3,501

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Atunci e racita.Am intrebat ca sa nu fie cumva digestiv.Are nevoie de tratament cu siguranta.Nu stiu ce ai acasa sau ce ai putea gasi la farmaciile veterinare.Doxivit-ul  ca si bronchipur e foarte bun.Dar fa-i si ceai de musetel si da-il sa bea in loc de apa.Nu stiu,probabil si tetraciclina ar fi buna,in caz ca nu gasesti altceva.Dar nu mai pierde vremea.Sau e probabil foarte obosita de clocit,s-a incalzit si i-a crescut temperatura.Oricum e epuizata,asta e clar.Vitamine,ceai de musetel si antibiotic.Repede....

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

3,502

:cry:De fapt masculul este bolnav dar acum este inchis la pet-shop si farmacia veterinara si in casa nu am decat tetraciclina sad Crezi ca ar trebui sa il despart de femela si puiut? Sa nu cumva sa ieie si ei

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

3,503 (edited by suana 22-01-2010 16:39)

Off,am incurcat oalele.Pai desparte perusul de mamica si puiuti.Daca era femela era o explicatie dar asa cred ca poti sa-i putin antibiotic cu ceai si vitamine  si sa-l pui separat. Mai asteptam si alte pareri,in special de la cine a avut puiuti,poate e si el obosit,nu stiu. sad

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

3,504

Multumesc Suana de raspunsuri cred ca o sa il despart numai bine ca am o colivie de rezerva si o sa pot avea grija de el mai bine o sa-i pun tetraciclina si mancare cu vitamine si calciu. Sper din toata inima sa-si revina neutral

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

3,505

:pup: Sa se faca bine.

3,506

Multumesc Suana smile

3,507

Estera wrote:

Pai nu vomita dar tuseste asa in stilul cum tusim noi face din gat si sta intruna cu aripile departate de corp cred ca are febra sad

stranuta?are okii inflamati?ceroma cum e?scaunul?sta zburlit sau doar cu aripile departate de corp?

si a mea mai tuseste si face asa din gat,lasa aripile, dar nu pt ca ar fi bolnava,ci pt k ii place cam mult sa pape,adora Ovomix-ul si se mai ineaca cu el...isi revine in cateva minute....cand nu i-am mai dat terci din asta, n-a mai avut nicio problema...e tare sprintena....vesela...al tau cum e?

ca sa-ti dai seama dc are febra ,ia-i pe deget si fa comparatie...dc le ard cam la fel piciorusele...apoi separai....musai!

yoyo

3,508

Estera asa cum a spus si Ramona ceaiul de musetel stiu ca e bun si cred ca ar fi bine sa ii desparti ... speram sa se insanatoseasca si sa nu fie ceva grav... :pup:

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

3,509

Bad ideea, cea cu despartitul, in perioada asta femela trebuie hranita, sarcina asta ii revine Esterei, puiutii ii hraneste mama, dar pe mama cine o hraneste? si oricum daca ar sta impreuna cu femela s-ar imbolnavii si ea si puii, sad of, ce'a mai aiurea perioada cand masculul e bolnav si femela trebuie sa se descurce sibgura cu puii. sad Vezi sa-l tii pe mascul in alta camera si sa-i pui o oglinda. sad

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

3,510

E tare greu acuma,asa e Dana,fiecare isi are rolul lui dar decat sa se imbolnaveasca si mamica si puiutzii......Estera ai acum o perioada mai dificila dar o sa reusesti sa ai grija de toti. :k:

3,511

Va multumesc foarte mult tuturor deja am despartit masculul ca nu vreau sa se intample ceva cu puiutul si femela Doamne fereste ! Am vazut ca femela a iesit din cuib si a mancat singura si dupaia a intrat la loc si sa pus pe oua si puisor ca si cum nu s-ar fi intamplat nimik . Masculul e putin agitat ca se vede singur sper sa se linisteasca neutral . Sper ca totul sa decurga bine si sa se insanatoseasca !

3,512

Bine ar fi sa nu ii tii in aceasi incapere ca sa nu agite si femela si sa nu mai stea pe oua ... sper sa nu fie nimic grav si sa fie bine  :pup:

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

3,513

Da si eu sper smile . Acum vad ca s-a mai linistit putin si s-a dus sa pape cred ca se simte umpic mai bine dupa medicament smile .

Adaugat: 22-01-2010 17:59

Am observat ca puiutul sta tot introparte si are burtica si gusa foarte mari credeti ca e o problema ca nu sta pe picioruse? Si la cat timp ar trebui sa fac curat in cuib ca pana acum nu l-am curatat de cand a iesit puiutul? Ma scuzati ca va ''bombardez'' cu atatea intrebari :rusine:

3,514

Multa sanatate ,Estera , pentru micutul tau...Sunt sigura ca se va face bine! :pls: Inca nu a aparut al doilea puisor? hmm

Animalutzele mele:o broscutza testoasa,2 catelusi,2 perusi big_smile

3,515

nu sta in picioare deci e ok , e prea micut sa stea in picoruse , cand sunt mici stau cu burticile in sus . smile Ai facut bien ca ai separat masculul sper sa se faca bien cat mai repede si s ail pui la loc cu mica lui famile ca puiutul si maica au mare nevoie de el. :pls: :pup: Probabil cel de-al doilea out era cel alb care ste infertil si poate din cauza asta nu a iesit nici un pui din el . La fel te intreb si eu ... nu a mai iesit nici un puiut? Astazi Maya a intrat in cuibul lui Alice ca ei i-am confiscat cuibul pentru un timp si a stat foarte mult in el ca si cum ar cloci pentru ca o vedeam pe gaura cuibului. Credeti ca ar trebui sa ii pun cuibul pentru ca iar a inceput sa manace mult nisip , mult os de sepie ... este umflata la cloaca ... si Rocky a calcat-o hmm daca ii pun cuibul o sa o epuizez pentru ca a trecut de-abia o luna de la ultima serie de oua din care nu a iesit nimic.

:heart: ¤ Anyta ¤  :heart:

3,516

Multumesc mult Silviu pentru raspuns :merci: o sa ii pun cuibul chiar acum ma duc sa reamenajez  si o sa cumpar Ovomix si vitamine smile. Sper sa nu pateasca ceva de la atata ouat. Dar totusi ai mare dreptate , tot o sa faca oua si pierde mult calciu ca nu am cum s a o opresc de la asa ceva si e mai bine sa le cloceasca :pls:

3,517

Asa o sa fac ! Multumesc pentru idee :k: .
Off topic : scuzati greselile gramaticale dar eram foarte grabita neutral :pup:

3,518

Codita perusului meu se misca odata ce acesta respira. Ar trebui sa imi fac griji? Parca citisem ca e un motiv de ingrijorare acest lucru.

Simo

3,519

silviu wrote:

Da, totusi sa le iei vitamine, care sunt foarte importante si Ovomix, ou fiert o data pe saptamana, mei incoltit spalat in 3 ape timp de 3 zile ( pare complicat, dar pot sa zic ca ajta foarte mult in perioada de clocire ) si dupa ce l-ai spalat in prima zi il pui intr-o tavita, a doua zi repeti procedura, a treia zi la fel, cand o sa inceapa sa incolteasca atunci poti sa il pui in hranitor. Bafta.

poti sa le pui si mixt de seminte cumparat in loc de mei?

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

3,520

Anyta, ma bucur mult pentru viitoarea mamica, caci e clar, de data asta outzele vor fi fertile. Dat fiind situatia, nu ai ce sa faci decat sa o lasi sa faca iar outze. Acum depide si de starea ei. Tu stii mai bine cat de epuizata e dupa prima serie si cum se simte. Daca are o stare tonica, e activa si nu da alte semne, las-o, daca nu, nu-i pune cuib. De ouat va oua, dar macar nu le mai cloceste. Apoi, iti recomand ca dupa aceeasta serie de pui, sa le scoti cuibul si sa le impui o perioada de odihna. Succes! Sa dea Domnul sa iasa puiuti din seria asta si ambii parinti sa fie sanatosi si in forma! :pup:

Adaugat: 23-01-2010 09:50

necunoscuta wrote:

Codita perusului meu se misca odata ce acesta respira. Ar trebui sa imi fac griji? Parca citisem ca e un motiv de ingrijorare acest lucru.

Eu zic ca nu. Si tu cand respiri te misti. big_smile

Adriana

3,521

elfie wrote:
necunoscuta wrote:

Eu zic ca nu. Si tu cand respiri te misti. big_smile

Este ceva normal asa fac toti perusii

3,522

iancumarian wrote:

Ce fel de mixt? Compus din ce seminte?

Adriana

3,523

Am auzit de la cineva coa poti strange toate penela care la cad perusilor si daca vreodata acestia se vor imperechea si vor face outze le pot pune in cuib in loc de talas.Este adevarat???

3,524

iancumarian wrote:

Am auzit de la cineva coa poti strange toate penela care la cad perusilor si daca vreodata acestia se vor imperechea si vor face outze le pot pune in cuib in loc de talas.Este adevarat???

E adevarat ca pe langa talas, in cuib mai gasesti si penutze de la ei. Nu vad care ar fi problema. Dar acum depinde si unde le-a tinut. Sa nu fie murdare sau sa poarte cine stie ce microbi de la perushii bolnavi.

Adriana

3,525

elfie wrote:
iancumarian wrote:

Ce fel de mixt? Compus din ce seminte?

de la podovan are grau mei si nustiu mai ce in orice caz are mai multe seminte.Nu sunt acasa dar cand ajung iti spun!