2,676

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Am mai cautat si eu si acum sunt aproape sigur ca ambii sunt perusi odulati pentru ca nu sunt asa de mari ca cei standard si sunt mult mai activi.

Adaugat: 26-12-2009 15:29

O sa pun niste poze mai clare lunea viitoare cand o sa imi iau o noua camera foto

Adaugat: 26-12-2009 15:56

Perusi mei sunt lafel ca cei ai lui kikisiroko.Uitativa la ei si spunetimi de care sunt standard sau ondulati?

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

2,677

Ondulati. Perusii standard sunt mai mari si cu penele din jurul capului mari, sunt mai rari si  mai scumpi decat cei ondulati.
Nu cred ca exista perusi semi-standard, sau semi-ondulati. E imposibil, hibrizii nu traiesc, e ca si cum am zice semi-pisica sau semi-caine. neutral

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

2,678

Deci am o pereche de perusi ondulati si ii pot imperechea fara probleme.

2,679

Da. Dar inainte sa le pui cuib citeste despre conditiile optime pt imperechere in site www.4animale.ro . smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

2,680

pai deja leam pus cuib

2,681

Imi puteti spune si ai mei de care credeti ca sunt ? Femela inca nu a depus al treilea out sper sa il faca pana pe seara ca asa le-a facut pe celelante pe la 5-6 dupamasa.

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

2,682

Astias sigur ondulati

2,683

Multumesc kikisiroko smile

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

2,684

yikes yikes yikes Am citit acum comportamentl masculul in perioada imperecherii, si Snowy al meu afce exact ce scrie acolo... yikes yikes Canta mai mult ca de obicei, ciocane in ciocul lui Candy, se umfla in pene... yikes yikes Dar el cum are nasucul roz nu am de unde sa stiu daca este sau nu in perioada imperecerii decat dn comportamentul sau, si vad ca asa este. yikes Dar Candy e prea micaaaa, nu o calca daca nu este si ea in perioada nu??? :-s Candy are abia 5 luni. neutral

2,685

Nu cred ca il va lasa ea pentru ca si a mea cand era mai mica nu il lasa pe mascul sa se urce pe ea si il batea big_smile

2,686

Asta e bine. :heart:
Aaa, am uitat sa va zic, Candy a mea e cam baietoaica, a invatat de la Snowy sa cante sa sa scoata sunetul ala de pupic. :bravo:

2,687

Tareee! :bravo:

2,688

Am o intrebare : la perusi se poate da mancare de canar (marca kiri kiri si contine urmatoarele ingrediente:falaris,seminte de rapita,mei galben, seminte de in, seminte de canepa, seminte de niger)?

Si o alta intrebare : De ce sex este eprusul meu?http://i47.tinypic.com/sljnt1.jpg

http://i47.tinypic.com/330zew6.jpg

2,689

Da ii poti da din macarea canarilor. Dar de ce? Ai ramas fara? Sau ai uitat sa-i cumperi? Cred ac e nou in casa ta, este un perus tanar de aproximativ o luna jumate, inca mai are cioculetul negru. smile
Vad ca are cioculetul roz, ar putea fi baietel dar dupa cum bate lumina nu-mi pot da seama, incearca sa ii mai faci niste poze maine dar de jos in sus si la lumina naturala.

2,690

Nu dar cineva a luat de mancare si din greseala a luat pt canari si ma gadeam sa o folosesc .Da daca asa voi reveni cu niste fotografii maine cand va fi zi

2,691

Si eu cred ca nu are nimik daca ii dai din mancarea canarilor. Perusul cred ca este baietel. Apropo este foarte frumos si sa-ti traiasca :k:

2,692

Eu nu sunt deloc sigura ce este sunt 50-50, deoarece nu este loc colorat in jurul narilor, si nu pot sa ma pronunt. hmm

2,693

iloveanimals wrote:

yikes yikes yikes Am citit acum comportamentl masculul in perioada imperecherii, si Snowy al meu afce exact ce scrie acolo... yikes yikes Canta mai mult ca de obicei, ciocane in ciocul lui Candy, se umfla in pene... yikes yikes Dar el cum are nasucul roz nu am de unde sa stiu daca este sau nu in perioada imperecerii decat dn comportamentul sau, si vad ca asa este. yikes Dar Candy e prea micaaaa, nu o calca daca nu este si ea in perioada nu??? :-s Candy are abia 5 luni. neutral

Si motatul face la fel :wow: dar cand ciocane in cioculetul lui mimi ea il goneste.
La unii perusi de mutatia albino sau lutin ceromul ramane roz tot timpul sau li se schimba culoarea de la varsta de 2 ani in sus.

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

2,694

Nu se mai schimba, daca pana la varsta de un an nu este albastru nu se mai schimba, iar Snowy al meu il are roz tot, parca in jurul narilor si pe margine e mai bleu, dar uneori. hmm
Candy nu-l goneste, nici nu-l bate, ea mai mult se joaca cu el. smile Fiind micuta ce sa-i ceri. :heart:

2,695

Imi dau seama ce dragalasa e!
Mimi,atunci cand vine motatul sa o alinte,ea il bate :cry: il lasa sa se apropie de ea (asa mult) doar cand vrea mancare :cry:

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

2,696 (edited by iloveanimals 26-12-2009 18:29)

Si zapacita asta il mai cioacane, doar atunci cand el face ceva si ea nu are loc de el, mai devreme erau pe cusca la porcuti si ciuguleau un prosop, ea l-a luat pe tot de la cap la coada, l-a analizat pana a juns in locul de unde il ciugulea Snowy, atunci i-a dat "o palma" si el a plecat. smile Sau la mancare mai face asa, snowy vrea sa manance cu el din aceiasi "farfurie" si ea il goneste sa manance numai ea poarca, sa se ingrase. smile

2,697

Femela a facut al treilea out sunt asa de fericita big_smile sper sa mai urmeze tongue

2,698

Intre oute tebuei sa existe o pauza de 2 zile. Stai linistita. Ma bucur ca este bine. :heart: Sper sa avem, si noi puiuti pe aici pe forum. :heart:

2,699

Cand o sa aiba ,mimi ceromul maro poate o sa-i pun si eu cuib

2,700

yikes NUUUUUU eee de bineeeee.... :cry: Candy e prea micaaaa.....vad ca are ceromul intre nari crem..... :cry: :cry: :cry: Nu se poatee.... :wow: Sper ca nu vad eu bine la ora asta. :cry: :cry: yikes E prea micaaa... :cry: