3,251 (edited by annymary40 15-01-2010 20:39)

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Eu cand am cumparat-o pe cea albino era singura :heart: dar acnd am cumparat-o pe Maya, perusa lutino erau vreo 5 lutino si am ales-o pe ea pentru ca parea cea mai suparata si nefericita si am zis ca daca o cumpar o va duce bine la mine si asa e. big_smile  Bafta ! Sper sa gasesti ce iti doresti ! Banuiesc ca pentru pitioctul tau vrei sa ii iei sotioara? Si eu ii voi lua una  lui Piciu ( are 3 luni) pentru ca a inceput sa se dea la Alice (albino) sotioara lui Bebe si acum Alice se pupaceste cu amandoi.  :pup:

:heart: ¤ Anyta ¤  :heart:

3,252

are ceva daca in loc de o gaura rotunda fac una patrata?...ca nu gasesc chestie din aia care se pune la bormasina si ai dat gaura sad

3,253

Inca nu mi-a iesit nici un puiutz :cry: nu stiu de ce ar fi trebuit sa iasa pana acum sad
Sper sa iasa cel putin unul sa nu se fi necajit femela sa le cloceasca degeaba sad

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

3,254

:wow::wow: Frantz, nu cred ca are nimic :bravo: sa ne arati si noua cuibusorul cand e gata. Silviu, si eu vreau sa ii iau sotioara lui Piciu al meu cand o sa aiba 6 luni ca sa ne laum in acelasi timp  :blb:. Sa vedem care pereche se reproduce mai repede ...etc... :wis:
Am facut schimbul : pe Rocky si Maya i-am mutat in colivia mai mica cu jucarii,papica etc ; iar pe Alice, Bebe si Piciu i-am mutat in colivia mare unde le-am aatsat cuibul. :pls: Nu stiu pana cand o sa ii tin asa separati dar vad ca dragostea dintre Maya si Rocky a crescut :heart: iar Alice si Bebe sunt ca la inceput ... nu se plac, mai degraba Alice se :pup: cu Piciu. :wow:

3,255

Estera wrote:

Inca nu mi-a iesit nici un puiutz :cry: nu stiu de ce ar fi trebuit sa iasa pana acum sad
Sper sa iasa cel putin unul sa nu se fi necajit femela sa le cloceasca degeaba sad

inseamna ca poate outele au fost limpezi

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

3,256

Estera wrote:

S-a apucat de clocit de la primul out? Trebuie sa caluclezi 18-21 de zile de la inceperea perioadei de clocire. Sa nu te grabesti  sa arunci outele, asteapta pana la data in care trebuie sa iasa ultimul puiut. Poate totusi ai noroc! :pls: Tinand cont ca e la prima serie de oua.... a mea a avut 2 serii de oua infertile :cry: imi pare nespus de rau ca nu a avut si ea noroc de vre-un puisor, nu stiu de ce nu au iesit puiuti ca au avut toate conditiile, i-am vazut cand s-au imperecheat, dar il suspetez pe mascul pentru ca e mai batranel si probabil nu mai e bun la stiti voi ce... :rusine:  sad

3,257

Nu voi arunca ouale bineinteles voi astepta pana la ultimul care va trebui sa iasa 4 dintreoute sunt inchise la culoare deci cred ca sunt bune doar unul este alb sad Oricum sper in continuare sa iasa big_smile
Femela a inceput sa cloceasca bine de la al doilea ou deci azi sau maine ar trebui sa iasa al doilea puiutz daca oul este bun.

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

3,258

Sigur sunt bune ceel 4 care sunt inchise la culaore :pls: . La mine au fost toate albe ... limpezi.. asta e :cry: Bafta ! De-abia astept sa ne dai vestea cea mare! Probabil primul era cel alb smile  :pup:
Esty nu iti face griji sunt foarte sigura ca vei avea nepotei! :sanatate:

3,259

Multumesc Anny de incurajare wink

3,260 (edited by frantz 16-01-2010 13:25)

annymary40 wrote:

:wow: :wow: Frantz, nu cred ca are nimic :bravo: sa ne arati si noua cuibusorul cand e gata.

imediat ce va fi terminat o sa va arat poze ...voi incerca totusi sa il fac rotund...daca nu va fi patrat(sa vedem cum ii iese amicului meu care mi-l face are el scule si tot ce trebuie big_smile) big_smile ...de 3,5 ar trebui diametru nu?asa am citit si dimensiunile vor fi 25Lx20lx20H e bine?

Estera eu sunt sigur ca vor iesi pui big_smile

3,261

Da e bine smile asa are si cuibusorul alor mei. Alice e din ce in ce mai interesata de cuib :bravo:. Isi petrece destul de mult timp acolo.

3,262 (edited by jorj 16-01-2010 16:04)

salutare cer scuze in caz ca sunt oftopic dar din cate am citit pe minunatul vostru forum am vazut anumite persone care sunt capabile de a recunoaste sex-ul unui perus din niste poze
asadar.....vi-l prezint pe GABITZU al meu care sper si cred din cate am citit eu pe aici este un mascul,in caz contrar as dori sa mi se spuna si mie de un expert sex-ul si varsta.multumesc anticipat
ps: frumosi perusi mai aveti

Mi-as Dori O Pereche De Ara  smile smile smile

3,263

Dai la scrie mesaj si mai jos iti apare ca un dreptunghi si in dreapta lui scrie browse , dai clik pe browse si de acolo te descurci. wink Nu am fost eu prea pe intelesul tau , banuiesc dar sper sa te descurci smile

3,264

mersi frumos

Adaugat: 16-01-2010 16:07

sper ca sunt clare

3,265

Jorj am uitat sa iti urez bine ai venit in familia noatra! :bravo:  Peusuelul tau este pui  dar nu prea ma pricep sa iti spun ce este. Din cate stiam eu masculii pui au ceromul mov iar femelele albastru cu alb ( asa cum le are al tau). S-ar putea sa fie femela dar  mai asteapta si alte raspunsuri.
Iti poti da seama daca este mascul doar daca canta mult, femelele in general scot suntete ascutite ca si cum ar tipa in schimb masculii canta , triluri etc. neutral Sa-ti traiasca! Am o slabiciune pentru peruseii mov  :heart: am avut si eu unul exact la fel doar ca a zburat.

3,266 (edited by jorj 16-01-2010 16:57)

multumsc de urari si imi pare rau de perusul tau
cat despre cantat cateodata tipa cum spui tu dar cate o data face un cipcirip mai lung dar nu vred ca se poate numi tril

Adaugat: 16-01-2010 16:42

am uitat sa precizez ca de vreo saptamana se tot jumule si a umplut toata colivia de puf ....e normal? poate naparleste? daca da poate va ajuta la aprecierea varstei

3,267

Este foarte bine ca ne-ai dat acest amanunt. Din cate stiu eu , perusii naparlesc prima oara la 3 luni, isi schimba penele vechi cu unele noi. De obicei naparlirea dureaza 2 saptamani dar poate dura si mai mult si mai putin , nu e o regula. smile Poti sa ii cumperi Mutavigor de la Padovan, Multivitaminico , acestea sunt si pentru naparlire, penaj, stres etc.. :pls:

3,268

Jorj perusul tau este o femela de vreo 3-4 luni.Asta e parerea mea.Asteapta si parerea altor persoane

Adaugat: 16-01-2010 17:28

si in legatura cu smulsul penelor.Daca si le smulge el e posibil sa fie stresat dintr-o anumita cauza sau poate se ,,grabeste"" cu naparlitul.

Adaugat: 16-01-2010 17:29

ai cumparat de mult perusul jorj?

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

3,269

Bun venit Jorj e foarte frumoasa mogaldeata ta ... daca isi smulge penele inseamna ca se plictiseste .... are jucarii suficiente/ ii dai drumul sa  zboare?  sunt multe cauze ... sau poate naparleste ...

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

3,270 (edited by Iusty 16-01-2010 18:15)

Isi smulge penele hmm ? La capatul lor prezinta urme de sange hmm ? Daca nu e o simpla naparlire! Cum a spus Annymary, Mutavigor sau Multivitaminico de la Padovan wink ! Dar daca si le smulge cel mai bine ar fi sa-i iei un partener de joaca wink !

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

3,271

va multumesc tuturor de raspunsuri si consilii si acum sa le iau pe rand....in cea ce priveste lasatul liber are tot timpul portita de la colivie deschisa deci poate sa iasa cand vrea el chear daca cate odata trebuie canvins sa iasa afara(inpins de la spate)pentru ca nu am reusit inca sa il fac sa se suie pe deget sau pe umar,etc(dar daca spuneti ca este femela am inteles ca nu prea am sanse)cat despre jucarii nu prea are nici una am vrut sa ii iau o oglinjoara dar din egoism cred am renuntat de frica sa nu ma mai bage in seamavreau totusi sa ii iau o scaritaalte jucarii nu prea am vazut pentru perusi(sunt din IASI daca stiti vreun magazin unde as putea gasi apreciez consiliul).
stersat nu as vrea sa cred ca este dar de unde sa stiu eu asta,insa cred ca este vorba despre naparlire deoarece au unceput sa ii apar pe cap niste fulgisori noi(cred ca sunt noi deoarece nu sunt in aceasi lini cu ceilalti sunt mai zburliti)
l-am cumparat din piata de animale de Mihail si Gavril am avut noroc deoarece a cazut duminica si nu stiam ce cadou sa ii fac viitoarei sotii.......deci are vreo2 luni

3,272

nici vorba de pene cu sange nici nu am facut bine ca le-am numit pene sunt niste fulgi pe care am observat ca sii smulge de pe sub aripi nici nu stiu daca ii smulge el sau doar se scarpina si ii raman lipiti de cioc
m-am gandit sa mai iau unul dar din egoism din nou:cry::cry::cry::cry:nu am vrut sa fiu lasat deoparte
eu credeam ca este mascul din ce am citit pe forumuri si visam ca se va sui pe deget ca am sa il invat sa vorbeasca etc dar daca imi spuneti ca singuratatea il streseaza maine fug in piata de animale si ii cumpar o pereche
numai sa imi spuneti sex-ul ca sa nu fac vreo prostiecu toate ca vanzatorii de acolo nu se prea pricep(sau nu l-am intalnit eu pe cel bun)

3,273

Sigur ii ramane cate un fulgisor pe cioc cand se curata! Si Popica la fel, acum e toropita de fulgi smile ..naparleste de-a binelea! Angel la fel :rusine: ! Si o perusoaica poate fi imblanzita..de exemplu smire, user al acestui forum, are o perusita tare simpatica, o cheama Yoyo, vorbeste si e f blanda :heart: :heart: !
Ar fi o greseala sa nu-i iei un partener, ar fi mult mai activ, mai jucaus etc. ! Daca vrei sa afli ce e, baiat sau fata, ne trebuie poze mai clare wink , la lumina zilei, cu un aparat foto!

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

3,274

Bine ai venit!
Ceromul perusului galben pe car il vezi in imagine este roz.Deci perusul este mascul.Iar perusul albastru cu alb are ceromul albastru deschis-alb
Ceromul perusului tau cu care seamana mai bine?
Asa iti dai seama cel mai bine

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

3,275

i-am mai facut acum niste poze daca se vede ceromul mai clar cu toate ca nu prea iese si blitul imi este frica sa il folosesc sa nu il stresez am sa ii fac maine niste poze mai reusite la lumina zilei