Re: Marele Alexander - Psittacula eupatria
Dac ce conteaza mai mult pt tine la o pasare, sanatatea si fericirea ei aducandu-i un partener? sau fericirea ta lasandu-l saingur?
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Marele Alexander - Psittacula eupatria
Dac ce conteaza mai mult pt tine la o pasare, sanatatea si fericirea ei aducandu-i un partener? sau fericirea ta lasandu-l saingur?
pt mine conteaza fericirea ei si a mea stand amandoi...ce eu nu pot sa o fac sa fie fericita ??? sa se bucure in preajma mea ???
si sa fiu sincer...eu am luat-o pe Lora ca sa nu ma mai simt singur...trec printr-o perioada mai grea si crede-ma ca deabia astept sa o vad cand sunt putin plecat de acasa...o iubesc si o voi iubi cum iubeam si iubesc pe cineva care imi lipseste si imi va lipsi toata viata...:(
Un papagal este fericit atunci cand are langa el un seamna de`al sau cu care sa comunice, crede-ma, daca ii ei pereche te va baga in continuare in seama, eu am 3 papagali cu care ma joc zilnic ii iubesc si ma iubeste. Lora ta va fi fericita cand va avea pereche si vei fi si tu la fel de fericit ai sa vezi, sunt asa comici cand se giugiulesc, atunci nu te vei mai simtii singur. Eu la fel ziceam de Snowy ca nu o sa-i iau pereche pt ca vroiam sa-l invat sa vorbeasca, dar il vedeam singur si trist, cu toate ca eu eram in permanenta cu el.
Da..... Ma bucur ionutz ca Lora este o mangaiere pentru tine.Ai ales sa iubesti un animalut si sa fie langa tine ca sa treci peste o perioada grea.Crede-ma si pentru mine animalutele ,mai ales acum,sunt o liniste si o bucurie continua.Alexi,de exemplu,a fost crescuta de pui,de mana ,s-au ocupat de ea,au vorbit cu ea,au ingrijit-o.Dar a fost obisnuita singura si eu nu am vazut-o deloc chinuita.Si pentru ca la mine e impreuna cu mai multe animale si activitati complexe ,eu zic ce se simte bine.Lora la fel,a fost singura si a fost crescuta blanda ,iar acum a juns la ionut cu care isi face o viata,obiceiuri si imparte bucurii zi de zi.Ionut chiar se gandeste la o pereche pentru ea.Desigur ca e greu sa desparti perechile sau sa nu asiguri necesitatile pasareleler dar ale mele sunt fericite,sanatoase.
Ionutz:
Ma bucur mult cand aud oameni ca isi iubesc animalutele.
Dar la chestia ca le inbim si ca le inlocuim perechea nu prea pot eu so inteleg ( poates mai greu de cap ), am explicato pana acuma in 100 de variante si NU o sa o mai fac, eu nu incerc sai lamuresc pe cei care nu vor sa fie lamuriti.
Sunt curios ce limba se vorbeste cu pasarile ca eu nu stiu sa comunic cu ele, sunt curios ce se intampla cand intra intrun sertar si se cuibareste si isi cheama perechea cum se intra dupa el, cand vrea sa fie hranit cum se procedeaza si cand se lasa puputoi cum i se inlocuieste pereche si i se demonstreaza iubirea :k: .
Suntem iubitori de animale ( zicem noi ), dar fiecare dintre noi este casatorit(A), are prieten( A ) sau daca inca nu atunci o sa urmeze, daca consideram ca pentru ei este suficient sa ne aiba pe noi atunci dece nu ne incuiem si noi in casa sa ii avem numai pe ei? gata cu rudele prieteni si toata viata sociala ca lor le luam acest drept si mai consideram ca este Ok si ca sunt fericiti.
Nu scriu foarte des pe forum ca nu imi permite timpul ( ca mai si muncesc ), nu sunt doar crescator, si sincer cand ma pun sa incerc sa lamuresc ma costa o energie enorma..
Salutari la toti si sanatate voua si puiutilor vostri.
Ma intereseaza daca pot face baitaza in fantanutza aia..... :wow: :wis:
Dupa cum spuneam.....imi plac sticlele.
suana.. aia este o coaja de nuca de cocos. nu?..
am si eu una pe balcon.. si nu stiu ce sa fac cu ea
nu vreau s'o arunc .. stiu ca e buna la cv
Da Ana,e coaja de nuca de cocos.Am vrut initial s-o prindem in colivie dar pana la urma am pus-o in adapatoarea de pe ,,terasa''.Acolo isi depoziteaza unele dintre jucarii.
Ionut eu sunt de parere ca fiecare pasare trebuie sa aiba si pereche asta e parerea mea si nu vreau sa ma contrazic cu nimeni ...
Ramona e o dulceata... :pup:
Da Ana,e coaja de nuca de cocos.Am vrut initial s-o prindem in colivie dar pana la urma am pus-o in adapatoarea de pe ,,terasa''.Acolo isi depoziteaza unele dintre jucarii.
aa :heart: .. si cand vroiai sa o pui in cusca.. cum vroiai? .. chiar n'am inspiratie
Pai vroia s-o prinda sotul meu un filet sa nu cada.Ca oricum Alexi o prindea si o arunca.Langa adapatoarea din colivie statea cumva rezemata dar nici o sansa cu ciocul ei.....Asa ca din lipsa de timp,deocamdata e pe post de depozit de jucarii.
doamne doamne ce frumusete de alexia , si eu si vanesa pupam cioc mic ... pardon cioc mare e o scumpa , sa mai pui poze :pup: un pic necivilizata , uite la ea sa bea direct din sticla ei ei ei da chiar si asa o iubim si noi transmite-i asta :heart:
Multumim,pupam si noi animalutele tale si pe voi ... :pup: E betiva de-a dreptul. :wow: Trebuie sa fiu foarte atenta la pahare.Cand umblu cu sticle,prima data fura dopul,asa ca acum,majoritatea sunt fara. :k: Dar oricum imi face un serviciu ca nu prea pot sa beau apa foarte acidulata asa ca.... le las la dezacidulat fara dop.
pupam si noi fata. nu e betiva. o putem pune ospatarita
. a-ti vazut la stiri papagalul din supermarchet? era adorabil. parca era regal. nu stiu exact specia. pazea pe toata lumea care intra si iesea. era un scump. de ce nu ar fi Alexi o ospatarita desavarsit. a inceput sa se poarte Papagali de serviciu
da a fost tare faza ,era un papagal amazonian cu cap galben . in spania se obisnuieste acest lucru de demult , in multe baruri si magazine am vazut yaco , si doamne cate mai vorbeau ca doar clientii ii invatau de toate pe majoritatea ii chema paco
Si eu am vazut la stiri papagalul.Silviu draga......papagalul nu sufera deloc,de ce crezi asta.Atata timp cat este bagat in seama si face tot felul de nazbatii ....Toata lumea vorbeste cu el,are activitate,e bagat in seama,primeste bunatati.Dar....Este un papagal amazon ,unul dintre speciile care vorbesc cel mai bine.Hai sa-ti mai dau un exemplu:eu la magazinul de la tara am paunii,pe Bruno si gainile de rasa.Le-am luat de placere si de drag,dar toata lumea care vine la cumparaturi trece pe la ei si-i admira.Scot si eu un profit de pe urma lor,ce rea sunt.Iar papagalul are un stapan si dupa cum l-am vazut ca arata e super multumit ca are un job si e alintat la maxim.
Adaugat: 25-01-2010 13:12
Si-ti mai spun o poveste:
Un om care nu reusea nicicum sa faca fata provocarilor vietii,care se temea de lume,a ales intr-un sfarsit sa socializeze cu pasarile.A inceput sa salveze papagali ara si jako.Saracele pasari erau vai si amar ,chinuite de catre stapani anormali.Pana au ajuns la aceasta doamna.Si a crezut de cuviinta ca acest dar sa-l impartaseasca oamenilor care au nevoie de asa ceva.Are ore in care vin vizitatori si da ,,spectacole'',interactioneaza cu lumea si papagalii se simt foarte bine.Copii care au probleme vin sa se trateze si sa fie alaturi de pasari.Pasarile vin in contact cu foarte multa lume si nu sunt stresate.Asa ca daca poti sa faci o bucurie ,prezentandu-ti animalele ,eu zic :de ce nu?La noi e la inceput aceasta ,sa s-i spun,obicei ,dara in starinatate exista multe magazine ,baruri,care isi primesc clientii cu cate un animalutz.De ce nu e bine?
sunt total de acord cu tine suana , nu cred ca e ceva rau , ba chiar cred ca papagalului ii face placere sa fie rasfatat de atatia oameni .
Daca un papagal e stresat cu siguranta o arata.In primul rand penele nu arata bine, isi smulge penele, nu mananca sau pur si simplu isi ara agresivitatea.Poate parea ca se foloseste de bietul papagal.....Am vazut ca are preferintele lui si nu accepta pe oricine.Si sunt sigura ca nu e non-stop in folosul magazinului.Oricum primeste bunatati sau si le ia singur Una e sa fii intr-un pet-shop si sa te sacaie oamenii alta e sa fii putin civilizat ,te duci la cumparaturi si te joci cu un asemenea exemplar frumos.Am povestit de cacadu-ul de la Piatra-Neamt.El era mascota si te asigur ca era super frumos si nu era stresat.Si cata lume intra si acolo!!!.In special ,papagalii mari au nevoie de activitate si provocari sa-si poata dezvlota abilitatile si sa se dea in ,,spectacol' cu ce pot face.
Adaugat: 25-01-2010 14:25
Pentru ca sunt talentata,m-am gandit sa fac cursul de ospatari.Ce ospataritza voi fi... :sol: Deocamdata invat si servesc doar apa minerala. :k:
Iar dupa ce termin cursul ,evident ma joc....
:bravo: alexi e harnicutza :pup:
Pe de-o parte va dau dvs dreptate, iar pe de alta parte mie. Nu stiu ce sa zic, dupa cate stiam papagalii pot sa isi ascunda foarte bine frustrarile, cu siguranta un papagal ca acela nu o sa se simta la fel de bine ca, intr-o casa, cu persoane care sa-l alinte si sa-l iubeasca la fel de mult. Oricum este foarte frumos, sper sa aveti dvs dreptate si eu sa vorbesc prostii, si chiar m-as bucura sa vorbesc prostii doar de dragul papagalului.
te inteleg pe o parte ce vrei sa spui. papagalii sunt stresati de multa aglomeratie daca sunt inchisi . asta se intampla in petshopuri mai ales. acolo intra multa lume si pun mana pe ei sau fac gesturi necugetate. dar ala din supermarchet era liber si putea zbura oricand. mai ales ca riposta si musca daca ceva nu-i comvenea. acum intelegi diferenta?
Adaugat: 25-01-2010 17:30
pupam si noi fata harnica. . cine va servi la nunta in familie?
:k: :bravo:
Ei,se pare ca avem un alai de nunta in toata regula. :bravo: Ni s-a adaugat si Verdi al Alinei.Mici alexei,nimfe si agapici.Iar Alexi ii va servi pe toti.
Ehe, daca nu aveti perusi atunci ne bagam si noi. :wis: Chiar daca nu ne`ti invitat voi, ne invitam noi. :wis:
Lista pentru invitati e deschisa.....Primim pe oricine cu drag. :pup: :heart:
Ehe, daca nu aveti perusi atunci ne bagam si noi. :wis: Chiar daca nu ne`ti invitat voi, ne invitam noi.
:wis:
va dati seama ca la cat de nebune dupa animale suntem noi, eu si Suana, am fi in stare sa mergem la fiecare sa va luam si sa dam o petrecere in cinstea mirilor. :k: :heart:
si noi restul suntem cam la fel de nebune/nebuni , am fi in stare sa ne luam pasaroii si sa mergem la ospatz :pup:
Forum 4animale → Pasari → Marele Alexander - Psittacula eupatria