese decat daca il iau pe umar.. si cateodata nici atunci nu vrea. Foarte rar iese singur dar e prostut si se intoarce in camera.
Multumesc ella_ ...
Mai, fratilor, tremura daca ma apropii de el ... nu zice nik ... nu a mancat decat in seara asta, dar numai mar ... are seminte dar nu se atinge de ele, apa nici atat. Are un leagan de la colivia veche si in el sta tot timpul. Marul a mancat o bucata din mana, apoi i-am pus in cutiuta lui dar langa leagan. Sa-i scot leaganul? Are niste gherute ... A bagat sotia mana in colivie s-a suit pe mana ei ca sa ajunga tot la leagan... si i-a ramas semn
Adaugat: 06-02-2010 20:40
Daca sting lumina si pun mana pe dansul nu face urat?
eu nu stiu ce sa iti spun de lumina...dar gherute are si Lora...am niste semne pe maini...
nu cred ca ar fii bine sa ii scoti leaganul...poate acolo este el obisnuit sa stea...poate se simte mai in siguranta acolo...nu stiu...o sa inceapa sa si manance...incearca sa ii dai din mana si seminte...una cate una...eu asa am facut de prima data cand am luat-o...tot drumul de la brasov la tulcea asa am hranit-o...
Adaugat: 06-02-2010 20:50
a...si inca ceva...eu nici acum nu prea pot sa pun mana pe Lora in colivie...nu ma lasa nici sa o mangai...imi arata ca e sefa acolo...s-ar putea asa sa faca si la tine...pot sa o hranesc din mana in colivie dar de mangaiat foarte rar...
pai am luat-o blanda si acum, ce face? poate speram sa-si revina, o sa se obisnuiasca repede... mai sa va mai intreb ceva: voi aveti vreo candela sau se intampla sa aveti vreo lumanare aprinsa? oare ce face daca vede o flacara ?
Adaugat: 06-02-2010 21:00
de la cate luni o ai ... poate o sa fie diferit ...
o am de putin timp...nici o luna...si o sa isi revina si al tau Mare Alex...o sa vezi...depinde si de caracterul fiecarei pasari...
cat despre ce face dak vede o flacara...nu am nici cea mai mica idee...si nici nu am auzit sa reactioneze in vrun fel...
a mancat alune ... dar i-am pus tot sus langa leganel ...
costellyni stai linistit.Hai s-o luam pe rand......
1.Nu stiu ce bete are dar daca e obisnuit pe balansoar(sper sa nu fie de plastic :pls: ) lasa-l deocamdata pentru ca acolo se simte in siguranta.
2Exista bete abrazive care se pun pe betele de lemn si care ajuta imediat la tocirea imediata a gherutzelor care zagrie rau.
3.A fost obisnuita sa iasa afara ,a stat si pe mana ,asa s-a vazut din primele poze pe care le-ai postat,trimise de fostul proprietar,deci.....va iesi din colivie.
4.Are mevoie macar de o zi sa se adapteze cu noul mediu,cu voi.
5.Daca a mancat mar si-a asigurat necesarul de lichide pe seara asta si cu siguranta maine va si manca.
6.Candela e cel mult pentru ei o atractie pentru joaca si capsat,nu cred sa o deranjeze sau s-o speria lumina.
Eu zic ca ar fi bine 1-2 zile sa mai ramana in colivie dar sa fiti mereu aproape de el ,sa vorbiti,sa se obisnuiasca cu zgomotele,miscarea.
am fost in bucatarie cu Lora...unde mama aprinde mereu candela si am dus candela aproape de ea...nici un semn...doar s-a uitat ciudat...am aprins si un bat de chibrit si l-am apropiat de ea...a dat sa il prinda cu ciocul deci clar nu sunt probleme
experimentat de mine
la candela ma gandeam sa nu se duca ...pe acolo. Balansoarul e de lemn. Am os de sepie, dar nu se apropie deocamdata. Betele abrazive nu-i fac rau nu? Ca sunt un fel de bete, nu stiu de care , care nu sunt bune, il ranesc la piciorus...
Adaugat: 06-02-2010 21:41
mersi . Da eu ma tem ca se va duce la candela si sa nu faca vreo nazbatie; daca o pun in camera aia.
totusi incearca sa o pui intr-un loc mai ferit...sa nu poata ajunge...sunt foarte curiosi de fel...si o sa inspecteze toata camera...trebuie sa ai grija...
imi dau seama... o sa fie dificil, dar si bine...
Nu lasi mult timp betele abrazive,doar sa se toceasca ce e mai ascutit la gherute,varfurile.Se desfac la mijloc si se pun pe betele de lemn.Orice e periculos ar fi bine sa nu fie la indemana,pentru ca dupa ce prinde,,tupeu'' va dori sa inspecteze totul.Si grija la mobila ca o sa-i faca placere s-o guste.De aceea e bine sa aiba alte lucruri pe care sa-si incerce ciocul.Capace de plastic,jucarii,hartii.
Ionutz,tare dragalasa Lora.....Ea e la zi cu ,,tupeul'',vad ca e ca la ea acasa si se simte comfortabil pe fotoliu.Pupici pentru cioculete mari.
da...ii mai trebuie putin si ma pune ea pe mine la punct...nu invers
Legat de candela.. NU o lasa aprinsa in preajma ei!!!!!!!!!!!! Pentru ca o sa fie curioasa si e destul de probabil sa se intample vre-un accident. Si scrie pe lumanari sa nu le lasi aprinse in preajma animalelor. Deci NU te gandi sa o lasi aprinsa in preajma ei! NU NU NU!
In colivie nu va lasa sa bagati mana pentru ca ii incalcati teritoriul.
Forum 4animale → Pasari → Marele Alexander - Psittacula eupatria