Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
eu credeam ca ii mascul..ca are o tenta albastra la nas.Si niste vitamine de care sa ii dau poti sa imi zici?
MS
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
eu credeam ca ii mascul..ca are o tenta albastra la nas.Si niste vitamine de care sa ii dau poti sa imi zici?
MS
pai da, majoritatea femelelor au putin bleu.
Vitamine, Multivtamico de la padovan sunt foarte bune, se pun in apa, sau care se pun in mancare sunt pliculete de la virakraft.
E foarte frumoasa asta mica, sa-ti traiasca! :bravo:
boxeras bun venit,intr-adevar e un pui mic si frumos.Vitakraft are vitamine si seminte care pot fi administrate in perioada de crestere.Exista un meniu special pentru pui imbogatit cu ou,calciu.ti s-a raspuns si in postul de mai sus,Padovan are foarte bune vitamine.
Buna ...sunt nou pe forum...detin si eu 2 perusi si vreau sa vii prezint si voua .Numele lor este Frantz si Francesca
Aia mica seamna cu zapacita mea. :heart:
Bun venit tuturor si vad ca vi sa raspuns la majoritatea intrebarilor....
Aveti niste inaripate superbe sa va traiasca....
Am si eu o intrebare.Baiatul meu incearca sa calce perusa.Pune un piciiorus pe ea dar cand incearca sa se urce ea il ciupeste si il da laoparte.Credeti ca e normail sau e prea mica perusa?
Dany nu cred ca trebuie sa iti faci atatea griji si ai mei au fost in calduri acum ceva vreme dar nu le-am pus cuib si nu sa intamplat nimic...
pai ea are 9-10 luni dar el are peste 1 an
femela deja a a ajuns la maturitate, dar mauritatea nu inseamna ca este pregatita sa aibe puiutii, sa isi consume tot calciul din organism pe oute. Abia la 12-15 luni este pregatita si fizic si psihic. Am mai spus asta...
Poate ar trebuii sa le scoti cuibul, este spre binele femelei daca tii la viata ei... Daca face oute de acum va avea probleme de sanatate, cum ar fi hernia....
iloveanimals o sa le mai lipesc in curand carton ca acolo unde l-au gaurit am pus deja. Sper sa reziste pana iasa puiutii si apoi le voi pune unul nou de lemn dar pana atunci incerc sa nu-i stresez cu schimbatul cuibului.
Bun venit tuturor celor veniti si sa va traiasca inaripatele :k:
Cat ati discutat pe aici ....
Dany, nu trebuie sa-ti faci griji ...Popica, Norisor si Cipy au fost toti 3 in calduri...ei sunt maturi, au cam un an jumate
(Cipy si Popica) si Norisor cred ca are 2 ani
...si nu s-a intamplat nimic
pt. ca nu le-am pus cuib si nici nu o sa le pun, doar daca vor ei pui!
Pt. nou veniti...aveti niste perusii tare draguti :bravo: ..sa va traiasca :heart:
Am pus cateva poze facute la lumina naturala (sper sa fie bune):
1.
2.
3.
Pare a fi fetita. Dar ma deruteaza putin culoarea aia roza.
Uite o poza cu Snowy al meu cand avea aceiasi varsta ca si perusul tau, daca este asa inseamna ca e baiat, daca nu e fetita.
aproape la fel e un pic mai dechisa culoarea
In jurul narilor(gaurelele acelea) ceromul e colorat, sau e alb?
jos e roziu si sus e alb roziu
Inseamna ca e fetitza. :heart:
http://i483.photobucket.com/albums/rr19 … C02793.jpg
http://i483.photobucket.com/albums/rr19 … C02823.jpg
M-ati indus in eroare ...deci cel galben de la mine e mascul ?
)
Adica tu nu stiai? Din acte vad in pozele astea asa se pare, cel lutino(galben) este mascul iar cealalta cu verde si galben, femela.
Perusul ei e foarte mic, la o asemenea varsta sunt foarte usor de confundat femelel si masculi.
Este femela, iti spun sigur.
O sa te convingi ca e fata. Daca era baietel trebuie sa aibe exact culoarea nasucului lui Snowy dar al ei e mai deschis, si lui snowy ii mai iesea in unele poze nasucul ca al unei fetite dar asta acnd poza era facute de sus, si ea are unele poze facute de sus, dar mai sunt si celelalte poze din profil, deci clar e fata.
eu eram sigur ca al meu cel lutino e mascul si cea verde femela....cel lutino se comporta ca un mascul ,canta se infoaie la femela ...dar credeam ca a lui clantza e mascul si mi-am pus un semn de intrebare
Cate luni au astia mici? Femela are cumva 6-7? Ca vad ca a ta are ceromul tot crem, a mea abia acum incepe sa si-l formeze crem.
masculul cred ca are vreo 3-4-5 luni....si femela cred ca vreo 7 ...cel de la care am luat-o a zis ca are 6 da nu cred...oricum is multumit ca nu se bat
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus