Re: Rosella - Platycercus eximius si Platycercus elegans
Nu,din 9 oua are 2 sparte :sanatate:
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Rosella - Platycercus eximius si Platycercus elegans
Nu,din 9 oua are 2 sparte :sanatate:
azi a mai facut un ou... :wow: ...are zece oua facute (din care 2 lea spart)... :wow:
Waw cred ca are destule sper sa se apuce de treaba mult succes :k:
:wow: asta da treaba ... ar trebui sa se opreasca din facut prostii si sa ne aduca puisori ... :pup:
se iubesc rau de tot cred ca va fi mama eroina Coco a noastra...i`am luat picaturi de and a inceput sa faca oute si are 2 oase de sepie din care roade toata ziua :k:...
ne`am gandit si noi aseara ca daca ii despartim le putem face rau, asa ca ii lasam sa se sature de iubit si speram sa se puna pe colocit..pana in prezent avem 8 oute bune, pt ca 2 le`a spart :cry:...maine ar fi iar zi de ouat ,vin cu vesti daca se ma oua :heart: :heart:
Ma tot gandesc si ma tot gandesc de ce nu se pun pe clocit, primul out are destul de mult timp de cand a fost depus, oare nu se raceste sau sa moara embrionul, zic si eu?
nu stiu nici eu ce sa zic...de intrat mai intra la ele si cred ca le mai incalzeste da nu sta acolo...adica e clar ca nu inseamna ca s`a apucat de clcoit...mai tarziu mergem la cel de la care i`am cumparat si sa`l intrebam ce e de facut
Anca, ia uite ce scrie Latifa in articolul despre depunerea oualelor la rosella: "Procesul de incubatie cel mai probabil va incepe de la depunerea celui de-al doilea ou. Ouale fertile raman viabile pana la 7 zile la temperatura camerei daca procesul de incubare nu a inceput..."
A trecut ceva vreme... Eu zic sa intrebi fie un crescator, fie un vet specializat in pasari. Succes! Si sa dea Domnul sa fie totul bine!
am fost azi la cel are ne`a vandut rosellee, e crescator de ani de zile si a ramas masca cand a auzit cate oua a facut pana acum :wow: e mirat si el cum de o calca masculul si face asa multe :rusine: zice`a ca la el fac maixim 6 oua rosellele si se gandeste ca poate la noi au conditii foarte bune si cuibul bine facut de sunt asa stimulati...e drept ca ii ingrijim tare bine si ii adorma ,le`am facut cuib exact cum scrie la carte :heart:
am intrebat daca e posibil sa se epuizeze prea tare facand atatea oua si daca e indicat sa`i despartim si a zis sa`i mai lasam o sapt timp in care sa urmarim ouale, daca isi schimba putin aspectul( sa se inchida putin la culoare coaja) si tot dupa o sapt sa luam ouale sa ne uitam la ele dar contin embrioni sau firisoare de sange in ele inseamna ca sunt ok....dar dupa parerea lui atat timpcat masculul o calca,sunt fertilele ouale si chiar daca inca nu s`a pus la clocit e ok, pt ca in casa e temperatura optima si se colces oarecum :angel: ne`am linistit si speram sa iasa puii frumosi si sanatosi...
am mai afat azi sa le fac o mancare din ou, morcov si biscute ras
Ok, atunci. E o veste buna. Desi ar cam fi trebuit sa se puna pe cloceala...
Partea cu clocitul la temperatura camerei nu este deloc viabila, nu are cum, pai atunci ar trebui sa nu le mai cloceasca deloc pt. ca totusi peste cateva saptamani tot ies pui si la fel ar fi si cu celelalte specii de papagali.
Deci aici nu cred ca avea dreptate, si totusi fa un test sa vezi daca outele sunt fertile, incearca sa nu le misti prea tare si sa le pui la lumina puternica, daca au embrion pastreaza-le si daca nu asta e.
nu am zis ca o sa iasa puii fara sa le cloceasca...am zis ca le voi examina dupa o saptamana asa ne`a sfatuit cel de la care am cumparat papagalii
anka. crescatorul are in mare parte are dreptate. adica. perechea ta are conditii bune de ouat, dar a trecut mult timp de cand a depus primul out si este pacat sa pierzi atatea oute fertile. eu te-as sfatui sa discuti cu crescatorul si sa vezi daca are si el perechi la clocit, sa-ti primeasca cateva oute si sa ii lasi si lui din pui. outele oricum sunt fertile atat timp cat perechea se calca. eu am salvat puii la incubator normal pt gaini si mi-a mers perfect. are o temperatura constanta de 30 de grade si se clocesc outele acolo. numai ca daca te incumeti sa cresti puii la mana eu te ajut cu cea mai mare placere. este greut , dar daca o faci cu drag e ceva unic. nu are rost sa mai astepti o saptamana. pierzi multe oute. verificale maine si i-a o decizie. bafta. si la noi a aparut de aseara primul out. acumj este sigur. dar la mine perechea incepe sa cloceasca de la primul ou depus. mai au si toane si le lasa. am patit tura trecuta. era din vina mea ca le-am schimbat locul. sper sa fie totul bine.
Anka nu stiu ce sa spun ... dar cred ca a trecut ceva vreme de la primul ou ... asteptam sa vedem ce se mai intampla...
Mie mi-a spus OBlonda ca nu este bine sa hranim puii la mana?
Am vrut sa ii cresc puii tusei mele, dar...
nu este bine sa-i hranimla mana atunci cand ii hranesc parintii. dar daca parintii nu au grija de pui este necesar sa-i hranesti la mana. dar de ce nu intra dumneaei sa zica asta. foarte interesant.
Nu vad de ce ar fi o problema in a creste puii la mana din moment ce parintii nu au grija de ei. Cred ca este mai grav sa ii lasi sa moara de foame cand poti tu sa-i hranesti
eu cred ca acel crescator s-a referit la faptul ca embrionul nu moare daka este la o temperatura bunicica si poate sa iasa pui daca se apuca de clocit dupa ce termina de ouat.......acum nu stiu ce sa zic..verifica outzele dak sunt cu embrioni....incearca sa-i dai si ei vitamine si calciu pt ca pierde mult pe perioada asta.........asta e singurul sfat pe care ti-l pot da pt ca nu am experientza si nu prea stiu....dar sper sa fie totul bine si sa se apuce de clocit cat mai curand...dar eu am o idee..nu stiu daca e prea buna...desparte masculul de femela doar o zi sau doua cel mult..si atunci femela nu o sa se mai intereseze de mascul ca ai zis ca se tot calca si poate o sa se duca sa cloceasca..o sa se intereseze mai mult .iar apoi ii dai din nou drumul masculului la ea pt ca trebuie sa o hraneasca..asa poate v-a merge... bafta
Si eu cred ca este mai bine sa ii lasi impreuna ca daca o sa vada ca ii lipseste masculul va fi stresata si nu cred ca va cloci parerea mea.
Silviu,asa cum a zis si deyseby,cand natura nu-si urmeaza cursul si parintii nu stiu sa nu pot sa faca ceva ,e normal sa intervenim.Deyseby a scris foarte mult din experienta ei ,cand a crescut puiutii cu mana si sunt sanatosi.Eu zic ca parintii trebuie neaparat ajutati acum.Ouale sunt fertile,se pot pune la incubator si parintii hraniti cu suplimente pentru ca asa cum s-a mai scris au nevoie pentru ca au piredut mult calciu.Daca e sa iasa puiuti atunci iar trebuie ajutorul nostru,de ce nu ,vorba esterei....mai bine sa nu-i ai sau sa moara de foame ca parintii neajutorati nu stiu sa faca acel lucru?Si cei care cresc pasarile mari(alexandru,jako etc),pentru a fi blanzi?Cum e?
Poly sa stii ca nu e bine sa separe femela de mascul. vor fi forte agitati si posibil ca femela sa sparga ouale din razbunare. asta este cea mai nereusita idee. mai este si problema ca perechea este la prima depunere si nu au experienta. dar sper sa primim un raspuns sigur si clar. ce vrea ea sa faca. noi putem sa-i dam doar sfaturi. Silviu, in legatura cu hranitul la mana, este cea mai buna idee in cazul in care puii sunt abandonati de parinti. am crescut doua serii de pui la mana si pe Mago din prima zi cand a iesit din ou. dar uite ca sunt sanatosi cu totii si vioi. asta i-ti poate spune Iusty si Nimfa 185 care au pui crescuti la mana de la mine. Oblonda poate a vrut sa-ti zica sa nu scoti puii de la parintii care ii hraneste si sa te apuci tu sa-i hranesti la mana. ar fi cea mai mare prostie. normal ca parintii au anticorpi pe care-i transmit puilor. hranitul la mana este o solutie in caz de extrema urgenta. atat. nu dupa bunul plac al fiecaruia. eu nu recomand nimanui cresterea la mana a puilor. dar ajut pe cei care nu au incotro asa cum am fost si eu la momentul potrivit.
Asa e ...cu hranitul la mana doar in caz de urgenta, cum spune Deyseby! Angel e sanatos, bland si iubitor si canta de mama focului
...sambata asta, pe 16, face 6 luni :bravo: ! A inceput sa manance mai bine, dar e suplu de atata zbor :rusine: ...e un scump :heart: !
poly a inteles cel mai bine ce am vrut sa zic....sper efericirea noastra Coco s`a pus pe ouat.....
silviu esti foarte categoric si taios si asta nu ajuta...am povestit aici ca sa primesc sfaturi
Ma bucur anka tare mult. :bravo: Mult succes pentru parintii frumosi si colorati. :pup: :heart:
dar am uitat sa va specific ca are in total 11 oua facute din care 2 le`a spart...deci 9 bune :bravo: :heart:
acum a iesit de pe oua e ok oare?
Pasarile voastre naparlesc? Lui Paco i-au cazut toate penele din coada, dar deja ii cresc altele si vad ca si din aripa i-a cazut una. Ii cad astea mari numai cand ii fac baie. Nu ar trebui sa imi fac griji, nu? Presupun ca ii cad cand ii fac baie datorita faptului ca se si inmoaie pielea si pica mai usor. :pup:
Off topic: Ma ajuta cineva sa micsorez o poza? Incerc sa pun la avatar dar imi spune ca toate sunt prea mari.
pune una care vrei si ti-o micsorez eu. si la mine naparlesc majoritatea
:bravo: Anka speram sa avem puiuti frumosi cat mai curand... :pup:
Forum 4animale → Pasari → Rosella - Platycercus eximius si Platycercus elegans