1,076

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

E inca micut ai toate sansele sa se ataseze de tine daca te ocupi de el... si e foarte bine ca iai pus muzica de pe youtobe si e bine sa ai tot timpul un tv sau radio deschis sa aiba impresia ca vorbeste permanent cineva cu el...

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

1,077

Cel mai fericit as fi sa fim prieteni buni sa spargem seminte la TV amandoi ...am multe planuri pentru noi in viitorii 20-30 de ani smile)), merci ca ma asculti si ca imi dai sfaturi din experienta ta , eu am doua nimfe de aprox. 3 luni , dar sunt de neimblanzit si cei de la pet-shop m-au mintit ca unu e baiat ( cel pe care l-am primit cadou ) si era fata si celalalt pe care l-am cumparat eu sa ii tina companie a spus ca e fata si chiar asa e , dar m-a mintit prima data ...abea acum am aflat ...e pacat ca exista oameni din acestia care privesc pasarile ca pe o afacere si nu ca pe o pasiune (domnul Balanoiu de la care l-am luat pe micul alex e de recomandat , mi s-a parut foarte profesionist )

Verdeatza rullz...

1,078

Cu radbare e posibil sa ajunga asa cum iti doresti tu numai ca va trebui sa ii dedici foarte mult timp....

Iti trebuie multa radbare nu stiu daca am mai spus sa nu ii pui oglinda in colivie ca nu iti va mai da atentie tie...

Suntem aici sa ajutam si sa dam sfaturi... e alegerea fiecaruia daca le asculta sau nu...

1,079

Asta cu oglinda stiam , nu i-am pus ...si nu o sa ii pun never .Sunt foarte scumpi Micii Alexandru ...Merci pentru sfaturi

Verdeatza rullz...

1,080 (edited by suana 28-12-2009 12:55)

Bine ai venit neagoeg  :k: Ai o frumusete acolo,sa-ti traiasca.S-a mai scris si subliniez si eu ca are nevoie de bete de lemn si eventual,cand va iesi din colivie,un play-stand.In paginile anterioare chiar e o poza cu un mic alex albastru care are deasupra coliviei un play-stand.Parerea mea este ca mancarea ieftina ,chiar daca are aceleasi ingrediente,nu e de calitate.Daca ai luat un asa alex frumos,cred ca merita si tot ce e mai bun.Exista de la Vitakraft meniu amazonian,cu rahat si ardei iute,pe care alexeii il apreciaza.Oglinada se pare ca nu are nevoie,va are pe voi doi si nu-i trebuie alt stimulent.In schimb jucarii,da.Ce poate el papa :mere,pere,struguri,kiwi,mango,banane,ananas,morcov,brocolli,ardei gras,rosii,conopida,vinete.Marul le place foarte tare.Poti sa iei polen de la plafar si sa pui in mancare.Apa plata sau apa fiarta daca iei de la robinet.In rest,succes cu imblanzirea.....Rabdare multa si o sa dea roade. :k:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

1,081

Am inteles , oricum nu se pune problema de banii pentru mancare ,dar crescatorul mi-a recomandat mancarea asta pentru ca si el ii hranesti pe ai lui la fel ( ara , jako , Micul Alexandru , marele alexandru s.a.m.d).Chiar acum i-am preparat un ""cockateil" din mere morcov si mar taiate cubuletse puse pe farfurie si gata sa fie servite intr-o farfuriuta de el , abea astept sa il imblanzesc , ma gandeam sa imi pun mancarea in mana si sa incerc sa il hranesc asa , ce spui ?

Verdeatza rullz...

1,082 (edited by suana 28-12-2009 13:06)

Ia cate o bucatica si stai langa colivie si printre gratii incearca sa ii dai,sa vezi daca e interesat.Si vorbeste mult cu el. Mancarea de calitatea e foarte importanta ,plus suplimentele,asa ca daca poti,ofera-i mancare premium,merita.
Pe topicul asta s-au scris multe lucruri care ajuta.Eu am un mare alex,dar pentru ca aici e topicul mai lung,sa stii ca mie mi-a fost de folos.Daca ai timp,citeste-l de la inceput.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

1,083

Da am inteles , merci pentru sfaturi , asa o sa fac , pentru animalutzele mele niciodata banii nu vor fii o problema ...:D,pentru ca merita tot ce e mai bun , ai si tu micul alexandru ?:>

Verdeatza rullz...

1,084

Printre multe altelele am  un mare alexandru.Ma gasesti pe topicul lor.Si am vazut ca ai si nimfe,sa-ti traiasca fetele. Si eu am tot 2 fete motate.

1,085

am incercat sa ii dau o bucatica mica de morcov din mana mea  si a inhatzat-o dar a scapat-o pe jos si acum nu mai vrea nimic ...aoleu a iesit din cusca , ii lasasem pe balconul lui de la colivie farfuriutza cu legume si fructe si a evadat...:-s

Adaugat: 28-12-2009 13:25

merci pentru urare , se pare ca nu numai eu am "boala " asta a papagalilor :">

Adaugat: 28-12-2009 13:26

Niste poze cu micul evadat tongue

Verdeatza rullz...

1,086

E un scump .... incet incet se va obisnui cu tine... eu ma chinui de 3 zile sa intre in colivie si nu am avut succes....

1,087 (edited by suana 28-12-2009 13:59)

Ai nimerit bine aici,unde cam toti au boala papagalilor  smile  Pai daca tot a iesit,nu-i nimic.Lasa-l sa exploreze,pana nu-si gaseste puncte de aterizare si pana nu se orienteaza s-ar putea sa nu zboare.Stai deoparte de el,sa nu se sperie,lasa muzica sa mearga dar tine-l sub observatie.O sa intre daca va dibui bolul cu mancare atunci cand ii va fi foame.Asta e momentul cand el intra cu incredere inapoi in colivie.Dar nu e o regula generala,vezi ce fac evadatii ellei  smile
Dupa  fata lui,nu pare deloc speriat.....

1,088

Felicitari, Neagoeg, pentru achizitie! E un scump si jumatate alexul tau! :heart: Fata de tot ce s-a scris aici as mai avea o completare in ceea ce priveste mancarea. Suana are dreptate, mancarea de calitate e foarte importanta. Eu ii iau lui Paulie de la Padovan si nu e scumpa deloc si e chiar foarte buna. Ceea ce vreau eu sa-ti recomnad e sa nu iei vreodata mancare varsata pentru ca ti se pare ca-i mai ieftina sau ti-a zis nu-stiu-cine ca e foarte buna. Mai bine dai niste bani in plus dar niciodata sa nu iei varsata. Din nefericire eu am patit-o pe propria piele cu un perush si de fiecare data recomand mancarea ambalata. In rest, cum spuneau si prietenii mei, alexeii manaca tot felul de fructe. Suana ti-a facut o lista mai mult decat completa. Succes cu micutzul tau! :sanatate:

Adriana

1,089

neagoeg wrote:

Cel mai fericit as fi sa fim prieteni buni sa spargem seminte la TV amandoi...

Asta da faza smile smile ...P.S: Ai colivie fix ca a mea smile

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

1,090

AM SI EU O INTREBARE...tot ma gandeam aseara..care este diferentza dintre un marele alexamndru si micul alexandru inafara de faptul ca micul este mai mic decat marele..:D ?...

:heart: -SABINA- :heart:

1,091 (edited by Iusty 28-12-2009 14:47)

Si eu ma intrebam asta big_smile ! Stie cineva :rusine: ?

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti

1,092 (edited by elfie 28-12-2009 14:52)

Da, penajul. Spre exemplu, la cei verzi, micul alex este tot verde, dar marele alex are pe aripi niste pene rosiatice. Uitati-va la un micul alex de aici si apoi la pozele cu Alexi de la marele alex. Veti observa ca ea are penutzele acelea rosiatice pe aripioare. In rest sunt la fel, inclusiv baieteii au acel guler. Sincera sa fiu, nu stiu daca marele alex are mutatii. :bang:

Adriana

1,093

ms frumos :pup:

1,094

Cu placere! :pup:

Adriana

1,095

Marele Alexandru nu are mutatii intradevar smile ! Inca o diferenta, Micul Alexandru are mutatii in timp ce Marele Alexandru nu are big_smile !

Iusti

1,096

ma credeti ca eu nu am putut sa dorm aseara ca tot incercam sa caut o diferentza smile smile smile ....multumesc frumos... :rusine: acum o sa pot sa dorm :wis: smile

1,097

Multumesc tuturor pentru primirea calduroasa ...am fost plecat putin si nu am putut sa postez nimic , altfel Poly as fi putut sa te ajut sa dormi smile)) , am inteles si faza cu mancarea ...o sa tin cont de tot ce ati spus , speriat este pentru ca atunci cand ma apropii de el fuge , nu pare increzator in el ...Dar cum se spune "rabdare , rabdare si iar rabdare" acum sper sa nu fie prea mult pana o sa dea semne de domesticie ...abea astept sa mancam amandoi seminte FARA SARE ca el nu are voie sare ...

Verdeatza rullz...

1,098 (edited by Iusty 28-12-2009 17:28)

Iti zic eu ca e super sa stai cu nimfa ta la Tv si sa mancati seminte de floarea-soarelui fara sare smile ...experimentez asa ceva aproape in fiecare seara smile ! Dar cu un Mini-Alex :heart: ?

Iusti

1,099 (edited by suana 28-12-2009 17:33)

Marele Alex are si el cateva mutatii,dar sunt atat de rari si sunt pe masura de scumpi.Am vazut lutino si albastru.O sa caut site-ul respectiv si va arat.
Eu am privilegiul de a manca impreuna cu Alex,ca zau nu face mofturi la mancare.....

1,100

Imi imaginez cat de frumosi pot fi neutral ...de abea astept sa-i vad :bravo: ! Nu am gasit poze pe net cu mutatii ale lui Maxi-Alex :bravo: sunt curioasa cum arata smile !

Iusti