Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
as mai avea inca o nelamurire... ce sa fac, sa-i las pe toti in aceeasi colivie care are si un cuib agatat , sau sa-i separ, daca i-as separa nu stiu cum sa-i separ, in sensul ce mascul cu ce femela
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
as mai avea inca o nelamurire... ce sa fac, sa-i las pe toti in aceeasi colivie care are si un cuib agatat , sau sa-i separ, daca i-as separa nu stiu cum sa-i separ, in sensul ce mascul cu ce femela
uitai cateva poze noi cu micutii mei!
Sunt foarte scumpi micutii vostri ......
Dimineata am gasit pe scara blocului un perus inghetat :cry: :cry: :cry: :cry: l-am dus in casa l-am pus pe calorifer sa se incalzeasca dar degeaba ... :cry: :cry: :cry: nici macar nu mai sufla dar eu nu mi-am dat seama de asta ... :cry: :cry: :cry:
Frumosi mai sunt, Iancumarian! Zici ca ma uit la Axi si la Ina mea!
Apropo, Ina s-a saturat sa mai fie perush. Dupa ce a fost la cursuri intensive de limba mic-alexandrina, s-a autodeclarat Foarte Micul Alexandru. :bang: Numai si numai ca Paulie canta. Sincarea sa fiu, de mult timp nu am mai auzit-o facand ca un perush. :blb:
De aseara si pana acum puisorul are tot gusa goala si i-am facut putina mancare sa ii dau dar nu a vrut sa manance sa sa fac ? :cry:
Of, Estera. Ce bine ar fi daca Deyseby ar intra sa-ti spuna cum sa-l hranesti. Mai ai retzeta aia, incearca sa te duci la pe-shop si sa intrebi de ustensile pentru hranitul la mana. Daca nu au cred ca poti sa incerci cu o siringa mai mica, care are capul acela mai subtire ca sa nu-l ranesti. E de prisos sa-ti spun s-o folosesti fara ac. Si incearca sa-i dai mancarea aia moale incet si cu grija. Dar ar fi bine sa te sfatuiasca Deyseby. Ea a hranit la mana puishori. Sau Alexandra sau oriceine a trecut prin situatia asta. Mult succes cu puiutzul! :pup:
http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … e-papagali
Multumim din suflet, Dana! :pup:
Cand am vrut sa ii dau sa manance am folosit reteta lui Deyseby si i-am dat cu o seringa micuta si bineinteles fara ac . Femela sta pe el dar mai si iasa si nu mai ii da sa manance tot striga masculul ca sunt iarasi in perioada de imperechere si cred ca deaia :cry: . Iam pus mancare pe cioculet si nu vrea sa pape se tot trage cred ca ii este frica ca deja vede cu ochisorii si stie ca nu sunt mama lui :cry: nu mai stiu ce sa mai fac sper din tot sufletul sa nmu il pierd si sa ii deie perusa sa manance daca nu o sa ma mai uit din cand in cand si daca tot vad ca nu ii da sa manance o sa mai incerc sa ii mai dau .:|
of la naiba, am o pereche de perusi si femela s-a ranit sub aripa ,cred, si a inceput sa-i sangereze locul sh sunt ff speriat, dar totusi rana s-a oprit din sangerare si sunt ingrijorat sa nu pateasca ceva.....la noi aici nu avem medic veterinar....ce ash putea face...please ajutati-ma careva dak puteti cu niste informatii cam ce ar trebui sa fac..!!! HELP
Ai adus masculul la femela si pui?
Adaugat: 30-01-2010 14:24
of la naiba, am o pereche de perusi si femela s-a ranit sub aripa ,cred, si a inceput sa-i sangereze locul sh sunt ff speriat, dar totusi rana s-a oprit din sangerare si sunt ingrijorat sa nu pateasca ceva.....la noi aici nu avem medic veterinar....ce ash putea face...please ajutati-ma careva dak puteti cu niste informatii cam ce ar trebui sa fac..!!! HELP
Ii poti da cu betadina, dar daca sangerarea s-a oprit nu mai este nevoie. Monitorizeaz-o, vezi daca este bine, daca nu apleaza la un medic?de unde esti?
L-am pus in colivie cu femela si puiul in seara aia cand v-am intrebat daca pot sa il pun dar femela nu a mai intrat in cuib pentru ca vroiau iarasi sa se imperecheze si nu mai vedea de pui si l-am scos . Acum este doar ea cu puiul dar ii da sa manance foarte foarte putin aproape ca nu i se vede gusa de tot si ma ingrijoreaza ca nu va putea sa creasca normal daca nu este hranit destul mai ales acum ca are pe tot corpul tuleie si ii da pufuletul. :cry: Nu stiu ce sa fac .
poi sunt din maramures....la vreo 30 km de cel mai apropiat oras
i-a id meu de mess poate vb mai multe acolo (metalrock_death666)
Adaugat: 30-01-2010 15:18
acuma se simte mai bine nu pare k e ranita......dar tot sunt ingrijorat sa nu pateasca ceva.. o sa fiu atent la ea si o sa-i urmaresc miscarile sa vad dak rana o impiedica sa se comporte normal.......
am mai facut 4 poze zic eu mai clare..........pentru identificarea sex-ului,scuzati ca insist pe tema asta da............
oricum bucurativa de poze
Adaugat: 30-01-2010 19:19
ok si inca doua
in poze ceromul pare ma ilbicios da live are un contur bleo..........
Tot femela e ...un pui de perus mascul are ceromul roz, iar unul adult albastru intens sau mov (depinde de mutatie). O perusita pui are ceromul mai albicios, cu albastru, in timp ce o perusita adulta are ceromul maro inchis sau roz spre maro.
ok ma-i convins deci e GABITZA si ii trebuie un EL :merci: :sol:
Eu i-am mai zis, e femela. :ironic:
buna, ma intrebam de ce mor perusii dak mananca paine...???
buna, ma intrebam de ce mor perusii dak mananca paine...???
Le-ai dat paine? Mor pt ca se umfla in burta daca mananca prea multa, dar perusii au voie paine, dar nu foarte proaspata dar nici foarte veche, si in cantitati mici oferita rar.
Daca sunt obisnuiti cu painica si te pandesc de cate ori umbli la punga.......asta nu inseamna ca vor primii de fiecare data . Cateodata doar asa de gust,cum zicea si Dana.Ai mei papa si painica prajita
In seara asta cand am ajuns acasa ca am fost plecata m-am uitat la pui si saracutul era tot cu gusita goala inca parca si mai goala cum era deci femela nu i-a mai dat deloc sa pape . Am incalzit din nou papica si de data asta saracutul nici nu am apucat sa apropii seringa si deja a si fost cu cioculetul pe ea. Cand am vrut sa mai i-au cu seringa mancare era tot cu cioculetul dupa ia nu mai avea rabdare sa ii dau a mancat asa de bine ca are o gusita mare dupa atata rabdat de foame. Ma bucur atat de mult ca a mancat si sunt linistita ca doarme cu burtica plina
Ma bucur,Estera,ca a mancat! :bravo: :pup: M-ai ingrijorat ,dar cum nu am trecut prin asta,nu am stiut ce sa-ti zic... Sper sa nu se mai intample asta si sa-i dea din nou mamica sa pape :angel:
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus