576 (edited by suana 31-01-2010 23:41)

Re: Marele Alexander - Psittacula eupatria

Suna mai pompos.....si o zice cu atat foc.....,,prapaditule'  smile smile smile :maimuta:

Adaugat: 31-01-2010 23:34

Si si-a facut si somnul de frumusete azi cu mine.Asa frumos doarme langa mine. :nani: Se curata si apoi somnic.Ma mai atingea cu ciocul,ca am atipit si pentru ca nu m-am mai miscat,vroia sa vada ce fac.Sau se intoarcea si ma gadila cu coada pe la nas.Cu intreruperi....dar tot somn se cheama.

http://i47.tinypic.com/x3y44w.jpg

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

577

pai fata are chef de joaca si voi nu-i dati importanta.  :sol:

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

578

Lora microbista :sol:

:bd:

LORA & LORD

579

eu nu sunt nici stelista, nici microbista dar de dragul Larei sunt in stare sa cant                                   tot stadionul striga acum Steaua:
Forzaa Steaua , Forzaa Steaua , he he !!!!
Forzaa Steaua , Forzaa Steaua , he he !!!!
Forzaa Steaua , Forzaa Steaua , he he !!!!  :buzz:     :hihi:

580 (edited by biancadumi 01-02-2010 14:26)

vaaai ce microbista mika,acum o asteptam si pe Alexi dar nu tot cu steaua ia sa fie oricu dinamo ori cu rapid :hihi:

PS:Alinanemes,o cheama Lora nu Lara :hihi: :pup:

- Bianca

581

ms bianca  :merci: stiu ca o cheama Lora      graba strica treaba :bang:

582

ionutz..ai o  alexica foarte dragutza..ador faptul ca e microbista.. :pisica: :heart: :heart: :heart: .....
suana..alexy e dragutza foc.....sper sa ajung si eu candva sa-mi iau un alex sau un jaco....deoarece acum nu-mi permite bugetul..dar fiindca impartasiti si cu noi bucuriile pe care vi le creeaza acesti papagali..va multumesc... :heart: :floare: :floare: :floare: si mai multe pozeeeeeeeee........ :elefant: :elefant: :elefant: :hihi:

:heart: -SABINA- :heart:

583

Niste scumpete ... :floare:  :pup: :pup:

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

584

Vai, ce faze face Alexi smile ...poate imi iau pana la urma un Marele Alex smile ...dar mic sau mare, tot alexel o sa fie :heart: :heart: :heart:

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

585

ce-i mai bine micul sau marele alex???

586

Am si eu o intrebare pt tine, stii ceva despre aceste pasari? Oricare este potrivita pt tine daca stii cum s-o ingrijesti si ai conditiile necesarie pt a o intretine. smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

587

stiu ceva ... am vreo 3 sapt. de cand stau si citesc pe forum ... dar probabil este o diferenta pe care eu nu o stiu ... sad  sa aud mai multe pareri

588

Pai marele e mai amre si micul e mai mic, dar diferenta se observa la marele alex ca este mai intelgent decat cel mic. :heart:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

589

big_smile  stiu ca marele e mare si micul mic, stiam si de inteligenta... dar sad am intrebat  smile

590

Alta diferenta nu mai stiu. :maimuta:

591

O diferenta mare si e atunci cand te ciupeste! smile smile smile

Costelliny, Dana are dreptate. Te-ai documentat? Aici pe forum fiecare isi prezinta animalutzul si se lauda cu ce stie mogaldeata sa faca. Sper ca nu te astepti ca atunci cand ti-ai luat un marele alex sa se comporte exact ca Alexi sau ca Lora. Si iti mai spun ceva. La un moment dat va trebui sa-i iei pereche. Ai spatiu pentru 2 marele alex sau pentru doi micul alex? Eu am micul alex si tin sa te anunt ca-i o splendoare si un iubit si jumatate. Insa daca vrei sa-ti iei marele alex gandeste-te si la varianta ca s-ar putea sa nu-l nimeresti bland, iar in cazul asta... o ciupitura de marele alex nu se compara cu una de micul alex, desi si aia te seaca la suflet. :ill: Sa nu crezi cumva ca te descurajam sau ceva, pur si simplu, ca posesori de verzituri, iti raspundem si-ti punem in discutie niste lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere. In rest, abia asteptam sa-ti uram si tie si gandacelului tau bun venit in familia noastra!

Adriana

592 (edited by suana 02-02-2010 00:06)

Da,sunt multe de spus....Ce-am facut eu acum....am gasit o poza cu un baietel de mare alex de pe vremea cand ii admiram la prietena mea.Am pastrat poza pentru ca mi s-a parut extraordinar.Nu mi-am imaginat niciodata ca as putea avea asa ceva.In primul rand admiram toate animalele,pasarile.Am lucrat la un cabinet veterinar si chiar am facut un documentar despre pasari si mi-au fost prezentate si pasarile mele ,pe langa cele ale prietenei mele.Dar m-am tot documentat si cand am intalnit-o pe Alexi am stiut ca sunt in stare sa-i ofer conditiile,grija,atentia si dragostea de care are nevoie.Marele alex este extrem de inteligent,incapatanat si va profita de orice situatie pentru a o aduce in favoarea sa.Sa ai unul neimblanzit va fi o lupta grea care trebuie dusa cu multa rabdare si stoicism.De cate ori te musca va fi ceva peste care greu treci si daca nu ai rabdare si nu suporti risti sa te infurii si sa nu mai potii stabili o legatura cu pasarea.O vinzi sau nu te mai ocupi de ea si a cui e vina?De aceea eu recomand o tatonare a terenului.Trebuie vazuta pasarea,conditiile in care sta,creste.O pasare luata dintr-un mediu nesanatos si in care conditiile ii imprima caracterului un plus de agresivitate,incapatanare si nesiguranta va fi foarte greu de stapanit.Un spatiu adecvat,eventul si pentru o pereche,timp liber,atentie,interactiune sunt elemente necesare.Si vorba Adrianei,marea diferenta este tonajul lor greu....si ciupitura grozava care ti-o pot aplica.In rest,daca e o pasare crescuta cu mana,blanda si in conditii bune.....de aici rezulta un parteneriat pe cinste.Nu te mai plictisesti veci.Si apoi sa mai si vorbeasca ,e un adevarat spectacol.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

593

smile  Multumesc pt. sfat. Dar tot vreau micul alex. In afara de acest forum am mai citit despre ei. Marele stiu ca este mai greu cu el. Despre marele alex am citit ca se ataseaza de o pers. din fam., e adevarat? Micul e prietenos cu copiii? Am apelat aici pt. ca voi cunoasteti crescatori si ma puteti ajuta sa iau unul bland, asa cum trebuie, pt. ca dupa cum se vede voi aveti mare grija de ei si cu siguranta daca aveti pui vreti  sa ii dati la cineva care ii pasa, nu? :K:   Stiu si de pereche, dar mai intai unul , ca nu dupa un timp sa constat ca am doi baieti sau doua fetite. Nu prea stiu un cost cam cat este la intretinere, ma refer la mancare..., pe sapt. sau pe luna. Oricum imi permit dar intreb pt. ca sotia vrea si un bichon frise; si sa vad daca il iau acu sau mai asteapta catelul...    wink

594 (edited by birdslover 02-02-2010 11:57)

Micul, cel putin al meu, e fff prietenos cu copiii. Chiar daca ii vede pt prima oara nu da inapoi de la a se urca pe ei. In casa sta doar pe mine, cu toate ca el sta in camera cu tata toata ziua. Nu stiu cate stii tu despre aceste pasari, dar ar trebui sa citesti cu atentie ce ti-au spus fetele si sa te gandesti ca amandoi rod tot, de la mobila pana la jucariile din colivie, perete, foi.. mai exact tot ce le sta in cale. Daca n-ai mai avut pasari pana acum, ti-as recomanda sa iti iei Micul Alexander.
Micul Alex .. pe langa colivia care cu cat e mai mare cu atat e mai scumpa (poate depasi 100 ron), mancarea uscata e in jur de 15 lei (depinde de la ce firma) si dureaza ~ o luna, iar fructele .. presupun ca stii si tu. Al meu mananca o jumatate de mar pe zi sau 12 felii de banana big_smile .... Apa plata (daca ii iei un bidon de 5 litri n-ai treaba)... vitamine care pot fi intre 1 si 15 lei (daca are nevoie, sau daca vrei tu sa-i iei),  2-3 jucarii care te duc toate pana in 20 lei, os de sepie care e ~ 5 lei si cam atat big_smile Nu mi se pare scumpa intretinerea. La inceput trebuie sa-i iei toate astea si apoi doar ce mai are nevoie. Cam acelasi lucru cred ca e si la Marele Alexander.

595

mersi. Am mai citit cu rosul ... da voi va schimbati mobila des smile)     poate nu roade tot timpul sau il tin unde nu prea am mobila. Apropo cu peretii cum faceti varuiti in fiecare an  smile)?  Glumesc, nu luati in serios... Acu mai ramane sa gasesc unul  big_smile

596

Deci te-ai hotarat pana la urma pentru un Micul Alex. :bravo: Din pacate eu nu-ti pot recomanda un crescator pentru ca nu cunosc unul. Pe Paulie l-am luat din piata. Dar sigur gasesti pe aici pe cineva de la care sa iei. Intretinerea, cum a zis si Simona, nu e costisitoare. Asa ca... te asteptam pe forum cu veste cea buna!

Adriana

597

bau:))))))pai ce numai voi sa aveti poze:D

598 (edited by birdslover 02-02-2010 17:40)

Bau si tie :angel: Esti un frumos :pup:
Ai pupila verde? yikes
Costelliny, daca e nevoie facem si astea smile

599

Bau si tie scumpete... ce ochios esti tu ...   :blb:

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

600

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KqnI73d243E[/youtube]  doar k nu stim sa vorbim....suntem puiutz:P