3,476 (edited by necunoscuta 21-01-2010 21:16)

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Nu Silviu, din pacate nu am cu ce sa i fac poze. sad Speram sa achizitionez un aparat foto cat de curand dar nu am reusit. Apropo, puiu deja stie sa dea noroc. Cand ii zic noroc, imediat imi intinde o labuta. smile :heart:

Simo

3,477

Labuta? smile E caine puiu? smile Glumeam, perusii nu st caini sa fie dresati. smile Poate doar ti se pare, ei "dau noroc" cu ciocul. smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

3,478

iloveanimals wrote:

Labuta? smile E caine puiu? smile Glumeam, perusii nu st caini sa fie dresati. smile Poate doar ti se pare, ei "dau noroc" cu ciocul. smile

asa e!!!!!!! :bang: :bang: :bang: :bang:

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

3,479

Mhm. Normal ca nu e caine pentru a fi dresat. smile Stiu asta deja. Ei, sa ma scuzi atunci ca m-am exprimat gresit.

Simo

3,480

Stai linistita, mi s-a parut doar amuzanta faza cu "labuta", atata tot. smile :rusine:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

3,481

necunoscuta wrote:

Mhm. Normal ca nu e caine pentru a fi dresat. smile Stiu asta deja. Ei, sa ma scuzi atunci ca m-am exprimat gresit.

ok.Glumeam sa mai distingem si noi atmosfera

3,482 (edited by necunoscuta 21-01-2010 21:30)

Stau linistita, nu imi fac probleme. A gresi e omeneste. :sanatate:

Iar daca atunci cand ii spun noroc si el imi da gheruta ce crezi ca inseamna? wink I know, pure instinct.In fiecare zi face cate o smecherie piticu. :bang:

Simo

3,483

inseamna ca te iubeste si vrea sa se joace cu tine

3,484

necunoscuta wrote:

Stau linistita, nu imi fac probleme. A gresi e omeneste. :sanatate:

Iar daca atunci cand ii spun noroc si el imi da gheruta ce crezi ca inseamna? wink I know, pure instinct.In fiecare zi face cate o smecherie piticu. :bang:

:-? adica intinde piciorusul si aripa? hmm nu am mai vazut cestul asta pana acum si de asta big_smile

3,485

Doar piciorusul. Si il pune pe mana mea.

Simo

3,486

Ii place sa stea pe mana ta si deaia face asa si unii perusi fac la fel

3,487 (edited by iloveanimals 21-01-2010 21:36)

Pai probabil incearca sa se urce pe degerul tau, dar nu este sigur pe el si ezita punand doar pun piciorus. big_smile

3,488 (edited by necunoscuta 21-01-2010 21:37)

Doar piciorusul. Si il pune pe mana mea.

Iti dai seama, ca nu a facut asta din prima clipa, sa intinda piciorusul. In momentul in care am observat ca pune piciorusul, ziceam noroc, si asa a invatat sa il dea in continuare cand aude cuvantul acesta.

Nu ezita sa se urce pe degetul meu. smile Nu are nici o problema in privinta asta. :heart:

Simo

3,489

Eu cand le zic "hai pe degetel" sau "hai la mama", atunci se urca pe mana, fiecare raspunde la un cuvant. Pe snowy cand il strig "puiu" asculta si dupa ceva timp incepe sa cante.

3,490 (edited by necunoscuta 21-01-2010 22:01)

Deci, sa ma fac inteleasa , asta in cazul in care nu am facut-o deja. De la bun inceput, el a pus doar piciorusul pe deget, dar s-a si urcat in intregime pe mana mea. In momentul in care am vazut ca pune doar piciorusul, in limbajul meu, uman, nu am putut  sa il percep decat ca pe un ``Salut !!``, asa ca in momentul in care o facea, ii ziceam ``Noroc``. Iar acum, daca bag mana si ii zic noroc, el pune doar piciorusul pe degetul meu.
     Incredibile vietati !! Usurel incep sa devin dependenta de ele, deja ma gandesc la urmatorul .:)

Of, doar ce ziceam pe topicul pt Rosella, trebuie neaparat sa gasesc piedica pentru colivie, iar a iesit nabadaiosul, abia ce il prinsesem in colivie, si el iar a iesit, face ture deasupra capului meu.  :sol: Si uite asa incepe scandalul, Iubi face ture si el prin colivie ca vrea si el afara. Tocmai cand vroiam si eu sa dorm. smile)

Simo

3,491

Foarte tare, poate e un get care lui ii place, in libajul uman asta inseamna, dar in limbajul lui...hmm...limbajul lor nu ete ca al nostru, dar poate fi interpretat  gestul lui si ca un salut, foarte tare. :heart: :bravo:
Usita poti sa i-o prinzi cu un cleste, sau o agrafa, wink)

3,492

Promit ca data viitoare cand il prind in colivie pun ceva sa nu mai deschida el cum vrea. Acum as fi vrut si eu sa dorm, dar nici nu va imaginati ce scandal a iesit aici. :nani:

Simo

3,493

P.S Nu esti singura care nu doarme si ai mei adica toti 5 zboara si la ora asta , ma duc sa ii ademenesc in colivie sa faca :nani: linistiti si eu si ei smile

:heart: ¤ Anyta ¤  :heart:

3,494

fratilor.......i/am cumparat oglinda si eu lu'Gabitzu al meu(cum m-ati consiliat voi)are o saptamana si nu se mai dezlipeste de ea si nu numai( ca nu r fi asta problema) dar nu ma mai pot apropia de el musca mai rau ca atunci cand l-am cumparat.credeti ca ar fi bine sa i-o scot?

Mi-as Dori O Pereche De Ara  smile smile smile

3,495

pai ar cam trebui sa o scocti

3,496

jorj wrote:

fratilor.......i/am cumparat oglinda si eu lu'Gabitzu al meu(cum m-ati consiliat voi)are o saptamana si nu se mai dezlipeste de ea si nu numai( ca nu r fi asta problema) dar nu ma mai pot apropia de el musca mai rau ca atunci cand l-am cumparat.credeti ca ar fi bine sa i-o scot?

Scoate-o. Clar. Am mai sus si repet. E ok oglinda pentru pasari, mai ales cand sunt singure, dar intai de toate trebuie sa va asigurati ca ati creat o legatura cu ei. Dac avoi nu le oferiti iubire si timp si nu vorbiti cu ei, e normal ca pasarile sa se ata seze de cel din oglinda. Asa ca, inainte de a-i pune oglinda, imprieteniti-va. El trebiie sa ia oglinda ca pe o jucarie, nu ca pe un refugiu.

Va dau un exemplu. Perusul meu Mimi avea oglinda, dar nicio clipa nu m-a ignorat. Pentru el, eu eram iubirea lui. Se crease o asa legatura incat, atunci cand veneam acasa, fie de la scoala si mai tarziu de la munca, lasa totul si zbura pe capul meu si incepea sa-mi tzitzireasca si sa-mi spuna "Mimi puiul mamii". Chiar si dupa ce i-am luat-o pe Coco, era fericit ca avea cu cine sa vorbeasc ape limba lui, dar tot la noi venea mai des. Deci totul depinde de legatura pe care o creati cu perushul vostru.

Adriana

3,497

alte poze...

Adaugat: 22-01-2010 14:27

si cam atat pt astazi :pls:

3,498

Myhai ai niste perusi superbi :k:
Perusul meu este tot mai bolnav :cry: nu stiu ce sa ii fac respira foarte greu si sta cu aripile desfacute . Va rog ajutatima :sol: :sol: nu vreau sa se imbolnaveasca si puiul si femela :cry: :cry:

Adaugat: 22-01-2010 16:01

Am iutat sa va spun ca si tuseste din cand in cand :cry:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

3,499

Vomita?Cum tuseste,scuipa semintele sau?

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

3,500

Pai nu vomita dar tuseste asa in stilul cum tusim noi face din gat si sta intruna cu aripile departate de corp cred ca are febra sad

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi