401

Re: Marele Alexander - Psittacula eupatria

Tot citesc ce ,,distrug'' micutii vostri si trebuie sa ne laudam si noi  smile Noi ne cumparam mai des acum top de hartie pentru draga de Alexi topeste cate 1-2 coli pe zi.I le impaturesc si le strang pe urma si ....da-i la capsat.   smile  Pe urma, are o colectie impresionanta de capace.Toate i le trebuie.Ultima achizitie e capacul de la frisca,mi- l-a furat pur si simplu si e tare mandra de asta.Are o dantela de gauri pe margine ,arata super  :k:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

402

Sunt nou pe acest forum...si momentan sunt in cautarea unui crescator de papagali...Am citit o gramada in ultima perioada despre Marele Alexander si am ramas profund impresionat de acest papagal..."m-am indragostit"...cine imi poate recomanda un crescator cat mai aproape de Dobrogea...ca eu am gasit dar tocmai in Arad...
citesc ce scrieti voi pe aici si asta ma face sa imi doresc din ce in ce mai mult,si mai repede Marele Alex...
fac cinste cine ma ajuta big_smile :sanatate:

LORA & LORD

403 (edited by suana 10-01-2010 22:21)

Bine ai venit......ma bucur ca vrei sa te alaturi posesorilor de mare alex.. :k: Sunt intr-adevar deosebite pasari.Nu stiu cu cine ai vorbit la Arad ,poate cu ramona12 sau oti,sau mai degraba cu mama lor.Ceea ce recomand eu ,pentru ca este o pasare mare,dificila,incapatanata dar si extrem de isteata ,este sa il iei de la cineva care se ocupa si-l creste cu mana.Sau de la cineva care are deja si nu-l mai poate tine si gasesti un exemplar bland cu care poti sa interactionezi imediat.O sa intreb si eu la prietenii nostri daca au in ,,pregatire'' vreun mare alex.Mai stiu pe cineva ,tot di Arad care are mare alex,dar nu stiu sa-i creasca cu mana.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

404 (edited by ionutfinch 10-01-2010 22:33)

multumesc suana...cu oti am vorbit la arad...i-am spus ca vreau pui bland...crescut de mana si nu are decat in mai...parca nu mai rezist pana atunci...si este distanta mare...dar daca nu gasesc pana atunci in alta parte, o sa imi iau inima in dinti si o sa traversez tara de la un capat la altul...numai sa imi iau

LORA & LORD

405 (edited by suana 10-01-2010 22:52)

Da,de la ei poti lua cu incredere.Stiu ca nu mai ai rabdare.Ar mai fi cateva informatii pe ici.pe colo,daca vrei caut  si te anunt pe PM.Stiu ca rabdare nu prea este,dar cu siguranta e mai bine sa vezi ce si cum ,sa iei o pasare sanatoasa si blanda,ca sunt multi care tanjesc sa e joace cu ele si nu pot ,pentru ca sunt destul de salbatice la inceput.N-o sa-ti para rau ca iei o minunatie.
Si ,la o adica nu trebuie sa traversezi chiar toata tara.....pot sa ti-l aduc eu pana la un anumit loc.Eu mai merg spre Piatra-Neamt si un loc pe la mijloc putem gasi.

406

Tocmai de asta ma interesez de pui,blanzi,crescuti de mana...dar si daca nu gasesc nu este o tragedie...la cat de drag imi este Marele Alex o sa il imblanzesc destul de repede...dar cum ai zis si u...tre sa am grija si de unde iau...sa fie sanatoasa...si mi-a placut ce am vazut pe site-ul lor...ei o vad prima data ca pe o pasiune si mai apoi ca pe o afacere...cel putin asa mi-au lasat mie prima impresie big_smile
as ramane recunoscator sa ma anunti pe PM daca aflii cate ceva...multumesc inca o data... :merci:

Adaugat: 10-01-2010 23:27

Am gasit la un petshop...nu il au in magazin...dar in 3-4 zile au zis ca il aduc la comanda...la pretul de aproximativ de 1000 lei...din cate stiu eu perioada de reproducere este ianuarie-martie...deci acum puiul ar trebui sa aiba in jur de 1 an...pretul este bun???ce acte ar trebuii sa imi dea ca sa am garantia ca este pasarea sanatoasa...dati-mi un sfat ca nu vreau sa fac vreo prostie...

LORA & LORD

407

nu m-am exprimat prea bine...dar nu stiu dak ar putea sa imi dea ceva la mana ca pasarea este sanatoasa...atata timp cat am inteles ca nu se vaccineaza...ce hartie ar putea sa imi dea pt a-mi garanta ca este sanatoasa???exista asemenea hartie???

LORA & LORD

408

ok...multumesc de informatii...daca nu imi da hartie nu il mai iau...sunt eu nerabdator dar nici sa fac vreo prostie nu imi permit...

LORA & LORD

409

ionut,nu stiu la ce pet-shop ai fost,eu zic sa nu te grabesti.Hartiile alea,sunt de fapt certificate care pot fi oferite doar de crescator,si atunci vorbim si de inel si de vaccinurile facute.Pasarile aduse la comanda de nu stiu unde nu prezinta o garantie.Daca nu cunosti personalul sau crescatorul e mai mai bine sa astept putin-putin sa poti sa iei o pasare cel putin sanatoasa daca nu si blanda de la inceput.Esti destul de departe de mine dar de asta exista net-ul.Mai este o persoana despre care stiu ca vinde alexei,in Bucuresti o sa-ti dau nr. de telefon pe PM.Sa vezi despre ce e vorba.Dar sa stii ce sa-i ceri ,sa nu te pacaleasca.Alexeii maturi au deja in jurul ochilor formata o dunga alba.Cel mai bine discuti,mergi si vezi pasarea,sa ai o ,,intrevedere ' cu ea si pe urma.Garantia ca nu pateste nimic ,nu ti-o ofera nimeni.Asta e.doar Doamne ajuta.Dar daca iei dintr-un loc cat de cat bun,nu sunt pericole foarte mari.

Adaugat: 11-01-2010 20:10

Uite aici ,cred ca se vede bine ochiul Alexei.Are un fel de contur alb pe margine,ceea ce un pui inca nu-l are.
http://i45.tinypic.com/23kanhy.jpg

410

multumesc frumos suana :merci:

LORA & LORD

411 (edited by suana 11-01-2010 20:54)

Cu multa placere.Daca ai citit tot topicul....era liana ,care a fost nevoita sa-l dea pe al ei pentru ca a venit barza si nu s-au putut acomoda toti.Si l-a dat cuiva de nici nu mai stie nimic de saracul Oscar.De aceea e bine putina rabdare sa iei o pasare sanatoasa.Cele de la pet-shop-uri ,saracele.....e nevoie de multa dedicatie pentru a le face viata normala,dupa cate indura acolo.

412

am vazut ca a avut de vanzare...dar eu am vazut prea tarziu... sad

Adaugat: 11-01-2010 21:08

din luna mai sper sa devin si eu membru cu "acte" in regula :ok:
multumesc suana,am vb cu crescatorul din bucuresti si mi-a zis ca in mai o sa aiba pui blanzi(cica ieri a dat ultimul pui pe care il mai avea :cry: ...
am hotarat sa astept...e mai bine asa...

LORA & LORD

413

Imi pare rau ca ai ratat ultimul puiut dar daca ati vorbit si ti-l va creste cu mana o sa iei o scumpete de pasare.Luna mai nu este foarte departe,pana atunci te sustinem noi,povestim ,punem poze =)Daca vrei mai caut alexei care apartin deja cuiva si care sunt de vanzare pentru ca nu mai poti fi tinuti de persoanele respective.

414 (edited by ionutfinch 12-01-2010 17:41)

da povestiti...puneti poze...sa ma uit si sa plang ca nu am si eu...
dar deabia astept sa am si eu "bebelusul meu"...prin mai cica o sa fie abia intarcat...2 luni si ceva o sa aiba big_smile
si dak mai stii persoane care vor sa vanda poti sa imi zici...si cine stie poate imi iau mai repede

LORA & LORD

415

Ce?Eu l-am cucerit pe omuletzul asta verde....

http://i50.tinypic.com/2v8idf6.jpg

416

he he...isi face de cap acum ca e singurica...lasa ca o sa vada ea ca va avea de furca sa fie in continuare cea mai frumoasa...va avea concurenta big_smile

LORA & LORD

417

he he....abia  astept  :k: Stii ce.punem o oglinjoara si o sa intrebam care e cea mai frumoasa.Dar dupa ce Lora vine acasa  wink

418

cred ca deja am emotii... deabia astept sa treaca saptamana asta ... nu mi s-a mai imtamplat de mult asta big_smile

LORA & LORD

419

Vezi ce fac ,,fetele"???  smile
Sa stii ca si eu abia astept sa vina ziua cand pui poze cu ea.O sa fie super,o sa vezi :k:

420

daaa...si "fetele" noastre nici nu vor in Mall la shoping smile)
deja zic fetele noastre...dar eu consider ca o am deja...trebuie doar sa o aduc acasa big_smile

LORA & LORD

421

Suana, ai putea pune o poza cu colivia lui Alexi :rusine: ? Vrea mama sa vada cum ai amenajat-o smile ..ca sa stim de unde luam si noi un copacel pt. Mini-Alex tongue !

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

422

Sigur iusty. :pup:

http://i49.tinypic.com/2qicy88.jpg

Si ma bucur sa va anunt ca vom avea concurentza  smile Ionutfinch merge maine dupa o fetitza frumoasa.Abia astept sa vina acasa cu ea,sa ne spuna cum se acomodeaza si sa puna poze. :k: :bravo:

423

F. frumoasa voliera neutral ...ar fi buna pt un Mini-Alex :rusine: ?

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti

424

Daca incape Alexi,sigur un mini alex va sta foarte bine.Alexi e mult timp afara si intra sa doarma dar are spatiul necesar.Copacelul l-am ochit la padure.Langa noi este o padure foarte mare,un loc de refugiu sa zic asa,la marginea orasului.Loc de joaca,un parc frumos amenajat,avem struti,caprioara si un mistret. A foat usor de ,,capturat'' un copacel,pe care l-am decojit si l-am adaptat pentru voliera. :k:

425

Sa vedem unde vom gasi si noi un copacel smile ...la noi e zona de munte si nu cred ca sunt paduri de foioase hmm !

Iusti