3,326

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Hello !!! In sfarsit mi-am achizitionat si eu un perus. E puiut... mic si albastru, baietel. Abia am ajuns cu el acasa... sta la mangaiat, nu riposteaza. Stiu ca drumul inspre casa nu a fost tocmai o experienta placuta, dar sta in acelasi loc de unde l-am pus... fara sa schiteze vreun gest. Mititelul, sper sa nu fost drumul prea traumatizat. Este atent la Rosella mea..respira putin mai greu.. sad Sper sa fie intr`un ceas bun si sa ma pot bucura de mititelul cel nou. Acum... dau o raita pe la idei de nume. smile

Simo

3,327

ce tare!abia astept sa vedem poze cu micutul!sa iti traiasca si sa aveti parte de experiente minunate impreuna! :k:

Adaugat: 17-01-2010 13:07

se pare ca pozele mele au avut efectul scontat big_smile ehe,ce ma bucur :angel:

orice secunda poate fi decisiva in viata noastra,asa ca-Traieste clipa!

3,328

necunoscuta:Sa-ti traiasca mititelul!Asteptam poze cu el si multe vesti bune despre el big_smile
Estera:Imi pare foarte rau ca pana acum nu a iesit nici un puiut...Sper sa iasa macar unul...Sa nu fi muncit sa le cloceasca pentru nimic...Iti tinem pumnii stransi ...si asteptam vestea cea mare ...

Animalutzele mele:o broscutza testoasa,2 catelusi,2 perusi big_smile

3,329

Multumesc dyenutza smile
Necunoscuta ma bucur pentru noua ta achizitie si ma bucur ca este bland :k: Sa fie sanatos si sa va imprieteniti repede smile

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

3,330

Multumesc mult. smile Sunt atat de fericita !! :heart: :heart: :heart: Inca nu m-am hotarat asupra numelui... idei? big_smile

Simo

3,331

Nume:Kyky,Riky,Roko,Paco...nu stiu...tu ar trebui sa alegi un nume,care crezi tu ca i s-ar potrivi big_smile

Animalutzele mele:o broscutza testoasa,2 catelusi,2 perusi big_smile

3,332

paco,coco,cipy,cuki,rikki,popy,lusi,mikie,roni,gogu...astea imi plac mie .

orice secunda poate fi decisiva in viata noastra,asa ca-Traieste clipa!

3,333

fata? baiat? ca sa stim ce nume sa-i dam. o poza? poate din poza ne dam seama ce nume i s-ar portivi. :angel:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

3,334 (edited by necunoscuta 17-01-2010 13:57)

Nu`i mare gaba, astept sa vad ce temperament are. Deocamdata, piciu sta de aproximativ o ora in acelasi loc in care l-am pus. Il pot mangaia, nu riposteaza, insa nu vreau nici sa  il stresez. Rosella face scandal, vrea afara, insa cred ca e prea devreme... nu? Sa nu il sperie pe asta micu daca se duce la colivie. smile

Deocamdata, nu am poze cu el, caci nu am aparat. Dar de saptamana viitoare sper sa vina si aparatul de fotografiat, si va bombardez cu poze. ( Baietel, IubitoareDeAnimale )

Simo

3,335

Am luat-o pe Bellita in mana si am descoperit ca are o umflatura de aripioara hmm ..n-am apasat, dar parea tare! Cred ca are aripioara luxata hmm ...o s-o ducem sa-i faca o radiografie, daca se poate hmm !

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

3,336

necunoscuta si eu sunt tot din gl ... de unde ai luat perusul, ca vreau si eu sa mi achizitionez o pereche, dar as dori o pereche in jur de 1 an...

3,337

Decizia era luata de mult, insa nu reusisem sa o pun in aplicare. Aveam o colivie mai micuta disponibila, si am zis... de ce sa nu o populez. Si asa Rosella mea nu are nici un alt prieten in afara de mine, care petrec si o buna parte din timp si la servici. Am fost si in piata de animale , insa domnii de acolo, vindeau pasari adulte spunand ca sunt pui. Asadar m-am indreptat spre un pet-shop, si l-am gasit pe prichindel. L-am luat la pretul de 35 de ron. Din pacate, cei din piata... erau neingrijiti...tinuti in curent... sad

De la unul din pet`shopurile din halele din Piata centrala Mihai. In piata de animale. nu te sfatuiesc sa mergi la Dl. Nicolau Papadopol. El are mai multe specii, insa, langa dansul mai este un domn care are perusi si zebrute. De acolo te-as sfatui sa-l iei... asta daca vrei neaparat de la crescator. Eu l-am luat din pet-shop, si arata foarte bine, si conditiile erau chiar ok.

Simo

3,338

Bubu :heart:

http://i46.tinypic.com/1enqbl.jpg

necunoscuta,sa-ti traiasca micutul.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

3,339

Ce frumos e Bubu al tau , Suana :heart: ; imi place si peisajul.
Cateva idei de nume : Amber, Alf, Arko , Axi, Bijoux, Byby , Dony , Felix, Funny, Jesy, Nemo, Paulie, Rico, Terry , Teddy , Trixi, Stixy, Tzumpy , Vero , Zuzu... sa ne spui si noua ce nume i-ai pus piticotului :bravo: ...
Le-am facut batonase pasaroilor cu miere si fructe , dar din pacate s-au cam ars pentru ca vorbeam la telefon asa ca ... nu le pot da arusri , am taiat cu , cutitul parteaa arsa si acum e totul ok . :k: Le place cate de cat.. smile

:heart: ¤ Anyta ¤  :heart:

3,340

eu n-am folosit bat , chiar daca trebuia , am facut o placinta uriasa ca sa zic asa smile si le-am taiat bucatele mici. Miroase foarte frumos pentru ca am adaugat si mere, fructe etc... in afara retetei.

3,341 (edited by Estera 17-01-2010 16:22)

Va dau vestea cea mare big_smile Stateam la birou si cautam ceva pe net cand am auzit un piuin si mam uitat repede la cuib si am vazut ca ambii perusi sunt in cuib mam uitat sa vad ce se intampla am crezut ca masculul o necajeste pe femela cand colo un puisor :pls: Sunt asa de fericita !!! big_smile

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

3,342

Estera wrote:

Va dau vestea cea mare big_smile Stateam la birou si cautam ceva pe net cand am auzit un piuin si mam uitat repede la cuib si am vazut ca ambii perusi sunt in cuib mam uitat sa vad ce se intampla am crezut ca masculul o necajeste pe femela cand colo un puisor :pls: Sunt asa de fericita !!! big_smile

:bravo: sa fie santos si sa creasca mare

3,343

Multumesc sper sa reuseasca si outele tale tinem pumnii :k:

3,344

felicitari Estera :bravo: app :schimba semnatura in 4 oute si un puisor :heart:

- Bianca

3,345

Estera wrote:

Felicitari smile .

Acum am novoie de cei de pe forum ...Puteti scrie mai jos ce rost are scobitura din podeaua cuibuilui pentru oua?Daca puteti scrie cat mai detaliat si cu multe argumente...am un prieten care crede ca o fac deoarece sunt eu prea incapatanat big_smile

3,346

pai eu cred si asa si este , faci scobitura pt a tine toate outele laolata si pt a nu se imprastia prin cuib smile astfel si femela le cloceste mai bine si le acoepra pe toate mentinandu'le o temperatura constanta

3,347

:k: Felicitari !! Acum sa bem in cinstea noilor veniti  !!! :sanatate:

Simo

3,348

Va multumesc foarte mult tuturor !
Silviu defapt unchiul meu mi-a tot spus de vreun an ca atunci cand imi vor face puiuti sa tin unul pentru el asa ca esti al doilea pe lista tongue Oricum nu stiu daca voi putea sa ii dau pentru ca este prima daca cand am puiuti si i-am asteptat de foarte mult timp big_smile

3,349 (edited by jorj 17-01-2010 17:40)

felicitari estera pentru puiut sa iti traiasca,eventual roagal sa strige la fratiorii lui din oua sa iasa mai repede wink)
PS: i-am cumparat astazi lui Gabitzu(Gabitza nu m-am impacat inca cu idea....)o oglinda si e foarte fericit,ca sa nu mai spuneti ca e stresat
mai astept sugestii cu sex-ul(fara suparare asi dori si parerea drs.OBLONDA ,am vazut ca se cam pricepe la perusi)

Mi-as Dori O Pereche De Ara  smile smile smile

3,350

Feeeeeeeeelicitari Estyy !! Bunicuta Esty !! Ma bucur nespus de mult pentru tine ..... :sanatate: :sanatate: :pup:  Sa-ti traiasca puiutul , sa fie sanatos  si te rog mult de tot sa ne pui poze cu evolutia puilor. Ti-am zis eu ca sigur vei avea puiuti si de-abia asteptam venirea celor 3 fratiori mai mici :pup:
Imi doresc si eu puiuti de la ai mei , am uitat sa va spun ca Maya si Rocky s-au imperecheat astazi smile smile