3,801

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Perus asa mai rar
am vazut acum o sapt. un perus intr`un pet
era un verde foarte deschis pe tot corpul
avea doua pete verde inchis pe langa ochisori
si pe spate parca era creonat cu verde mai inchis
era superb!
Mi`a atras atentia imediat!
Perusi sunt pasari foarte frumose

3,802

...si foarte colorate. :heart:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

3,803

stiu ca va stresez cu intrebarile mele stupide
Dar mai am o micuta intrebare si gata!
Care este cel mai bun asternut?
Nisipul?Talajul?Fan?Hartie?
Am o prietena care nu pe pune nimic pe jos!
Curata in fiecare zi cu periuta de dintii
Deci cu ce asternut?
Sau mai bine fara?

3,804

abby11 wrote:

stiu ca va stresez cu intrebarile mele stupide
Dar mai am o micuta intrebare si gata!
Care este cel mai bun asternut?
Nisipul?Talajul?Fan?Hartie?
Am o prietena care nu pe pune nimic pe jos!
Curata in fiecare zi cu periuta de dintii
Deci cu ce asternut?
Sau mai bine fara?

Nisip - este un asternut bunicel, dar asta inseamna sa il arunci de fiecare data cand faci curat. Pasarile mananca nisip mai curat dintr-o hranitoare din colivie.
Talajul nici vorba si fanul la fel, nu sunt rozatoare. big_smile
Hartia, eu de'asta folosesc, o schimb zilnic, nu mai e nevoie sa spal de fiecare data tavitele. tongue

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

3,805

mersi mult!
deci ramanem la hartie!

3,806

Vin cu vestea puna ca Dia ii da din nou mancare la puiut big_smile Sunt asa de fericita smile . Cred ca a fosr iara in perioada de imperechere si din cauza asta era foarte agitata si nu mai vedea de puisor. Ma bucur ca i-a trecut.
Suana sunt minunati peruseii mai ales cel din dreapta e superb. :k:
Va pun si o poza cu micutul meu sa vedeti cum a mai crescut big_smile

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

3,807

Doamne, ce minunatie ai acolo Estera! :heart: Sa-ti traiasca si sa fie sanatos!

Adriana

3,808 (edited by iloveanimals 01-02-2010 22:59)

Nu mai stiu ce culoarea aveau parintii, dar asta mic e cam alb. :heart:

3,809 (edited by Estera 01-02-2010 22:58)

Mai pun odata poza cu parintii sper sa nu fie vreo problema ca sa iti poti aminti tongue

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

3,810

Nu stiu de ce am impresia ca va semna cu taticul. :heart: Sa-ti traiasca, abia astept sa-l vad flacau. :caine:

3,811

Scuzati de calitatea pozei dar am pus imaginea micsorata :rusine: imi pare rau.
Pun altele ca pe cea originala nu o gasesc

Adaugat: 01-02-2010 23:01

Multumesc smile Cred ca va semana cu taticul pentru ca mi-am dorit eu prea mult smile

3,812

De ce le-ai taiat coditele? :ill:

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

3,813

Pe mascul asa l-am cumparat si l-a femela i-am taiat-o ca era toata zdrentuita cum s-a frecat cred ca de gratii :rusine:

3,814

Puiul va fi ca si cel albastru, poate alte nuante big_smile
Este un scump si un superb si un norocos ca este hranit de mamica din nou :k: :pup: :pup: :pup: :pup: :pup: :pup: (pt ala micu ):succes: :succes: :succes: :succes:
:nb:

:hamster: My name is COdY tongue

3,815

Multumesc Rares smile

3,816

waw Estera ce puiut mic si frumos
sa iti traiasca!
Cred  ca esti tare fericita!

3,817

este foarte frumos :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :bd: :heart:

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

3,818

Va multumesc. smile Da intradevar sunt tare fericita big_smile

3,819

vreaus a le tai aripile papagalilor mei ...ca sa nu mai poata zbura...credeti ca fac ceva rau?

3,820 (edited by bi3 02-02-2010 12:26)

sa nu te puna Sfantul sa faci asta! mad Ii furi si urma de libertate pe care o are fiind inchis intre 4 pereti.Daca vroiai ceva mic care sa mearga pe jos trebuia sa-ti iei un soarece,nu sa chinui o mica fiinta nevinovata.Tie ti-ar fi placut ca parintii tai sa-ti taie picioarele cand erai mic pe motiv ca umbli peste tot!?Nu cred.Nu fa ceva necugetat,daca intr-adevar iti iubesti pasarea ii vei lasa aripile in pace,o vei lasa sa zboare,sa cante fericita pentru ca are ceva ce o face sa se simta pasare! :nimfa:

orice secunda poate fi decisiva in viata noastra,asa ca-Traieste clipa!

3,821

Cum s a le tai aripile?  :furios: exact cum a zis si Bianca le iei ultima lor urma de liberate... mad

Estera foarte frumosi toti ... sa iti traiasca   :fluture: :pup:

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

3,822

dc sa le tai aripioarele
cand ai cumparat perusul te-ai gandit cred ca ei zboara umbla
dupa cum a spus si bianca puteai sa iti iei un hamster
sau porc
Dupa parerea mea eu zic sa nu faci asa ceva!
E crud! eu nu asi avea puterea sa fac asa ceva
Gandeste`te ce trist ar fii perusul tau!

3,823

Fara taiat de aripi,Doamne fereste... :wow: Pai perusul ala e mic si ce rost are sa ii rapesti libertatea? :bang: De ce sa nu zboare?Nu putem sa ciuntim pasarile dupa bunul nostru plac ,doar pentru ca, daca sunt ale noastre ele trebuie sa suporte.Fiecare animal are dreptul la o viata decenta,in libertate sau cu ajutorul nostru.Si nici macar expert nu esti,in cazul in care chiar ar fi nevoie,risti sa-i tai aripile si s-o ranesti.Imagineazati saracul perus fara aripi si fara sa poata zbura. :furios: Va incerca,va cadea pe jos,se va lovi si asta pentru ca ai hotarat fara nici un motiv sa-i tai aripile.Este un semn de cruzime daca nu este neaparat justificat.
Estera,am vrut sa-ti scriu de aseara....Pupam puiutul mic si parintii.Sa creasca mare.E un dulcik. :pup:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

3,824 (edited by dyenutza_bella 02-02-2010 14:15)

:bd: Buna ziua!!!
Estera: Ce frumos este micutul!!!Sa-ti triasca ,sa fie sanatos si sa te bucuri de el!!! :pup: Si parintii sunt SUPERBI!!!O famile minunata!!! :bravo:

Animalutzele mele:o broscutza testoasa,2 catelusi,2 perusi big_smile

3,825

Va multumesc la toti smile si ai vostri sunt minunati :k: