1,276

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

10x pt sfat capshunik si promit ca in weekend o sa afisez niste poze cu Paco. Cat despre mancare, mananca, insa numai seminte de floarea-soarelui, restul amestecului il da afara... I-am luat amestec african de la VitaKraft, dar nu mananca decat semintele de floarea-soarelui, iar fructe f putin, tinand cont ca nu coboara deloc pe fundul coliviei si tre` sa ii bag fructele intre barele custii (sa nu mai zic ca se agita f tare cand fac asta sau scot tavita sa o curat).
  Si ce ma mai ingrijoreaza e ca atata timp cat sunt prezent in camera, Paco doarme sau se face ca doarme...:D fiind orientat cu fata catre mine si in cea mai mare parte a timpului sta cam infoiat. Mai nou de vreo 2 zile, in partea dreapta a fetei are puful ridicat in sus si se tot scarpina acolo. Azi cand am ajuns acasa avea 2 fulgi iesiti pe partea dreapta... imi e tare teama sa nu se agraveze chestia asta...adica sa ramana fara puf pe fata. Este posibil sa se fi frecat cu fata de bucatica de kiwi dintre bare si sa se fi lipit puful de ii sta asa ridicat? Asta e singura explicatie pe care o gasesc. Sau sunt paraziti si pe aceste pasari? e cazul sa o duc la un veterinar acum?

Keep your game tight.

1,277

Iti urez si eu bun venit,bishop.Daca sta infoiat mult timp asta denota  o problema.In afara timpului alocat somnului si nici atunci intotdeauna,pasarile nu stau infoiate.Se poate sa se fi lipit penele de la kiwi....Acum e perioada lor de naparlire,si Alexi a mea isi schimba penajul,si numai,am un adevarat covor de pene multicolore.Ar fi buna o schimbare a temperaturii camerei,in caz ca e mai frig.O vizita la medic nu strica,mai ales daca are cumva paraziti,depinde de conditiile in care a stat la piata hmm Dar fara injectii ,daca medicul se repede sa le faca.Scaunul e normal sau e moale?Sunt mai multe indicii de dat pentru a trata corespuzator o pasare.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

1,278

Da rezista.Sigur noi n-am alege varianta asta dar sunt multi crescatori care au voliere si iarna le acopera cu o folie.Ei rezista mai degraba la - ,decat la curent.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

1,279

Bun venit, bishop!  Deocamdata nu ai cum sa afli daca puiul tau este baiat sau fata, decat daca ii fac test ADN.  E mai greu acum la inceput.. e fricos si nu e obisnuit cu tine dar daca esti atent cu el, cu timpul iti va castiga increderea si nu se va mai speria. Daca se scarpina des uita-te cu atentie la el ca nu cumva sa aiba paduchi. Daca are, i se plimba pe fulgii de pe spate. Dar nu trebuie sa te ingrijorezi ca exista prafuri care ii omoara.  Cat despre acei fulgi, ori naparleste, ori i s-au lipit de la fructe. Daca nu are rana nu este nicio problema. Iar despre mancare, si al meu mananca numai seminte si alune din toate meniurile. Daca ii gasesti ia-i Grand Mix de la Padovan. Are foarte multe lucruri in el si sunt sigura ca ii va placea mult. In rest e bine. Sa te bucuri de el! :pup:

1,280

Paulie a prins gustul jucariilor. Are o mingiuta de plastic cu o bilutza inauntru car eface zgomot. Ieri a invartit-o toata ziua. Si am vazut ca a inceput sa molfaie si la jucariile de la Misha. :bravo: E un iubit si jumatate!

Adriana

1,281

Multumesc tuturor pentru primire si pareri..:) Cat despre Paco sper sa nu aibe nimic...m-am uitat atent la el si nu pare sa aiba rana ci doar ii stau fulgii un pic saltati in sus.  Daca e perioada de naparlire acum, banuiesc ca nu e nimic in neregula cu el, insa eu intelesesem ca in primavara ar trebui sa naparleasca... adevarul e ca i-au cazut cativa fulgi, el se tot piguleste, isi aranjeaza penele, foarte simpatic cand face asta...:P
Cat despre temperatura, eu am in casa constant 22-23 de grade si sper ca e destul pt el. I'am luat azi mere Golden, am inteles din discutiile voastre ca le plac mult si sper sa manance, ca doar pt el le-am luat..:) I'am pus si un batonas de la vitakraft care se pare ca il atrage, pe primul l-a mancat in 2 zile aproape pe tot. Acum doarme intr-un piciorus si se pare ca nu il deranjeaza muzica deloc.
Avet idee, fumul de tigara si spray-ul de camera il afecteaza in vreun fel?

Keep your game tight.

1,282

Ma bucur ca e ok Paco.Temperatura e foarte buna,ziceam si eu la faptul ca sta infoiat.Batonasele trebuie scoase imediat.Asta e sfatul pe care-l primesc toti care cumpara asa ceva.Sunt pline de chimicale......Exista o reteta(e la topicul pentru mancare sau la nimfe) pe care putem s-o facem noi acasa si pe care pasarile le papa cu multa pofta.Merele sunt una din atractiile principale pentru alexei.Pff,si eu fumez,dar incerc sa fie deschis cate ceva putin sa nu stagneze macar fumul in camera.Nu e bun nici pentru noi darmite pentru ei.Dar,ii protejez cat pot.Stiu ca si sprayurile sunt nocive deci nu ma parfumez sau nu folosesc fixativ in prejma lor.

1,283

suana are dreptate bishop. smile

batonasele nu sunt bune deloc. mai bine i le faci tu..si ai garantia ca sunt sanatoase..

ca la mama acasa smile

Ana :heart:

1,284

nici eu nu le dau batonase ca nu le place.
Astia sunt frumosii mei:angel::k:
Frumosi nu?:angel::D

1,285

Din cale afara de frumosi. :pup:

1,286

ronna, sunt tare scumpei.  :pup:

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

1,287

Sunt adorabili :pup: sa-ti traiasca :k:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

1,288

Sunt tare scumpei ... :pup:

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

1,289

ia uiteee :heart:

ce draguti :X

ronna .. ca sa'ti iasa emoticoanele .. lasa spatiu intre ele si cuvinte big_smile

1,290

superba perechea....:D
Mi-se pare mie sau masculul e mai mic decat femela? Parca asa reiese din poze...:)

Keep your game tight.

1,291

:heart: Niste alintati :pup:

1,292

as vrea sa stiu si eu ...usturoi pot sa ii dau lui tweety ??????????????

1,293

Asa cu am promis, am sa pun si eu cateva poze cu Paco al meu. Din pacate calitatea imaginii nu e cea mai buna, dar in viitor sper sa afisez niste poze mai bune.  big_smile

Keep your game tight.

1,294

Bishop scoate betele cu amestec din colivie nu le fac bine contin numai chimicale...

E un dulce :pup:

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

1,295 (edited by capshunik 24-01-2010 19:53)

wow :wow: ... asa e cusca.. ? ..

e interesanta big_smile

si ella are dreptate.. fara batoanele alea. big_smile

1,296

E foarte haioasa colivia,nu-mi dau seama unde incepe si unde se termina  smile  Glumesc wink Dar sincer n-am mai vazut o asemenea forma.Iar micutul e tare dragalas.Subscriu si eu:fara batoane.Exista o reteta pentru a putea face batonase chiar noi pentru pasarele.Sa-ti traiasca.

1,297

Colivia e frumoasa, insa nu cred ca e destul de spatioasa...in poze pare sa fie mare. in realitate are cam 50-60 cm inaltime, 50 lungime si vreo 35 latime. Oricum, ma gandeam ca in viitorul apropiat sa ii iau o pereche si o colivie mult mai mare...dar am vazut una mai calumea la vreo 600 de ron, deci cam mult totusi. Oricum, peste cateva luni cel mai probabil, deocamdata nu prea dispun de atatia bani.

O sa ii scot batonasul acum, cu toate ca il sperii iar daca bag mana in colivie...  smile  Am vazut reteta pt batonasele de casa si am sa o pun in practica zilele viitoare. Sper sa imi iasa.  big_smile

Keep your game tight.

1,298

Goti, nici usturoi nici ceapa!
Bishop, colivia aia seamana cu o barcuta, iar marinarul e un scump :heart:

1,299

bishop wrote:

Colivia e frumoasa, insa nu cred ca e destul de spatioasa...in poze pare sa fie mare. in realitate are cam 50-60 cm inaltime, 50 lungime si vreo 35 latime. Oricum, ma gandeam ca in viitorul apropiat sa ii iau o pereche si o colivie mult mai mare...dar am vazut una mai calumea la vreo 600 de ron, deci cam mult totusi. Oricum, peste cateva luni cel mai probabil, deocamdata nu prea dispun de atatia bani.

O sa ii scot batonasul acum, cu toate ca il sperii iar daca bag mana in colivie...  smile  Am vazut reteta pt batonasele de casa si am sa o pun in practica zilele viitoare. Sper sa imi iasa.  big_smile

asta am vrut sa zic si eu. colivia este mult prea mica. te felicit ca vrei sa-i cumperi o pereche. lasa-l liber pe afara mai mult timp. o sa fie mai docil. se imblanzeste mai usor cand e liber decat atunci cand sta inchis intr-o colivie asa mica. e un scum . sa ai grija mare de el. :pup:

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

1,300

capshunik wrote:

ia uiteee :heart:

ce draguti :X

ronna .. ca sa'ti iasa emoticoanele .. lasa spatiu intre ele si cuvinte big_smile

Am inteles ...sa traiti! :k: