2,926

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Alexandra, daca le dai drumu mai des or sa invete sa zboare. wink Nu o sa mai scapi de ei dupa ce "gusta" din zbor. wink
Elfie cand am vazut a doua poza am crezut ca e in oglinda, apoi am vazut ca cealalta e femela. :heart:
Ce simpatici sunt, mai ales Ina, asa micaaa.  :heart: :heart:  Sa-ti traiasca. :bravo:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

2,927

Elfie sunt minunati perusii tai :pup: :bravo:
Diana multumesc si astept si eu cu nerabdare sa iasa puiutii oricum cred ca va mai face oute ca deja femela este din nou umflata putin la bucuta big_smile

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

2,928

Sa le luam pe rand. Poate perushul tau nu poate zbura pentru ca nu prea le-ai dat drumul sau pentru ca s-a ingrasat. Sau s-a lovit de ceva? Oricum, sa stii ca zborul pentru ei e esential. Am avut chiar un perush pe care l-am primit de la o amica si care nu putea sa zboare pentru ca nu i se daduse niciodata drumul. Ei au la aripioarele alea niste muschi, iar daca nu zboara se pot atrofia. Crede-ma ca orice pasare e fericita cand ii dai drumul din colivie. Si daca al tau se comporta altfel, inseamna ca ai o problema cu el ce tine de afectiune. Incearca sa-l incurajezi, sa-l scoti la zbor. Vorbeste-i bland si arata-i sustinerea ta. Asa va prinde si el curaj. E o smecherie cu perushii. Daca le arati ca-i iubesti, sunt ai tai. Te rasplatesc inzecit. wink Sunt pasari foarte iubitoare.

Ziceai ca femela ta are ceva pe cerom. Trebuie sa stii sigur daca are raie sau este in perioada de imperechere. Cand e in perioada de imperechere, ceromul devine maro si chair apar niste cruste, dar nu e raie. Iar daca are raie, iti recomand sa nu mai pierzi timpul si sa incepi un tratament cu ulei de parafina. Stiu ca e stresant pentru ei, dar mai bine stresati decat bolnavi.

Cu branzica, nu stiu ce sa-ti zic. Eu nu le-am dat niciodata. Dar alti useri le-au dat si chiar le-a placut pasarilor. Mare grija, in schimb. branzica trebuie sa fie proaspata si nesarata si sa nu le dai decat putina. Poate alti useri te vor sfatui mai bine.

Adriana

2,929

iloveanimals wrote:

Alexandra, daca le dai drumu mai des or sa invete sa zboare. wink Nu o sa mai scapi de ei dupa ce "gusta" din zbor. wink
Elfie cand am vazut a doua poza am crezut ca e in oglinda, apoi am vazut ca cealalta e femela. :heart:
Ce simpatici sunt, mai ales Ina, asa micaaa.  :heart: :heart:  Sa-ti traiasca. :bravo:

Multumesc tare mult. Da, Coco a iesit in fundal si nu se vede prea bine. Iar Inutza, desi e mica si pare un ingerash, ii bate pe toti. smile Si incepe sa i se faca nasucul maro, ceea ce ma cam pune pe ace, pentru e ca micutza si nici nu vreau sa ma gandesc acum la puiutzi.

Adriana

2,930

multumesc mult pentru sfaturi.ai niste perusi foarte frumosi sa-ti traiasca!

2,931

Si tu ai mogaldetze frumoase! Si nu ai pentru ce sa multumesti. Cu totii suntem aici pentru a ne ajuta reciproc. :pup:

Adriana

2,932

Am si eu o intrebare.Cum se poate estima varsta unei  peruse complet alba(albino)cu ochii rosii?

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

2,933

Nu cred dar perusi cand au tendinta si dorinta de a se juca si sunt refuzati(chiar daca cel care refuza nu se poate juca din cauza ca e bolnav)se supara si il ciugule pe cel in cauza.In cazul tau e ceva normal.Cand o sa se faca bine o sa se inteleaga din nou

2,934

iancumarian wrote:

Am si eu o intrebare.Cum se poate estima varsta unei  peruse complet alba(albino)cu ochii rosii?

Desi am o perusha alba cu ochii rosii, nu pot sa-ti raspund la intrebare. Poate doar comportamentul s-o dea de gol si fizionomia. Dar sa spui cu aproximatie varsta...

Adriana

2,935 (edited by iancumarian 29-12-2009 21:16)

Eu am o astfel de perusa si stiu ca are aprox 10 luni dar are un prieten de al meu una aproape identica si zice ca are 6 si deaia intreb

2,936

kikisiroko wrote:

Si eu am una smile
Oare perusa mea Kiki il bate pe Roko din cauza ca simte ca este bolnav si incearca sa il indeparteze, pt. ca nu se poarta dintodeauna asa cu el.

Este cunoscut faptul ca in "salbaticie" ei ii indeparteaza din grup pe cei bolnavi. In principiu, da. Cel bolnav este batut de cei sanatosi si indepartat. Acum tu trebuie sa observi daca il bate rau si des. Daca nu, nu ai de ce sa te ingrijorezi. Daca da, iti sugerez sa-i desparti pana ce el se face bine.

Adaugat: 29-12-2009 21:17

iancumarian wrote:

Eu am o astfel de perusa si stiu ca are aprox 10 luni dar are un prieten de al meu una aproape identica si zice ca are 6 si deaia intreb

Nu stiu ce sa zic... E greu, pentru ca cei albino nu au firicel de cerculetz, nimic, care sa te ajute sa-ti dai seama ce varsta au. Evident, excludem varianta cu inelul, ca deja e floare la ureche. Poate Dany (Iloveanimals) ne poate ajuta aici cu o parere.

Adriana

2,937 (edited by iloveanimals 29-12-2009 21:34)

Pai pe cei albino ii poti deosebi dupa cioculet si dupa marimea lui, daca nupa prima naparlire isi face nasucul cred inseamna ca are 5-6 luni, daca este mai mare de statura, cat un adult atunci nu stiu ce sa zic. :-? Sunt foarte greu de "citit", in jurul ochiului fac cerculetul acela, se poate tine cont de varsta sa doar daca il ai de mic. hmm

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

2,938

Elfie ai niste mogaldete foarte frumoase .... :pup: :pup: :pup: :pup: :pup:

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

2,939 (edited by elfie 30-12-2009 10:45)

Multumesc tare mult! Si ai tai sunt superbi. Ai cea mai frumoasa pereche de kakariki pe care am vazut-o. Sa-ti traiasca sis a te bucuri de ei si de puishori (cand vor avea, evident)! :pup:

Adriana

2,940

am inteles ca la perusii lutino nasul ramane tot timpul roz...e adevarat?

2,941

Doar in unele cazuri,nu intotdeauna.De exemplu perusul lu dany(iloveanimals) are putin peste un an si inca are ceromul roz.Ceromul lui nu o sa-si schimbe culoarea in albastru

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

2,942

Mony, perusul lui Dany nu este lutino neutral ...lutino sunt perusii galbeni :heart: , albino cei albi complet :heart: ! Nu neaparat, mai exista lutino cu ceromul albastru sau maro :pup: !

Adaugat: 30-12-2009 16:26

Daca te referi la albino, chiar nu stiu hmm ...Norisor are ceromul albastru cu roz si in jurul narilor are alb smile ...niste combinatii tongue

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

2,943

Iusty wrote:

Mony, perusul lui Dany nu este lutino neutral ...lutino sunt perusii galbeni :heart: , albino cei albi complet :heart: ! Nu neaparat, mai exista lutino cu ceromul albastru sau maro :pup: !

Ups!era lutino..eu am citit albino:wow:

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

2,944

am citit pe un site ca o data pe luna trebuie sa punem in adapatoarea perusilor ceai de musetel.e adevarat?

2,945

A venit al 5-lea out big_smile

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

2,946

:bravo: Felicitari :heart: ...asteptam si puiutii smile ...bravo :bravo:

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

2,947

frantz wrote:

am inteles ca la perusii lutino nasul ramane tot timpul roz...e adevarat?

La masculi da, nu sunt perusi care sa aibe nasul albastru. smile

2,948

Multumesc smile

2,949

Salutari , Tweety al meu tot da din cioc ca si cum ar vorbi cu cineva , nu scoate nici un zgomot , doar face asa repetat , e vreun motiv de panica ? neutral

2,950

Da din cioc? adica? da din tot capul ca si cum ar da cu ciocul in ceva sau s-ar scutura? sau ridica cioculetul si il inchide? Fii putin mai explicit ca nu inteleg... hmm