4,051

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

kikisiroko wrote:

deyseby, ce mai fac nimfulinele, perechea Puf si Perluta, au mai scos oute, ceilaltii ce mai fac, sanatosi? :angel:

sunt bine cu totii. Bombonel si Jacky nu se inteleg iar Mago a suferit si a refuzat sa manance 2 zile. Motatul mi-a tipat  non stop dupa Bombonel. asa ca i-am pus cum erau si sunt fericiti. pana nu-l dau pe Motaul nu pot sa-l imperechez pe Bombonel. Perluta si Puf se imperecheaza de zor si muncesc in cuib dar nu ma bag. stau mult dar nu au out inca. m-am inselat. o sa vedem ca va fi pana la urma.

Adaugat: 02-01-2010 20:12

Iusty bravo. o idee foarte buna. i-mi place. :k: :bravo: :pup:

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

4,052

Multumesc Deyseby :pup: ! Ideea a fost a lui Gabyosm :k: !

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

4,053

Iusty wrote:

Multumesc Deyseby :pup: ! Ideea a fost a lui Gabyosm :k: !

mi-am dat seama mai tarziu.  oricum multumesc si eu pt colaj.

- Mary-

4,054 (edited by flyaway70 02-01-2010 20:30)

Multumesc si eu ... sper ca nu sunt ultima care multumeste !!!
Stiu ca am o frumusete de nimfa ... tongue (oricine spune asa de animalutul lui) si mai este si tare razgaiata ... :angel: :heart:
De fapt toata animalutele sunt frumoase in felul lor nu-i asa ??? Fiecare in parte e un exemplar de nota 1000000000 ... :angel: :angel: :angel:

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

4,055 (edited by deyseby 03-01-2010 01:59)

asta este un filmulet mai vechi , dar sper sa va placa. asta ca sa vada Suana ce o asteapta smile. nu a mers. o sa mai incer maine.

- Mary-

4,056

E foarte frumos colajul Iusty .... :k:

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

4,057

Buna seara si La Multi Ani!Sa aveti un an bun,voi si nimfelor.Eu sunt Anca,sotia lui Eduard. Am mai scris acum o luna despre nimfa noastra,care e baietel si a facut oua.Edy ar vrea sa o dam la schimb si sa luam baietel.Eu nu vreau. Riki nu are treaba cu nimeni din casa ,decat cu mine.Dupa mine
tipa,pe mine ma cauta,eu sunt marea ei iubire,si ea cosmarul meu.Oameni buni,tipa,tipa tare,face mare scandal. Imi urla creeri,am tendinta sa imi bag capul undeva dar sa nu o mai aud.E normal sa tipe asa? Daca iau baietel mai striga,uita de mine?Cat timp a clocit ,2-3 zile,a fost liniste in casa.Oulele  le-am luat,ca se imputeau.Nu stiu ce sa fac.

4,058 (edited by Iusty 03-01-2010 18:46)

Baietii canta :heart: ...dar mi-ar parea rau s-o dai sad ...mai bine ii luati pereche!

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

4,059

Cred ca ar fi bine saii iei o pereche decat sa o dai mai ales daca te iubeste asa de mult i-ar fi greu sa se desparta de tine si tie la fel.
Cred ca daca va avea un prieten de joaca nu o sa mai fie atat de mult cu tine pentru ca va fi cu cealalta nimfa.

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

4,060

Deci daca ii iau pereche nu mai tipa asa?

4,061

Daca ii iei pereche va fi mai linistita, acum tipa pentru ca e in calduri si de aceea dar cu un partener va fi mult mai bine... :pup:

4,062 (edited by suana 03-01-2010 19:25)

Anca,un caz similar este al meu.O am pe Hanny de 8 ani si situatia e aceeasi.Tipatul e foarte normal mai ales in perioada in care depune ouale.Cel mai bine ar fi un baietel sa-i tina companie,dar atunci sa va pregatiti,poate ,si pentru o tura de puiuti.Ii e greu de una singura chiar daca te iubeste asa mult.Sa o dai nu e o solutie,va va fi greu.Stiu ca e foarte greu de suportat cand tipa,dar e natura lor si eu cred ca trebuie ajutata cu un partener.Si nu-i scoate ouale,va face in continuare.....Asa m-a sfatuit si ep mine deyseby.Lasa-le sa stea pe ele.Unde a depus ouale?

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

4,063

Foarte frumos colajul Iusti :heart:

4,064

In noiembrie a facut un ou.Nici nu l-a bagat in seama.Era pe gratarul din colivie.Am improvizat dintr-o cutie un cuib si l-am pus pe o carpita.Nu s-a uitat la el.L-am tinut 2 zile si l-am aruncat.La o saptamana a urmat al doilea,al treilea si al patrulea ou.Le plimba pe gratar.Am intins pe fundul coliviei o carpita inchisa la culoare,si nu a avut ce face.A clocit la ele 3-4 zile.Atunci a fost liniste in casa.Noi avem o bisonica.Doctorul mi-a zis sa nu las mult ouale ,ca se imput.Le-am luat.Inainte de craciun cu o saptamana a facut al cincelea ou.Nu s-a uitat la el.Ea tipa deobicei.

4,065

Scuza-ma, cum se imput ouale??? Atunci cum ramane cu situatia in care are partener si face oua, le cloceste, dar, nu stiu, sa zicem ca doua sunt infertile (ca in cazul tau, ca e singura si nu are partener) ? Ouale alea se imput? :wow:

Adriana

4,066

elfie wrote:

Scuza-ma, cum se imput ouale??? Atunci cum ramane cu situatia in care are partener si face oua, le cloceste, dar, nu stiu, sa zicem ca doua sunt infertile (ca in cazul tau, ca e singura si nu are partener) ? Ouale alea se imput? :wow:

da. se strica. " miros urat"  :sol:  . ouale se pot lasa si o perioada mai lunga de timp ca nu au nimic daca nu se sparg. perioada de incubatie este de 28 de zile maxim, dupa depunerea primului out. deci poti lasa nimfa sa cloceasca si 2 saptamani sa se linisteasca si apoi le scoti. nu are nimic.

