Da,sunt multe de spus....Ce-am facut eu acum....am gasit o poza cu un baietel de mare alex de pe vremea cand ii admiram la prietena mea.Am pastrat poza pentru ca mi s-a parut extraordinar.Nu mi-am imaginat niciodata ca as putea avea asa ceva.In primul rand admiram toate animalele,pasarile.Am lucrat la un cabinet veterinar si chiar am facut un documentar despre pasari si mi-au fost prezentate si pasarile mele ,pe langa cele ale prietenei mele.Dar m-am tot documentat si cand am intalnit-o pe Alexi am stiut ca sunt in stare sa-i ofer conditiile,grija,atentia si dragostea de care are nevoie.Marele alex este extrem de inteligent,incapatanat si va profita de orice situatie pentru a o aduce in favoarea sa.Sa ai unul neimblanzit va fi o lupta grea care trebuie dusa cu multa rabdare si stoicism.De cate ori te musca va fi ceva peste care greu treci si daca nu ai rabdare si nu suporti risti sa te infurii si sa nu mai potii stabili o legatura cu pasarea.O vinzi sau nu te mai ocupi de ea si a cui e vina?De aceea eu recomand o tatonare a terenului.Trebuie vazuta pasarea,conditiile in care sta,creste.O pasare luata dintr-un mediu nesanatos si in care conditiile ii imprima caracterului un plus de agresivitate,incapatanare si nesiguranta va fi foarte greu de stapanit.Un spatiu adecvat,eventul si pentru o pereche,timp liber,atentie,interactiune sunt elemente necesare.Si vorba Adrianei,marea diferenta este tonajul lor greu....si ciupitura grozava care ti-o pot aplica.In rest,daca e o pasare crescuta cu mana,blanda si in conditii bune.....de aici rezulta un parteneriat pe cinste.Nu te mai plictisesti veci.Si apoi sa mai si vorbeasca ,e un adevarat spectacol.
Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus: ~ Ramona ~ :perus: