Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Mersi de sfaturi ... dar prefer sa ii las sa isi faca ei pedichiura ...
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Mersi de sfaturi ... dar prefer sa ii las sa isi faca ei pedichiura ...
Da e vreo problema daca au gherutele mari , adica se pot zgaria ei singuri ?? ca daca nu pe mine nu ma incurca , sa stiu sa iau si eu masuri la asta mic al meu
Pai se pot agata in diferite obiecte si normal ii incolodeaza si pe ei ghearele asa lungi... :ill:
Nu se zgararie singuri, nu isi fac rau singuri ... dar nu le face bine pentru ca nu mai pot merge bine ...
Da e vreo problema daca au gherutele mari , adica se pot zgaria ei singuri ?? ca daca nu pe mine nu ma incurca , sa stiu sa iau si eu masuri la asta mic al meu
e bine sa ai in colivie o bucata de bca sau leagane abrazive..etc. i-si rod singuri unghiile acolo si nu este nevoie sa le tai.
Aha , nu am stiut chestiile astea , am vazut la Tweety ca are gherute destul de maricele da nu ma gandeam sa fie vreo "problema" , o sa ii iau leagan abraziv daca spuneti ca e bun .
Si eu i-am taiat gherutele lui Rocky pentru ca erau uriase si cu mare grija si multa atentie am reusit chiar daca mi-a stat inima in loc sa nu ajung sa ii tai acele vene :ironic:. Acum s-a format o noua pereche Alice si Piciu ( ea are 9 luni iar el 3) se iubesc foarte mult. Pe Alice o cumparasem pentru Bebe dar ea s-a atasat foarte mult de Piciu si acum mi-e tare mila de Bebe ca a ramas singur ... as vrea sa ii cumpar si lui o sotioara dar nu prea vor parintii mei
... :pup:
dar nu prea vor parintii mei
dar cine a zis ca trebuie sa stie si ei? il aduci acasa ca asa nu are ca sa-ti faca, eu pe Candy am zis k am primit-o de la o prietena si miky a fost cadou de ziua mea, :wis: doar ca am mai contribuit si eu.
Dar nu au zis nimic cand am ajuns cu el acasa :wis: nici nu mai aveau ce sa zica.
La fel le-am zis si eu despre Piciu ca l-am gasit ... dar defapt il cumparasem ... nici acum nu stie nimeni decat eu si el.
nici acum nu stie nimeni decat eu si el.
si noi
multumesc pentru raspunsuri...o sa le schimb betele cu altele de salcie si o sa cumpar niste betisoare abrazive
Si eu fac din astea.... :rusine: Lory,perusica ultima venita,am luat-o fara sa spun nimic.A fost prea frumoasa si a trebuit s-o iau.Am avenit acasa,am lasat-o cu ceilalti pe afara,vazand ca e foarte curioasa si imediat s-a intergrat in stol. :k: Cand a venit sotul meu,ma abtineam sa nu ma dau de gol,ca de regula se citeste ca am comis ceva.... Cand a zburat doar ,m-a intrebat:de unde ai luat-o si de ce? Dar s-a obisnuit..... :bang:
Astazi Rocky a venit la mine pe mana din zbor de foarte multe ori :heart:. Prima data m-a vazut ca mananc si a coborat de pe colivie si a venit pe mana mea ca sa ii dau putina painica . Nu puteam sa il refuz ( nu prea le dau paine) si apoi a zburat langa Maya ca sa ii dea si ei paine. :heart: :heart:
Dupa ce am terminat de mancat a mai venit de cateva ori la mine si s-a jucat cu bratarile mele ... ce scump e !! Si ceilalti vroiau sa vina dar erau fricosi Rocky stie ca nu ii fac nimic si sta mereu pe mana, deget cand bag mana in colivie sa aranjez pe acolo sau sa le pun mancare dar asa din zbor nua venit pana acum :pls: :pup:
ce norocosi sunteti :pls: ai mei se sperie de mn...si deabea ii prind sa ii pun in colivie,macar canaritza ma iubeste :pls: :heart: :pup:
Astazi Rocky a venit la mine pe mana din zbor de foarte multe ori :heart:. Prima data m-a vazut ca mananc si a coborat de pe colivie si a venit pe mana mea ca sa ii dau putina painica . Nu puteam sa il refuz ( nu prea le dau paine) si apoi a zburat langa Maya ca sa ii dea si ei paine. :heart: :heart:
Dupa ce am terminat de mancat a mai venit de cateva ori la mine si s-a jucat cu bratarile mele ... ce scump e !! Si ceilalti vroiau sa vina dar erau fricosiRocky stie ca nu ii fac nimic si sta mereu pe mana, deget cand bag mana in colivie sa aranjez pe acolo sau sa le pun mancare dar asa din zbor nua venit pana acum :pls: :pup:
Esti pe drumul cel bun. Felicitari! In curand or sa vina si ceilalti, crede-ma. Or sa prinda curaj. Minunata veste ne-ai dat! :bravo:
Elfie, uite inca o veste buna, am intrat si in clubul perusilor :rusine:!
Uite ce pitic mic si scump am gasit :heart:. Vi-l prezit pe Rico! E mic, bland dar rau de gura ! Am mai adaugat o colivie langa celelalte
!
Bianca, ma bucur sa aud ca micuta canarita se simte bine. Mi-a placut tare mult de tine, esti o d-ra pe cinste. Iar Muchi m-a topit cu limbuta lui mica si roz, de cand m-a pupat :rusine:!
vaai Misha ce frumusete ai tu acolo :heart: :pup: cioculetul mik si firav :heart: ehh pai Muchidut ii "topeste" pe toti cu limbuta lui :pup: e smecherasul meu iubit :heart: si ms pt complimente :merci: acum trei sa le fak si eu s-a vazut ca sunteti o doamna fff iubitoare de animale :pup: si chiar daca ma cunoscuse-ti de un minut ati avut ff mare grija de mn :pls: si e un adevar ca trebuia sa va angajati la pet la cat de repede montati colivia
:heart:
Misha bine ai venit in clubul perusilor :pup: e foarte dragut Rico sa iti traiasca ! :bravo: Ma bucur sa aud ca ti s-a marit familia. O cloivie in plus e bine venita
esti norocoasa ca e bland si in plus e foarte frumos. Daca ai nevoie de sfaturi sau vrei sa te ajutam cu ceva pune-ne intrabri
Vai, Vicky, ce minuntatie!!!! :heart: :heart: :heart: Sa-ti traiasca! Scumpete mica! :heart:
Anny, multumesc. Eu de mica am tot avut pasari, perusi si canari, ca pana in 1990 nu prea gaseai alte specii la noi in tara. Asa ca sunt familiarizata cu modul lor de ingriijire. Si da, Rico a apartinut pt o scurta perioada de timp unei persoane care a avut f.bine grija de el si l-a imblanzit. Acum studiaza zebrele, e ceva nou pt. el. Si mai galagios ca el :wis:.
Silviu, multumesc, dar stiu ca este baiat. Si sigur nu are 4 luni, mai putin poate, dar mai mult in nici un caz.
Nicky..... :heart:
Silviu, multumesc, dar stiu ca este baiat. Si sigur nu are 4 luni, mai putin poate, dar mai mult in nici un caz.
Nu prea pot sa-mi dau seama din pozele astea ce varsta are, dar cred ca Silviu are dreptate, in jur de 4 -5 luni, pt ca ceromul a inceput sa i se faca albastru si asta se intampla cat trece de varsta de 5 luni, sau poate e fetita...
Suana, frumos albastrelul :heart:!
Rico sa fie sanatos, nu conteaza nici varsta si nici sexul, noi oricum il iubim, cum ne iubim toate inaripatele, iar lui fi-miu deja-i sta in cap. Si la propriu si la figurat . Sau admira peisajul.
Misha...sa-ti traiasca mititelul!!!Este foarte frumos! :bravo:
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus