851

Re: Zebre australiene - Taeniopygia guttata

Estera wrote:

Mary ai cumva si zebrute ca nu stiam ? :rusine:

nu. mi-as dori. dar mancarea moale pt pui este valabila la majoritatea speciilor de pasari.  smile  :angel:

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

852

Aaa mersi am crezut cumva ca ai si niste claxonei smile . Si eu mi-as dori foarte mult sper ca in curand visul sa devina realitate :angel:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

853

Estera wrote:

Aaa mersi am crezut cumva ca ai si niste claxonei smile . Si eu mi-as dori foarte mult sper ca in curand visul sa devina realitate :angel:

zebrute au niste prieteni de familie si au doua serii de pui la ele. stiu ca au cumparat si ei Ovomix pt puii de zebrute. de asta. si outul nu le lipseste. :k:

- Mary-

854

Danutza, sa-ti traiasca puiutii, sa creasca mari, frumosi si sanatosi.
Mary are dreptate, seminte la discretie, Ovomix la fel, apa proaspata, fara verdeturi (provoaca diaree), galbenus de ou fiert tare o data/zi e suficient. Parintii au grija de restul Si scoate nisipul din meniu, daca le dai cumva.

Vicky - Mamica fericita

855

am ceva mancare pentru zebrute , cu minerale si vitamine , de la padovan .... ce-i de acolo mi-au zis sa le dau mai degraba galbenus de ou decat ovomix , au zis ca alea se poate sa aibe si chimicale ... mar , morcov , portocala , pot sa le dau? ... parerei  va rog frumos

Libertatea nu înseamna nimic pentru o pasare care nu a-nvatat sa zboare.  :fluture:   :iepure:

856

Mar si morcov cred ca nu e nici o problema sa le dai in schimb portocalele nu sunt prea bune pentru ca fac parte din familia citricelor smile

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

857

Poti sa le dai ou cu morcov ras, mar poti sa le dai, dar mai tarziu, dupa ce mai cresc puisorii, nici mar nu se da zilnic pt ca e laxativ. daca nu vrei sa le dai Ovomix, da-le zilnic, dimineata si seara cate un galbenus de ou, cu morcov ras sau fara. Putin polen presarat in semintele lor e ok.
Portocala in nici un caz.

Vicky - Mamica fericita

858 (edited by rares93 27-01-2010 19:08)

Dana sunt atat de fericit pentru tine :pup:
Sa-ti traiasca si sa creasca! :blb:
Acuma sfaturile: Os de sepie la discretie vitamine din morcov, cate putin spanac, ou fiert 1 pe zi, apa proaspata schimbata de 2 ori pe zi, cum zice Misha citricele trebuie evitate, scuze de intarziere dar am avut astazi o zi plina.
A da, cusca sa fie intr-un loc ferit de voi, sa nu fie aglomerata camera, si sa fie destul de luminoasa.
In perioada asta le speli doar tava hranitoarele si betele, nu chiar asa de des ca si inainte, iar restul coliviei o lasi pana ies din cuib puii, nu eviti spalatul dealtceva decat sa le eviti un stres in plus big_smile
Succes daca mai ai intrebari, voi fi pe forum tongue

:hamster: My name is COdY tongue

859

Sa-ti traiasca puisorii, sa fie sanatosi!:) In privinta oului, nu este tocmai indicat 1 pe zi. Asa cum noi nu mancam oua in fiecare zi ca nu e bine, nici lor nu le face bine oul dat prea des. Nu trebuie sa faci nimic in mod special ca au venit si puisorii pe lume. Le dai ce s-a mai scris, semintele lor, ou fiert, morcov ras, biscuiti cu mar ras.....Dar banuiesc ca le-ai dat asa ceva si inainte de a avea pui.:pls:
Asa ca, le dai mancare normal, poti in continuare sa le pui apa sa faca baie, nu des ca nu e bine, o data pe saptamana, nu e nici o problema.

860

Ba chiar ca trb odata la 2 zile, ca umiditatea in cuib sa fie mare, iar embrionul sa se dezvolte corespunzator
tongue

861

Danuta sa-ti traiasca noi venitii .... :pup:

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

862

va multumesc foarte mult ... vitaminele puse in apa , sunt neaparat necesare?

Libertatea nu înseamna nimic pentru o pasare care nu a-nvatat sa zboare.  :fluture:   :iepure:

863

Vestile din partea noastra ar fi ca asteptam sa vedem daca outzele au fost fertile. Desi, chiar si asa, ma indoiesc sa iasa ceva. In toata aceasta perioada, erau uneori si amandoi afara. Nu stateau mult, dar... nu stiu ce sa zic. Nu stiu in cat timp se racesc outzele. Acum, sa vedem.

Rares, o intrebare. In cuib e jale. Cum le fac curat? :cry:

Adriana

864

pana nu abandoneaza/cresc puii nu ai cum

865

Rares, eu spuneam ca nu e bine baia asa de des nu ptr oua, ptr pasari. Stiu ca e bine ptr umiditate sa faca baie, dar a data pe sapt, max de doua ori e suficient. Iti spun din experienta,  cresc zebrutze de 5 ani si am avut destui puisori.

Elfie, nu-ti fa griji, chiar daca nu au stat pe oua nu se intampla nimic. Daca ouale sunt fertile, o sa iasa puisori. La ultima mea serie de pui, mai erau cateva zile pana sa iasa puisorii, a fost o noapte cand nu au mai vrut sa doarma in cuib, deci ouale au fost descoperite si nu au patit nimic, au iesit puisorii sanatosi, fara probleme.

866

Si eu tot din experienta spun, nu din ce-mi trece prin cap :ironic:
Pentru ca ouale sa fie incubate cum trebuie , trebe sa aibe cadita odata la 2 zile !
Eu asa am facut si am avut ecluzionare 100% adica din 5 oua, 5 pui :wis:
Deci si eu stiu ce vorbesc  :sol:
Apa nu are ce le face rau, doar ca le curata de praf, bacterii, si posibili paraziti :k:

867

Eu nu am spus ca ai spune ce-ti trece prin cap......

868

Da stiu smile

869

Daca va uitati la pozele lui Robert, care este crescator de cinteze, veti vedea ca la coliviile lui nu lipseste cadita de baie. Pasarile lui fac zilnic baie, si nu au patit nimic.
Iar ale mele, daca nu au la dispozitie cadita, se stropesc cu apa din adapator, deci oricum se uda.

Vicky - Mamica fericita

870

danutza sa iti traiasca !!!

871 (edited by Iusty 29-01-2010 17:18)

Danutza, ma bucur pt. tine :bravo: ...felicitari big_smile ! Sa-ti traiasca puisorii :heart: .
Elfie, cred ca nu am citit toate postarile de pe forum, astfel incat nu stiam ca ai oute la claxonei :heart: . Ma bucur enorm :heart: ..sper sa iasa puisori :heart: ! Bafta :pup:

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

872

am 4 puisori , iupiiii . maine o sa le pun si eu o cadita sa faca si ele putin baita , ca nu au mai facut de mult , nu am prea stiut ca trebuie sa le pun cadita si cand au avut ouale . acum multumesc lui Dumnezeu sun bine puisorii , 4 puisori din 4 oute . am vazut ca si parinti au mare grija de ei , le dau de mancare , stau cu ei in cuib sa le tina de cald .... sunt foarte dragalasi

873

danutza10 wrote:

am 4 puisori , iupiiii . maine o sa le pun si eu o cadita sa faca si ele putin baita , ca nu au mai facut de mult , nu am prea stiut ca trebuie sa le pun cadita si cand au avut ouale . acum multumesc lui Dumnezeu sun bine puisorii , 4 puisori din 4 oute . am vazut ca si parinti au mare grija de ei , le dau de mancare , stau cu ei in cuib sa le tina de cald .... sunt foarte dragalasi

bravo . sa ai grija de parinti. :bravo:

- Mary-

874

Ma bucur foarte mult pentru tine danutza sa-ti traiasca toti si sa creasca mari :k:

875

Multumesc, Iusty! :pup:
Danutza, felicitari! :bravo: Asteptam poze cu micutzii! Pupam cioculetzele! :pup:

Adriana