Salutare!
Am cumparat si noi (eu+prietena) un nimfa, si am cateva intrebari.
Cei de la magazin nu au putut sa-mi spuna (ce profesionalism! :ironic:) dar cred ca nimfa al nostru este un baietel, alb la culoare cu cateva nuante galbene si obrazul rosu!
El se numeste Rambo, pt ca se tot batea cu partenerul din colivie, un alt nimfa, tot mascul din cate am vazut.
Deci intrebarile:
1) am observat ca are o chelie. Am mai avut si am mai vazut eu inainte nimfa de alta culoare (cea "normala") dar nu au avut chelie pe varful capului. In schimb am fost si la un alt pet-shop in ultimele zile si am observat ca mai toate nimfele alb-galbuie au cate o chelie. Asta este ceva normal? Ceva genetic?
La inceput am crezut ca are chelie din cauza ca s-a batut cu celalalt mascul din colivie si...urme de razboi 
2) O avem pe Rambo de o saptamana si. La inceput a stat intr-o colivie mai veche si relativ mica pt el, dar dupa o saptmana am comandat o colivie superba (si mult mai mare) de pe net in care aparent se simte foarte bine... In schimb el nu a iesit inca niciodata din colivie (nici din cea noua nici din cea veche), cel putin nu de la sine (de obicei desfaceam colivia ca sa poate iesii. Cum sa-l invat sa iasa?
3) Mancare. Din pacate deocamdata mananca doar seminte si nimic verde. Am incercat pana acum varza, salata, ardei, mandarina (sau portocale?) dar in afara de cateva seminte de ardei nu a mancat nimic. Consider ca ar fi sanatos sa manance si ceva verde si e mult mai okay ca sa primeasca vitaminele din legume si fructe proaspete decat suplimentele de vitamine. (avem un canar la care ii plac foarte mult verdeturile, si am mai avut in nimfa la care placea salata la nebunie).
Sa-i scot semintele pt o jumat' de zi si-i loas doar legume/fructe?
4) zborul... am impresia ca saracul nu a zburat in viata ei... nici nu-si da seama de ce obiecte poate sa se prinda si de ce nu. are impresia ca poate sa se prinda de dulap, cand de fapt nu... de mult ori a inercat sa zboara pe dulap dar in loc sa aterizeze pe dulap el zboara cu 5cm mai jos, si apoi cade, iar eu tot timpul fug ca nebunul dupa el sa-mi tin mana, nu cumva sa pice pe cap (a avut cateva aterizari nu tocmai de nota 10) 
Dupa ce se aseaza pe dulap nu prea se misca de acolo, adica rareori zboara mai departe sa exploreze sau ceva. Cum sa-l motivez? Ideea ar fi sa aiba putina miscare in afara coliviei si sa invata sa zboara mai bine.
5) oglinda... e obsedata de ea... am cititit niste pareri ca cica nu ar fi bine ca pt papagalii singuri sa-i dam oglinda sau macar nu tot timpul. voi ce parere aveti? sta foarte mult itmp in fata oglinzii, o pipaie, canta "la celalalt papagal", o curteaza, etc. Voi ce parere aveti?