3,526

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Este putin epuizata dar in aceasta luna si-a mai revenit, a zburat mult , a papat bine . Vroiam sa ii las o pauza mai lunga de odihna dar acum sa vedem daca face oute sau nu. Ei se imperecheaza foarte des :rusine: cand le dau drumul prin casa a adica zilnic ii surprind in aceste ipostaze smile. Dar e cam slabita. Pana o sa faca oute o pun bine pe picioare. hmm Multumesc pentru raspuns :pup: Elfie.
Mi-as dori enorm sa aiba si ea noroc de vre-un puiut pentru ca se chinuieste foarte mult. neutral Va pup pe toti ! Esty nu a aparut al oilea puisor?

:heart: ¤ Anyta ¤  :heart:

3,527

elfie wrote:
iancumarian wrote:

Am auzit de la cineva coa poti strange toate penela care la cad perusilor si daca vreodata acestia se vor imperechea si vor face outze le pot pune in cuib in loc de talas.Este adevarat???

E adevarat ca pe langa talas, in cuib mai gasesti si penutze de la ei. Nu vad care ar fi problema. Dar acum depinde si unde le-a tinut. Sa nu fie murdare sau sa poarte cine stie ce microbi de la perushii bolnavi.

sunt de la perusi mei.Nu au fost niciodata bolnavi!Si le tin intro cutie din carton micutza

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

3,528

iancumarian wrote:

de la podovan are grau mei si nustiu mai ce in orice caz are mai multe seminte.Nu sunt acasa dar cand ajung iti spun!

E ok. Sa nu fie din acela cu seminte de floarea soarelui. In primul rand ca semintele sunt mai mari si greu de desfacut pentru ei. iar in al doile arand, daca ai si tu un exemplar ca Maya mea care le adora, nu e prea bine pentru ei sa le manance pentru ca sunt grase. Eu am ajuns s-o pandesc pe Maya. Cand le dau drumu face ce face si ajunge fie la mancarea lui Paulie, fie la cea a agapicilor. :sol: E ditamai grasuna. :sol:

Adriana

3,529

Si eu le-am pus toate penele stranse de la toti 5 in cuib dar ea a pastrat doar penele ei si ale lui Rocky pe cele verzi ale lui Bebe (erau foarte multe la numar ) le-a aruncat. O sa ii dezinfectez cuibul bine si apoi il las putin la aer ca sa se aeriseasca chiar daca am facut asta de cand s-a terminat perioada de  clocire si apoi li-l pun. :pls:

3,530

Facandu`mi griji, parca mi se pare putin greoaie respiratia. Acuma.... sa nu se intample totul in imaginatia mea. Apatic... nu pare, diaree nu are.  E ok... de cantat nu prea o face decat cand ii pun sunete din natura... oricum e nou venit si e mai putin darnic in triluri. Sper ca totul sa se intample doar in imaginatia mea, si sa nu fie nimic.

Simo

3,531 (edited by iancumarian 23-01-2010 10:04)

Mersi.Oricum ai mei nu s-au imperecheat.dar astept :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:

3,532

annymary40 wrote:

Este putin epuizata dar in aceasta luna si-a mai revenit, a zburat mult , a papat bine . Vroiam sa ii las o pauza mai lunga de odihna dar acum sa vedem daca face oute sau nu. Ei se imperecheaza foarte des :rusine: cand le dau drumul prin casa a adica zilnic ii surprind in aceste ipostaze smile. Dar e cam slabita. Pana o sa faca oute o pun bine pe picioare. hmm Multumesc pentru raspuns :pup: Elfie.
Mi-as dori enorm sa aiba si ea noroc de vre-un puiut pentru ca se chinuieste foarte mult. neutral Va pup pe toti ! Esty nu a aparut al oilea puisor?

Si Coco si Axi faceau la fel. Numai ca Coco nu mai putea avea outze din cauza herniei. Dar se imperecheau chiar si dupa ce le-am scos cuibul. De separat nu puteam sa-i separ pentru ca se chemau tot timpul.

Adriana

3,533

necunoscuta wrote:

Facandu`mi griji, parca mi se pare putin greoaie respiratia. Acuma.... sa nu se intample totul in imaginatia mea. Apatic... nu pare, diaree nu are.  E ok... de cantat nu prea o face decat cand ii pun sunete din natura... oricum e nou venit si e mai putin darnic in triluri. Sper ca totul sa se intample doar in imaginatia mea, si sa nu fie nimic.

De cat timp il ai si in ce momente ai remarcat ca respira greu? Can te apropii de el cumva? Pentru ca ei, atunci cand sunt speriati de ceva, intr-adevar respira mai greu si uneori fac si moale.

Adriana

3,534

Sliviu ce faci? Nu mai recomnada medicamente fara sa stii ce are perusul, inca nu l-ai consultat. neutral
Necunoscuta daca ti se pare ca stranuta,  tuseste si sta apatic atunci inseamna ca este racit, Bronchipurul de la Sera este pt raceala.
Estera ce ii da micutului? chiar e racit? neutral

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

3,535 (edited by necunoscuta 23-01-2010 12:17)

L-am auzit stranutand de vreo 2 ori de cand il am,mai exact de o saptamana. Cred ca imi fac griji degeaba. Voi urmari in continuare starea lui, si daca apar modificari va voi anunta, sa primesc o mana de ajutor. :heart: Multumesc.

L.e. : Ii pot da varza alba sa manance? Am gatit... si mai am cateva foi ..

Simo

3,536

Asa, sa nu te repezi niciodata cu un medicament pana nu esti sigura de boala lui, iar stranuturile acela pot fi :

• 1. din cauza ca ii pica puful si ia ajuns vreun puf pe neasuc

• 2. aerul prea uscat

• 3. atunci cand a baut apica i`a ajuns in nasuc.

etc

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

3,537

Necunoscuta la fel am si eu am salata pastrata pentru ei stiu ca o adora dar evit sa le dau ca sa nu faca diaree. Totusi le fac poftele si le dau si lor putina. Mai intai speli foarte bine varza sau salata si o pui bine la uscat apoi poti sa le dai dar nu foarte multa :k:

3,538 (edited by suana 23-01-2010 12:42)

Eu stiu ca varza poate produce gaze pe care pasarile nu le pot elimina.Am citit si eu despre discutii pro si contra si eu una nu ii dau nici la Alexi varza,pentru ca am hoatarat sa previn decat sa se intmpale ceva.Stiu ca ei papa varza de bruxelles,din asta am incercat sa-i dau si i-a placut.Dar n-am exagerat.Au alte legume care le fac foarte bine.Mar,morcov etc....

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

3,539

Uitati cateva poze noi cu perusii mei!!!

3,540

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LSeIDYFDv3E[/youtube]

E adorabil,imi aduce aminte de Cucky al meu care vorBea atata de frumos.Micutul de el,a trait 8 anisori si ne-a incantat cu vorbaria lui.Ce pacat ca n-am avut atunci cum sa-l inregistrez.  hmm

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

3,541

:bravo: Superb !! Sunt incredibili.. :merci:

Simo

3,542

Anny si dienutza inca nu a mai aparut nici un puisor si nici nu cred ca v-a aparea.
Perusul meu e putin mai bine doar ca mai stranuta si tuseste din cand in cand si sta cu aripile departate de corp aproape tot timpul. Am vazut ca avea o crusta pe unul din picioruse si l-am dat repede cu ulei sper sa fie totul bine.

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

3,543

Estera...multa sanatate neutral Speram sa se faca bine micutul...Speram totusi sa mai apara un puiut neutral

Animalutzele mele:o broscutza testoasa,2 catelusi,2 perusi big_smile

3,544

Multumesc Dienutza

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

3,545

Iancu sunte superbi, din cate am citit eu asa cum a zis si Ramona varza nu e buna pentru pasari, salata da, dar varza nu, acum fiecare ia decizia care crede ca e mai buna...

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

3,546 (edited by dyenutza_bella 23-01-2010 16:28)

Estera...a mai crescut puiutul? smile Ce mai face? Mamica are grija de el?

3,547

Da a mai crescut foarte mult puiutul de cand a iesit din ou. Mamica il ingrijeste foarte bine ca are totdeauna gusa plina la maxim smile

3,548

silviu wrote:

Eu fac bine, tu de ce ii recomanzi medicamente fara sa sti?

Ia citeste tu mai bine si observa ca nu am recomandat nimic. wink Am specificat doar ca Bronchiurul este bun pt raceala. wink

3,549 (edited by dyenutza_bella 23-01-2010 16:57)

Estera wrote:

Da a mai crescut foarte mult puiutul de cand a iesit din ou. Mamica il ingrijeste foarte bine ca are totdeauna gusa plina la maxim smile

Cred ca este foarte dragut!!! :heart: :heart:

3,550

Mie mi se pare cel mai dragutz puisor din lume pentru ca este al meu big_smile