3,276

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Este femela wink

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

3,277

jorj wrote:

mersi frumos

perusul tau e femela, varsta? peste 6 luni. smile

Adaugat: 16-01-2010 18:56

annymary40 wrote:

Este foarte bine ca ne-ai dat acest amanunt. Din cate stiu eu , perusii naparlesc prima oara la 3 luni, isi schimba penele vechi cu unele noi. De obicei naparlirea dureaza 2 saptamani dar poate dura si mai mult si mai putin , nu e o regula. smile Poti sa ii cumperi Mutavigor de la Padovan, Multivitaminico , acestea sunt si pentru naparlire, penaj, stres etc.. :pls:

Prima naparlire are loc la varsta de 5-6 luni. smile

Adaugat: 16-01-2010 18:57

jorj wrote:

va multumesc tuturor de raspunsuri si consilii si acum sa le iau pe rand....in cea ce priveste lasatul liber are tot timpul portita de la colivie deschisa deci poate sa iasa cand vrea el chear daca cate odata trebuie canvins sa iasa afara(inpins de la spate)pentru ca nu am reusit inca sa il fac sa se suie pe deget sau pe umar,etc(dar daca spuneti ca este femela am inteles ca nu prea am sanse)cat despre jucarii nu prea are nici una am vrut sa ii iau o oglinjoara dar din egoism cred am renuntat de frica sa nu ma mai bage in seamavreau totusi sa ii iau o scaritaalte jucarii nu prea am vazut pentru perusi(sunt din IASI daca stiti vreun magazin unde as putea gasi apreciez consiliul).
stersat nu as vrea sa cred ca este dar de unde sa stiu eu asta,insa cred ca este vorba despre naparlire deoarece au unceput sa ii apar pe cap niste fulgisori noi(cred ca sunt noi deoarece nu sunt in aceasi lini cu ceilalti sunt mai zburliti)
l-am cumparat din piata de animale de Mihail si Gavril am avut noroc deoarece a cazut duminica si nu stiam ce cadou sa ii fac viitoarei sotii.......deci are vreo2 luni

Chestia cu "daca este femela nu poate fi dresata" este falsa. wink Orice perus poate fi dresat, daca naparleste inseamna ca are 5-6 luni(mesajul de mai sus a fost postat inainte sa citesc tot :rusine: )
Jucarii punei, macar o oglina, e singura si se plictiseste. sad Dar perusii nu prea isi smulg penele din cauza plictiselii, poate doar in conditii grave de stres.

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

3,278 (edited by jorj 16-01-2010 19:21)

si as mai avea 2 mari probleme si pe urma promit ca nu va mai stresez:D(sau poate DA)
1.altceva decat meiul ala clasic pentru el(ea)nu mai exista,nu vrea sa manance nimic,am incercat si ou fiert cu malai cum am vazut scris pe aici nimic,am incercat frunze de salata spalate si uscate ,nimic am incercat tot felul de fructe,nimic am incercat se minte de floarea soarelui crude(cu coaja si decojite),nimic i-am cumparat batoane din alea cu mei si miere de albine,nimic(alea am inceput sa le sfaram eu de pe bat si sa ile amestec in mei si asa parca le mananca)i-am luat os de sepie da parca nici nu se atinge de el.am vazut acum intr-un magazin nisip facut din scoici sparte(pisate)si ma gandeam sa ii scot grilajul de pe jos si sa ii pun nisip(e o ideie buna?).....in concluzie daca nu ii dai mei-ul lui(ei) nu mananca nimic

2.peste vreo 2 saptamani plecam in ITALIA(la munca)deci nu stim cat vom sta(cel putin un an) si suntem in dezbateri daca sa luam si perusul cu noi sau sa il lasam in grija parintilor mei,aveti vreo ideie daca la vama trebuie vreun certificat ceva de la veterinar,nustiu...ceva,deoarece vom pleca cu autocarul si trecem prin 2 vami.
3.se pare ca sunt 3 nelamuriri  cum as putea sa transport mai usor in timp ce suntem in autocar daca este vreo caolivie mai mica sau ceva pentru transport avand in vedere ca vom face vreo 3 zile pe drum(dar in nici un caz nu vreau o cutie din aiai miniscula din carton cu gauri)
multumec anticipat si cer scuze ca umplu forumu cu intrebari poate pentru unii prostesti

Mi-as Dori O Pereche De Ara  smile smile smile

3,279

Multumesc de informatie, nu stiam ca prima naparlire apare la 5-6 luni  :pup:
1. Ai mei mananca de toate. Poate cu timpul se va obisnui si va prinde gustul mancarii. Incearca sa ii faci pofta si sa mananci in fata ei poate o convingi intr-un fel sa manance. :k: Ideea cu nisipul e foarte buna. Sa iti spun cum au ai mei. Nisipul l-am pus intr-un recipient separat amestecat cu ramasite de os de sepie , la incept l-am pus si eu in loc de grilaj dar ai mei nu prea se duc jos pe tavita asa ca nu are rost sa consum nisipul. Grilajul l-am lasat ca sa nu isi manance  excrementele. Poti pune pe fundul coliviei un dosar taiat pe lungimea tavitei si asa cureti mai usor , eu asa fac spal dosarul si apoi il sterg cu un prosopel special pentru asta. wink
2. Posibil sa iti trebuiasca vre-un certificat , ceva , chiar nu stiu. Daca il vei lasa in grjia parintilor te-as safatuii sa ii cumperi un sotior ca sa nu va simta lipsa si in primul rand sa nu se simta singura. Poti sa ii iei si cateva jucarioare, oglinjoare. Are nevoie de jucarii ca sa nu se plictiseasca.  :pls:
3. Nu stiu cum poti sa o transporti, probabil intr-o colivie foarte mica, dar in nici-un caz cutie cu gauri. Risti sa moara si mai mult o chinui.  Ceva de genu ... wink

Adaugat: 16-01-2010 19:45

am uiatt sa adaug pozele , sau le-am adaugat dar nu stiu de ce nu au aparut in mesaj. neutral

:heart: ¤ Anyta ¤  :heart:

3,280

jorj wrote:

si as mai avea 2 mari probleme si pe urma promit ca nu va mai stresez:D(sau poate DA)
1.altceva decat meiul ala clasic pentru el(ea)nu mai exista,nu vrea sa manance nimic,am incercat si ou fiert cu malai cum am vazut scris pe aici nimic,am incercat frunze de salata spalate si uscate ,nimic am incercat tot felul de fructe,nimic am incercat se minte de floarea soarelui crude(cu coaja si decojite),nimic i-am cumparat batoane din alea cu mei si miere de albine,nimic(alea am inceput sa le sfaram eu de pe bat si sa ile amestec in mei si asa parca le mananca)i-am luat os de sepie da parca nici nu se atinge de el.am vazut acum intr-un magazin nisip facut din scoici sparte(pisate)si ma gandeam sa ii scot grilajul de pe jos si sa ii pun nisip(e o ideie buna?).....in concluzie daca nu ii dai mei-ul lui(ei) nu mananca nimic

2.peste vreo 2 saptamani plecam in ITALIA(la munca)deci nu stim cat vom sta(cel putin un an) si suntem in dezbateri daca sa luam si perusul cu noi sau sa il lasam in grija parintilor mei,aveti vreo ideie daca la vama trebuie vreun certificat ceva de la veterinar,nustiu...ceva,deoarece vom pleca cu autocarul si trecem prin 2 vami.
3.se pare ca sunt 3 nelamuriri  cum as putea sa transport mai usor in timp ce suntem in autocar daca este vreo caolivie mai mica sau ceva pentru transport avand in vedere ca vom face vreo 3 zile pe drum(dar in nici un caz nu vreau o cutie din aiai miniscula din carton cu gauri)
multumec anticipat si cer scuze ca umplu forumu cu intrebari poate pentru unii prostesti

1-se obisnuiesc greu cu noile tipuri de mancare
2-ar fi bine sa il iei cu tine
3-cred ca iti trebuie vreun act ceva ca sa-l treci granita si il poti duce intro colivie normala

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

3,281 (edited by jorj 16-01-2010 20:21)

multumesc pentru sfaturi

Mi-as Dori O Pereche De Ara  smile smile smile

3,282

Motatul sta pe deget ! in sfarsit!dupa atatea chinuri hmm oare e ceva cu el ca de cateva zile nu a mai cantat?

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

3,283

Va salut :sanatate: ! si vreau sa va spun , ca am impresia ca Tweety al meu va zice in curand primul lui cuvant , de cateva zile incoace tot incearca sa isi zica numele , la cat de mult l-am tot strigat si i-am pronuntat numele big_smile asa mai pe glasu lor tot face "titi"   smile si tot isi imbarliga limba acolo ca si cum ar vobi da inca nu stie cuvinte smile ! Asa de tare sa atasat de mine de numa numa , si acuma ca incerc sa las mesaju  asta nu ma lasa se urca pe tastatura si se tot leaga de degetele mele smile ! Si o intrebare ce vitamine sa ii iau asa un fel de vitamine "universale"  ? calciu are , da am vazut ca se tot vorbeste pe forum ca ar fi bune de luat vitamine si i-as cumpara si eu la al meu .
p.s. am pus si o poza cu el , facuta acum 5 minute , ca sa nu il uitati pe Tweety al meu big_smile

3,284

Este foarter frumos Twety :heart:
Vitamine gasesti de la vitakraft la pliculet sau multivitaminico de la padovan

3,285

M-am gandit si cred ca al patrulea perus al meu o sa fie un perus englez...ce ziceti big_smile ? Mai bine un ondulat, sau un englez? (avand in vedere ca nu am de gand sa le pun cuib, i-am luat de companie si pt. ca-mi plac :heart: )

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

3,286 (edited by suana 16-01-2010 20:42)

Poti sa diversifici  iusty  smile Sa ai si un englez.....Sunt mult mai linistiti decat perusii ondulati si sunt asa de scumpi cu capsorul ala mare ,abia ii vad si eu ochii la Bubu al meu.
Tweety e tare scump.Are mari sanse sa vorbeasca ,fiind singur si daca vorbiti foarte mult cu el.Pupici pentru micul vorbaretz.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

3,287 (edited by bi3 16-01-2010 20:41)

Tweety e un scump! :heart: -un colorit superb
Pai,Iusty,as zice sa iti iei unul englez.Deja ai ondulati,ar fi ceva nou,dar totusi nu foarte diferit,iar cei englezii au o frumusete aparte cu pufuletul ala pe crestet si sunt si mai mairi-vorba lui mama,ai pe ce pune mana smile .
eu le mai zic si -perusii elvis,unii chiar asa arata smile

orice secunda poate fi decisiva in viata noastra,asa ca-Traieste clipa!

3,288

Hai ca-i tare  smile smile smile Daca stau sa ma gandesc....da au freza ca el...... :k:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

3,289 (edited by Iusty 16-01-2010 20:45)

Da, atunci englez ramane :heart: ...dar faza e ca nu stiu nici o crescatorie smile ..sa-mi iau si eu un pui :heart: ! E o crescatorie f. faina, dar tocmai in Constanta neutral !

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti

3,290 (edited by suana 16-01-2010 20:49)

Pot sa ma interesez aici de un englez....banuiesc ca nu vrei chiar acum.
PS:ai vazut ca am reusit cu avatarul.Multumesc oricum.Pupici.

3,291

mai gasesti si prin magazine uneori,dace esti atenta ii mai amesteca cu perusii ondulati. smile ,nu ar trebui,dar poti profita uneori de nestiinta lor,mai ales ca unul englez e mai scump decat unul ondulat

3,292

Asa e, e mai scump, dar nu e mare diferenta :heart: ...un ondulat e 40 lei, un englez, in unele crescatorii e 50 lei! Cum zice suana, merita sa mai diversifici :heart: ! Nu o sa-l cumpar chiar acum, trebuie sa ne mutam odata smile ...ca nu mai am rabdare smile ! Vreau un puiut :heart: ...mi-ar placea la nebunie unul galben sau unul verde :heart:

Adaugat: 16-01-2010 20:52

Da suana, ti-am vazut avatarul :heart: e f frumos :pup: !

Iusti

3,293

wow,50 lei? eu stiam ca sunt 1 milion
atunci e super,i-ati 2 englezi wink

3,294

Ehh, nu stiu daca-mi iau 2 englezi smile ..trebuie sa mai iau un ondulat atunci :rusine: ! Inca sunt confuza, ma ametesc atatea specii de pasari si in curand si o sa cad pe spate smile ...ba imi iau aga, ba imi iau zebrute, ba imi iau Mini-Alex, ba imi iau canar s.a.m.d smile !

Adaugat: 16-01-2010 20:58

P.S: un englez o sa-mi iau sigur :rusine: ...

Iusti

3,295

Ma bucur foarte mult Iusty ca o sa iti iei un englez :bravo: :bravo: ... si mie mi-ar placea sa mai iau animalute sau pasarele... dar astept primavara ca sa imi iau o catluesa :heart: si poate si o pereche de zebrute.. etc , o sotie pentru Piciu... vreau cam multe , hamsteri :heart:
P.S Imi place foarte mult avatarul tau dar si cel al Suanei :pup:

3,296 (edited by suana 16-01-2010 21:13)

Iusty wrote:

Stii ca vorbeam ......daca Latifa ne va ajuta sa putem pune la semnatura poze ,voi face un colaj.Dar am vazut la tine si la mony avatarul si mi-a placut la nebunie ideea.Am micsorat pozele,din pacate nu mi-au mai incaput si peruseii.Daca am atatia..... :rusine:

anyta nu e asa greu de facut.Daca vrei putem sa te ajutam ,daca nu ai programul de editare.Iusty a fost tare draguta si mi-a ,,divulgat secretul''.

3,297

Da mi-ar placea sa ma ajutati dar nu neaparat acum , cand aveti timp :pup:
Acum 5 minute era mare veselie la noi in casa. E foarte cald si Rocky si Maya au facuzt baie, ce am mai ras de ei acum stau la uscat , nu ii usuc cu feonul ca u stau. Dar ce le-a mai placut. smile

3,298

Oare mie de ce nu mi s-a intamplat asta?Si am englezul,singurul baietel cu haremul de perusele ondulate.

3,299

suana wrote:
Iusty wrote:

Stii ca vorbeam ......daca Latifa ne va ajuta sa putem pune la semnatura poze ,voi face un colaj.Dar am vazut la tine si la mony avatarul si mi-a placut la nebunie ideea.Am micsorat pozele,din pacate nu mi-au mai incaput si peruseii.Daca am atatia..... :rusine:

anyta nu e asa greu de facut.Daca vrei putem sa te ajutam ,daca nu ai programul de editare.Iusty a fost tare draguta si mi-a ,,divulgat secretul''.

Multumesc ma bucur ca v-ati facut si voi avatare d-astea.eu i-am zis iustinei si iustina tie smile smile smile

3,300

Are vreunu vreo idee de ce dorm perusii cu capul in jos? smile) Proasta mea asa doarme de vreo cateva zile. smile Exact ca liliecii. :wow: Agatata de acoperisul coliviei cu capul in jos. :wow: O fi vreo placere de-a ei? smile Loc are destul in colivie, bete destule. smile O fi certata cu Snowy? smile Sau e vreo boala ceva? :ill:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki