751

Re: Zebre australiene - Taeniopygia guttata

nu intra delok in cuib:(:( nush ce sa le mai fac ... se duce langa el akolo in fata se uita dar nu intra sad uofff sad aku ma duk sa le pun si niste materiale ... poate dasta nu intra ca nu e facut si e gol??

By BarBonE

752

Probabil le ia ceva timp pana il examineaza si se obisnuiesc cu el nu te speria ...:pup:

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

753

in loc sa intre sa doarma inauntru ei dorm pe cuib smile) sunt culmea ... astept momentu cand or sa intre in cuib sad ///\\\

By BarBonE

754

Iusty, era cat pe ce sa ai dreptate. I-a uitati ce tineau ascuns Zuzu si Happy in cuibul lor.

Adaugat: 19-01-2010 00:18

Acum, recunosc ca sunt putin shocata. Dupa ziua de azi, cand am pierdut un suflet foarte drag mie, nu stiu cum sa privesc mica descoperire. Nu-mi vine sa cred! :bravo: Azi am observat ca pe Happy nu am prea vzut-o pe afara. Si iata de ce! Intrebarea care se pune acum este : eu ce ma fac? Ce le dau de mancare? Ce le fac in plus? Deja au trei oua si habar nu am cand a fost depus primul. Happy deja cloceste? In cat timp aud claxoneiutii? Doamne, help! Rares, Gaby, please! :wow: :wow: :wow:

Adriana

755

poi multa bafta cu ele big_smile probabil ca deja clocesc.... cand ies pui sa ai mai multa grija cu curatenia.... sa pui ou fiert in fiecare zi ..... nispul scos , dar toate acestea numai dupa ce ies pui din oute :sanatate:

756

Merci mult pentru sfaturi. Nu le-am pus nisip. Iar curatenia se face in fiecare zi. Dar e o problema: curatenia in cuib. P-aia cum o fac acum?

Adriana

757

Elfie, in primul rand imi pare rau pt. pierderea suferita :cry:. Dar tb sa te gandesti ca e mai bine asa decat sa sufere.
Acum, on-topic.
Curatenie in cuib nu faci tu, ci zebrutele parinti. Eu abia dupa ce au iesit puii din cuib si au inceput sa pape singuri, am scos si aruncat cuibul. Bine, al meu era de rachita, nu de lemn... Ei se vor apuca serios de clocit dupa ce vor fi depus si ultimul ou. Atunci vor cloci cu randul, si-s foarte sarguinciosi smile! Legat de hrana, eu le puneam Ovomix zilnic, iar seara cand ajungeam acasa le fierbeam un ou si le dadeam galbenus fiert tare amestecat cu morcov ras, deoarece cand ies puiutii au nevoie de hrana moale. Pana termina de depus outele, osul de sepia e suficient, eventual poti da coji de ou, bine spalate si bine uscate, pisate bine de tot.
Asta e cam tot ce mi-am adus aminte la ora asta, pana nu beau cafeaua nu functionez in parametri normali wink. O sa te ajute si Gabi si Rares, ei au avut mai multe randuri de pui.

Vicky - Mamica fericita

758

Multumesc mult, Misha! Orice sfat e binevenit! Sa stii ca deja au inceput sa cloceasca. Fac cu randul. Daca iese Happy, intra Zuzu. Nu i-am vazut pe amandoi deodata afara. Acum trebuie sa ma documentez: cate outze depun, la ce interval, cand ies puishorii etc. Deci trebuie sa ma apuc de calcule. big_smile

Adriana

759

pai puisori ar trebui sa iasa dupa 2 saptamani in mod normal.... dar nu e o regula mie mi-au iesit dupa 22 de zile  asta la prima serie big_smile pot  scoate si 9 oua.... ai  mei au avut si 7 tot la prima serie

760

:bravo: Merci mult, Gaby! E adevarat ca depun cate un outz pe zi? Daca este asa atunci au inceput sa depuna pe 16. Si daca sunt fertile, primul puiutz ar trebui sa iasa cam pe 6-8 februarie. Daca am facut eu calculele corect. big_smile

Adriana

761

cam asa fac ei un outz pe zi.. daca clocesc in 2 sapt trebuie sa iasa un puiut cam pe 1-2 feb.  asta daca am calculat si eu bine smile

762

:wow: nu am mai vazut pana acum oua de zebrute :bravo: :bravo: :bravo: Elfie ! Sa iti reuseasca toate outele :pup: , ce forma lunguiata au , sunt diferite de cele de perusi , par mai mari . :bravo:

:heart: ¤ Anyta ¤  :heart:

763

foarte minunat elfie :heart: sa ne pui si noua poze cand iti ies puiutii , ai mei ar trebui sa iasa prin 29 - 30 luna aceasta , daca sunt fertile bineinteles . Am 4 oute si eu , aceasta este a doua serie , la prima serie mi-au facut 5 oute  big_smile  , dar nu au fost fertile nici unul , acum dupa mai bine de o luna au facut a doua serie . sunt foarte nerebdatoare sa vad puisorii :heart: .
Adevarul este ca nici nu stiu cum sa ma uit la ou daca este fertil fara sa-l iau in mana , dar cel mai bine astept , asta stiu sigur

Libertatea nu înseamna nimic pentru o pasare care nu a-nvatat sa zboare.  :fluture:   :iepure:

764

felicitari pentru zebrutele voastre ca sau pus pe treaba serios wink) ale mele nici macar nu vor sa intre in cuib sad dar sa ma mai gandesc la pui ...

By BarBonE

765

le-ai pus materiale pentru cuib? ... cum este inauntru in cuib? daca este intuneric nu cred ca vei avea prea multe sanse sa intre in cuib , am patit-o eu , crede-ma ... sau poate fi si pentru ca le-ai pus prea multe dintr-o data si sunt putin cam stresate , pana se obisnuiesc cu toate va dura putin ... dar studiaza partea cu intunericul si scriene

Libertatea nu înseamna nimic pentru o pasare care nu a-nvatat sa zboare.  :fluture:   :iepure:

766

Nu sunt stresate de intuneric, eu am avut cuib cum e cel din a 2-a poza a lui Barbone si au facut pui linistite. Dureaza pana se obisnuiesc cu noul mediu. Si daca nu au fost pereche de la inceput (la magazin/piata nu au timp sa se formeze perechi), mai dureaza pana se cunosc si se hotarasc sa faca pui. Oricum, e bine sa fie mature, sa aiba min. 1 an.

Vicky - Mamica fericita

767

Felicitari pentru oute... una buna alta proasta... :pup: asteptam vesti cu puisorii

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

768

nu este intuneric ca am pus cuib la fel cum ai tu danutza dar acu astept sa se obinuiasca le mai dau timp.se inteleg destul de bine una cu cealalta sau acomodat dorm impreuna si toata ziua se ciugulesc dar foarte finut, cand o ciugule masculu femela lasa capu pe spate si inchide ochii wink) deci ei sau aceeptat nu e problema dasta.

By BarBonE

769

mai asteapta putin sa se acomodeze , nu le este chiar atat de usor pentru ca sunt destul de sperioase , vei vedea ca atunci ca femela va vrea sa faca puiuti va intra vsingura in cuib , mai intai il va studia bine si apoi masculul va incepe sa care materialele puse de tine sa amenajeze cuibusorul , trebuie sa ai doar putintica rabdare  :sanatate:

770

am uitat un detaliu ca am pus niste flori dalea ornamentale(artificiale) pe deoparte si pe alta a cuibului o avea ceva??le sperie??sau sa le las aja??

By BarBonE

771

Da-le jos ca poate le sperie sau vezi cum reactioneaza fara ele , daca reactineaza la fel poti sa le lasi acolo... smile si cu timpul o s aintre in cuib.
P.S La perusita mea a durat mai bine de 6 luni pana a intrat prima data in cuib :ironic:

772

Barbone, ia-le un fanar. Costa o nimica toata si e plin cu tot ce el trebuie pentru cuib. Si asa le starnesti instinctul. Ei sunt mari constructori.zuzu al meu e asa de disperat incat a terminat un fanar in doua zile sia cum sta sa vada cine se pune pe colivia lui si tzac! le smulge o pana. Ca sa nu mai zic ca odata a furat din fanarul lui Zizi. E tare nastamparat! :sol: Fa asa si ai rabdare. Nici ale mele nu au intrat in cuib de prima data. Dormeau deasupra, pana si-u facut curaj si au vazut ce bine e inauntru. Si nu te mai gandi ca e intunecos. Din contra. Cuibul asta e recomandat. So, fugi la pet dupa fanar. wink

Adaugat: 19-01-2010 16:09

Anny e altceva la perushi. Ei sunt interesati de cuib doar cand vor sa faca pui. La zebrutze e mai diferit. Cuibul e loc de dormit.

Adriana

773

elfie wrote:

Anny e altceva la perushi. Ei sunt interesati de cuib doar cand vor sa faca pui. La zebrutze e mai diferit. Cuibul e loc de dormit.

Ok am inteles smile nu ma pricep la zebrute dar incp s ma documentez ca poate cine stie :pls: smile

774

Stai linistita. Tu intr-o oarecare masura ai dreptate. sunt regul care se aplica in general pasarilor. Dar unele specii au preferintele lor. Iar lucrurile astea le inveti din experienta. :pup:

P.S.: Si asteptam sa-ti iei zebrutze. :heart: Nu poti sa ratezi asa ceva. smile

Adriana

775

Da. Imediat ce ajung acasa, am sa fac o poza si o sa postez. smile

Adaugat: 19-01-2010 16:45

stai ca am gasit pe net. Se numeste "ajutor cuib" si arata cam asa.

Adaugat: 19-01-2010 16:49

Am uitat poza. :rusine: Scuze. :rusine:

Adriana