2,801

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Dany are dreptate smile ...eu imi doream mult mai multe animalute, dar stiu ca va fi greu sa le ingrijesti si sa le acorzi atentia necesara la toate, mai ales cand ai scoala/facultate/masterat etc. ! Eu mai trebuia sa renunt la ceva din lista de mai sus, dar nu am putut :rusine:

Adaugat: 27-12-2009 18:08

Pai daca-mi iau un aga pui (2-3 luni) poate fi imblanzit, asta daca-l iei de la crescator, dar si zebrutele sunt niste dragalasenii :heart: !

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

2,802

ella faci foarte bine daca iei de la ramona12.iti garantez ca sunt pasari ingrijite cu responsabilitate.Le-am vazut personal.Vorbeste  cu ea sau Oti si mai bine astepti putin si iti iei un exemplar sanatos.Vezi ce se intampla cu cei de la pet-shop,saracii.Cu toate ca ,mai ales cele de acolo merita sa ajunga la familii iubitoare.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

2,803

Dar la cate zile dupa ce a rasarit trebuie dat graul perusilor ca iam auzit pe uni ca daca trece de 9 zile nu mai are vitamine si il dai degeaba?

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

2,804

Nu e vorba cat este de bland, dar ei au asta in instinct... :-s

Adaugat: 27-12-2009 18:11

iancumarian wrote:

Dar la cate zile dupa ce a rasarit trebuie dat graul perusilor ca iam auzit pe uni ca daca trece de 9 zile nu mai are vitamine si il dai degeaba?

Raspunsul tau se afla aici.
http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … e-recoltam

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

2,805

Eu nu vreau rozartoare, vreau doar o pereche de perusi, una de nimfe si un Marele Alexandru dar tare imi e ca daca imi iau un Marele Alexandru voi mai vrea inca unul ca sa nu fie singur si tot asa... tongue

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

2,806

Eu ma refeream la cele care se plantteaza in pamant

2,807

Stiu Suana tocmai de aceea vreau sa ii iau de la ea... o sa vorbesc cu ea dupa ce reusesc cu perusii si nimfulinele...

2,808

Dany: asa este smile ...amandoua speciile sunt superbe, nu stiu daca voi putea vreodata sa ma hotarasc smile
Ella: poate ne trezim cu 2 maxi-alex smile
Suana: m-am uitat si eu pe site-ul lor! Superbe pasari :heart: ! F. bine ingrijite big_smile

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti

2,809

Sunt foarte greu de ingrijit si noi momentan nu prea avem spatiu momentan... si sa ii chinui nu vreau

2,810

iancumarian wrote:

Eu ma refeream la cele care se plantteaza in pamant

Mai sanatoase sunt cele in apa, cum scrie si in articol. smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

2,811

Ella, si eu ma lupt cu spatiul... smile Iarna eu stau intr-o alta camera si asta e mica rau. smile Singura inghesuita din camera asta sunt eu. smile Ele stau bine merci la caldurica... :angel:

2,812

Stati sa vedeti papagali de la Auchanul din Pitesti sunt claie peste gramada.Astia chiar nu au suflet.Se gandesc numai la profit dar la animale nu

2,813

Era un Marele Alexandru si l-am vazut acum vreo 3-4 luni ultima data cand am fost in Animax nu mai era

2,814

Daca le-ai deschide usile ei nu stiu sa se hraneasca singuri si sigur ar muri asa ca nu cred ca e o varianta buna

2,815

Eu de acolo as vrea sa-mi iau un perus...as salva o viata din locul ala :cry: ...dar desigur cu colivia lui sa stea 40-46 de zile in carantina, apoi sa-l bag cu ceilalti...ca altfel nu sunt de acord!

Adaugat: 27-12-2009 18:39

Cipy tocmai s-a urcat...pe Angel smile ! Perusul asta e criminal smile :heart: !

Iusti

2,816

smile)=))=))=)) super tare... smile Lu' Cipyloiu tau ii plac miuerile mai mari si mai solide. smile)=))=))

2,817

Pai Cipyloiu e un adevarat cuceritor smile ...dupa ce o pupa pe Popica, trage o fuga la Norisor s-o curete big_smile apoi trage o fuga la Angel!
Faza e ca Angel nu e muiere smile , e baiat smile

Iusti

2,818

Asta stiu. smile Chiar eu ti-am zis ca e un flacau cool
Pai saracu Cipy, daca s-a intalnit zi de zi cu muieri acu s-o fi indragostit si el de baieti. smile S-o fi saturat de atatea femei certarete in preajma lui, stie baiatu ca femeia te bate la cap. smile

2,819

Asa este, cand se pregatesc de culcare se aseaza toti 3 frumos pe cordelina rosie, dar Cipyloiu nu se aseaza niciodata intre fete, pt ca stie ca primeste un cioc ba de la una, ba de la alta smile ...de asta ma grabesc sa-i iau un asistent :heart: sa-l invete tot ce stie smile

Iusti

2,820

smile smile smile Mai pufuleti ,noi incercam sa intemeiam familii aici,facem planuri de puiutzi si voi...  :wow: Dar e democratie,fiecare cum ii place.  :k:  Nu arunc eu piatra,ca si eu am avut perechi din astea  ,ce sa-i faci? Daca se iubesc.  :rusine:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

2,821

Abia astept sa am si eu doi perusi si sa fie putin mai sociabili decat nazdravanii mei

2,822

Silviu parerea mea....incepe cu o curatenie  generala.Spala bine in apa fierbinte colivia si toate recipientele.Fierbe-le apa daca le dai de la robinet daca nu apa plata e super ok.Fierbe ceai de menta si pune in apa,nu concentratie mare.Vitamine au nevoie,calciu si tratament cu antibiotic.Doxivitul e foarte bun si se gaseste cu siguranta in farmaciile veterinare.Nu mai sta si te vaita cum stau ca batraneii,fa ceva daca vezi ca ce le-ai dat tu nu da roade.Tine-i langa tine,vorbeste-le,nu stiu....da-le drumul sa zboare,interactioneaza mai mult cu ei.Trebuie sa simta si optimismul si caldura ta.

2,823

.Fierbe ceai de menta si pune in apa,nu concentratie mare.

Ceai direct, nu si apa. :k:

2,824 (edited by suana 27-12-2009 19:52)

Da, ceai direct  k:  Ma gandeam la vitaminele care trebuie puse sau la calciu.Ideea e ca trebuie motivati si animati ca saracutzii se vor imbolnavii mai rau.Schimbata mancarea,jucariile,sa auda triluri de pasari de pe net....Nu stiu,orice ar fi ,numai sa le trezeasca interesul putin.Imaginatia nu costa.

2,825

No comment.Atunci poate ajuta medicatia. :k: