3,051

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

L-am dat pe frantz masculul lutino  si am luat altul...cu toate ca are 1 an si a fost tinut in voliera cu multi perusi e putin mai bland ca femela...adica nu zboara cand ma apropii de colivie smile ...e albastru inchis cu galben...+ ca am schimbat si colivia perusilor...e una de rozatoare da am ajustat-o pentru pasari sper sa va placa...pe margini in fata si in spate are plexic alb pentru a nu face mizerie ...mai trebuie sa pun si pe laterale si e gata smile

http://i483.photobucket.com/albums/rr194/Cuwan/DSC02839.jpg
http://i483.photobucket.com/albums/rr194/Cuwan/DSC02840.jpg
http://i483.photobucket.com/albums/rr194/Cuwan/DSC02844.jpg
http://i483.photobucket.com/albums/rr194/Cuwan/DSC02845.jpg
http://i483.photobucket.com/albums/rr194/Cuwan/DSC02846.jpg
http://i483.photobucket.com/albums/rr194/Cuwan/DSC02847.jpg

3,052

annymary40 wrote:

Il dau doar pentru ca am 4 baieti si o fata cum am mai spus. Saraca fata , inainte toti se tineau dupa ea dara cum ea ii bate pe toti mai putin pe Rocky pentru ca el e sotiorul ei. :heart: O sa iau o fetita ca sa impac cat de cat situatia. hmm Dar imi pare nespus de rau pentru cel pe care il dau pentru ca il aveam de 10 luni si l-am iubit nespus de mult. Sa va traiasca pasaroii !! :pup: O sa intreb p?e forumuri si poate gasesc pe cineva care ar vrea sa faca acest schimb pentru ca nu as vrea sa ajunga la pet-shop si totusi sa ajunga la cineva care sa il iubeasca asa cum a fost iubit si alintat ca acasa.

din categoria asta fac si eu parte si te inyteleg perfect. numai ca ar trebui sa-l dai unei persoane care sa-l merite si la cineva care va urma sa-l dea la vanzare pe un site.

Adaugat: 04-01-2010 00:14

Mony , sunt de acord cu Elfie. lasa perusita sa-si revina . nu o forta. daca ai fi bolnava si eu te-as alerga cateva ture pe terenul de sport, ti-ai reveni?  hmm

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

3,053

kikisiroko wrote:

frantz, ar face o pereche frumoasa cei doi, sunt niste scumpi, sa fie intr-un ceas bun, cum se zice.
Pana in primavara au destul timp sa se cunoasca si daca ai dori oute/puiuti si te-ai informat indeajuns despre perusi/ ai avea timp destul pt. ei, etc, etc. nu vad de ce sa nu le pui cuib, poate vor forma pereche si te vei trezi cu niste 'surprize' in cuib. Succes.

P.S. imi place la nebunie poza a 3 a cu noul venit, tare naravas e. smile

multumesc...cine stie mai este pana la primvara smile

3,054

Mie imi place Spax. big_smile

Adriana

3,055

Verzisoara mea,Rita  :heart:

http://i49.tinypic.com/sdnuoh.jpg

Albastritza mea,Lory  :heart:

http://i49.tinypic.com/qxuq77.jpg

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

3,056

Sunt foarte frumoase suana sa-ti traiasca :pup:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

3,057

Multumesc,la fel....  :pup:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

3,058

Ai doua fete cucuiete .... sunt foarte frumoase si eu a mea vreau sa fie albastra si el galben cu verde.... ieri am fost si m-am uitat dupa colivie pentru ei si mi se par extrem de mici cele din pet shop care spun vanzatorii ca sunt de papagali, au dimnesiunile de 40 pe 30 cm iar inaltimea cred ca vreo 35.... voi ce parere aveti?

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

3,059

elfie wrote:

Mie imi place Spax. big_smile

Si mie Spanky :wis: dar si Spax e frumos.

:heart: ¤ Anyta ¤  :heart:

3,060

Suana sunt scumpele foc perusitele tale.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

3,061

Si mie imi place Spanky dar si Spax big_smile

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

3,062

buna deci am o prob....pun o poza cu perusii unei prietene (Silvia,Dany tu o stii ) are 2 perusi ...si se bat rau isi smulg penele etc...va pun niste poze cu ei .... daca cumva is de aceelasi sex ea vrea sa ea unul la schimb ca sa aiba pereche ... maine o sa imi dea poza mai bune...dar poate va dati seama di nastea ...

Adaugat: 05-01-2010 19:11

si alte poze ....

- Bianca

3,063

Sunt foarte frumosi dupa cm ii vad eu in poza mi se pare ca sunt amandoi femele dar nu sunt sigura poate altcineva stie mai bine big_smile

3,064 (edited by biancadumi 05-01-2010 19:37)

acum mi-a dat poze noi

Adaugat: 05-01-2010 19:28

si ultimile....va rog mult sa imi spune-ti ce sunt ca se bat rau ...isi smulg penele de pe cap etc

si mai am o intrebare: vita de vie e toxica pt perusi?

- Bianca

3,065

Cred ca sunt 2 fete hmm ...imi trebuie poze clare, facute cu aparatul, la lumina naturala wink ...mai ales la cel verde! Cea albastra sigur e fata wink!

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

3,066

mai are cateva poze ...Iusty astea is bune????? va rog mult ajutati-o ca se bat rau rau sad

Adaugat: 05-01-2010 20:13

inca cateva ...

- Bianca

3,067

Nu stiu, cea albastra sigur e fata...dar la cel verde 50-50 hmm ...Dany, unde esti? smile

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti

3,068

ce vitamine mi-ati recomanda sa le dau perusilor mei ...si care sunt mai bune ..alea de pus in apa sau cele de pus in mancare?

3,069

Bianca, in primul rand trebuie sa-i separe. Nici eu nu-mi dau seama ce sunt. Avem nevoie de poze clare, facute la lumina naturala, cum a zis Iusty. Cele cu nasucurile nu sunt clare. Nici aparatul nu a focalizat bine. Asa ca, sa mai faca niste poze, dar clare. Pana una alta, sa nu stea sa astepte sa vada ce sunt. Sa-i separe. Vad ca amandoi perushii ar avea cerculetze albe in jurul narilor, ceea c einseamna ca ar fi femele, dar nu pot sa ma pronunt 100%...

Adaugat: 06-01-2010 07:35

frantz wrote:

ce vitamine mi-ati recomanda sa le dau perusilor mei ...si care sunt mai bune ..alea de pus in apa sau cele de pus in mancare?

Mai bune sunt cele pe care le iau din fructele proaspete. wink Sunt bune si cele care s epun in apa si cele care se pun in mancare. Le poti lua Multavitaminico, sunt foarte bune. Iar daca vrei sa le pui in mancare, poti sa le iei de la Vitakraft.

Adriana

3,070

CEl albastru e femela iar cel verde pare mascul.Nu sunt clare pozele hmm

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

3,071

Cel verde ma face ff confuza smile ..are cerculete albe in jurul narilor si in acelasi timp are roz la marginea ceromului hmm ..ramane 50-50 hmm

Iusti

3,072

elfie wrote:
frantz wrote:

Mai bune sunt cele pe care le iau din fructele proaspete. wink Sunt bune si cele care s epun in apa si cele care se pun in mancare. Le poti lua Multavitaminico, sunt foarte bune. Iar daca vrei sa le pui in mancare, poti sa le iei de la Vitakraft.

am gasit ceva vitamine la pet shop ...am uitat numele ...e o solutie galbena si costa doar 3,5 lei sticluta...stiti despre ce e vb?...e buna asta?...si le mai dau si fructe si legume...sau nu are rost

3,073

Legumele si fructele se dau in permanenta ,oricum nu papa cantitate uriasa.Vitaminele solubile de care zici.....uita-te si tu la compozitie.E bine sa fie cat mai multe vitamine in ele.Se dau cateva zile dupa care se face pauza.Se pot face mai multe combinatii iar cand termini de dat cate ceva ,completezi cu altceva.Semintele de polen sunt foarte bune.

3,074

cand spui seminte de polen te referi la boabele alea pe care le aduna albinele sa capaceasca fagurile?...daca e vb din astea am polen de salcam de anul trecut...pot sa le dau?

3,075

Da,sunt semintele acelea micute galben-mustar la culoare.Sigur ca le vor gusta cu placere.O lingurita mica amestecata in mancare...  :k: