2,976

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Am si eu o intrebare.Daca o perusa depune ouo si eu am adunat toate penele si fulgii care iau cazut ii pot pune in loc de talas in cuib ca si substrat?

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

2,977

Iusty wrote:

De unde ai scos-o ca sunt pui? neutral

Cei standart cand sunt maturi tin creasta mult mai zburlita(penele de pe frunte)

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

2,978

Cred ca mony are deptate, lutinosii pe care i-am pus eu sunt englezi, dar nu par a fi pui, deoarece femelele au nasucul maro. smile

Adaugat: 01-01-2010 21:14

Gata, am adunat destule probe ca sa va arat ca am dreptate, pozele spun tot pentru cei care stiu sa primeasca atent.
Daca va uitati atent la primele 2 poze sa vede ca este un mascul adult deoarece cerculetul din ochisor, cel din jurul irisului este vizibil. wink Ochii sunt rosii, clar este lutino. wink
Iar a 3-a poza, sigur o sa ziceti ca este un lutino si o sa intrebati de ce are nasucul albastru, ei bine nu este lutino, uitati ochii, sunt negri.;)

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

2,979

Salut.Este normal ca si in aceasta perioada sai cada cate o pana doua perusului meu.stiu ca naparlesc fecat toamna si primavara.am inteles ca trebuie sa le dau sare ca sa nu le mai cada.E adevarat?

2,980

Sa nu le dai sare ca mor..... din cate stiu eu sarea nu este buna.... poti sa le dai miste vitaminte pentru penaj dar in  nici un caz sare  :sol:

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

2,981

Sare????  :wow:  De unde ai inteles......??Daca cineva te-a sfatuit cu asta ,sigur a vrut sa ramai fara micut.E otrava pentru ei,pot sa moara,asa cum a zis si ella.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

2,982

Am vazut asta pe un site destinat cica perusilor dar nu mai stiu pe care.O sa caut si o sa va dau un link catre acel site ca sa vedeti

Adaugat: 02-01-2010 12:33

Mersi.oricum nu le dadeam dar bine ca am intrabat.

2,983

Se poate dar din cate stiu eu sarea si multe altele nu sunt indicate pentru pasari.E mai bine sa pui vitamine in apa sau in mancare pentru penaj.Exista o multime ,destinate perusilor.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

2,984

Probabil era un site facut de cineva care nu prea are treaba cu pasarile ....

2,985

Stiu.Am astfel de  vitamine.dar am ramas uimit cand am citit si deasta v-am intrabat.Stiam ca nu se da perusilor branzica sarata pentru ca sarea produce diaree si chiar moarte si am ramas uluit cand am citit ca e buna pentru penaj.

Adaugat: 02-01-2010 12:44

Eu am unele de la padovan.Credeti ca sunt bune?

2,986

Da, cele de la Padovan sunt printre cele mai bune vitaminte...

2,987

Mersi.si mai e o chestie.......Nisip trebuie sa le dau?Eu nu leam dat pana acu.Ii am de 7 luni si nu au patit nimic.unii spun ca le trebuie nisip altii ca nu dar eu cred ca nu le trebuie pentru ca mananca seminte curatate.

2,988

Este un articol pe Latifa,care dezbate acest subiect.Din cate am inteles eu nu se da nisip.Dar pe vremuri se spunea ca au nevoie tocmai pentru ca nu stomac si au nevoie pentru digestie.Din cate am observat eu la pasarile mele,manaca nisip din timp in timp si n-am observat sa le faca rau.Si au nisip de ani buni.....manaca doar cand simt nevoia.

2,989

OK.Dar tu ce fel de nisip le dai?

2,990

Si la ai mei zice ca nu e recomandat nisipul dar ai mei iau doar niste chesti albastre din nisip .... acum chiar nu stiu ce sa zic .... eu am de la vitakraft...

2,991

nu o sa le iau pentru ca nu am avut probleme cu iei.le mai dau din cand in cand seminte germinate si ajuta ff mult la digestie

2,992

Eu le pun nisip sa faca baie in el smile !
Dany, fix perusul din a treia poza l-am vazut smile ! Mersi ca m-ai lamurit, nu stiam ca lutino au ochii rosi si nu-i pot avea negri :k: ! Multumesc mult :pup: !

Adaugat: 02-01-2010 15:56

Pune-ti poze cu perusii vostri sa facem un colaj mare :k: ..ma ocup eu de el :rusine: ! Doar pune-ti poze in care sa apara toti pitici :heart: !

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

2,993

De ce nu le cautati in forum. wink Am pus foate multe poze cu pasaroii nostrii. tongue

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

2,994

In animalbume gasesti cate vrei ... :pup:

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

2,995

pot lasa penele pe care le adun in cuib in loc de talas ca substrat daca vreodata perusi mei vor face outze?

2,996

Perusa mea nu a mai facut out cred ca ramane doar cu cele 5 pe care le are deja. big_smile Cand a iesit din cuib am vazut ca are diaree si nu stiu din ce cauza :wow: imi puteti spune daca stici din ce motiv a facut si ce sa ii dau sa ii treaca ca de mancat si baut apa nu am vazut sa o faca.

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

2,997

Offf, atunci tre sa strabat toate paginile smile ...fie! Incep sa le caut :pup: si ma apuc de el wink

Adaugat: 02-01-2010 18:39

Elfie, ai putea sa ne pui o poza cu toti pitici tai intr-una smile ? Te rog :pup:

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti

2,998

Iusty wrote:

Offf, atunci tre sa strabat toate paginile smile ...fie! Incep sa le caut :pup: si ma apuc de el wink

In animalbume e mai usor !

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

2,999

Daca faceti colajul de care vorbiti , sa il puneti si pe Tweety al meu big_smile de vreti bineinteles :pls:

3,000

L-am luat si pe Tweety big_smile ...am destule poze
Care vrea sa pune aici poza pe care o vrea, sa o puna!
Flyaway, imi trebuie poze cu toti, in aceeasi poza, in Animalbume e cate un animalut!

Adaugat: 02-01-2010 18:59

Gata smile ...am rasfoit pana la pagina 70 smile

Adaugat: 02-01-2010 19:09

Imi mai trebuie de la Dany o pozica cu Snowy si Candy :rusine:

Iusti