- Mary-

4,067

Corect. Dupa cloceala le arunci, dar dupa 4 zile nu cred ca se imput, nu-i asa?

Adriana

4,068

elfie wrote:

Corect. Dupa cloceala le arunci, dar dupa 4 zile nu cred ca se imput, nu-i asa?

dar asa trebuia sa spui. nu? ca dupa 3-4 zile nu se strica. ci dupa mai multe zile. :bravo:  :pup:

- Mary-

4,069

Scuze. Ai dreptate. Am gandit ceva, dar nu am scris tot. :rusine: :pup:

Adriana

4,070

Am avut o pereche de zebre australiene.Au facut oua.Care ou nu era bun il aruncau din cuib.Nimfa cred ca nu mai este in calduri.Venea la mine si ridica coada in sus si scotea un sunet ciudat.Acum nu mai face asa.Dar tipa rau.Ultimul ou l-am lasat 2 sapatamani.Nu a avut treaba cu el,nici macar nu l-a plimbat,cum facea cu celelalte.Aceasta motata galbena,frumoasa si cu mare personalitate tipa mult,si zilnic.Daca nu ii convine ceva,hauleste scurt si la obiect.Nu conteaza la cine.Daca nu am timp de ea se repede la ochi,sau ma loveste cu aripile peste fata.Eu port ochelari si nu e placut.Chestia asta o face numai cu mine.

4,071

eduardgeorge wrote:

Am avut o pereche de zebre australiene.Au facut oua.Care ou nu era bun il aruncau din cuib.Nimfa cred ca nu mai este in calduri.Venea la mine si ridica coada in sus si scotea un sunet ciudat.Acum nu mai face asa.Dar tipa rau.Ultimul ou l-am lasat 2 sapatamani.Nu a avut treaba cu el,nici macar nu l-a plimbat,cum facea cu celelalte.Aceasta motata galbena,frumoasa si cu mare personalitate tipa mult,si zilnic.Daca nu ii convine ceva,hauleste scurt si la obiect.Nu conteaza la cine.Daca nu am timp de ea se repede la ochi,sau ma loveste cu aripile peste fata.Eu port ochelari si nu e placut.Chestia asta o face numai cu mine.

smile smile  si la mine se intampla la fel cu puii de nimfa. cand ma vadeau....eram terminata. acum il am pe Mago, care este o pacoste si el. se intampla la fel ca la tine daca stau cu el in camera. am norocul ca nu tipa la fel de mult deoarece o are pe Jacky. are partenera cu care sa se certe si sa se iubeasca. oricum peste noi vine mereu si nici nu pot rasufla. se baga peste tot. deci te inteleg perfect. i-i partener. o sa fie bine.

- Mary-

4,072

Eduard cred ca cea mai buna solutie ar fi sa ii iei partener ...

4,073

Atentie!!!Ceva bun de rontzait pe masa.....Sa vedem  smile

http://i49.tinypic.com/iprr88.jpg

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

4,074

La multi ani si salutare tuturor! De 10 zile am o nimfa luata de la un crescator (poveste lunga legata de sex varsta ) avand in vedere ca imi face serenade de cateva zile cred ca e baiat, de varsta mi s.a zis k avea 3 luni si o saptamana deci acum ar avea 3 luni jumate sa zic. Nu mai este la fel de speriat ca l inceput dar tot fuge de mana mea cand bag mana in colivie. Azi i.am dat drumu in baie ( l.am luat cu forta de acolo ca sta cu usa deschisa de la colivie si nu iese) sa vad cum zboara ca mi se parea ca e cam haotic ( am citit undeva aici pe forum ca in zbor o nimfa s.a lovit cu capu de diverse si la cateva zile a murit si mi.a fost foarte frica dar nu l.am luat sa il tin in colivie...), s.a izbit de toate cele pe acolo dar nu rau si a aterizat in cada gafaind, am pus un prosop pe el si l.am tinut la piept sa se linisteasca dar nu prea am reusit....acum sta in colivie si se spala. Sper sa inteleaga intr.o zi cat il iubesc si ca nu ii vreau raul...Am bagat si niste poze cu Mango :X:X

Un spitz corcit cu pechinez (Bella) , 2 nimfulini (Mango si Ares). Ingerasii: un roborovsky (Pufu)    [ Sabrina ]

4,075 (edited by suana 04-01-2010 16:20)

Bun venit bubbles si Mango.E nevoie de putin timp de acomodare si incet isi va schimba comportamentul.E necesar sa vorbesti cat mai mult cu el,sa fii in preajma lui sa vada ca nu reprezinti o amenintare.Va iesi dar va avea nevoie de spatiu unde sa aterizeze si probabil inca nu stie unde si va intra in momentul in care ii va fi foame.Incet -incet ....
In alta ordine de idei,schimba-i betele de plastic cu bete din lemn si scoate batonul pentru ca e plin de chimicale.O sa primesti cu siguranta sfaturi cu ce sa-i pui in loc sa manance.Poti sa-i faci chiar tu batonas si stii sigur ca nu are nimic rau in el.
Mancare obisnuita +1 ou+2linguri de faina+1 lingura de miere.Se amesteca si se baga la cuptor pana se rumeneste putin.Pofta buna si fii sigur ca o sa-i placa.Reteta nu-mi apartine,dar o gasesti aici pe forum.